zondag, april 21, 2024
HomeNieuws uit NederlandLandelijke dag watersnoodramp Suriname van vorig jaar

Landelijke dag watersnoodramp Suriname van vorig jaar

-

Does Travel - naar Suriname

Zes mei j.l. was het één jaar geleden dat het binnenland van Suriname door een watersnoodramp werd getroffen. De Landelijke Marron Stichting Dufuni heeft het initiatief genomen om een landelijke werkconferentie te organiseren om stil te staan bij de gevolgen van de watersnoodramp anno 2007. Dat meldt radiofayalobi.nl.

Met de landelijke werkconferentie wil Dufuni een breed scala van private en publieke ontwikkelingssamenwerkingsorganisaties, relevante Surinaamse en Nederlandse beleidsmakers, vertegenwoordigers van de noodhulpcoördinatie in Suriname en andere belanghebbenden in Nederland in de gelegenheid stellen kennis te maken met elkaar en kennis te nemen van elkaars hulpverleningsinspanningen in het jaar na de watersnoodramp.

Dufuni wil middels een expertmeeting, inleidingen, een audiovisuele productie en een breed maatschappelijk debat een blik werpen op de huidige situatie en op gewenste ontwikkelingen ten aanzien van de toekomstperspectieven van de mensen in de getroffen gebieden. Tot de genodigden behoren minister B. Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en minister M. Felisie (Regionale Ontwikkeling Suriname). Tevens zal Stichting Ghanese Gemeenschap Nederland symbolisch een ingezameld bedrag ten behoeve van de slachtoffers van de watersnood-ramp overhandigen aan de voorzitter van de Landelijke Marron Stichting Dufuni, de heer Kensley Vrede.

De landelijke werkconferentie zal worden gehouden op zaterdag 9 juni 2007 in Paviljoen Het Oosten, Sarphatistraat 410 te Amsterdam. Aanvang plenaire bijeenkomst is om 13.30 uur (inloop 12.30 uur) en afsluiting om 17.30 uur. Na de plenaire bijeenkomst volgt een informeel samenzijn met een hapje, drankje en muziek.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES