Seedorf schiet Milan weer naar zege

17

AC Milan heeft zaterdagavond in de Italiaanse Serie A gewonnen van Torino. Clarence Seedorf onderstreepte zijn grote vorm met het winnende doelpunt tegen Torino. Het werd in Turijn 1-0 voor de bezoekers na een doelpunt van Seedorf, die na bijna een half uur scoorde.

Twee weken terug was Seedorf ook al de ster van de avond voor AC Milan, waar hij zijn ploeg persoonlijk tilde naar de halve finale van de Champions League. Met één doelpunt en een assist was de Surinaamse voetballer toen ook van grote waarde voor AC Milan

Milan speelt woensdag in de halve finale van de Champions League tegen Manchester United.


17 REACTIES

 1. Hoeveel prijzen heeft johan cruiyf gewonnen?
  niks nada, 39 interlands.
  3 nationale bekers.
  3 Ned. kampioenschapen.
  2 Europacups. 2 keer kampioen van Spanje.
  CLARENCE SEEDORF sucses volste club voet baller van NEDERLAND,en SURINAME allertijden
  81 interlands, 2 keer NED.beker 3 keer kampioen van Ned. 3 keer kampioen van Spanje 2 keer de beker van Spanje 4 keer kampioen van Italie, 4 keer de beker van Italie, 3 keer de Europacup.Jongste debutant ooit bij Ajax.voor hem was het cruyf, geen wonder dat hij niet echt geliefd is bij Cruyf.(Cruyf meest overschatte voetballer van NED)


  Maak melding

 2. van basten is gefrustreerd dat Seedorf hem bij AC Milan al lang is voorbijgestreefd in sociaal gedrag, prestatie, succes, beroemdheid en verdienste.


  Maak melding

 3. Mesen, w mensen , laat die bakra’s in de waan met hun WITTE grootheid.
  Voorlopig (misschien altijd)( moet er ALTIJD een witte de beste zijn.
  Kluivert topscorere aller tijden NL elftal,maar men zal immer van Basten, Bergkamp of een andere witte aanhalen. Wat heeft Ruud van Nistelrooy er nationaal tot nu toe van kunnen bakken? anyhow,zij zullenaltidjop zoek zijn naar de “WITTE BESTE”. Kunne zij niet helpen. Het zit er diep in dat WIT het beste MOET zijn. Intussen dendert de rest vande werld straks ook economisch over hen heen (Wait for China, India, Brasil and others will follow).Laat hen nog even de Chinese auto’s uitlachen (deden zij inden beginen ook met de Japanse auto’s. Zij maken toch immer altijd de betere producten denken zij

  Hun misplaatst superioriteits gevoel zal juist hun nadeel blijken zijn ofwel volgens Cruyf “Hun nadeel heb ons VOORDEEL” in the future.


  Maak melding

 4. Ach,Cruyf is over het “beroemde” paard getild door of vanwege zijn schoonvader.Waar is zijn zoon Jordy eigenlijk?????Nederlanders hebben het altijd over hun beste speler of ploeg ook al zijn ze op de 40ste plaats geëindigd,voor Nederland zijn ze toch winnaar.Eertijds wilde men Cruyf ook vergelijken met Pele,maar Pele kende hem helemaal niet en zei letterlijk:Cruyf is Cruyf en Pele is Pele.!!!!


  Maak melding

 5. Bano ik vind dat jij een beetje doorslaat. Want puur voetbaltechnisch en tactisch is Cruijff wel minimaal de beste Nederlande voetballer allertijden. Ook al hebben anderen misschien meer bekers gewonnen.
  Dus overschat is de voetballer Cruijff niet.

  Dit staat los van het feit dat ik Seedorf altijd zou opstellen.


  Maak melding

 6. groetjes uit suriname ik wilde als volgende reageren door al deze successen van seedorf is gebleken dat van basten het altijd aan de verkeerde hand had om seedorf niet te selecteren ik denk dat het meer jaloezie was dan wat anders


  Maak melding

 7. De hetze tegen Seedorf begon in de tijd toen op verzoek en advies van Cruyff, Hiddink Seedorf verving met Jordi, zoon van Cruyff.
  Jordi werd met de rode loper en luid applaus binnen gehaald.Seedorf moest plaats maken en op de bank plaats nemen.Bleek dat Jordi niet voldeed aan de verwachtingen zoals Cruyff die had voorgehouden.Hiddink dacht toen “betre mi matie mandi ma mi boto no boro”.Dus moest jordi weer weg.


  Maak melding

 8. Wie is kruif?? Laten wij Surinamers er in elk geval voor zorgen dat we onze helden ZELF eren. Dat hoeft holland niet voor ons te doen, toch? No spang, Seedorf na mang.

  btw, kruif is een held in holland. Seedorf is een held in Brasil! So who cares about kruifie.


  Maak melding

 9. Ik lees Seedorf…maar een ding klopt niet wat heeft deze man (Seedorf)zijn prestatie’s te maken met Joh. Krui of M.Bas.

  Let op a.u.b. niet gaan lopen zoeken wat er niet is…

  En ga van zijn (Seedorf)prestatie uit zonder anderen voor alle soort rotzooi verhalen erbij te halen.


  Maak melding

 10. Seedorf is altijd een uitstekende clubspeler geweest maar heeft het in het Nederlands Elftal nooit helemaal waar kunnen maken. Misschien zal dat nog gaan gebeuren. Overigens waren er ook vroeger bakra spelers die heel goed waren bij hun club maar minder goed presteerden bij het Nederlands elftal, bijv. Sjaak Swart of Piet Keizer, waren top Ajacieden maar hebben weinig gepresteerd als teamspeler van het nationaal elftal.

  Cruijff was gewoon een klasse apart, iedereen die hem nog heeft zien spelen zal het bevestigen. Door privé omstandigheden heeft hij niet alles eruit gehaald wat erin zat. Als hij na Ajax bij een sterkere club had gespeeld als Barcelona had hij nog meer Europa Cups kunnen winnen en was hij in 1978 meegegan dan waren we misschien wereldkampioen geworden. Overigens heeft Cruijff met Ajax drie Europa Cups I gewonnen niet twee. Volgens sommigen is Bergkamp beter dan Cruijff, dat vind ik een lachertje, Bergkamp heeft geen winnars mentaliteit, heeft nooit een grote prijs gewonnen. Seedorf is een uitstekende clubspeler die ook het geluk heeft gehad dat hij bij zulke sterke clubs heeft gespeeld, hij is minder onderscheidend dan bijv. Cruijff of Maradona of Platoni etc.

  Gevoelsmatig zeg ik ook dat Johan Cruijff de meest getalenteerde voetballer was die Nederland ooit heeft gehad. Heeft niets met kleur te maken want iedereen zal het erover eens zijn dat Pélé weer beter was dan Cruyff. Ook zou ik bijv. Gullit als speler minstens gelijk plaatsen met Van Basten qua belang voor het Nederlandse voetbal. Laten we de sport alsjeblieft niet vergiftigen met racistisch gepraat danwel allerlei beweringen te doen over vermeend racisme.

  In Nederland is ooit een massale irritatie onstaan jegens Seedorf omdat hij zich op een bepaalde manier erg arrogant ging gedragen, onder invloed van zijn “kabel” vrienden Davids en Kluivert. Echter recentelijk heeft Clarence toegegeven dat hij toen verkeerd bezig was en dat siert hem. Dus al met al toch wel een toffe gast die Clarence.

  Zou Nederland ook zo massaal over hem heen zijn gevallen als hij een blanke jongen was uit Betondorp? Misschien niet, het kan zijn dat daar toch een racistische ondertoon in zat, dat zal ik niet ontkennen. Maar nogmaals het had ook veel met zijn gedrag van toen te maken wat hij zelf toegeeft.

  Het mooie van de sport is nu juist dat het tegenwoordig zo’n gekleurd gezelschap is, laat het een voorbeeld functie hebben voor de rest van de maatschappij!

  Mijn persoonlijke top 3 van NL-spelers sinds 1970
  1. Johan Cruijff
  2. Ruud Gullit
  3. Marco van Basten
  4. Frank Rijkaard
  5. Willem van Hanegem


  Maak melding

 11. p.s.
  een top 5 bedoelde ik. Nu ik erover nadenk, moeten we Seedorf met al zijn prijzen toch maar in de top 5 zetten. Mijn lijstje wordt dan:
  1. Johan Cruijff
  2. Ruud Gullit
  3. Marco van Basten
  4. Frank Rijkaard
  5. Clarence Seedorf

  Wel jammer voor Van Hanegem en ook voor Neeskens, dat waren geweldige middenvelders in hun tijd.


  Maak melding

 12. Beste sportliefhebbers,hoe je wendt of keert,verschil moet er zijn.Dat na tori.. ik geniet bijna ieder keer,wanneer er een surinamer in de picture is..


  Maak melding

 13. Tang-Boeng, het is je gegund! Vroeger als je als Nederlander in het buitenland kwam en je riep “Cruijff” dan had je gelijk vrienden, dat voordeel ligt nu meer bij de Surinamers, als je nu op vakantie gaat naar Italie en je vertelt dat je een landgenoot bent van Seedorf, is het ook meteen feest… Zeker als hij er nog in slaagt om vanavond AC Milan naar de finale te schieten!


  Maak melding

 14. Wat hebben Cruyff en Van Basten met dit artikel te maken?

  Seedorf schijt op die gasten en heeft zich nooit druk om ze gemaakt. En jullie lopen hier als gefrustreerde kippen te posten.

  Clarence do your thing as you always do.
  Succes.


  Maak melding

 15. Clarence Seedorf heeft het niet nodig, om Marco in de ****!

  San Siro lag aan de voeten van een reserve van Oranje, Clarence Seedorf. Aan de hand van de…

  Clarence Seedorf legt aan voor de 2-0 tegen Manchester United. FOTO REUTERS
  …Nederlandse middenvelder plaatste AC Milan zich in eigen stadion voor de finale van de Champions League….(AD 3 mei 2007).

  Het kan verkeren, zal je maar denken. Als Maurice de Hond nu onder de Nederlanders een voetbalenquette zou houden, met vragen ‘Is van Basten een goede bondscoach?’ en ‘Behoort Clarence Seedorf op de tien?’, die slechts met Ja of Nee beantwoord kunnen worden, dan is de uitslag bijna voor iedereen voorspelbaar. Dat zegt veel over de mate van opportunisme, dat onder de Nederlanders huist.

  Ooit na dé gemiste strafschop op het europees kampioenschap voetbal 1996 te Engeland, werd Clarence gevraagd waarom hij, en niet Frank de Boer, de aangewezen man, de strafschop had genomen. Clarence antwoordde, dat hij zich als leider zag, en de plicht voelde de penalty te nemen. Slechts hoon viel hem ten deel. Wat een praatjesmaker, en dat voor een twintigjarige. Waren leiderskwaliteiten, om met de homosexuele racist Gerard Reve te spreken, niet slechts voorbehouden aan de ‘Blanke Macht’? Was het niet zo, dat Frank de Boer zich hoogst onzeker voelde, zich drukte, en Clarence vol bravoure naar voren stapte? ‘Dan neem ik hem wel mietjes’, moet de toen twintigjarige leider hebben gedacht. Helaas miste hij, en niet Frank werd verweten dat hij zijn taak verzaakte, maar Clarence kreeg het verwijt, dat hij zich niet aan de afspraken had gehouden.

  Deze smadelijk uitschakeling door Frankrijk tijdens het EK 1996 heeft de carrière van Clarence in het nederlands elftal ernstig beïnvloed. Geen enkele trainer probeerde hem op zijn favoriete positie uit. Daar waren toptrainers onder zoals Dick Advocaat, Willem van Hanegem, Guus Hiddink, Frank Rijkaard en Louis van Gaal. Bij zijn clubs is Clarence Seedorf altijd geslaagd, omdat niet-nederlandse trainers hem het vertrouwen schonken. Als Milan de finale van de Champions League wint, dan is Clarence Seedorf de Nederlandse voetballer die de beste en meeste prijzen tijdens zijn carrière heeft gewonnen.

  Voor trainer Carlo Ancelotti van Milan, jarenlang ploeggenoot van het nederlandse drietal – Gullit, van Basten en Rijkaard – is Clarence Seedorf ‘le patron’ van het Milan van nu. Maar volgens coach Marco van Basten heeft Clarence minder in huis, dan de ‘jochies van Ajax en AZ’, en is een voetballer die in Engeland degradatievoetbal speelt – hoeveel finales zal deze spelen? – beter voor het nederlands elftal.

  Elke sportman wil het hoogste in zijn carrëre bereiken. In het voetbal betekent dat, spelen voor het nederlands elftal op het mondiale toernooi. Die pas sneed Marco van Basten om oneigenlijke redenen af. Van Bommel en Van Nistelrooy bedankten voor de eer, om met iemand te werken, die denkt dat hij nog steeds ‘San Marco’ is. Clarence besloot zijn leven te beteren. Hij besloot de houding van zijn voorouders eeuwen geleden aan te nemen. Dat was onderdanigheid en slaafse berusting. Clarence is zo blij als hij met oranje trainingspak op de bank mag zitten, en springt bijkans een gat in de lucht, als hij zich voor de laatste twee minuten van zijn ‘oranje corset’ mag ontdoen.

  Publiekelijk verklaarde hij, dat hij geen contact meer had met de ‘bad boys’ Davids en Bogarde. Hij werkte aan zijn beeld van ‘ideale schoonzoon met een kleurtje’. Het ontbrak er aan, dat hij niet voorstelde een homohuwelijk met Marco van Basten te willen sluiten. Als Davids in de plaats van Seedorf zo voor Milan geschitterd had, dan zou hij bij de volgende bijeenkomst van het nederlands elftal naar de trainer toestappen: ‘Hé Marco, hoe is het. In Milaan noemen zij mij ‘el presidente de milan’. In jouw tijd was dat toch Franco Baresi? Of was jij dat soms?

  Moses Rastafari.


  Maak melding

 16. Als je de meningen van de nederlanders in ogenschouw neemt en het rustig op je laat inwerken kom je tot de ontdekking dat het negativisme jegens hem niet om zijn voetbalkwaliteiten gaat. Het gaat om de verwarring wat hij veroorzaakt heeft ik het gedachtegoed van de nederlanders. Immers Clarence voldoet bij lange na niet aan het beeld van men graag ziet van zwarte succesvolle sporters.
  Hij komt niet uit een één-ouder-gezin, maar uit een stabiele gezinssituatie.
  Hij is niet ongeschoold, maar heeft een goede scholing gehad en heeft een goede wereldorientatie
  Hij spreekt geen gebrekkig nederlands maar perfect nederlands alsmede de overige talen van de landen waarin hij heeft gevoetbald. Op de tv komt hij niet nors en arrogant over maar staat een ieder fatsoenlijk te woord.
  Hij scheld niet op de personen die hem ten onrechte verketteren maar probeert op een respectvolle en gemanierde wijze het dialoog aan te gaan.
  Hij is erg sociaal naar kwetsbare groepen en is wars van egoisme wat de meeste voetballers rijkelijk bezitten.
  Hij verslijt geen blanke/blonde voetbalsletjes (golddiggers)bij de vleet maar toont zich een ware familieman. Kortom hij voldoet niet aan het beeld van de surinaamse/zwarte man-verleidt-door-blanke meisjes voetbal cultuur
  Op jonge leeftijd is hij eigenaar van een voetbalstadion in suriname waarvan de bedoeling is dat hij jeugdige tallenten wilt helpen ontwikkelen.
  Als hij op de tv verschijnt is hij niet behangen met bling-bling en anderssoortige aanstootgevende gouden ornamenten maar is volgens de laatste mode gekleed.
  Kortom het heeft er alle schijn van dat de nederlanders nog in de verte turen in afwachting van een man op een ossekar terwijl ze nog steeds niet in de gaten hebben dat die man ze langzaam is voorbijgereden met een brandnieuwe topklasse automobiel.


  Maak melding

 17. hoi ik ben gloria ik heb een vraag hoe kom ik in contact met seedorf.groetjes
  ps dit is voor een interview voor een nieuwe blad voor beroemde donkere mensen over de wereld.bedankt


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.