maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBananenproductie Suriname bereikt recordhoogte

Bananenproductie Suriname bereikt recordhoogte

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jan – De bananenproductie heeft in 2006 een recordhoogte bereikt. Dit meldt de Ware Tijd. Volgens de Stichting Behoud Bananensector Suriname, SBBS, die het beheer voert over de twee bedrijven te Saramacca en Nickerie, is ruim 47.000 ton opgebracht. In 2005 werd nog ruim 39.000 ton geproduceerd.

”Dat is een mijlpaal”, zegt SBBS-directeur Anand Ramkisoensing. De productie is gestaag toegenomen sinds de overname van het failliete Surland in 2002. De export kon pas twee jaar later worden hervat. Er I toen ruim 21.000 ton uitgevoerd. Surland is nooit boven de veertigduizend ton uitgekomen met de verbouwing op een areaal dat aanmerkelijk groter is geweest.

Het resultaat is geleverd onder vrij ongunstige omstandigheden. “We zijn uit een heel diep dal gekomen en hebben met veel moeite het bedrijf weer op poten gezet”, aldus Ramkisoensing. Met steun van de regering en de Europese Unie is een belangrijk deel van de productie-infrastructuur gemoderniseerd. Grootste tegenvaller in 2006 bleken de dure importlicenties voor de Europese markt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

3 REACTIES
  1. En nog steeds arm. Lijkt wel een bananenland. Ja die rijke landen kunnen niet zonder jullie grote bananen. Maak de kat wijs dat jullie veel verdienen. Jullie kunnen de arbeiders niet betalen.


    Maak melding
  2. ik hoop dat de loon wat nogsteeds niet betaald is aan de werknemers zo snel mogelijk uitgekeerd wordt.zij moeten ook leven en vastelasten betalen!!!
    hoop dat de vakbonden erachterstaan!!als het niet anders kan dan maar het hele land platleggen.staken!!!het beste zou zijn om georganiseerd te gaan staken.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES