Ujala Radio in Rotterdam op de kabel

12

De Surinaams Hindostaanse radiozender Ujala Radio uit Amsterdam komt met ingang van januari 2007 ook op de kabel van Rotterdam. Ujala heeft met kabelexploitant UPC een contract gesloten voor doorgifte via UPC Digital en voor een FM-frequentie op grootstedelijk kabelnet van Rotterdam. Ujala zal de leeggevallen plaats van Radio 227 invullen op 104,9 Mhz.

Ujala Radio is een commerciële zender welke in Amsterdam een etherfrequentie bezit en was ook al in Amsterdam en sinds vorig jaar in Den-Haag is te ontvangen. Al eerder probeerden zij in Rotterdam op de kabel te komen maar dat ging toen om technische en financiële redenen niet door. Vooruitlopend op een advies van de Programmaraad is de zender nu al direct te ontvangen


12 REACTIES

 1. Harstikken leuk, maar probeer eerst programma te maken die echt leuk zijn en geen ouwehoer praatjes
  Wij in Rotje zitten helemaal niet te wachten op ujala kapalala oké


  Maak melding

 2. Goeie zaak,
  Hoe meer concurentie, des te beter voor de comsument,want de prijzen voor diensten bij Amor zijn veel te hoog. Vooral bij b.v overlijdensberichten.


  Maak melding

 3. Ondanks dat bijna elk huishouden een pc in bezit heeft en veeal ook internet, zou ik het toejuichen als Ujala ook in Breda via kabel bereikbaar zou zijn.
  Ikzelf beluister de zenders via internet, maar is ook prettig om via de kabel te kunnen luisteren.


  Maak melding

 4. Een hindoustaanse radio-station op de kabel in Rotterdam/Den Haag/Amsterdam/Utrecht.Ik vraag me af wat hebben de hindoustanen die in het noorden/zuiden van het land wonen aan zo`n radio-station? Het beste zou zijn landelijk en wel op de ether.Er zijn radio-station`s die via de internet te beluisteren zijn maar dat is ook niet alles want je bereikt niet alle hindoustanen met name de ouderen onder ons! (geen PC)


  Maak melding

 5. Pinto,

  We zijn suri’s met verschillende achtergronden. Ik kan me ook afvragen waarom jij geen hindoestaans verstaat. We zijn toch surinamers? Snap je;)


  Maak melding

 6. Hallo Soeradj
  Jij noemt het ouwehoerpraatjes, ik noem het meestal het kleine nieuws, felicitaties, overlijdens, groetjes, blablabla. Soms is het kleine nieuws op priveniveau groot nieuws. Bijvoorbeeld als het gaat om iemand die je kent. Leuk toch. Dus wat mij betreft mag Ujala van Groningen tot Limburg. Er is duidelijk behoefte aan.


  Maak melding

 7. ik ben wel eens met Soeradj dat de kwaliteit van de programma`s slecht zijn. als ik naar een hindoustaanse radio-station uit R`dam beluister dan denk ik in me eigen van jongens ga eens een cursus radio-maken volgen.ik moet ook toegeven dat er ook programma`s zijn die vrij goed zijn.Het zelfde geldt voor een radio-station uit Utrecht.laten we eerlijk zijn er is behoefte aan een Hindoustaanse radio-station die door het hele land goed helder te ontvangen is.


  Maak melding

 8. Duh en welke taal spreken alle Suri’s dan?
  Tja in Suri wordt onderwijs gegeven in het Nederlands.
  En vertel mij dan welk cultuur de Surinaamse is?
  De Hindustanen zijn de grootste bevolkingsgroep die in Suri wonen, maar zij eisen niet van anderen dat ze hindi gaan praten en naar hind muziek luisteren of andere hindse dingen doen.
  Ze laten de anderen in hun waarde, waarom worden zij dan omgekeerd niet in hun waarde gelaten?
  Alles wat Amerika doet is blijkbaar goed dus moet iedereen maar de Amerikanen nadoen.
  Elk land heeft zijn eigen geschiedenis, zijn eigen normen en waarden. Waarom dan telkens de vergelijking met Amerika?
  In NL wil elke allochtonengroep zijn eigen dingen kunnen doen wat cultuur betreft, waarom integreren we niet zijn allen in de nederlandse cultuur. Dan zijn alle problemen ook gelijk opgelost. Denk daar maar eens over na!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.