vrijdag, december 1, 2023
HomeNieuws uit NederlandSpijkenisse bouwt 'remigranten dorp' in Suriname

Spijkenisse bouwt ‘remigranten dorp’ in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De gemeente Spijkenisse is bezig met de bouw van een dorp in Suriname voor Surinamers die willen terugkeren. Ongeveer 60.000 Surinamers in Nederland willen terugkeren naar hun geboorteland. Het gaat om 1.000 woningen in Suriname, speciaal voor oudere remigranten. Deze kunnen hun Nederlands pensioen in Suriname ontvangen.

Er is veel belangstelling voor het plan, maar er zit een grote adder onder het gras, zegt RTL Nieuws-correspondent Nina Jurna. Volgens de Surinaamse belastingwet moeten remigranten namelijk 38% van hun AOW aan de overheid afstaan.

De woonzorg-voorziening voor ouderen in Suriname komt tot stand door stichting Fonds Algemene Remigratie Unie (FaRu), stichting Volkshuisvestingsgroep Woonbron, stichting Humanitas en Gemeente Spijkenisse. In 2008 moeten de woningen in het district Para (ten zuiden van Paramaribo) klaar zijn.

» Discussieer op ons forum over dit onderwerp – klik hier.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

62 REACTIES
 1. Dit is schandalig van de Surinaamse belastingdienst.De ouderen hebben dat land opgebouwd en verlaten,voor de hedendaagse begriploze Sur.Het is volgens mij jaloesie.De Aow wordt dan dubbel belast.Ik zou tegen alle NedSur.Willen zeggen blijf maar liever hier,daar is ook geen veiligheidsgarantie voor jou.Als je ziek wordt ben je ten doden op geschreven.Hee die man ontvang euros je weet wat de gevolgen dan voor jou zijn.


  Maak melding

 2. Hoezo adder onderhet gras?? 30% belasting betaal je in suriname als je in de hoogste salarisschaal valt. En dat vallen de remigranten veelal. niks adders aan. hier in NL betaal je 52% belasting als je in de hoogste schaal valt. Hadden de mensen dan verwacht dat ze helemaal geen belasting zouden hoeven te betalen als ze in Su gaanwonen dan? Willen ze kwijtschelding ofzo?? wat een gezeur.
  met de AOW van hier val je daar in de hoogste schaal, moet er gewoon betaald worden en hou je voor suri begrippen nog voldoende over om te leven lijkt mij.

  geen adders dus maar gewoon belastingregels.


  Maak melding

 3. net zoals er omwegen zijn om de belastingen in nederland te omzeilen of te minderen, zo zijn die ook voor suriname, ik denk dat deze groep zich moet bundelen en een goede fiscale jurist in de hand moet nemen, in ieder geval, je hier uit schrijven en je inschrijven in suriname is NU voor deze groep geen OPTIE


  Maak melding

 4. deze regering benadeeld zijn eigen volk .kijk naar de brazilianen en de chinesen die suriname op een ilegale manier binnen komen en toch vaste voet aan de grond krijgen .deze redi lip vene moet gewoon ophoepelen .ze willen makkelijk aan geld komen en de surinamer uitbuiten die heel veel doen voor de achterblijvers in suriname .kijk naar de dozen en de geld overmakingen de de nederlandse surinamers elke maand over maken naar familie in suriname .


  Maak melding

 5. 38% belasting? en krijgen ze van de surinaamse overheid de garantie dat als ze daarnaast de nutsvoorzieningen betalen deze ook krijgen?
  Ononderbroken elektriciteitsaanvoer
  Ononderbroken wateraanvoer
  Geregelde ophaal van vuilnis
  Het geld natuurlijk niet voor de seniore surneds, maar voor elke inwoner van suriname.


  Maak melding

 6. Jammer heel jammer Suri’s konden van uit Nederland zelf zulke projecten opzetten,maar door de al jaren slapende regeringen hebben wij haast nooit iets voor het geboorte land kunnen betekenen(alleen geld overmaken naar Su.voor fam. en vrienden )als resultaat. 1. Daarnaast kan een eigen woning in Su. hier in Ned. geweldig problemen geven met de belasting dienst een hoop problemen.2. De woningen van dit project zijn vrij duur haast bedragen hier in Ned.De 38% belasting in Su.is dus voor de oudjes een snelle dood. Dus wie het breed gehad heeft in Ned.en het nog steeds breed heeft mag daarna toe vertrekken. jammer, jammer, tevens veel geluk in.SU.oudere Dames en Heren.


  Maak melding

 7. tuurlijk moet er belasting betaald worden.
  waar je ook woont.
  als je geld ontvangt moet je betalen.
  jullie oudjes hebben je leven gegeven in sme.
  jullie hebben holland opgebouwd met arbeid.
  nu is ons aow ons dierbaar.
  laten wij op onze oude dag zien wat deze sme onze belasting centen ons oplevert.
  mooi weer
  goede medische behandeling
  stukje grond waar je als je nog kan produkten kan laten bloeien ook weer voor het volk van de sme.
  u geniet en het volk geniet.
  maar zonder dat er dieven bij komen.
  op onze oude dag moeten wij van alle kanten beschermd worden.
  met onze onde kennis die wij ook meenemen ..laat men er ook gebruik van maken.
  dus oudere die per week een keer nog ergens les kan geven accepteer dat…,dus een extra bijverdienste is ook wel welkom.ect…
  ieder ouder heeft kennis van een of twee dingen maak daar gebruik van.
  want wij ouderen hebben niet veel nodig ..
  het jeugd van vandaag is het volk van morgen.
  dus jeugd morgen zijn jullie aan de beurt.
  alles in het leven komt op zijn tijd.
  niets is eerder gekomen.
  ook meneer vene niet.


  Maak melding

 8. Het is te zot voor woorden dat je 2x belasting moet betalen. Als iemand vanuit Nederland naar Suriname verhuist, maak daar een speciaal tarief van 5%. De mensen investeren al genoeg in Suriname. Bij de volgende verkiezing moet Chandrika Santokhi president worden en dat loopt alles goed

  Kondreman.


  Maak melding

 9. Aan alle sur.AOWer!Een slimme belasting adviseur kan een slimme advies geven.Dat kan honderden euro schelen,per mnd. wel te verstaan. Anders betaalt men dubbelle belasting (in ned + sur.)dief van je eigen prtemonnaie..


  Maak melding

 10. Ik hhoop niet dat de Management van dit projekt zal worden overgelaten aan de Surinaamse regering.
  JE stuurt die oudjes dan gewoon de dood in.
  Ik hoop dat de gemeente strenge eisen stelt voordat met dit projekt een aanvang wordt gemaakt.


  Maak melding

 11. Het is niet meer dan eerlijk dat je er belasting over betaald.Maar dan moeten ze in Nederland de belasting erop afschaffen anders is er dus dubbel betaald. En de mensen die roepen dat de AOW vet genoeg is om in zo’n hoge belastingschaal te komen weet niet waar hij het over heeft, als alle belastingdiensten hun deel hebben ontvangen blijft er niks meer over.Als Nederlander met een AOW verwachten ze dat je alles casch naar hun maatstaven betaald, dan heb ik het niet alleen over de medische zorg.Je word afgezet overal waar je komt. En betalen vind ik niet erg als het maar goed terecht komt.Maar is dit niet alleen om de zakken van de ministers en hoge ambtenaren te spekken om hun grote huizen,dure auto en vooral het dure hoerenlopen te bekostigen? Naar de buitenechtelijke kinderen gaat het in ieder geval niet en ik kan het weten want ik ben er zelf eentje van met zo’n een “vader”. De bevolking ziet het in ieder geval niet terug.


  Maak melding

 12. Ruth je ogen zitten verkeerd daarom zie je alles rooskleurig,Ik zou zeggen pak in en vertrek wel je paspoort ter beschikking stellen.Neem genoeg autobanden medicijnen mee als het kan ook een rubberboot.Mijn advies draag niet veel goud en na 18.00 binnen blijven.Loop niet alleen op straat want je komt uit geld boom land.lees dit en denk goed na Daag .


