maandag, april 15, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurSurinaamse dichter Shrinivási 80 jaar

Surinaamse dichter Shrinivási 80 jaar

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse dichter Shrinivási, wiens burgerlijke naam luidt Martinus Haridat Lutchman, vierde op 12 december zijn 80ste verjaardag. Zijn werk liet Shrinivási aanvankelijk verschijnen onder het pseudoniem Fernando, maar later koos hij definitief voor Shrinivási hetgeen betekent: edele bewoner van Suriname.

Hij woonde over verschillende periodes ook buiten Suriname, met name in Nederland en op Curaçao. Zo heeft hij een speciale band met de Antillen, omdat hij daar van 1954 tot 1964 werkte als onderwijzer.

Zijn eerste bundel heet ‘Anjali’ en kwam uit in 1963. Het Nederlands is altijd zijn dichttaal gebleven, ondanks de discussie over moedertaal en ethnische talen in Suriname. Dat komt door het onderwijs en studie, zegt Shrinivasi tegen Radio Nederland Wereldomroep.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES