dinsdag, februari 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameInitiatief corruptieonderzoek bij Surinaams OM

Initiatief corruptieonderzoek bij Surinaams OM

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 12 dec – Het Openbaar Ministerie zal moeten bepalen of er een strafrechtelijk onderzoek komt naar corruptie op het ministerie van Ruimtelijke Ordening Grond- & Bosbeheer. Dit zegt vicepresident Ramdien Sardjoe. De beschuldigingen vanuit de oppositie lijken niet zwaar genoeg voor actie vanuit de regering.

In ieder geval zal niet direct worden opgetreden tegen minister Michael Jong Tjien Fa. Dus kan niet worden ingegaan op de eis van oppositielid Jiwan Sital. Die vindt dat Jong Tjien Fa gelijk de laan uit gestuurd moet worden. “Het is zaak de juiste procedure te volgen in plaats van te trachten propaganda te maken tegen de regering”, zei Sardjoe in het parlement. Sital vindt dat het kwaad tot in de top kruipt.

Of Jong Tjien Fa of een topfunctionaris is betrokken bij de directe verkoop van domeingrond. “Het is makkelijk zaken aan te snijden zonder namen te noemen. Als wie dan ook geld heeft aangenomen voor publieke diensten, dan is het zaak dat maatregelen getroffen worden”, aldus Sardjoe. De regering wacht liever een eventueel onderzoek af.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

9 REACTIES
 1. Waarom alleen de marionet Jong Tjien Fa vervolgen?
  Ook zijn baas Somohardjo moet vervolgd worden als hoofdverdachte, want Somo is de aanstichter. Jong Tjien Fa doet wat Somo hem opdraagt te doen.


  Maak melding
 2. ” Als wie dan ook geld heeft aangenomen voor publieke diensten, dan is het zaak dat maatregelen getroffen worden”, aldus Sardjoe. De regering wacht liever een eventueel onderzoek af.”

  Ik ben idd vóór maatregelen, maarrr eerst een onderzoek lijkt mij beter ipv lukraak maatregelen te nemen.


  Maak melding
 3. Het is toch belachlijk dat er zo wordt ge dief in suriname het is zo dat als je niet steelt in suriname je niet goed ben als minister ham tiek gaar kare al dus een lid van dna ding geboefte van nieuw front dieven maar door de bank volk van suriname kijk maar toe


  Maak melding
 4. grappig. Dit forum staat voor 90% vol met een fanatieke NDP aanhang (zegt iets over fanatisme, niet over welke omvang ze vertegenwoordigen.)
  Die aanhang schreeuwt steeds dat DDB niet vor .. uitgemaakt mag worden want hij is niet veroordeeld. En wat doen ze nu zelf, inclusief hun politicy die altijd om het hartste schreeuwen!
  Natuurlijk moet dit goed uitgezocht wrden maar laten we ook hier niet op de zaak vooruit lopen.


  Maak melding
 5. Kijk maar wie er allemaal grond krijgt in suriname dan hoef je geen onderzoek meer in te stellen. Zo corrupt als ik weet niet wat, money talks, vriendjes politiek, names and faces, tjoekoes en mensen die op hem lijken.


  Maak melding
 6. De heer Sital heeft gelijk.
  Deze gozer heeft overal een mannetje die de beesten in de gaten houden. DEze mannetjes zijn ook bang voor hun baan.
  Deze gozer heeft de dief ook aangedragen die haar jaardag had gevierd met de belastinggelden van de arme stervelingen.

  Wat is dan gebeurd? Minister naar huis gestuurd en die neemt weer een andere functie aan bij de overheid. Dus vervolging werd uitgesloten.

  Noemt dit Vene en die boef Sardjoe ..good goverment…

  Ik twijfel hieraan.

  Dat het zaak onderzocht moet worden is logisch. Maar dan moet de desbetreffende persoon gelijk op non actief worden gesteld zodat het onderzoek kan worden voortgezet.
  Hij mag zelfs zijn kantoor niet meer betreden.
  Dan heb je tenminste een goed onderzoek verricht waarbij de sporen niet zullen worden uitgewist.

  Maar nee ..Vene en Sardjoe zijn al in het zelfde bootje van corruptelingen ,dieven,verraders,drugsdealers,verkrachters,oplichters en rovers.

  De vraag is wie gaat wie nauw oppakken en de vinger aanwijzen? Want geen van die beesten hebben schone vingers.
  De arme stervelingen kijken met grote ogen en hangende poten hoe ze beroofd worden van hun belastinggelden en kunnen daarbij niks ondernemen…

  zielig is dat..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES