zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOude Surinaamse plantage wordt wooncentrum

Oude Surinaamse plantage wordt wooncentrum

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 14 sep – De oude, verwaarloosde plantage Richelieu, in Commewijne, wordt hoe dan ook veranderd in een wooncentrum. Dit stelt het ministerie van Sociale Zaken & Volkshuisvesting, Sozavo. Er is geen weg terug. Illegale bewoners zullen op een of andere manier moeten wijken.

De tientallen gezinnen die zich er de laatste twee jaar hebben gevestigd mogen alvast uitkijken naar alternatieven. “We zullen met de mensen praten om na te gaan wat voor hulp zij verwachten en of de overheid kan inspelen”, zegt directeur Hein Verwey van Volkshuisvesting. Er wordt op gerekend dat de plantage geheel ter beschikking komt voor de officiële woningbouw.

Nu een deel reeds wordt ingericht met infrastructuur is het duidelijk dat het project met de Nederlandse gemeente Amsterdam doorgaat. Er zullen in de eerste fase zevenhonderd woningen worden opgezet voor middenklassers. In totaal moeten er ruim duizend gezinnen worden gehuisvest. Het leeuwendeel van de illegalen heeft aangegeven niet te zullen vertrekken.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

5 REACTIES
  1. stomme idioot is er geen plaats genoeg om een project op te starten in suriname dan deze oude plantage ,waarom moet je de mensen dubbel straffen suriname is nog steeds 5xx zo groot als nederland en heeft nog geen 1.000.000 inwoners stomme idioot geef dat land maar aan de surinamers die iets willen doen ervoor niet voor euro’s dat verdienen jullie toch niet in suriname.


    Maak melding
  2. wacht maar nederland heeft een tekort aan leerkrachten \docenten nederlands ,wiskunde, natuurkunde straks zullen jullie weer klagen want er is een betere baan voor hun weg gelegd.ze kunne dan zo met hun salaris een huis kopen in nederland hoor.knappe mini-steren.


    Maak melding
  3. de plantages zijn uiterst geschikt om weer als museum te huisvesten, waarin vrijwilligers in kunnen wonen, die zich graag een stukje van de geschiedenis willen vertolken.(mensen die zich graag laten afzwepen door dames, is ook een vorm van spel) Alleen voor vrijwilligers……bezoekers betalen hun intree-geld, en kunnen analyse uittrekken, wat daar ooit heeft plaatsgevonden. tijdens de kers-periode wordt het kerstfeest in het stadhuis van denhaag ook nagespeeld door vrijwilligers… om de mensen een indruk te laten, wat jezus als baby en zijn ouders hebben meegemaakt. dit zal heel veel bezoek trekken in toeristische oogpunt, wat weer een succes verhaal kan zijn en later ook nog een musical van gemaakt worden en zo wordt het surinaamse verhaal ook nog eens een internationaal knaller…geschiedenis die commercieel te exploiteren is .. gaarne uitvoerders gezocht….dit script is gratis en vrij.. u mag hem adopteren van mij….


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES