dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMeer justitiële samenwerking Suriname, Nederland

Meer justitiële samenwerking Suriname, Nederland

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 15 mei – De justitiële samenwerking tussen Suriname en Nederland zal verder versterkt worden op verscheidene gebieden. Dit meldt het ministerie van Justitie & Politie. Minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie heeft vergaande afspraken gemaakt tijdens zijn recente werkbezoek aan Nederland. Onder meer zal het Korps Politie Suriname bijstand worden verleend.

Volgens een overeenkomst met het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken & Koninkrijkrelaties zal de bijstand vanuit Nederland gecoördineerd worden door de leiding van het politiekorps Amsterdam-Amstel. Onder meer zal assistentie verleend worden op het gebied van wetgeving, openbare orde, integrale veiligheid, veiligheid rivierhavens en de Vreemdelingenpolitie.

Ook is uitbreiding besproken van het Rechtshulpverdrag tussen de twee landen. De samenwerking tussen de Openbaar Ministeries zal worden opgevoerd. Onder meer zal Nederland helpen bij de doorlichting van het Openbaar Ministerie. Santokhi en zijn Nederlandse ambtgenoot Ernst Hirsh-Ballin hebben zich op de Nederlandse luchthaven Schiphol georiënteerd op drugscontrole en veiligheid.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

6 REACTIES
 1. Santokhie was in Nederland om verdere instruktie’s van z’n zetbazen te ontvangen mbt het 8 dec proces. Maar goed, dit even ter zijde.
  Ik heb absoluut geen hoge pet op van deze minister want, hoewel hij door velen wordt geprezen, neemt de criminaliteit alsmaar toe in Suriname.

  Noem mij bv nou eens 2 goede dingen die Santokhie sinds z’n aantreden heeft gedaan ?
  Ik ken er geen ! Het enige wat hij doet is een represief beleid uitvaardigen (wat ook niet werkt) en roepen dat de criminaliteit is afgenomen !?!?!?
  Het enige wat hij doet is het kopieeren van uitspraken en uitdrukkingen uit Nederland en doen alsof dit ook in Suriname zal werken.

  Hij noemt bv ‘ketenbenadering’ voor aanpak van de criminaliteit, waarom praat hij nimmer over kern en/of bronbenadering ? Wat is de oorzaak van dit allemaal, waarom projecteerd hij z’n ‘ketenbenadering’ niet op preventie om met andere instantie’s er voor te zorgen dat er minder criminelen ontstaan.

  Santokhie kijkt ook te veel naar Amerika en wil liever meer gevangenissen (wat goed is voor de handel van z’n partijgenoten) dan dat hij de zaken op de juiste manier aanpakt.
  Anyway, de Suri’s hebben voor hem gekozen en daar zullen ze het mee moeten doen.


  Maak melding
 2. Vergaande besprekingen…jawel!!-jawel!!..maar ooit een betwist gebied..komt dat nooit meer aan de orde ooit tijdens>>> scheiding vergeten dit mee te nemen.


  Maak melding
 3. Om de alsmaar stijgende criminaliteit het hoofd te bieden, moet enerzijds een beter economisch perspectief geschapen worden (m.n. voor jongeren), anderzijds moet de overheid natuurlijk ook duidelijk maken dat er een sanctie staat op verkeerd gedrag.
  Het is schrijnend om te zien hoe in Suriname eerlijke hardwerkende mensen lopen te pinaren, terwijl sommige drugshandelaren in weelde baden.


  Maak melding
 4. Weer zo een bedelreis.

  Wanneer gaan ze een keertje op reis om met eigen verdiend geld inkopen te doen?
  Wie heeft op deze aardbol nog respect voor bedelaars?

  Ik niet!


  Maak melding
 5. Meneer abop fleur,
  Komen jullie zelf met betere voorstellen oplossingen.
  Laat el vene zelf met zijn knobbel loos hersenen wat oplossingen bedenken een agenda samenstellen om het land te regeren..
  Hij weet niet eens hoe een agenda eruit ziet..

  Wat gebeurt er op de corantijn rivier zit vene en baboenlal te slapen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES