zaterdag, februari 24, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidNamaak hangt Surinaamse tabakimporteur de keel uit

Namaak hangt Surinaamse tabakimporteur de keel uit

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 jun – De onlangs doorgevoerde belastingverhoging voor tabak werkt illegaliteit in de hand.Dit stelt importeur British American Tobacco Company Suriname, Batsur. Door de hoge detailprijs is het voor malafide handelaren aantrekkelijker geworden goedkopere sigaretten te smokkelen uit buurland Guyana. Dat is nog niet eens het ergste.

Van het merk Benson & Hedges verschijnt namaak op de markt evenals van Morello. Het is allemaal afkomstig uit Guyana. De omzetten van de importeur zijn aanmerkelijk afgenomen, wat reden is geweest voor een bezoek aan minister Marica van Handel & Industrie, HI. Als grote boosdoener worden de belastingen aangemerkt. Die is vooral ingevoerd om het roken te ontmoedigen.

Totnogtoe schijnen het vooral de smokkelaars er goed garen bij te spinnen. Hoe lang het feest nog zal duren, is onduidelijk. HI spreekt van een “complexe materie” en wil nagaan hoe het best kan worden ingespeeld. Batsur produceerde tot in de jaren negentig zelf sigaretten in Suriname, waaronder Morello. Vanwege een blijkbaar gunstiger klimaat op Trinidad, werd de productielijn verplaatst naar dat land.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

13 REACTIES
 1. Hey rokers willen roken en de smokkelaars hebben het roken niet uitgevonden.
  Waar vraag is zal aanbod zijn.
  Hetbetuttelende en vaderlijke regels van overheden maken dat mensen dan maar op hun eigen manier de zaken gaan regelen..en kan je ze kwalijk nemen?
  Ieder mens moet en mag zijn leven leiden zoals hij dat zelf wil en wat hem het gelukkigst maakt..dat is DEMOCRATIE !


  Maak melding
 2. Ik maak mij niet druk om tabakimporteurs .Wat mij betreft moet tabak maar verboden worden ,in elk geval in openbare ruimten .Verder moeten het nog duurder worden en als dan non doorgaat met roken ,dan moeten men de gezondheidsrisico’s maar zelf dragen en geen beroep doen op het SZF .


  Maak melding
 3. Voor jongen rokers is roken een ongezonde bezigheid.Het kost je geld plus je gezondheid gaat naar de bliksem.
  Voor de oudere is misschien te laat,maar stoppen kan nog altijd.Uw AOV gaat niet op in rook.Vis en fruit en groente ,in plaats van smoko(.Veel) gezondheid.


  Maak melding
 4. heel goed van de misnister ,dat hij de tabaksbelastingen verhoogd.Ik ben er blij om laat batsur maar zijn bedrijf in suriname terug vestigen dan kan en mag hij over de belastingen gaan overleggen,maar niet dat jou bedrijf in trinidad is en je in SURINAME je voordelen uit wil halen goed SURINAME verhoog maar ook meteen belastingen op alcohol en casinos,MENSEN LEES REACTIE BATSUR ZIT IN TRINIDAD Batsur produceerde tot in de jaren negentig zelf sigaretten in Suriname, waaronder Morello.

  “Vanwege een blijkbaar gunstiger klimaat op Trinidad, werd de productielijn verplaatst naar dat land.”


  Maak melding
 5. …..maar wat denken jullie van drank???die is ook een grote boosdoener…van al die reakties over roken heb ik geen 1`hierover gehoord…zuiplappen zeker….want dan komen ze in jullie straatje..verbieden die drank fabrieken…!!!
  ps/ik rook maar drink niet….ieder zijn eigen ding…dus noh lul…!!!!


  Maak melding
 6. batsur voelt zich in t kruis gepakt , en t enige waar zij zichwekelijk druk om maken is geld dat ze nu mislopen, ze lullen in hun eigen straatje. Gewoon die rotzooi zwaarder belasten, beter nog verbieden. Die hele tabaksindustrie is bezig mensen levens naar de verdommenis te helpen , ze zijn erdoor rijk geworden en gaan vrolijk verder. Mensen zouden eens moeten weten wat een gif in sigaretten zitten en als mensen desondanks kiezen om t verderfelijk spul tot zich te nemen, moeten zij weten , maar t ongevraagd , en gedwongen meeroken is nog schadelijker voor hen die eraan blootgesteld worden. Denk daarbij aan baby,s en jonge kinderen die niks in te brengen hebben wanneer hun ouders of anderen in hun nabijheid een kankerstok opsteken. Batsur : take your “business” elsewhere, better yet :go to hell.


  Maak melding
 7. Ik rook toch niet. Voor mijn part kost een pak sigaretten $RD.100,00. Ik vind het zo a-sociaal dat die gasten gewoon in jou gezicht zitten te paffen. Opzouten met die hap.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES