Wens komt uit voor Surinaams meisje

16

Wiraijsha Roman uit Axel en haar broertje en zusje kregen onlangs elk een splinternieuwe fiets. Een cadeau van Stichting Kinderdroomwens schrijft BN/De Stem. Samen met hun moeder wonen ze tijdelijk in Axel. Een oom heeft hen daar onderdak geboden, maar ruim is het niet, met vijf mensen op 24 vierkante meter.

Het gezin Roman (moeder Sabrina, Wiraijsha (13), Shivanie (11) en Sumeet (10)) woonde tot voor kort in Suriname. Tot de (Nederlandse) vader van het gezin overleed. Ze bleven achter in Nederland, waar ze hun vader hebben begraven. De situatie is nu onzeker: de kinderen mogen blijven, maar Sabrina krijgt geen verblijfsvergunning,.

Volgens de krant signaleerde Dianne de Jonge, docente Stedelijke Scholengemeenschap De Rede, de problemen van het gezin. “Wiraijsha zat bij ons op school. Ze waren nog niet zo lang in Nederland, dus had ze een leerachterstand. Bovendien merk je snel dat het thuis niet goed gaat. Huiswerk wordt slecht gemaakt en er is bijvoorbeeld geen geld om schriftjes te kopen of aan schooluitjes mee te doen.”

Haar droomwens, een fiets, is nu door de stichting Kinderdroomwens vervuld.


16 REACTIES

 1. Jammer dat ze hun vader hebben verloren, leuk dat ze haar een fiets hebben gegeven, MAAR zou het niet veel beter zijn om haar school spullen te geven???

  OBi


  Maak melding

 2. eerst dit:
  dus had ze een leerachterstand. Bovendien merk je snel dat het thuis niet goed gaat. Huiswerk wordt slecht gemaakt en er is bijvoorbeeld geen geld om schriftjes te kopen of aan schooluitjes mee te doen.”

  en dan dit:
  Haar droomwens, een fiets, is nu door de stichting Kinderdroomwens vervuld.

  Ik begrijp het artikel niet.


  Maak melding

 3. Is dit een droomwens? Je vader verliezen en daarvoor in de plaats een fiets krijgen?

  Dit verhaal slaat daarom als een tang op een mager…., juist ja.

  Het is toch al erg genoeg dat hun enige toeverlaat en moeder uitzetting dreigt.


  Maak melding

 4. Hieruit blijkt duidelijk dat Verdonk minister af is, maar dat haar geest nog jaren zal rondzweven n de IND. Of was Verdonk alleen maar een zondebok die zich liet misbruiken door een aantal rascistische topambtenaren…?


  Maak melding

 5. Inderdaad het hele gezin terug sturen of niemand en ja een fiets is leuk maar ze hebben toch school spullen nodig??

  Dat is het risico die veel buitenlandse vrouwen nemen,ze laten alles achter in deze geval Suriname en komen naar een witte man.

  Het is erg voor deze mensen dat ze hun man en vader hebben verloren.Dus over deze gezin ga ik het niet hebben.

  Veel vrouwen nemen die stap maar ze weten niet waar ze zullen belanden.Wie weet worden ze lekker gemaakt met mooie praatjes en een mooie toekomst en als ze hier zijn hebben ze te doen wat die man wil.

  Doet zo een vrouw het niet dan verlaat die man haar met als gevolg dat ze het land wordt uitgezet,als ze terug gaan naar het land van herkomst moeten ze helemaal weer bij de onderste tree beginnen.

  Kijk naar die man die zn Filipijnse vrouw heeft vermoord en haar heeft begraven.
  Haar familie in Filipijnen misten haar,waren gek op haar dat was te zien bij Peter R de Vries maar nu is ze er niet meer.

  Veel van die vrouwen worden hier heen gelokt om als hoer voor ze te werken enz doen ze het niet dan ook geen paspoort.

  Daarom laten die vrouwen in Suriname beter nadenken met wat ze doen,liefde is blind maar niet elke glimlach is een lach.

  Niet alle witte mannen zijn zo en er zijn best relatie’s die nog mooier worden als ze hier komen dat moet ik eerlijk toegeven.


  Maak melding

 6. Ik snap het artikel niet.
  Is het gezin,of was het gezin hier op vakantie of voor de begrafenis van de vader?
  Maakt niet uit,ze kunnen geen verblijfsvergunning krijgen althans de moeder niet(kinderen zijn automatisch Nederlander),waarom al deze heisa?De kinderen zijn toch niet ondervoed hierheen gekomen?Of vergis ik me,naar het verhaal van de boeken,schriften en uitjes te lezen,slaat dat op Suriname,ik hoop niet dat ze een verblijfsvergunning krijgt,want daarop baseert de IMD,zijn beslissingen niet,Surinamers ook altijd,de zielepoot uithangen bah.


  Maak melding

 7. Het hele verhaal is rommelig.ik denk dat je die kinderen blijer zou maken als hun moeder een verblijfvergunning zou krijgen.ik vind het niet gek dat het thuis niet goed gaat,moeder piekert natuurlijk heel erg en dat voelen kinderen feilloos aan.geen enkele fiets kan dat verbloemen.je ziet het maar weer,grongtap sanie, dan denken ze ,nu zijn ze weer een poosje zoet.een beetje gevoel,ho,maar.


  Maak melding

 8. Ex Nederlanders worden als buitenlanders behandeld. Ze willen wel die Polen binnen halen en ze verstaan geen woord Nederlands. Kleur valt op he!


  Maak melding

 9. Waarom,opkomen voor deze familie?
  Is er oorlog in Suriname dan?Jeetje,ze moet(en) terug naar Suriname,hard werken en hup,je bent van alle sores af.De Tijd van Milk And Honey Is voor goed voorbij.

  Niet de zielepoot gaan uithangen,de kinderen zijn automatisch Nederlanders,maar dat neemt niet weg dat de moeder ze gewoon moet meenemen,want Niemand Laat Zijn Eigen Kind Alleen.
  Zo ver ik weet is er niets aan de hand,hun vader is nu ten ruste,jammer dan.
  Het geweeklaag om in Nederland te mogen blijven pfffff,so so beggie begie pffff.

  Als je niet beter wist zou je echt denken ,dat ze achtervolgd werden en dat ze met de doodbedreigd worden,ze zijn gewoon op uit,om hier te komen profiteren pffff.


  Maak melding

 10. ps
  hebben ze geen familie die een fiets voor dat meisje kon kopen,want dat kost maar een habbekrats,,jeetjeee,in dit geval schaam ik me om Surinamer te zijn tjssssssssssss.


  Maak melding

 11. Mensen mensen , Rita die vertrokken is, had 1 ijzeren wil om goede krachtige mensen hier te doen invoeren voor het harde werken.

  En wat is dan het beste dat men goede kinderen, die goed nederlands en goed kunnen leren op school hier te krijgen ???
  huist ja , die mensen uit Suriname, de nazaten van slaafse slaven en slaafse contractarbeiders.

  En stiekum spelen onder 1 hoedje met de minister van Justitie om bepaalde mensen , waarvan vermoeden betsaat dat zij na 1 tijdje werken hunhele Leven lang in de bijstand zullen terecht komen door slecht nederlands, die terug te sturen. Ook als zij dreigen gedood te worden door het regiem van hun thuisland, vanwaaruit zij ontvlucht zijn.

  Ijzeren Rita is vertrokken gelukkig, ma die wil om kinderen van asielzoekers te scholen is er niet. Dus moeten zij het hebben van de thuisland die bekend is, kinderen uit Surinen.

  Vriendelijke groeten,………


  Maak melding

 12. Ik vind het zielig hoe sommige mensen hierop reageren.Die familie heeft alles opgegeven om hier een nieuwe start te maken.Nu komen ze in zo’n tragische situatie en wordt aan het kind een fiets gegeven. Was een verblijfsvergunning voor de moeder niet beter geweest? Want dat zou ze uiteindelijk ook hebben gekregen als haar man niet overleden was.Het is n.l makkelijk om over anderen hard te oordelen als jij niet in hun schoenen heb gestaan.We weten verder niets van deze mensen,behalve dat ze het nu erg moeilijk hebben en ik weet dus niet als teruggaan een goede optie is voor alle partijen.
  Roos


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.