Regering Suriname overweegt proces tegen leraren

10

PARAMARIBO, 12 dec – Er komt mogelijk een kortgeding tegen de stakende leraren van het middelbaar onderwijs. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Weliswaar wordt rekening gehouden met de grieven die de Bond van Leraren, BvL, heeft aangekaart. Anderzijds mogen de belangen van de studenten niet uit het oog verloren worden.

De regering doet het hare om tot een vergelijk te komen. Bij de onderhandelingen wordt dan ook steeds aangegeven dat de deur openstaat voor concessies. Alleen mag dat niet ten koste gaan van alles. De BvL heeft zich totnogtoe onverzoenlijk opgesteld en een eind aan de reeds drie weken durende acties is nog niet in zicht. Venetiaan vindt het dan ook tijd juridische stappen te overwegen.

Dit zou een herhaling betekenen van de strategie van twee jaar geleden. Toen is een lerarenstaking vroegtijdig beëindigd via een kortgeding. De leraren moesten toen met lege handen terug naar school, zij het “onder protest.” BvL-voorzitter Wilgo Valies dat wordt ingestaan voor alle gevolgen. Behalve aanpassing van hun lonen, eisen de leraren ook verbetering van de fysieke omstandigheden op school en modern onderwijsmateriaal.


10 REACTIES

 1. Zie die president met zijn arrogante houding
  voor deze mensen hr Valies,moest bosje aftreden,het is een regering zonder ruggegraat.

  is brood van eigen deeg ,ik hoop dat u hr.Valies deze strijd volhoudt jammer voor de studenten.deze kwanselde regering weet alleen mensen voor de rechter te sleuren
  ministers die corrupte handeling plegen, wordt de handen boven het hoofd gehouden,omdat ze niet corrupt bezig wat zijn ze toch lievertjes.Boevenbende ik wist nooit dat er een
  lopende domein inleven geroepen is in Suriname mijn part mogen ze nogmeer aftakkelen,omop tehouden met zulke praktijken. In Suriname kunnen deze dingen plaatst vinden,alleen om te stelen,toch wordt deze regering op handen gedragen hoe goed ze zijn,God Molen Maalt langzaam maar zeker.


  Maak melding

 2. Venetiaan, ben je je eigen staking vergeten waardoor het land toen al in 73/74 een puinhoop was geworden.
  Wie heeft jou toen voor de rechter gesleept, Wijdenbosch had jullie allemaal voor de rechter moeten slepen.
  Maar goed, je betaald de rechters toch om jou coalitie in stand te houden, de tijd zal het leren.,ju egi hooghart o bering dji ju, luku bun waka bun, na grontapu un de.


  Maak melding

 3. zo hoord het in een democratie als partijen het niet eens zijn met elkaar dan ga je naar de rechter want als je naar wensen pakket van valies kijk vraag ik me af of hij net zolang blijf staken tot die zaken gerealiseerd zijn over arogantie gesproken, je heb mensen die niet weten hoe het in een democratie aan toe gaat jammer voor die mensen .


  Maak melding

 4. als ik mij niet vergist hebt dan was deze zelfde runaldo, ronald, venetiaan lid van de bond van leraren toen de regering jopie werd geconfronteerd met de dood van abaisa. deze zelfde vene was toen in de weer om jopie weg te krijgen van de stoel. arron heeft deze man pas echt leren kennen toen hij werd aangevallen en geslagen door zijn eigen partij genoten in grundjari. die meneer vene heeft geen medemens gevoel, wandt als hij in staat is om jopi en zijn goeroe arron op deze manier te behandelen.dan moet deze man gezien worden als te zijn een verrader of machtswellusteling.


  Maak melding

 5. Akuba je valt continu in herhaling en het heeft meestal niets te maken met het onderwerp, anders dan dat jij het front blijkbaar niet mag. Dat weten we wel.


  Maak melding

 6. Leraren gewoon doorgaan met de acties totdat Vene met zijn bootje vol rovers en boeven en verkracters naar huis gaat.

  Vene is ook eens leerkracht geweest en heeft toen ook deelgenomen aan acties.
  Toen was het fijn om deel te nemen nu is het een probleem.

  Gewoon het hele land lamleggen totdat een anticorruptie wet wordt ingevoerd waarbij schuldigen worden opgepakt en opgehangen.

  Dus beste leerlingen ondersteun deze actie van je docenten en jullie zullen er profijt van hebben. Ga door en kom met resultaten.


  Maak melding

 7. Deze meneer Akuba weet mischien niet de spelregel van de democratie/
  Het is een gegeven dat je in een democratie staat, waar 2 parijen niet tot overeenkomt de ene mogelijk manier is, naar de rechter te stappen om recht te spreken.En wat doen deze meneer Akuba niets anders dan beledigen en schelden, en dat is typeren voor iemand die denk dat ie alles beter weet.
  Ter vergelijking met Bosje is dat hij (Bosje)een boef is en niets anders.
  Weet je nog wel van die crediet card verhaal die hij toen gebruikte om zijn snoep reisje naar het buitenland maakte.
  En dat allemaal ten koste van de belasting betaler van Suriname, maar dat hoort je niets van. Wat zijn wij Surinamers soms heel snel vergeetachtig he.
  Dus wie is wie hier nu corrupt als je dat maar effe weet.
  In elk geval een fijne feestdagen en een gezonde 2008 toegewenst. Groeten.


  Maak melding

 8. Dit is een van de reden waarom “Surinamers” dom blijven. Die arme kinderen raken achter en moeten morgen het land sterk maken en draaiende houden. Zielig.

  Janny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.