maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit NederlandBelangstelling voor reis naar Suriname groeit

Belangstelling voor reis naar Suriname groeit

-

Does Travel - naar Suriname

De ANWB meldt dat stedentrips en verre reizen winnen aan populariteit. De belangstelling voor verre reizen vanuit Nederland blijft groeien. Onder andere Thailand, het Caribisch gebied en Suriname zijn populair bij vakantiegangers. Suriname wint aan populariteit vooral door een toename van het aantal vliegtuigen dat naar Paramaribo vertrekt.

Zowel bij Antillianen, Arubanen als bij Surinamers in Nederland is er groeiende belangstelling voor het land of het eiland waar hun roots liggen. Maar ook de Nederlanders wagen steeds vaker een vakantie in de volle zon schrijft Radio Nederland Wereldomroep.

De ANWB verwacht dat het totaal aantal Nederlandse vakanties in 2007 met zo’n twee procent zal groeien en rond de 35 miljoen zal uitkomen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Enu maar hopen dat de Surinaamse regering hierop anticipeert. Dus, betere wegen, beter openbaar vervoer en het behouden en opknappen van monumenten.

  Gr.
  Jennifer


  Maak melding
 2. Eindelijk een eerlijke kans voor de toerismesector: Meer accommodatie, meer valutaverdiensten. Belangrijk vereiste is goed opgeleid en servicegericht personeel .
  Waarom kan men in andere “derdewereld toerismelanden” wel genieten van opgewekte en goede service en waarom is de gemiddelde medewerker in de Horecasector in Suriname zo chagrijnig als wat. Werkgevers in die sector, investeer in uw personeel wat scholing en beloning betreft.

  Mensen van Suriname, schaaf uw normen en waarden bij!
  Waar u ook werkt, doe het goed en naar behoren. Steel niet, roof niet, bedrieg niet. Werk naar behoren.


  Maak melding
 3. In de toerisme gaat ontzettend veel geld gemoeid. Het is voor sommige landen zelfs de belangrijkste bron van inkomsten. Goed voor de werkgelegenheid en de economie. Nu is het aan de Surinaamse regering om voor genoeg huisvesting, een betere infrastructuur, meer uitgaansmogelijkheden, eventueel een mooie strand bijv. in de buurt bij braspin te maken met genoeg tentjes enz, enz. Het belangrijkste is dat, mensen die erin willen investeren, die zijn er genoeg denk ik, niet dwarszitten met een oerwoud aan bureaucratie en regels. Dit hele megaplan kost veel geld maar als er een goed plan is dan wordt het geld gegarandeerd terug verdiend. Het land moet trouwens ook politiek stabiel zijn, anders kun je het vergeten.


  Maak melding
 4. Vooral klantvriendelijke mensen inzetten op het luchthaven in Suriname en andere afdelingen die met het toerisme te maken krijgen (o.a. vreemdelingendienst)
  Communicatie moet beter gebeuren.
  De toon maakt de muziek.


  Maak melding
 5. Geachte Lezers,
  We zijn net terug uit Suriname na een stage periode van 6 mnd.wij zijn vaker met vakantie geweest in het buitenland,maar wat Suriname betreft “” Kort gezegd we zijn helemaal verliefd Op Suriname””.na onze studie keren wij terug.Dat is een feit.Er moet helaas nog veel gebeuren om Toeristen massaal naar Suriname te krijgen.dat gaat ook gebeuren denken wij.Nederland is ook niet in een dag ontwikkeld.Als wij niet van de import afhankelijk zouden zijn ,hadden onze mensen hier het ook moeilijk. Suriname hoeft in principe niet veel te importeren,Veel belangrijker is de import van know how(zie India en china).dat kan opvele manieren.Denk aan de vele gepensioneerden ,die graag naar Suriname permanent willen gaan vestigen .Uw regering kan zonder veel moeite miljoenen verdienen aan deze groep.Zie Amerika, ze zijn niet zomaar zo groot geworden vandaag.Helaas ziet uw regering nog niet hoe belangrijk deze groep is.De hoge belasting tarieven ,moeite met verblijfs vergunning, huisvesting,schrikken deze groep nog steeds om naar Suriname te komen.Maak het makkelijk voor deze groep. zie ze als investeerders.Elke maand hebben ze een vaste Salaris die ze in suriname zullen investeren.Als het hun goed gaat zullen hun familie ook graag bij opa en oma op bezoek komen.Denk eraan Velen in het buitenland aanbidden de zon ,dat krijg je gratis in Suriname.Als mijn Familie in Suriname zouden wonen ,had ik alle studenten opgetrommeld in hun vakantie periode naar Suriname te gaan.
  Wat ik hier ga schrijven moet u zien als opbouwend kritiek,omdat ik van Suriname hou.
  Als ik nu President Zou zijn van Suriname:
  1. Onmiddelijk afschaffen van de visumplicht van voor mensen ouder dan 45 jaar.(Denk ook aan de 45 plus regeling in Nederland.)
  2.Extra maatregelingen treffen om buitenlandse( over de hele wereld)gepensioneerden in uw land te laten emigreren.Ze willen een leuke oude dag hebben tot hun dood.
  3.Dienst verlenende sector : verplichte scholing van het personeel betreffende klantvriendelijkheid.Voorbeelden :Waar veelnog kan veranderen.Voorlopig koude Douce :EHBO-Academisch Ziekenhuis ,Domeinkantoor ,Hakrin-bank ,meeste winkeliers in de stad ,Horeca bedrijven.(nogmaals Ik kraak u niet af,misschien wist u het nog niet )
  Warme Douche reiken wij aan: Kuldipsing (alle filialen)Klantvriendelijkheid en betrouwbare informatie voorziening 10 punten.,zo ook: Notaris kantoor Calor ,Kirpalani,Internist J.Adhin,(Academisch zieken huis ),Hotel Torarica, Politie Domburg, De surinaamse Bank,Loodgieters bedrijf in Domburg; dhr blank
  (Van De 16 bedrijven,maar 1 die keurig aan zijn afspraken heeft gehouden).
  U merkt het wel het kan wel Veranderen binnen korte tijd.Gaat u zo Door,helpt u de anderen ,immers het komt ten goede voor uw bedrijf

  Als vele Surinamers in het buitenland dat wel kunnen waarom zou dan niet lukken in Suriname.
  4.Alcohol controle (dringend nodig )Denk aan de aanrijding met dodelijke afloop in Nickerie.zonde ,veel getuigen ,maar…. klasse justitie ?
  5.Graag willen wij meewerken om Toerisme te vorderen in Suriname en helpen aan de opbouw.

  Uiteraard helpt schelden niet, maar uw reactie willen wij graag ook lezen.

  De vriendelijke Groeten,
  Studenten Nederland /Belgie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES