Suriname op Internationaal Theaterscholen festival

0

De Surinaamse regisseur Tolin Alexander en de dansers/choreografen Tanuya Manichand en Dweight Warsodikromo zijn van 21 t/m 30 juni te gast op het Internationaal Theaterscholen festival in Amsterdam (ITS). De drie Surinaamse podiumkunstenaars volgen een speciale ‘Vip Route’ tijdens dit festival om hun vaardigheden op het gebied van choreografie en regie verder te ontwikkelen en zich zo breed mogelijk te laten inspireren.

Er worden verschillende masterclasses en workshops gegeven door internationale regisseurs en choreografen onder wie Emma Dante (Italië), Job Gosschalk, Emio Creco Company en choreografe Anouk van Dijk. Het project maakt deel uit van Theatre On The Move, waarbij drie Surinaamse regisseurs en choreografen zijn geselecteerd om zich een jaar lang op internationale podia en festivals verder te ontwikkelen, workshops te volgen en contacten te leggen. Dit traject, dat een aantal jaren loopt, wordt uiteindelijk afgesloten met een eigen voorstelling van de deelnemers, en het geven van workshops, zodat kennis en ervaringen worden over gedragen. Ook wordt er een speciale internetsite ontwikkeld waar het traject te volgens is.

Het project is een initiatief van het Tropentheater, dat onderdeel is van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), en wordt in Suriname ondersteund door de Nederlandse Ambassade. Locale partner in dit project is Fawaka Creations. Tanuya Manichand, Dweight Warsodikromo en Tolin Alexander worden in hun proces ondersteund door coaches uit de theater en danswereld: Helen Kamperveen, Maikel Austin en Sharda Ganga. Eerder dit jaar waren de drie deelnemers te gast bij het APAP (Association of Performing Arts Presenters) in New York.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.