  Maak melding

 13. Dit geeft wederom duidelijk aan dat ‘onze toppers’, waarvoor de Suri’s overduidelijk hebben gekozen een stel achterlijke lieden zijn. Al zou de regering een speciale regeling treffen en deze pensionados voor slechts 10% belasten, dan nog zou er maandelijks voor enkele miljoenen euri (extra aan belastingen) in de Surinaamse staatskas vloeien. Verder zouden de uitgaven van deze mensen een enorme (stel 40.000 personen die maandelijks EUR. 700.– ontvangen) economische boost (op vele fronten) teweeg brengen in het land.

  Anyway, de overheid speelt ‘hardball’ door te zeggen 38% of niets dus ben ik bang dat de tientallen miljoenen euri die deze groep maandelijks te besteden heeft, geheel aan de Suri’s voorbij zal gaan.


  Maak melding

 14. Aan iedere (r)emigratie zijn voor- en nadelen verbonden. Men zal individueel dus moeten bekijken of het zin heeft te verkassen of dat men – de consequenties kennende – een dergelijk offer wil brengen.

  Ruth heeft met haar stellingname mijns inziens groot gelijk.


  Maak melding

 15. Dames,Heren niet schelden,vloeken of aliassen geven(bijnamen enz.)iedereen weet wie ‘rede lip’ is ,arme para boi (nu waarschijnlijk rijk)die zijn eigen dorpsgenoten gewoon vergeten is, dit omdat hij niet aan vriendjes politiek doet.Helaas is hij na vele harde jaren van de zogenaamde Democratische opbouw enz.vast gelopen,in de bekende machtsdronkenschap,daardoor ziet hij niet meer wat het land echt nodig heeft.Hij heeft zich laten omringen door bekende misleidende fig.met “demagogie”hoog in het vaandel.Een voorbeeld .38%. dit is veel omdat de bedragen van AOW vrij laag zijn, de huur van de te bouwen woningen vrij hoog,zorgverzekeringen enz komen nog bij.Er zijn meer simpele zaken in het land die gewoon op een kinderlijke manier opgelost kunnen worden !maar nee! the Big boy uit hangen strooien met lintjes en voor de rest eten drinken slapen. gewoon slapen en de rovers, oplichters enz.hun gang laten gaan Big-Boy word wakker en houd de wacht. Tang- boeng veel geluk. afz. Perro.v.de speurhonden groep.


  Maak melding

 16. ik zou niet erg gevonden hebben om belasting in suri te gaan betalen overal wordt belasting betaald, hier betaald ik 42% aan inkomsten belasting.maar het gaat meer over die overheid die op deze manier aan geld probeer te komen,ik vind het gewone een laffe,gulzig handeling van de overheid(als of de overheid iets nuttigs met het geld gaat doen voor de oudjes)die venetiaan moet zich schamen dat een ned.stichting huizen bouwt daar.waar is zijn bijdrage gebleven?? dutchlady


  Maak melding

 17. Ned. is het vriendelijkste land voor senioren en gehandicapten! Wie in Ned. niet kan aarden kan gaan. Maar bedenk dat je niet veilig woont met ned.uitkering(euro’s) Ook net voor artsen, winkeliers en z.g. huplverleners.

  Het is wel een goed bedoeld projeckt. Die belasting van 38% is niet zo erg( ik bet.41%)Maar wat staat daar tegenover? Dat is de vraag!
  Zolang je in NEd. woont en migra-euro’s en dozen zend, heeft men veel aan je. Maar als je er komt wonen… ho maar. Dan heeft men niets meer aan je. Dus dan maar een hoge belasting maar gaan betalen. Ik wens jullie veel geluk en gezondheid. Hoe zit het met je begravenisverzekering die je jaren in Ned. hebt betaald? Kan je die meenemen? Heel belangrijk hoor!


  Maak melding

 18. Hierover moeten de sur. en Ned. met elkaar overeenkomen waar de belasting zal worden geheven. In SR of in NL? Zo simpel is het.

  Laat nu maar zien dat er inderdaad een “speciale” band tussen deze twee landen bestaat.


  Maak melding

 19. hallo sur,
  ik vind heel erg triest wat met sur is gebeurt.
  ik vind dat ede ouderen in zijn eiegen land moet kunnen genieten van het leven.
  maar helaas dat gebeurd daar in sur niet.
  hier moeten de ouderen al wat uitgeven,laat deouderen lekker genieten geen zorg meer over zich heen.
  gr hind


  Maak melding

 20. Sranangman (Ned)Ga niet weg Nederland moeten jullie kwijt.Last minder met die vergrijzing.als de gemeente Spijkenisse zogoed voor de ouwe bokken wil zijn, kunnen ze gerust die 38% betalen.Vergrijzing is een probleem in Nederland dus als oplosing oprotten, naar je eigen land.Wat krijgen jullie als oprot premie?Wie moet de huur betalen?Blijf de AWBZ van kracht? en vervoerskosten voor ouderen en gehandicapten bestaan? Hoe zit het met je belasting teruggave ouderen en gronischezieken ?Laat AUB. Geen spelletjes met jullie spelen.In Sur.ziek worden ziekenauto vergeet het maar.Mijn mening is strak, zelfs mijn lijk gaat niet naar Sur.Voe voermang tjoekoe 5x bendes.Allemaal.Visum ja of nee .


  Maak melding

 21. niet alleen zakt mijn broek hier van af maar krijg ik meteen accute diarree.
  Iemand die alleen van een aow moet rondkomen betaald bij lange na geen 30% belasting.

  Beste aow’ers, deze vorm van staatsdiefstal vraagt gewoon om burgerlijke ongehoorzaamheid. Vestigt u zich gewoon in Suriname maar schrijft u zich gewoon niet in.
  Wedden dat niemand u ooit ergens mee lastig zal vallen. Zo efficient is de Surinaamse overheid namelijk niet. Geef lekker uw geld uit aan dingen die u leuk vindt zodat de surinaamse economie toch van uw verblijf profiteert zonder dat u door die corrupte bende van uw zuurverdiende aow wordt berooft.


  Maak melding

 22. Het is heel gek, wij surinamers willen altijd het beste, maar betalen ho maar. dat willen wij niet. we willen alles voor niets. gaan jullie hier aan de regering vertellen dat jullie geen belasting betalen. Het is normaal dat er belasting betaald word, als jullie even doordenken dan kunnen jullie zelf verzinnen dat er niet dubbel betaald word. Er word gesproken over REMIGRANTEN. He, he


  Maak melding

 23. regering vene heeft gelijk waarom die oudjes een voordeel geven.

  nederland wil ze op onze grondvesten weer dumpen nu ze kwetsbaar en duur geowrden zijn.

  Belastingvoor is bedoeld voor mensen die helpen het land op te bouwen.

  deze mensen zijn toch suriname ontvlucht en hebben dan toch geen recht verder?

  of prijzen we landverraders. toen het slecht ging moesten zij toch suriname opbouwen en niet in de steek laten?


  Maak melding

 24. hoe komt het dat men aov ,pensioen nu als zo een extreem inkomen behandeld? verdient men geld in suriname? nee men heeft hard gewerkt ,heeft jaren pensioen gestort, heeft belastingen betaalt. en nu wilt een andere overheid 38% van het geld?waarvoor? er word geen reden aangegeven!!.Mensen kom naar suriname, zeg niks, koop een huis, laat je geld overmaken ,genieten betaal geen belasting. geen gezeik.Kijk in nederland betaal je een hoop belastingen,maar je weet waarvoor het is en de staat of die gemeente etc doet dan ook datgene waarvoor die belasting bestemd was ook. In suriname valt alles in die algemene pot waar ook salarissen worden betaalt.ja gaat die loonsverhogingen zien.wacht maar.

  Wonen in die wijk zal ook alleen problemen brengen.Dieven, rovers en oplichters zullen zich daar huisvesten loeren op een kans.er moet een moesje met geld thuis zijn.Mensen blijf dan liever in nederland.


  Maak melding

 25. Zoals weer zijn ze weer hantje de voorste met het berekenen van wat mensen moeten inleveren. Zelf initiatief tonen om woningen te bouween en te investeren doen ze niet, maar rekenen doen ze wel en daar zijn ze de beste in.

  STELLETJE AFZETTERS


  Maak melding

 26. Ik vind dat 38% belastingheffing te veel wordt gevraagd.Als ik goed heb begrepen is dit project bedoeld voor nederlanders die lange periode willen vestigen of pendelen naar Suriname.
  Alle Surinaamse Nederlanders die binnen de toescheidingsovereenkomst vallen hebben het recht als een Surinamer te worden behandeld Deze groep heeft ooit bijdrage geleverd voor de opbouw van Suriname en mag hen best gegund worden
  Alle andere nederlanders die nederlandse nationaliteit willen behoudenen en in Surname willen vestigen,vind ik reeel dat ze niet meer dan nederlandse belastingheffing moeten gaan betalen met de nederlandse inkomsten.
  Surinamers die hun ouderen gunnen, moeten vooruit gaan denken vooral dat wij ook elke seconde een dagje ouder worden.Nu moeten wij allen onze toekomst gaan creeren/ stabiliseren
  Gemeente Spijkenisse, woningbouwcoopratie Woonbron, Zorginstelling Humanitas, stichting FARU hebben deze plan voor uitvoering getekend ten behoeve van behoeftige ouderen. Ik ervaar de terugval van de ouderen in hun beleving.De meeste
  Surinaamse ouderen hebben minimuum inkomen.Ze hebben zeer grote gat in hun pensioen. Rijke nederlanders kunnen makkelijk de hoge tarief betalen.
  De voorziening plan die de ouderen daar gaan krijgen ziet het beter uit dan dat ze nu hier krijgen en dit geldt ook voor belevings gericht. Wij surinamers moeten positief blijven en waken voor de aasgieren en krabben in de ton.

  Harry


  Maak melding

 27. Wat gewerkt ……tssss de meesten kregen socialedienst,als je idd gewerkt had en van zins was terug te gaan naar Suriname had je zelf je stulpje kunnen bouwen,Suriname is niet verantwoordelijk voor de economische vluchtelingen van toen.De Nederlanders die naar Spanje verhuizen moeten ook in Spanje en Nederland belastingen betalen,daar zeuren ze ook niet over.Altijd maar dat geweeklaag,,wat willen jullie dan, tssssss alles wat jullie van de stomme Nederlanders hebben gehad,ook in Suriname willen,tssss,laten ze dan lekker hier blijven,no wan sma kari ding en no wan sma eh jagie ding.
  Reactie 28 heeft het goed verwoord,idd ze worden reeds geholpen met onderdak ,waarom nog zeuren,och neen niet hun maar de beterweters van de ALLOCHTONEN doen dat.

  Mijn ouders zijn 4 jaar geleden geremigreerd, door hard te werken en te sparen voor hun oude dag hebben ze niets van Suriname verwacht,ja alleen een verblijfsvergunning en binnenkort hun paspoort,kunnen ze lekker leven van hun pensioen wat ze in Nederland hebben opgebouwd,ze betalen keurig hun belastingen in Suriname en hebben daar absoluut geen moeite mee.In elk land moet je belastingen betalen als je,je daar gaat vestigen,ook als de Nederlanders uit Australie,Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland,terugkomen wonen in Nederland,waarom klagen en zeuren die niet,welneen dat doen ze niet want ze weten dat ,dat normaal is en voor niets gaat de zon op.A tang So,de aangesprokenen zullen wel stevig op hun toetsenbord rammen ,You Know What :I Dont Care A Damnnnnnn.

  Laten we blij wezen voor die mensen dat ze in iedergeval geen kopzorgen hebben over huisvesting,daar wordt voor gezorgd alweer.


