maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRegen blijft Suriname voorlopig nog teisteren

Regen blijft Suriname voorlopig nog teisteren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 apr – Suriname is voorlopig nog niet af van de hevige regenbuien die grote delen van de kuststrook blank hebben gelegd. De autoriteiten mogen dan nog zo hard beweren dat alles is gedaan wat mogelijk is aan ontwatering, de realiteit is dat het water ongekend hoog staat in menig huis. Hele straten in met name Paramaribo zijn veranderd in kreken.

Overal zijn mensen te zien die zich zo goed mogelijk proberen aan te passen. Gelaarsd waden voetgangers door het water en menige auto begeeft het. De ontreddering is overal te merken. Het blijft pijpenstelen regenen, maar het ergste is dat niemand in staat schijnt aan te geven wanneer het water behoorlijk zal wegtrekken. “De regering doet alles om het water zo snel mogelijk weg te krijgen”, zegt minister Kandhai van Openbare Werken.

Hij heeft zich met ambtgenoot Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen georiënteerd in enkele wijken. Ook de pompgemalen op verscheidene punten aan de stadsrand zijn gecontroleerd. Die doen het optimaal, dus valt moeilijk te begrijpen dat het water overal zo hoog blijft staan. “We hebben het rioleringsstelsel behoorlijk opgeschoond en er zijn voorzieningen getroffen om dit soort gevallen in de hand te hebben”, aldus Kandhai. Intussen maakt Suriname zich op voor nog meer nattigheid.

Regenwater in Paramaribo
Regenwater in Paramaribo
Regenwater in Paramaribo
Regenwater in Paramaribo
Regenwater in Paramaribo

Kijk voor meer foto’s ook op www.surinamefoto.com.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Bepaald gedeelte daar is duidelijk te zien, dat dit beleid is….b.v. de zogenaamde zwamp gebieden deze zijn allen rond Par’bo verdwenen…puur door hebzucht en schurken streken…Zwamp gebeiden hebben de taak hemel water als reservoir in zich te houden.

  En vaak zitten zij nog jaren met water…maar ja schurken verkavelen alles.

  En nu kust-gebied…rivieren…vol waar is er dan nu een bassin.

  Dus u ziet wat hebzucht en schurken, boeven mentaliteit…dat zich harder dan ooit aan het ontwikkelen is ….nu… veroorzaakt.


  Maak melding
 2. suriname heeft zoveel geld om bouterse te berechten maar geen geld voor ontwatering wie is gek suriname of nederland
  massa moorden in indonesie en slaven handel wie heeft nederland berecht


  Maak melding
 3. VENETIAAN IS AL 3 WEKEN VAN HET TONEEL VERDWENEN!!!!!!!!!!!!
  Zolang het niet goed gaat in het land zet hij die domme VHP-ers om onze beeldscherm te vullen met onzin want dan schuilt hij.

  BA SOEKOE BA VINIE BA TJARIE!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 4. mensen mensem dit is toch schandalig voor woorden.allemaal oprotten die smeerlappen.het hele infrastruktuur is niet in orde. dit is heel erg .slangen en krokodillen in huizen van mensen.het is haast niet te geloven.


  Maak melding
 5. Nederland ligt onder de zeespiegel en heeft polder-landschap tot woongebied gemaakt.
  Er is eerst gezorgd voor een goed ontwaterings-systeem, zodat overtollig (hemel)water kan worden geloosd.
  Maar NL zorgt er ook voor dat verouderde rioleringen worden vervangen.
  En dan nog kan het gebeuren dat bij hevig noodweer hier en daar gebieden onder water lopen.
  Dat schurken en boeven zwampen verkavelen, waardoor het water niet meer kan wegvloeien, is dus een rare opmerking.
  Deze opmerking riekt naar etnisch geleuter, immers het zijn meestal hindostanen die de zwampen verkavelen tot woongebied.

  Nog een opmerking op dit artikel is etnisch, maar haast bij elk artikel dat verschijnt, uit men zich etnisch getint.
  Daarom geloof ik er niet in dat Suriname ooit een welvarend land zal worden.
  Teveel etnisch geneuzel zal alleen maar verder tot de afgrond leiden van Suriname.


  Maak melding
 6. Toen het regenwater vorig jaar deze tijd het zuidelijker gelegen gedeelte van Suriname teisterde, konden die Djuka’s – volgens Paramaribo – maar stikken.

  Vandaag de dag weten we beter. Suriname zal in toenemende mate – en vooral de kuststrook) rekening moeten houden met wateroverlast en overstromingen.

  Wan dey fu tjon tjon, wan dey fu Sabaku.


  Maak melding
 7. De ministeries openbare werken,landbouw en defensie beschikken allemaal over zwaarmaterieel (graafmachienes), maar zijn in geen velden te bespeuren. Alleen oude versleten machienes van politieke vrienden zie je af en toe ploeteren in de buurten.

  Ook zo een zegening van Ba Vé…


  Maak melding
 8. ik vind het fantastisch, wanneer raakt het parlements gebouw onderwater, ik zie graag haaien mee regeren en het vlees buit verdelen onderling!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. Zonneklaar is dat het ontwateringssysteem van onze hoofdstad en het onderhoud daarvan een drastische verbetering behoeft.De komende maanden brengen veel meer regenval..dus mag er haast betracht worden.


  Maak melding
 10. KOKERS! Kokers of buizen is schuld nummer 1. Plastik no 2. Vroeger zagen we veel sloten (gotro) en bruggen. Dus voor ieder erf was een bruggetje. Water stroomde sneller.Kokers mooi, maar er zitten soms veel plastik flessen in.


  Maak melding
 11. In dejaren tachtig was men begonnen,riolering te veranderen,kan men zich nog herinneren,Keizersstraat en Jodenbreedestraat.zodat er een beter afwatering systeem kon bewerkstelligen,men was niet tevreden meer met de jaren 80,deze zelfde regering moest verder met het veranderen. neen dat deden ze niet ze bleven maar schreeuwen dat Bosje regering geld heeft opgemaakt wat doen zij nu… waar is die zwakke vene is hij soms inslaap gevallen??? ik ben bang dat er een epedemie zal uitbreken dit is niet goed te verwoorden ik verwacht ergere dingen in Suriname gebeuren Suriname verdiend dit niet.laat deze regering weten nanga wan fynga ie ne njan okrobrafu.er is wel geld om een bunker te bouwen en hun zakken te vullen,kies een deel van het volk mooi het zijn degenen die op front gaan stemmen nu genieten ze van strond,waar is nederland deze regering is verslaaf aan Nederland nu moeten ze om hulp roepen,Paraat die aboma heeft ze nu apart in z,n greep het zijn ook een van de zegeningen en volop ook, neem en vraag niet meer. Surinamers vergeten snel zie daar…een volgende verkiezing waaien ze weer met vlag en wimpel gy my ouwru shu.nu suipen ze de goede niet na gesproken.het is schokkend te zien.het is niet de eerste keer dat dit gebeurd maar ze houden zich bezig hoe ze anderen achter slot en grendel willen zetten.

  Akuba.


  Maak melding
 12. Mensen breek je hoofd niet om, ze lachen ons zelfs uit. maar de ratten hebben het nog niet door, dat het menens is met het land, prominenten nemen ons in de maling, de natuur zwijgt, maar zal zelf de juiste maatregelen nemen, en dan is het gelach niet te betalen. ik heb medelijden met mijn landgenoten..


  Maak melding
 13. nr.5. Saya a.u.b. ga niet dom doen..niemand praat hierover etnisch…zie dat ding gewoon als corruptie…zij die kopen zijn ook schuldig.

  Dus a.u.b. zoek geen zaken die er niet zijn…en laat dit als beleid…het zijn allen schurken bij elkaar.

  Zij hadden dit alles moeten weten maar nee foefoeroe span ding herie skin.
  En ze zijn per slot …Suri’s.

  Dus nogmaals no doe dong…tan bun Saya…soso-lobie uit ondro watra Par’bo.


  Maak melding
 14. Erg heel erg regen is altijd een zegen.
  Maar op dit moment…mi gado man.

  Houdt rekening dat er mensen ziek gaan worden als het water te lang blijft….

  Begin alle goden te aanbidden om vergeving ….anders weet ik niet.

  En vraag vooral om verstand in de koppen van de front mannen en vrouwen te pompen.

  Wat een toestand zeg.


  Maak melding
 15. Opmerking van een taxi chauffeur Januari 2007 op weg naar Zanderij:’De wegen worden massaal geasfalteerd,”je moet eerst voor een goeie riolering zorgen”.De door snee burger heeft wel ’t inzicht in dit geval.Men heeft wel geld om die wegen te asfalteren(uit besteed).Die Chinezen zullen hier ook raar van opkijken!.Is een gebrek aan geld niet het gevolg van heel veel achter stallig onderhoud?.De kennis is volgen’s mij wel aanwezig.


  Maak melding
 16. Ja, het is triest en dit gebeurt niet alleen in Su maar overal ter wereld waar men zich niet zelf de spiegel voorhoudt.Begin bij jezelf als het over mulieu gaat want dat is een van de grootste oorzaken van de overstroming.Al zou de regering er alles aan doen om dit te voorkomen, er zullen altijd mensen zijn die of moedwillig ,of door ontwetendheid allerlei rommel en huisafval in de goot dumpen.Ik zou een oproep doen aan de televisiestations om i.p.v. actie films te vertonen, ook goede voorlichting moet geven aan de mensen thuis en ze bewust maken van hun eigen verantwoordelijkheid.
  Dus mensen begin bij jezelf en niet steeds naar anderen wijzen.

  Ricardo


  Maak melding
 17. Meneer Khanhai zegt dat wij de rioleringsstel behoorlijk hebben opgeschoond.Theorie en praktijk gaan hand in hand ,hoe komt het dat het vorig jaar alleen mijn erf onderwater zat , vandaag aan de dag is het water helemaal binnen gedrongen.Eeuwig zeggen regeringsleiders dat zij dit en dat hebben gedaan.wij hebben een grote ontwateringssysteem probleem toch waarom gaat men niet in zee met deskundigen die precies weten waar de schoen wringt,ziet u niet meneer Khanhai dat het steeds erger wordt en ik straks een boot moet gaan aanschaffen om naar mijn plaats van bestemming te gaan?

  Zoveel geld krijgt ons land van i am gold,bauxiet enz enz ik vraag mij af wat men met het geld doet.Dit probleem moet niet op oppervlakkig aangepakt worden ,maar vanaf de wortels moet het aangepakt worden.Wij willen geen woorden maar daden zien.Laat deze nachtmarrie voor eens en voor altijd ophouden.


  Maak melding
 18. No5 Saya
  Je hebt helemaal gelijk, die DOMME opmerkingen slaan nergens op,(de positieven)
  op na gesproken.Altijd maar van die onzinnige,negatieve en zeer stomme opmerkingen over suriname.
  Suriname zal inderdaad onder het Negroide ras
  (nogmaals de goeden op na gesproken)nooit een
  welvarend land worden.Dit is zeer triest.


  Maak melding
 19. Ipv al het negativisme zou met al het energie positief moet ombuigen, de armen uit de mouwen moeten steken en alvast beginnen het probleem op te lossen. Maar nee, Suriname is een land dat hardleers is.


  Maak melding
 20. Met alle bodemschatten die Suriname bezit zou het mogelijk moeten zijn om al deze problemen aan te pakken. De Suri’s zouden een bestaan kunnen hebben zoals de mensen in Bahrein en andere olie landen waar de olie inkomsten grotendeels wordt besteedt aan het volk.
  Suriname (regering) verkwanseld de bodemschatten aan de rijke landen (een kleine minderheid wordt er beter van)en vergeet de bevolking te geven waar zij recht op heeft.
  Goud wordt voor een weggeefprijs weggedragen
  Bauxiet wordt weggegeven
  Electra wordt gratis verstrekt aan Suralco terwijl het volk dit ontbeert en wordt gesteggeld over investering en kostprijsverhoging door de EBS(Brokopondo)
  Hout wordt tegen dumpprijzen verscheept (China/Malesie etc)
  WANNEER HOUDT DIT OP?


  Maak melding
 21. Ik snap deze reportage niet! Wil dat zeggen dat het nu een groot mysterie blijft. Je hebt regen/feed en je hebt drainage. Je weet hoeveel neerslag je krijgt in Parbo en hoeveel liters per minuut er door het afvoer systeem gaat. Je kent je capaciteit van je infrastructuur. Je weet hoeveel liters per minuut je wegpompt. Dan wil je me kome zeggen dat het een mysterie blijft. Whatabout ik heb niet genoeg capaciteit in mn pompgemalen for a start! Je blijft continu genoeg wegpompen, de pompen doen het goed dus, maar het water zakt niet. Dus, dus??
  Is geld een probleem?? HIer kan je vast en zeker een goede IDB lening voor krijgen. Maar doe wat en sta niet als een don kau te kijken dat je niet weet wat je moet doen, meneer Kandhai en Rusland.


  Maak melding
 22. Heel veel kritiek en van alles,maar tegen natuurgeweld is geen enkel dam of dijk bestand.
  als het menens wordt.Voor wat betreft de overstroming in Paramaribo,is mmijn mening dat de grachten die toendertijd waren aangelegd,nooit en te nimmer moesten worden gedempt.De Nederlanders hebben haast in alle steden open grachten aangelegd.Niet voor niets.Nu moet er een gedegen plan op tafel komen door goede experts om de bevolking te beschermen in de toekomst.Samen komen wij er wel uit.

  KHAN


  Maak melding
 23. Wilt u leren zwemmen? Ik geef zwemles aan huis of voor de deur bij mij thuis voor het diploma A, B of C.
  Daarna kunt gratis gebruik blijven maken van het bad en onbeperkt door blijven zwemmen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES