dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOverheid Suriname wint bij verlaging loonbelasting

Overheid Suriname wint bij verlaging loonbelasting

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 jun – De overheid wint ook bij de aanstaande verlaging van de loonbelasting. Dit zegt directeur Roy May van de Belastingdienst. De verlaging van veertig procent wordt makkelijk terug verdiend, aangezien het verwachtbaar is dat het meeste extra loon uitgegeven zal worden.

Er wordt vooral op gegokt dat de meeste loontrekkers hun geld niet op een spaarrekening zullen zetten. Dit betekent meer lokale productie en import, wat weer extra belastinggeld binnenbrengt. Minder loonbelasting komt uiteindelijk de overheid toch goed uit. “Een groot deel vloeit dus weer terug via indirecte belastingen”, zegt May tegenover de Ware Tijd.

Aan compensatiemaatregelen om derving op te vangen op de staatsbegroting, is dan ook geen behoefte. Vrees voor verhoging van onder meer de omzetbelasting is niet gegrond. “De staat komt niet in financiële problemen en we hoeven ook geen andere maatregelen te treffen om de weggevallen overheidsinkomsten aan te vullen”, aldus May.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Goedzo. Dien het surinaams belang en niet dat van buitenlanders.

  Probeer sandoppie dit ook duidelijk te maken. Die idioot is alleen maar bezig om amerikaanse belangen te dienen


  Maak melding
 2. Adop,

  Jij bent de grootste idioot en niet de heer Santokhi.

  Mensen als Santokhi hebben Suriname gebracht waar Suriname nu is, uit die verdomde hopeloosheid toen er vaak niets te krijgen was. Zelfs toilet-papier was niet te krijgen.

  De grote schaarste aan allerlei basis levenbehoeften behoort nu tot het verleden dankzij de regering Venetiaan.

  Je mag wel kritiek hebben maar alle credits komt Venetiaan en zijn ploeg toe.

  Tegenwoordig worden de pensioenen iedere maand uitbetaald, iedereen weet dat ten tijde van Bouta en Wijdenbosch het bijzonder slecht ging met Suriname.


  Maak melding
 3. ik blij dat jij dat zeg afro , want men word persoonlijk hier alls je de front regering de voordeel van de twijfel geeft en dat santokhi een goede minister spreekt voor zich , je heb het goed verwoord ik zie dat ik niet in mijn eentje staat om de jaren onder schrik bewind van bouterse te veroordelen ,


  Maak melding
 4. wat een anarchie zou er vandaag in suriname als er niet een man als santhoki op de post van justitie zou zitten. iedereen weet dat hij rechtvaardig, maar met harde hand regeert. er was zoveel criminaliteit, de straten van par’bo waren onveilig en chaotisch geworden. het toerisme stond hierdoor ernstig op de helling.
  Wie weet dat Baas B geprobeerd had door anarchie te zaaien te macht weer over te nemen en dan te ontspringen aan de dans.
  Ik ben niet pro-vene of tegen Baas B. beide hebben neg. en positieve bijdrage geleverd.
  Om een pro-actieve hardwerkende min. zo aan te vallen vindt ik in geen geval correct. de overige min. zowel vande club van vene als van bouta leunden achterover en lulden af ten toe maar wat.
  als onze huidige min van ow. net zo aktief was als santhoki stond par’bo niet blank nu.
  santhoki is een man uit eigen keuken, heeft een politie verleden. alle andere min. waren van de straat geplukt of waren onderwijzers of iets dergelijks.
  iemand die santhoki afkraakt komt mi. zelf uit de criminele wereld en heeft er baat bij dat er een zwakke min van justitie op de post zit.


  Maak melding
 5. HARRY jij hebt de juiste woorden gebruikt ik kan er niets meer aan toevoegen, ik denk dat we niet op de reacties van ADOP moeten ingaan ,hij is niet geschoold vandaar dat hij geen weet van zaken heeft
  HARRY dankje wel voor je mening


  Maak melding
 6. Is een goede zaak, op die manier hebben de mensen iets meer uit te geven en uiteindelijk komt het via een kleine omweg toch weer terecht bij de belastingdienst.

  Als ze nu ook eens iets voor de surinamers in Nederland zouden doen om het aantrekkelijker te maken voor ze om zich in de toekomst weer in Suriname te vestigen zou dat goed zijn want dan kunnen ze hun in Europa verdiende euro’s inwisselen voor srd en dat in Suriname uitgeven waardoor er op die manier meer geld in het land aan het rollen is.

  Wat Santhoki betreft, die man neemt 1 op 1 dingen over uit Nederland, terwijl die regels misschien niet eens noodzakelijk zijn in Suriname.

  Ik vind dat er een stop moet komen dat iedereen en alles zich kan vestigen in Suriname want als het zo door gaat dan maakt Suriname dezelfde fout als Nederland, daar loopt van alles rond, ze doen wat ze willen en luisteren ho maar, ze zijn crimineel, en ze krijgen ze het land niet meer uit.
  Suriname is van Surinamers!!!

  Maar aan de andere kant doet ie ook heel veel goede dingen.

  Zo denk ik erover!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES