zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJacht op drugs- en wapensmokkelbende in Suriname

Jacht op drugs- en wapensmokkelbende in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 19 jun – De justitie heeft de jacht geopend op een bende drugs- en wapensmokkelaars in West-Suriname. Dit zegt minister Santokhi van Justitie & Politie. De belangrijkste faciliteit van de bende, het verlaten overheidsvliegveldje te Avanavero, is vernietigd door een eenheid van leger en politie.

Dit gebeurde na een tip over onder andere vliegtuiglandingen. Er is niemand aangetroffen, wel sporen van veelvuldig gebruik van het vliegveld, dat is aangelegd in de jaren zeventig. “We hebben al duidelijke signalen om welke organisatie het gaat en wie er allemaal achterzitten. Het is slechts een kwestie van tijd en we kunnen overgaan tot aanhoudingen”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd.

Om welke organisatie het gaat wordt nog geheim gehouden. Santokhi wil alleen kwijt dat het één van de top tien betreft die betrokken zijn bij illegale activiteiten in Zuid-Amerika. De landingsbaan van Avanavero is met zijn twaalfhonderd meter de langste in het binnenland. Diepe sporen op de baan wijzen op zware of zwaarbeladen vliegtuigen. Met dynamiet zijn kraters geslagen om verder gebruik te beletten.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

19 REACTIES
 1. Sandoppie heeft weer een tip van amerika gekregen.

  In plaats van dat deze man surinaamse belangen dient gaat hij weer in de broek van bush snuffelen.

  Echt een schoothondje is deze man


  Maak melding
 2. Een ding heb ik nooit begrepen van zulke politie acties in Suriname. Waarom wordt er geen val gezet. Wachten tot ze weer landen bv. Ik krijg er dan een raar gevoel van in mijn maag. Corrruptie????

  Ik rust
  Djamoe


  Maak melding
 3. Ik snap de actie van su niet. Geen enkel land vernietigt haar nfrastructuur. Ik zou eerder de landingsbaan laten bewalen en eventueel een val zetten om de crimi’s op te pakken. Trouwens als GUyana straks oorlog wil met su, kunnen wij de landingsbaan niet gebruiken.


  Maak melding
 4. senario wat voor tip,aandacht trekkerij,hij voelt de blaren opkomen.

  sandopie is meer dan een schoothondje wat smerig .

  bygin nat ju barba.


  Maak melding
 5. Adop,
  Jij begrijpt natuurlijk niet dat die tijd van Bouta met alle onderwereldse activiteiten aan het einde komen en dat het land op een rechtmatige manier hun geld wil verdienen.
  Als Suriname mee wil doen met de rest van de wereld en niet in een hoekje wordt gedrukt zijn deze maatregelen uitermate belangrijk.
  Ook al is het maar een publiciteits stunt.


  Maak melding
 6. Ik begrijp niet waarom dit bericht, reeds voordat er tot aanhoudingen is overgegeaan, naar buiten is gebracht. De zaak diende eerst volledig te worden uitgerechercheerd om vervolgens de bende op te kunnen rollen. Daarna pas zou er informatie naar buiten moeten worden gebracht. V.w.b. het vernietigen van de landingsbaan….was dit echt nodig?
  Gino


  Maak melding
 7. Ik wil graag weten welke Idioot , opdracht heeft gegeven om het vliegveld te verwoesten.
  Gaat hij het ook weer repareren?
  Dat vliegveld is jaren voor zijn geboorte aangelegd..welke idioot doet nu zoiets?

  Men had die Militairen die in West Suriname soldatje spelen toch kunnen invliegen om het vliegveld te bewaken?of ben ik dom?

  Hoe in godsnaam gaan we dat weer herstellen..men kan nu niet meer daar landen met materieel om het vliegveld weer te herstellen..wat dompies zeg he nu kunnne ze toch met helicopters hun wapens en drugs vervoeren of zie ik het verkeerd??

  Wat een domme handelingen weer.


  Maak melding
 8. Zo Santhoki. Nu weet elke drugs- en wapensmokkelbende in Su dat er op hun gejaagd wordt. Dus………………, vanaf nu zijn ze allert. Ze bedanken je voor deze waarschuwing en houden zich voorlopig gedeisd en/of passen een andere strategie toe


  Maak melding
 9. Al die negatieve reakties ieder keer weer .
  Mensen wees blij dat er aktie ondernomen wordt tegen deze crimi’s , inplaats van lijdzaam toekijken . Hr Santhoki , well done.
  Het maakt niet uit of er linksom of rechtsom informatie binnen komt over deze akties, als we maar op kunnen blijven reageren ,en allert blijven .
  Viva


  Maak melding
 10. mensen MET EEN negatieve reactie ik ben heel blij dat jullie surinamers zijn.daarom kan Suriname niet vooruit gaan omdat er geen eenheid is en wanneer er een MISNISTER IS DIE HET GOED vinden jullie het niet goed ,als jullie zo capabel genoeg zijn waarom gaan jullie dan niet zijn taak over nemen,KABILA ga naar SANTHOKI EN zeg het in zijn gezicht dat hij een drugsdealer is

  (Hij vergeet zijn eigen lading die hij in boomstampen had verstopt anno 1996, ach hij en Subwas.Punwasi komen uit de zelfde groep.
  Kabila )

  Wat hebben al die andere ministers in al die jaren gedaan : NIETS : en wat heeft die grote lip gedaan ook niets ,want hij moest GILDS beschermen jullie negers kunnen een HINDUSTAAN niet vooruit zien gaan en hij is de enigste man(santhoki) die SURINAME vooruit kan brengen en dan zullen het dezelfde mensen die SANTHOKI nu uitschelden vereren.

  GOED GEZEGD

  Al die negatieve reakties ieder keer weer .
  Mensen wees blij dat er aktie ondernomen wordt tegen deze crimi’s , inplaats van lijdzaam toekijken . Hr Santhoki , well done.
  Het maakt niet uit of er linksom of rechtsom informatie binnen komt over deze akties, als we maar op kunnen blijven reageren ,en allert blijven .
  Viva

  viva


  Maak melding
 11. Mi na stratie mi e libie….ma a torie no tja no wan bridi in mi anoe.

  Lastang voor de gewone burger…geen brood op de plank.

  Dus na torie na ambaran.


  Maak melding
 12. Guno en Puck,

  Tja, ook ik vraag me af waarom????? Het vliegveld kon en mocht niet vernietig worden,of wilde Santokie het STOMME STEMVEE laten zien dat hij idd de redder des Vaderland is ?pffffffffffffff.
  Men gaat toch eerst proberen die drugsmaffia in de val te lokken en idd door goed recherche werk,hadden die criminelen opgepakt kunnen worden.Nu lachen ze in hun vuistje,zooooooo veeeelllllllllllll domheid.

  Hahhhahahah misschien hebben ze zoveel centjes dat ze het vliegveld binnen no time kunnen herstellen hahahahahahahah aiiiiiii bajaaaaaa, het moet niet zotter worden.


  Maak melding
 13. Nr 18 Eric. waar heb jij negers gezien.

  Als Santakie echt slim was, had hij het zich in een van gemaakte kraters verstopt.

  Veroorzaakt door zijn eigen domheid, door een vliegveld te verwoesten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES