zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse parlementariër: Aruba-reisje schande

Surinaamse parlementariër: Aruba-reisje schande

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 14 jan – Het bezoek dat een parlementaire delegatie eind januari brengt aan Aruba is ongepast. Dit zegt oppositieparlementariër Yvonne Raveles. De reis zou moeten worden afgelast onder de huidige politieke omstandigheden. Zeker rond het functioneren van het parlement zelf valt veel te bespreken.

Dat zou prioriteit moeten genieten. Het standpunt van de oppositie dat niet wordt deelgenomen aan vergaderingen onder leiding van parlementsvoorzitter Paul Somohardjo, is zo’n punt van bespreking. Nu wordt zonder blikken of blozen de oppositie genegeerd en een bezoek gebracht aan een ander parlement. “Ze gaan het Arubaanse parlement in grote verlegenheid brengen”, zegt Raveles tegenover de Ware Tijd.

Dat moet afgelezen worden aan de eenzijdige samenstelling van de Surinaamse delegatie. Die staat onder leiding van Somohardjo zelf. Volgens coalitieparlementariër Winston Jessurun valt het allemaal wel mee. De oppositie is zelf verantwoordelijk voor de gevolgen van eigen handelen. “Het is hun keuze, maar ze kunnen altijd een bijdrage leveren vanuit verschillende kanten.”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. ik had de heer jesserun altijd hoog aangeslagen.maar met zijn uitspraak tijdens het grensconflict met guyana is duidelijk gebleken dat deze man op eigen gewin op uit is.die man denkt helemaal niet aan het algemeen belang,maar aan eigen belang.neen ik ben erg teleurgesteld in deze man.
  is alweer voor de zoveelste keer bewezen,dat parlementariër soms met gespleten tong hun doel proberen te bereiken.


  Maak melding
 2. In het begin toen Jesserun met DA begon,had het gevoel dat er iets anders gaat gebeuren in de Surinaamse politiek.,een frisse wind met een transparant beleid.,en nog een heleboel mooie zaken. Dat heeft hij bij meetingen het volk keer op keer voorgehouden.Nu dat hij in het zadel is,is hij ook geen haar beter dan de bestaande die hij toen met veel prampram bestreed.Het is alsof iedereen via de ruggen van het volk,aan de macht wil komen,om hun belangen veilig te stellen middels loze woorden.Jesserun.,jij behoort nu ook bij de club van toen,of is er een politieke””vloek”die over suriname heerst?.


  Maak melding
 3. Niemand doet iets dus meneertje Somo maakt en breekt maar. Even een slap kritiekje van mevr. Ravales maar echt daadkrachtig die bek en nek opdonderen dat durft niemand. Wat een walgelijke vertoning dat parlement in Su.!
  En maar de belastingcentjes opmaken. Zal hij weer een suite nemen die ongegeneerde boef!


  Maak melding
 4. We will overcome some day. Ja ondanks de perikelen van- en met Somo, Brunsi, Doekhi en Sharmantemillah. In elk geval heeft de jeugd een goed beeld van hoe het niet moet.


  Maak melding
 5. SCHAAMTELOOSHEID:

  Een synoniem voor ‘schaamteloosheid’ is
  ‘liederlijkheid’. Maar meer bekend zijn de woorden: Smeerlapperij en losbandigheid.

  HOE VEEL MEER ‘SCHAAMTELOOSHEID’ VAN DE FRONT POLITICI KAN DE SURINAAMSE KIEZER NOG VERDRAGEN. HOE VEEL STAAT HAAR VAN HAAR PARLEMENTSVOORZITTER PAUL SOMOHARDJO NOG TE WACHTEN.

  Bij sommige politici lijkt het alsof zij zelfs ernaar streven, om juist op perverse wijze voorop te willen gaan in die ‘schaamteloosheid’, terwijl zij nagekeken worden door collegas en zelfs een president, alsof die letterlijk ‘aan handen en voeten gebonden zijn’.

  In 1992 scheef de Belgische politicus Guy Verhofstadt zijn ‘Tweede Burgermanifest’. Het was meer nog dan het voorgaande, namelijk één lange, snoeiharde en meedogenloze kritiek op het Belgische politieke bedrijf. Hij kreeg meteen het etiket ‘vernieuwer’ opgeplakt:

  “Wat baat het zich ervoor te interesseren, zo redeneerde hij, wanneer men met zijn mening toch geen rekening houdt (…). De burger kiest voor iets of iemand, voor of tegen de regering, voor of tegen het regeringsbeleid. En wat krijgt hij? Net het tegenovergestelde. Zijn invloed op de samenstelling en het beleid van de regering is totaal onbestaande”. Of nog:

  “Het negeren van verkiezingsuitslagen, het weigeren van de door de kiezer gevraagde koerswijzigingen, het doof blijven voor zijn ‘signalen’, levert de burger het bewijs, dat niet zijn stem belangrijk is, maar de ‘interne regels’ en de ‘eigen logica’ van het politieke bedrijf”.

  Het storende van het hedendaagse Surinaamse politieke klimaat is, dat de Surinaamse massa telkens weer verrast wordt, door de schaamteloosheid van oud-politiekdenkenden, die met hun openlijke losbadigheid en wangedrag, zelfs demonstratief, bewust de vooruitgang van die gemeenschap telkens weer proberen te beknotten.

  En alsof dat niet voldoende is, als’t ware door collega politici en zelfs door s’Landspresident notabene erin ondersteund worden, om te proberen deze houding, alsof “exportproduct” van het land zelf, aan andere ontwikkelingslanden te slijten.

  De president zelf zwijgt, moet zwijgen, kan niet anders dan zwijgen, totdat ook deze beker aan hem voorbij zal zijn gegaan, in de hoop dat het volk het spoedig toch weer vergeten zal zijn.


  Maak melding
 6. Aruba eind januari bezoeken om op 3 februari nog aanwezig te zijn want dan wordt er carnaval gevierd.
  Somo houdt van koto’s en dames in overvloed en alles mag (vooral bij de latino’s) en daar heeft somo een handje van en wellicht ook de anderen die de delegatie volmaken.
  Ik vraag mij in gemoede af wat Aruba te bieden heeft aan Suriname? Nade niks!

  In october is er een surinaamse delegatie geweest om te praten over de AZV waarvan haar zogenaamde speech op de TV (ATV) te zien was.
  Ik schaamde mij dood omdat de dame in kwestie (naam zal ik niet noemen) sprak de aanwezigen toe in het engels maar dit was echt een wantvertoning daar haar engels klonk zoals iets tussen het engels en het neger-engels ja mensen ze wist zelfs enkele woorden niet in het engels en zei toen in het nederlands “and this we say in Suriname lik op stuk beleid” . jammer maar waar
  Ik kon geen blos zien op haar gezicht (van schaamte) daar haar kleur de contrastheid niet toeliet.
  Shame gedoe enkel en alleen om de daggelden en op vakantie te gaan 0op staatskosten = belastingcentjes die de werkenden hebben moeten opbrengen


  Maak melding
 7. Somo de boef is de sterke man nu in Suriname met zijn chantage politiek vroeger was het geweer nu 6 zetels, wanneeer zal dit ophouden met deze boef en hoelang zal de elite van NPS en VHP dit accepteren.Hij heeft de maffia politiek in Suriname geintroduceerd!


  Maak melding
 8. Wat dan als die Arubaanse parlementariers wellicht ook kennis hebben genomen van al die beelden uit ons parlement en dat veilingspatu/schoen incident.

  Sabidiri. Disi ing no sabi!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES