Doorwin nog geïnteresseerd in Bruynzeel Suriname

10

PARAMARIBO, 12 jan – Het heeft er alles van dat het Nederlandse Doorwin BV nog belangstelt in overname van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH. Doorwin-topman Jan Kersten vertoeft momenteel in Paramaribo, samen met een delegatie van investeerders uit Londen. Er zijn besprekingen gevoerd met vertegenwoordigers van de regering.

Volgens De West wil Kersten alsnog een overname forceren door tussenkomst van de Engelse investeerders. Die hebben aangegeven belang te stellen in het failliete staatsbedrijf. Minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer zegt dat de regering niet onwelwillend staat tegenover investeerders. Over Jan Kersten wordt met geen woord gerept.

Die is vorig jaar bedankt nadat langdurige onderhandelingen op niets uitliepen. Volegns Jong Tjien Fa waren er genoeg concessies gedaan, maar bleken van de andere partij uit steeds weer andere voorwaarden te worden gesteld. Bekeken zou hoe weer in onderhandeling te treden met twee Surinaamse bedrijven die eerder belangstelling hadden getoond. Kersten had zich achteraf teleurgesteld getoond.


10 REACTIES

 1. Ze spelen dom! Nederlandse Doorwin BV kent de waarde. Ze praten over miljoenen, terwijl het miljarden waard is. Ik zat 32 jaar in Biologie, mij houden ze niet voor de gek. Sommige hout soorten worden per kilo verkocht. Ik denk dat het meer dan olie kan leveren. Sranangmang denk goed na.


  Maak melding

 2. Overname Doorwin B.V.hebben wij aan ons geliefd Suriname geen natuur en busch 2x meer dus Mijnheer Vene ff goed nadenken,Suriname moet zijn voordeel krijgen niet andersom,ai boi sarie na kondre,OPO KONDREMAN OEN OPO,SRANANGRONG E KARIE OEN.A TANG SO BOMBI.


  Maak melding

 3. Dewanand habi leti.
  Doorwin saba waarde fu den bomu.

  Suriname heeft als Amazone land een groot en ongerept tropisch regenwoud met vele houtsoorten.

  daarom luister naar Dewanand…
  Srananman denk goed na! Suriname ontwaak!


  Maak melding

 4. Als brynzeel weer overgenomen zal worden dan zullen vele arbeiders geholpen worden,door dit alles zijn vele gezinnen kapot gegaan,anderen diep in de schulden geraakt,weet je wat dat wil betekenen,als je s,morgens opstaat en dat je niets te bieden heb aan jou gezin,de arbeiders van Brynzeel zijn maanden belassert door deze Jong tjin Fa of hoe hij heet.dus brynzeel arbeiders ik dum voor jullie.

  Akuba


  Maak melding

 5. Zie het resultaat van zakendoen op zijn surinaams (steekpenningen). De koper heeft daarmee een vrijbrief om de verkoper op het juiste ogenblik in een wurggreep te nemen.


  Maak melding

 6. Ohwe Nr 5..Akuba..(zo een mooie naam, maar lelijk dom.) dus enkele mannen te eten geven..(blindmaken)waarvan het hele land kan eten..(verdienen)
  doe niet dom..als het niks waard was waren deze heren niet eens in de buurt van Su. gekomen.
  Stuur ze op kosten van Su naar de buurlanden, dan zul je zien dat ze huilend terug komen, dit omdat wij(de regering niet)slimmer zijn geworden.
  Als ze willen kunnen zij hout straks achter de centrale markt kopen..let op alleen handje contantje.(uitbuiters)


  Maak melding

 7. Beste allemaal hier, bedankt! Jullie doen het voor Suriname. Plantage eigenaar, je hebt gelijk, Als ze willen kunnen zij hout straks achter de centrale markt kopen. Als de rest van de wereld het weet. Dus op internet plaatsen. Het is ook goed als ze de houtnamen ook kennen. Bedankt Nationalis. Jullie kunen me schrijven op dewanandmakhan&yahoo.co.uk Wij moeten heel zuinig zijn wat we hebben. Kijk in http://www.calodema.com en zie in Calodema, zie in list. Groeten


  Maak melding

 8. Eenmaal afgewezen bedrijven moet je geen zaken meer meedoen. Doorson zal er alles aandoen om haar doelen die ze voor ogen heeft alsnog ten koste van suriname te realiseren.

  Su moet dit bedrijf aan surinaamse ondernemers verkopen. Wel onder de voorwaarden dat er een goed investrings-, milieu- en sociaalplan komt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.