FIFA verbiedt WK-kwalificatieduel in Suriname

16

De Fédération Internationale de Football Association (FIFA) heeft Suriname verboden om thuiswedstrijden te spelen tijdens de kwalificatiereeks voor het WK 2010. Suriname kon geen stadion leveren dat voldoet aan de veiligheidseisen van de wereldvoetbalbond meldt ELFvoetbal.nl.

Ook de Dominicaanse Republiek, de Amerikaanse Maagdeneilanden en Montserrat mogen van de FIFA niet in eigen stadions spelen. Dat betekent dat de wedstrijden van die landen in de eerste ronde zullen worden beperkt tot één duel, in plaats van een thuis- en uitbeurt.

De wedstrijd tussen Montserrat en Suriname zal worden gespeeld in Trinidad & Tobago.


16 REACTIES

 1. Ja toch giften…maar welke giften jij moet of moest krijgen krijg/kreeg jij nooit.

  En nu de pijn voelen omdat jij een bedelaar bent…en jouw eigen bezittingen/rijkdommen loopt te verkwanselen.

  Front sabie !!!! het gaat goed met s’Lands financien.
  Maar er komt nergens een moer van terecht deze hebzuchtige liegers, bedriegers.


  Maak melding

 2. fifa moet niet zo zeuren.in die arme landen hebben ze geen moderne stadions om die wedstrijden te spelen dus moet je roeien met die riemen die je hebt.anders moet je die kleinere landen uitsluiten dat is mijn advies aan de fifa.


  Maak melding

 3. wat doet de minister van jeugd en sportzaken.dit is wederom een klap voor de huidige regeerders.niks gaat goed in suriname,zielig voor de verloren tijd in de afgelopen vijftien jaren.in plaats van vooruit is te merken,dat wij steeds achteruitgaan.


  Maak melding

 4. Ik dacht dat die Stadion van Seedorf de toets voor internationale stardaarden zou kunnen doorstaan.
  maar helaas is daaraan niet gedacht.
  Een international zou het beter moeten weten.
  Ik vraag me af hoe Suriname in de afgelopen periode heeft gedaan.
  Voldeden ze toen wel of lag FIFA toen te slapen.
  Zijn de regels nog strenger???.

  Er klopt geen hout van.

  FIFA is een klote organisatie die naar de pijpen van de rijke landen danst.

  stelletje uitbuiters.

  FIFA zou het beter moeten weten dat sport geen arm en rijk land kent.

  Maar het is de zoveelste bewijs.

  Een land die arm is mag zelfs niet aan sport doen.

  Het is een belediging voor Suriname en ook voor de FIFA.
  Ik denk dat Suriname dit moet aankaarten bij een internationaal hof.
  Discrimatie en uitsluiting vawege armoede en kartelvorming van de rijke voetballanden.

  Papo


  Maak melding

 5. De FIFA kan in deze geen uitzondering maken,dit naar mijn bescheiden mening.Wie wel met de feiten op neus moet worden gedrukt,is de verantwoordelijke minister,en eventueel de sportbond als zij dit probleem niet hebben aangekaart bij de regering(wat ik niet geloof).Wederom is gebleken,dat deze regering geen oog en oor heeft voor de problemen.De sporters,en talenten(jeugd)betalen wederom het gelag met gevoerde beleid.Wat mij erg stoor is,dat er wel voldoende middelen zijn voor het maken van(snoep)reizen,waar er bitter weinig te halen valt,enkel maar mooie en moeilike woorden dit voor de doorsnee Surinamer moeilijk te begrijpen .Het rammelt bij het beleid van alle kanten.Als je niet in sport investeerd,dan heb je haast niets in huis.


  Maak melding

 6. wat ik vreemd vind is dat de haven zanderij voor miljoenen worden aangepast aan wereld standard waarom kunnen wij in suriname niet een stadion bouwen die voeldoen aan deze eisen schande na de dood van ampie is de hele surinaamse voetbal tot een zeer lage niveau gezakt .


  Maak melding

 7. De FiFA heeft het over veiligheids eisen en terecht!!! Je kan geen wedstrijden gaan spelen in een stadion waar de muren op instorten staan, zo te zien kunnen de Suris ook dit niet begrijpen!!!!


  Maak melding

 8. Dit alles hebben we te danken aan de moordenaar van Andre Kamperveen. Wanneer wylen Ampie nog in het hoofdbestuur zat, zou dit Suriname nooit zyn overkomen. Leve de revolutie!


  Maak melding

 9. Dit alles hebben we te danken aan de moordenaar van Andre Kamperveen. Wanneer wylen Ampie nog in het hoofdbestuur zat, zou dit Suriname nooit zyn overkomen. Leve de revolutie!

  Eduard Lupson
  Jij weet niet noh..!!!!!!!!!!!!!!
  Hij was ook een schurk………..Wie-Sabie


  Maak melding

 10. Ze voetballen met kokosnoten in suriname vandaar die zanderige voetbalvelden.
  Kijk maar naar de surinaamse voetballers ze hebben een kuil op het voorhoofd.


  Maak melding

 11. waarom is er nooit een project gestart, door de bekende Top voetballers van suri afkomst, om gezamelijk een Stadion te bouwen die voldoet aan alle criteria,s voor internationale wedstrijden. Strange


  Maak melding

 12. één zwaluw maakt nog geen zomer. Of beter gezegd, enkele surinaamse topvoetballers in het buitenland maken van het land suriname nog geen top voetballand. So a mie takkie. De Fifa heeft volkomen gelijk. Een stadion van een willekeurig 2e klasser in nederland is vele malen beter dan de stadions in suriname (uitgezonderd CS stadion)Hoe komt dat? Juist omdat men nooit onderhoud pleegt aan gebouwen en overige infrastruktuur in suriname. De meeste zien er haveloos, verveloos en bouwvallig uit. Hoe vaak heeft suriname geen geld vanuit het buitenland gekregen om svb-stadion grondig te verbouwen, maar men heeft het slecht provisorisch gerepareerd. Dus opnieuw moeten de handen in de eigen surinaamse boezem worden gestopt.


  Maak melding

 13. Men moet nu niet zeilig gaan lopen doen…Ook de SVB stond al te vaak onderleiding van liegers en bedriegers.

  En nog erger men krijgt geld van de FIFA om de boel naar maatstaven te brengen en te onderhouden…maar men gaat gewoon door met de corruptie uit het verleden(liegen,bedriegen,bedotten) en de klauwen open doen voor giften….dan wat wil men dan…….advies bouw volks-woningen op de plek.(Su. stadion)en tap na heer voetbal te veel schurken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.