Surinaamse christenen willen sancties tegen media

7

PARAMARIBO, 14 jan – Er moeten maatregelen getroffen worden tegen media die moreel over de schreef gaan. Dit stellen christelijke organisaties die een handtekeningenactie willen starten pro sancties. Wat vooral steekt is dat jongeren bestookt worden met allerlei immorele prikkels.

Genoemd worden onder meer films op televisie waarin seks en misdaad worden verheerlijkt. Erger nog, de films worden vertoond op momenten dat een grote kijkdichtheid onder jongeren verwachtbaar is. “Wij willen sancties. Iedereen wist vroeger dat de veiligheidsgordel omdoen in de auto verplicht was. Maar sinds de politie is begonnen met het uitdelen van boetes, houdt iedereen zich aan de regels”, zegt initiatiefnemer Gloria Lie Kwie Sjoe tegenover de Ware Tijd.

De handtekeningenactie moet de autoriteiten aansporen tot grotere waakzaamheid. Via de stichting Weid Mijn Lammeren zullen christelijke organisaties worden gemobiliseerd tot deelname. Volgens Lie Kwie Sjoe zijn de affecten van wat kan worden aangericht, reeds merkbaar. “Ik ben onlangs naar het jeugdcellenhuis geweest en ik schrok toen ik zag dat de meeste jongeren vastzitten vanwege zedendelicten.”


7 REACTIES

 1. dit is weer een koloniaal begrip,de aanpassing moet men niet bij de jeugd zoeken.maar binnen hun eigen gelederen.deze zijn gewoon blijven steken in de tijd van de middeleeuwen.
  de staat moet met regels en wetten komen opdagen,dat bij de tijd past.en niet terug gaan in de stenen tijd perkt.
  voorbeeld:laat deze de dieren beter gaan beschermen,en de zwervers van kleren te voorzien.de tijd van de onderdrukking is voorbij.
  de verantwoordelijkheid ligt bij de ouders,deze moeten beter gaan letten op hun kinderen,de media zijn afhankelijk van advertentie en de sponsering van de democratische kapitalistische bedrijven.


  Maak melding

 2. alex ik vind het allemaal niets waarover je het nu hebt,
  we hebben het hierover tijden waarop kinderen naar de televisie kijken. moeten ze gebombadeerd worden met dingen die niet van belang zijn. dat kan toch wel na 22:00 uur dan is het toch gezellig voor hun die behoefte hebben daartoe, of wil,(ben) jij iemand die de kinderen wil lokken en later aan de rechter zeggen dat het kind dit alles al lang wist. ik geloof dat jij geen normen en waarden hebt.Get back to the basic of live


  Maak melding

 3. Meneer en mevrouw van de Christelijke organisaties ik heb niks tegen jullie,maar we leven niet meer in de stenen tijdkperk zorg dat je kinderen er niet naar kijkt door tot laat in de avond voor de beeldbuis te zitten. Suriname is geen moslimstaat waar de bevolking geen seksfilm mag kijken maar de politieke leiders doen aan groupies drinken de duurste wijn.ps Begin met onze politieke leiders door hun heroptevoeden, want ze zijn moreel verval.


  Maak melding

 4. Ik ben ermee eens, om deze dingen te beperken cq verbieden. Laat deze maar voor de witties en niet voor ons. Laten wij maar gezamelijk het land eerst beter opbouwen, deze dingen hebben wij nog niet nodig.


  Maak melding

 5. weet wat ik vreemd vind is nu de kerken erover hebben dan mag dat maar was het niet sardjoe die afgelopen jaar de media vroeg om met regels te komen anders is de regering genootzaak om met wetten te komen iedereen viel over sardjoe heen want hij mag zich niet bemoeien met media zaken wel wat doen de kerken nu overal heb je orgaan die de media cotroleerd in nederland ook ik ben het eens met de tegenstanders porno films horen niet op tv wil je dat zien ga naar de bios of huur ze en ook films met exstreeme geweld zo zie je hoe wij achter lopen .alex waar heb jij het over??


  Maak melding

 6. Alex en Tafon

  Mochten jullie ooit een gezin stichten dan hoop ik dat jullie ze de nodige normen en waarden zal kunnen bij brengen .Zolang je nog kind ben ,dan denk en praat je als een kind .Ik hoop dat jullie tot volwassenheid opgroeien om te begrijpen waar deze organisatie voor vechten.
  Je heb volwassenen die net als kinderen nergens gevaar in zien.Dus ook de gevolgen
  van deze moreele verval die onze jongeren bedreigd.


  Maak melding

 7. De heer Noraden, ik wil je laten weten ik ben zelf vader van een meisje van 7 jaar en heb respect voor je dat je leeft nog in de stenen tijdperk of je komt uit een moslimstaat waar de bevolking niet eens over sex mogen praten,terwijl de politieke leiders die doen alle sex spelletje jij kiest voor gedoogd beleid wat funest is voor een kind of censuur op internet bedrijven, waarschijnlijk dat gaat je lukken, terwijl onze regeringsleider kemphanen zijn en lid Mangal die vrouwen beledigen om een rok show te geven hun moet je terug op de schoolbank zetten.Mijn advies zorg dat je kind naar kinderfilms kijkt en niet uren voor de televisie zitten ,die straling is ook niet goed.Ps heb je ooit afgevraagd waarom zoveel mensen in armoede moet leven van een bevolking niet eens 1miljoen een land met zoveel rijkdommem t komt door de hebzucht,machtzucht en geldzucht van onze leiders, jij en de Christelijke Organisatie moeten onze politieke leiders scholing geven van naastenliefde!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.