Vervoerders nu al succesvol in Nederland

5

De voorzitters van de Surinaamse vervoerbedrijven NVB, PLO, BBS en OBS hebben tijdens hun stage aan de Connexxion Academy in Nederland de eerste successen geboekt. Een gezamenlijk MOU (Memorandum Of Understanding) met Connexxion werd ondertekend en een nieuwe federatie die de gezamenlijke belangen gaat behartigen, werd opgericht.

Eergisteren ondertekenden R. Simons van NVB, K. Themen van OBS, J. Mahadewsing van PLO en E. Vanier van BBS met Peter Kortenhorst, voorzitter van de Raad van Bestuur van Connexxion een gezamenlijke MOU. Hierin zegt Connexxion toe kennis ter beschikking te stellen aan alle vier de organisaties. Deze kennis zal door de vervoerders worden gebruikt om het actieplan dat tijdens het congres van 8 augustus 2007 aan President Venetiaan en Minister Apinsa werd toegezegd, inhoud te geven.
Ondertekening van het Memorandum Of Understanding door delegatie uit Suriname en Peter Kortenhorst van Connexxion.

Door de vier vervoerders is een nieuwe federatie opgericht. Het doel van de federatie is de belangenbehartiging voor de vier organisaties gezamenlijk te doen. De federatie krijgt de naam: FBOV i.o.( in oprichting), de Federatie voor een Beter OV in Suriname. Voor het eerste jaar hebben de vervoerders Kenneth Themen bereid gevonden het voorzitterschap van de FBOV op zich te nemen. Themen: ‘Dit is een historisch moment voor ons. De FBOV zal een krachtenbundeling van alle vervoerders van Suriname zijn. Ik ben blij voor alle leden van PLO, BBS, OBS en ook voor het NVB dat deze samenwerking een feit is.’

De FBOV richt zich op korte termijn op het actieplan voor President Venetiaan en Minister Apinsa, het opstellen van de statuten van de FBOV, een centrale ledenadministratie en het opzetten van een centrale inkoopcombinatie voor alle leden van de FBOV. Dit zal leiden tot een beter en betrouwbaarder personenvervoer in Suriname.


5 REACTIES

 1. hahaha… themen is weer voorzitter..van de nieuwe federatie..
  die twee anderen bus organisatie zijn ontstaan uit onvrede over de Themen..ting ting.. themen kisie den hij is weer de baas. hihihi.
  voor de rest… neks no verander. FBOV is ongelijk aan connexxion..
  FBOV is geen bedrijf met bussen in eigendom, die chauffeurs in dienst neemt.. in suriname hebben die chauffeurs hun eigenbus en moeten zelf voorzorgen dat het rijd. er is geen service afdeling voor de bussen.. dus wat connexxion ook uitlegt a no wroko.
  De busdienst verandert pas als dat particulier busrijden verdwijnt.. bus is geen taxi.En themen heeft geen geld om een bus bedrijf te starten.

  Vroeger had ,ik weet niet of die er nog is, le grand baldew ,met zijn bussen dat was een busbedrijf haha, die jarigen elke dag rond reed haha, wat een gezicht was het.


  Maak melding

 2. Waar praten wij over? Deze heren gaan alleen voor de volle winst. Het totale vervoerswezen is pure communicatie en behoort tot de primaire zorg van de staat. Deze heren zulen toch nooit de niet rendabele lijnen onderhouden. Zij zijn al lang een staat in een staat. Ook zou ik wonen aan het einde van de Tjiletjapstraat dan nog had ik het recht om te worden vervoerd naar en van daar waar de belangen zijn. Werk, opleidingen, familie enz..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.