dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandKerstsport 10-daagse voor kinderen Nieuw Aurora

Kerstsport 10-daagse voor kinderen Nieuw Aurora

-

Does Travel & Cadushi Tours

Een jaar geleden bezocht de Nederlandse sportinstructeur Wim Peek het dorpje Nieuw Aurora in Suirname. Voor deze reis is gebruik gemaakt van faciliteiten van stichting Teeifuka uit Harderwijk. Deze stichting is al vanaf 2003 bezig om mogelijkheden te creeren zodat Nederlanders kennis kunnen gaan maken met het boven Suriname gebied. Terwijl hij in het binnenland genoot van de rust en grote hoeveelheid natuur, zag hij ook een keerzijde. Buiten de schooltijden zijn er voor de kinderen in het gebied weinig speelmogelijkheden. Als gediplomeerd voetbaltrainer/coach wou hij iets voor de kinderen doen en zo begon hij te filesoferen over tal van speelmogelijkheden voor de kinderen in het gebied.

Hij was dan ook heel blij dat stichting Teeifuka hem begin dit jaar benaderde om de de activiteiten van de stichting waarmogelijk te ondersteunen. Stichting Teeifuka is nu bezig met het opzetten van een bouwwerkplaats in Nieuw Aurora waar bouwmaterialen zullen worden vervaardigd uit lokale grondstoffen, die gebruikt kunnen worden voor de huizen- en huttenbouw, herstel van meubels en andere bouwkundige zaken. Verder heeft de stichting een voorschools project daar opgezet om kinderen tussen de 3 en 5 jaar op te vangen om ze spelenderswijs aan het Nederlandse onderwijsproces te laten deelnemen.

Van 12 december tot en met 22 december van dit jaar, zullen de kinderen van het dorp dagelijks de gelegenheid krijgen te spelen en te sporten. Wim Peek zal worden geassisteerd door Eddy Lugard – directeur van Teeifuka Suriname en ook voetbaltrainer geweest en vier actieve jongeren uit het dorp. Deze actieve jongeren zullen worden getraind om de kinderen in groepjes te begeleiden bij de verschillende sportonderdelen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. dit verwonderd mij een beetje,wie betaald deze man voor zijn diensten.en hoe zijn de contacten zo vlekkeloos verlopen.dit is vreemd.men heeft zeker andere bedoelingen met het verblijft van deze meneer in het binnenland van suriname.weet de overheid in paramribo wat voor soort activiteit men daar bezig is te ontplooien in het gebied.heeft dit geen andere bedoelingen.het zou beter zijn als de overheid in suriname ons hierop een antwoord geeft. niet alles dat blinkt is goud.


  Maak melding
 2. Alex, je lult uit je nek. Jullie van de stad discrimineren toch tegen het binnenland? Wat heeft jouw revolutie en myn NPS voor deze mensen gedaan. Geen ene moer! Zo, lul niet.


  Maak melding
 3. Gaan jullie door met positieve activiteiten t.b.v. de ontwikkeling van achtergestelde groepen; m.n, die in het Surinaamse binnenland.
  Zij die niets kunnen doen of realiseren
  hebben vaak een vooroordeel. njang mang no lobi njang mang ! ! !
  Werk met andere families dan voorkom je rare verhalen.

  Succes !


  Maak melding
 4. Alex,is een jaloers gefrustreerde persoon, die altijd uit zijn nek loopt te kletsen.
  Alex,bezoek de website http://www.Teeifuka.nl dan zie je wat de heer R. Lugard met zijn stg.tot nu toe gedaan heeft voor suriname.
  Misschien ga je flauwvallen van jaloezie, haat en wrokgevoelens .
  Wensley Aboikonie


  Maak melding
 5. ik beschouwd dit als een persoonlijke aanval op mijn geleverde reactie bij waterkant.net dit staat voor iedereen vrij, om zijn reactie te geven dan houdt het op, maar niet boos worden het is mij bedoeling niet om anderen te kwetsen maar gewoon de dingen zegt, dat niet normaal blijkt te zijn. en geen actie op mijn reactie
  men hoeft echt niet eens te zijn, en is volkomen vrij om te reageren op een artikel dat door waterkant.net is geplaatst en niemand dat een ander kwalijk mag nemen. ik waardeer ieder zijn of haar mening, maar dit betekent niet dat ik eens ben met die persoon.dit vraag ik ook aan niemand. en nu verder met mijn reactie bij waterkant. net of elders op het internet.
  sranan tori lekker tori
  kletsen, dit doen wij allemaal. dit is juist het mooie van een discussie. checken of er nog mensen zijn die kunnen opletten in deze tijd waarin wij zijn beland in suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES