Suriname heeft nieuwe minister van Transport

11

PARAMARIBO, 16 mei – Mr. Richel Apensa is de nieuwe minister van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. President Ronald Venetiaan zei tijdens de beëdigingsceremonie dat haar een zware taak wacht vol uitdagingen. Apensa zegt er klaar voor te zijn, na jaren aanbiedingen te hebben afgewezen.

Sinds 2000 wordt haar een ministerspost aangeboden. “Maar ik heb steeds nee gezegd, nu ga ik er wel voor”, zegt Apensa. Ze heeft jarenlang als juridisch medewerker gewerkt op het minister van Justitie & Politie. De post kwam eerder dit jaar vrij toen Alice Amafo gedwongen werd af te treden wegens het schandaal rond haar verjaardagsfeest. Tijdens een parlementsvergadering werd onthuld dat er gefeest was met staatsgelden.

De benoeming van een nieuwe minister heeft maandenlang geduurd, vanwege onenigheid binnen coalitiepartner A Combinatie, AC. Adolfina Cairo, die als kandidaat naar voren geschoven was door de politieke partij Abop, werd afgewezen door de BEP, de grootste partner binnen AC. Cairo zag zich uiteindelijk gedwongen haar kandidatuur in te trekken.


11 REACTIES

 1. Maar wacht even , apensa is tocht het nichje van amafo.
  Wie houdt wie voor de gek!
  De ene rommel eruit en de ene rommel erin.
  Volk van surinem wanneer gaan jullie ogen open!

  A tang so, enik ben benieuwd of er daad -werkelijk verandering komt in het toerisme beleid


  Maak melding

 2. Gelukkig koos de nieuw gebakken minister voor de trein,om haar werk te verrichten, dat ze erop let dat er niet meer gefeest wordt met Lantie monie,ze koos niet voor dat vliegtuigje die zijn paneel in de lucht verloor ,God zijn dank….. op niemand terrecht kwam maarwel op de calcuttastraat,
  minister als jij in dat vliegtuigje zat zou je geen zich hebben wie met ,s Lands geld vandoor ging om te feesten, Amofo die deed dat wel.

  Akuba


  Maak melding

 3. Minister van transport,van wat ? Waarom niet van beterwegen?Wat voor transport middelen heeft Suriname?Transport is toch verkeer?Was een dienst, Min.Van openbarewerken en verkeer niet voldoende?Heeft de Surinaamse gemeenschap zoveel geld voor een apparte Minister?Wat is het begrip bij jullie van transport?Zeker die paar oude wrakken van schepen en die kapotte vrachtautos en bromberees.Het geld zouden jullie kunnen gebruiken om alle rioolen van het land een beurd te geven.Of de zwervers helpen met onderdak.Nou Suriname Ik kom eraan voor post als de nieuwe President.


  Maak melding

 4. Laten we als surinamers deze jongedame ondersteunen en haar een eerlijke kans geven zich te bewijzen. Uit fouten leert men, wie nooit fouten maakt gooi de eerste steen en we zullen zien …….

  Volk van Suriname wees positief


  Maak melding

 5. Ai Baja !!!!!!!!
  Suriname is echt door haar representatieve kader heen dat ze nu zitten met opgescheept met dit soort van figuren in de regering die geen KAAS van politiek gegeten hebben.!!!
  Het is dus geen raadsel meer wie de men uitzoekt omm de pot mee te helpen toucheren.


  Maak melding

 6. waarom geen alternatieve regering vormen bitenparlemtair…

  Waarom komen de studenten die nog studeren niet op om een toekomstige regering in status nazendie te vormen..

  Waar zij die sabimangs die zoveel beter weten afgestudeerd zijn of politieke interesse hebben ..

  Waarom vormen de drs’s die zoveel meer kunnen dan de daklozen niet een blok om het land te redden..

  Laten we ophouden met het gezeik…


  Maak melding

 7. De naam is trouwens Apinsa en ze heeft heel veel capaciteiten.Ze is geen familie van Amafo,laat dat even duidelijk zijn kolibrie.
  Reactie op poseidon omtrent dit bericht:Wat is uw bijdrage aan Suriname?De beste struurlui staan aan wal, een typisch voorbeeld van bigi borsoe negre sdong na sé passie é serrie toffie.Mijn oprechte steun aan mevrouw Apinsa, zij zal laten zien hoe het werkelijk hoort.

  Mama Sranang


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.