  Maak melding

 28. Ik kies liever een andere land waar het beter is en ook warm is.Deze ouderen zullen het nooit redden zonder goede artsen daar als ze ziek worden,dat zal ze alleen maar geld kosten.Hier krijgen ze speciale taxi vervoer ,hoe zullen ze het daar doen ???
  Kunnen ze dan wel lange afstanden lopen als ze geen auto hebben of auto kunnen rijden ? Hier klagen ze teveel dat ik dit niet kan dat niet kan,wat gaan ze in suriname klagen ? Daar kan je gewoon niet klagen. Ik zeg het is gewoon beter hier voor ze dan in suriname.


  Maak melding

 29. toesha toesha toesha,
  wat ben je toch……. simpel. Kijk verder dan naar je familiesituatie. Je moet dingen in een ruimer perspectief bekijken. De landen die je opsomt zijn van oudsher immigratielanden en daar is alles al decenia goed geregeld.
  Suriname is ook een immigratieland, maar weigert dat onder ogen te zien en probeert de surneds, jazeker de surneds een pootje te lichten. De overige immigranten behoeven maar alleen steekpenningen te betalen aan politieke corruptelingen.


  Maak melding

 30. meneer sing als alle suri zoo moet denken als jou . was suriname helemaal leeg mensenloos. dat er geen veiligheid garantie , gezondheid voorzinning niet goed dat moet alle suri hier komen dan , niet waar, ma ja denk ff weer na


  Maak melding

 31. Ja ja simpel gooi het maar daarop.
  Suriname is wel een immigratieland,zie de Chinezen,Turken,Brazillianen en de ondernemende Surinamers die in het buitenland hebben vertoeft.
  Nogmaals,als je keihard gewerkt hebt in Nederland en goed gespaard ,dan hoeft dat geen probleem te wezen om ,ook in Suriname je belastingverplichjtingen te voldoen.Nederland heeft het gros reeds geholpen met de aow,terwijl ze nooit 1 dag gewerkt hebben,waarover je ook belastingen moet afdragen,dus jullie willen in Suriname gaan wonen voor niets?

  Zie reactie 33,dat bedoel ik nou,alles voor niets en geen medische verzorging nah nah nah,wel mijn ouders hebben het prima naar hun zin ook als ze medische zorg nodig hebben.Altijd maar dat negatieve.
  Wat voor pootje te lichten zijn ze zoooooooo rijkkkkkk dan,aiii bajaa laat ook maar zitten I Rest My Case.


  Maak melding

 32. De AOW is rond de 600 euro per maand en dat is zo een tweemaal een ge,iddeld surinaams inkomen. Een gemiddeld surinaams inkomen ligt rond de 300 euro. dus inderdaad is er bijna geen surinamer die die 38% betaald. Zelfs mijn hoog opgeleide schoonzus, meester in de rechten, die als ambtenaar bij het ministerie van ….jawel belastingen werkt verdient niet meer dan die 300 euro. zij en velen met haar vallen dus nooit in die 38% regel. Maar als je meer dan 600 euro per maand hebt tja dan wel.

  ik snap dus ook dat hele geklets over adders niet. Mocht het wel zo zijn dat er zowel hier als in Su betaald moet worden dan hebben de aow-ers dus de keuze om wel of niet naar Su te verhuizen. Gaan ze wel dan kiezen ze er eenvoudig weg voor om dubbel te betalen. In het leven heb je altijd een keuze , je moet alleen bedenken of je met de consequenties wenst te leven.

  IK ben het echt roerend eens met maria ( reactie 27) en anderen die zeggen dat wij Euro Sur’s alles altijd maargratis willen. voor niks gaat de zon op. Hier betalen we ook belasting. hoogste schaal is hier 52% ( voor de niet rekenwonders onder jullie dat is dus 14!! % meer dan suri’s hoogste schaal) En de medische zorg is hier echt niet zoveel beter altijd hoor. Hoe overleven nu al die mensen in Su dan. DOe eens niet zo denigrerend over het land. Zoals ik al zei, iedereen heeft een keuze. die huizen zijn er straks kies ervoor of niet en aanvaard dan de consequenties. Mensen moeten gewoon voordat ze gaan goed uitzoeken wat er allemaal bij komt kijken.

  Bovendien schijnt bijna iedereen te vergeten dat suriname een zeer kleine beroepsbevolking heeft. Dus zowieso een kleine groep die de staatskas kan vullen dmv belastingen. Jullie hebben het de hele tijd over Front, betalen die NPD gasten wel belasting?? Suriname zou erbij gebaat zijn als er meer mensen gingen wonen en de beroepsbevolking groter werd. Maar nee de euorsuri’s willen alles voor niks en kunnen alleen maar negatief kletsen over SU. Er is geen Su meer zonder belastingen.


  Maak melding

 33. Beste Papaco Is goed dat ik door mijn ervaring zo over suriname denk, anders was ik allang terug gegaan, Want ik hou van Suriname, wat hebben ze in Suriname gedaan vanaf dat u hier bent?alles wat u daar had opgebouwd , bestaat die noch? wees eerlijk.Alle sloten zijn volgroeid.De Sommesdijksekreek is dicht geslipt.Ik weet niet hoe oud u bent.Denk maar naar de jaren 50 t/m 67 Hoe alles op orde was.Ik heb nu mensen uit Suriname die voor een neusoperatie hier zijn verder hoef ik niet te zeggen.Ik weet niet of jou geld een kroon heeft? maar de mijne wel. Daag Papaco


  Maak melding

 34. De SR regering moet dit slim aanpakken. Spreek af met NL dat deze groep alleen in SR belasting betaald en niet in NL.

  Als er 60.000 ouderen remigreren kan je je dan voorstellen hoeveel extra inkomsten er maandelijks zijn.

  In principe kan dan het hele ambtenaren apparaat van 40.000 personen worden betaald uit belasting van deze 60.000 remigranten.


  Maak melding

 35. suriname denkt zo:laten we dat geld rechtstreeks pakken ,dan hebben ze evenmin geld ,,net als wij.Terwijl men een aantal relatief goed geistiueerden in het land kan hebben,die verder investeren in het land.Al deze oudjes gaan wandelen,als ze geld hebben tenminste, inkopen doen, vliegen over en weer voor de gezondheid naar nederland,slm maakt geld, kopen ditjes en datjes,bij…..jou de kleine man.Ja zelfs de kapper heeft hem elke week,vader bigi ten elke week komt hij kappen.Dus ieder heeft wat aan een stel goed gesitueerde oudjes, die je als toeristen kan behandelen.Neem het geld van ze af zonder dat ze er iets voor krijgen ,maak ze even arm als de rest, en ze kopen niks bij jou de kleine man.Vene zijn salaris is wel binnen.Maar aan die oudjes hebben we ,wij de privae sector niks meer. Dus laat de staat die belasting niet onnodig hoog en on interessant maken.De staat krijgt die belastingen via de winkeliers en ondernemers terug.Behandel die oudjes als toeristen als het op hun geld komt,laat ze winkelen en naar palumeu gaan.Zo stimuleer je die economie.Er zullen wel oudjes zijn die willen investeren in bryunzeel of bij fatum ,maar na 38% verlies ja helaas.


  Maak melding

 36. Ja,Ruth je hebt groot gelijk,maar tja,ik denk niet dat die oudjes waarover het gaat lopen te zeuren.Het zijn weer die Allochtone Surinamers die dat doen.Nederland heeft ze TE VEEL verpest met alles voor niets geven,Socialedienst,Huis met Huursubsidie,nooit geen belastingen hoeven te betalen,want ze werken niet 88% dan.
  Als je keihard gewerkt hebt je levenlang,maak je geen probleem van om netjes je belastingen af te dragen.
  Nogmaals, No Wan Sma Eh Karie Oen en Noh Wan Sma Eh Jagie Oen.Hahahhaahah sommigen denken hahahah als je naar andere landen verhuist hahahahah je ook geen cent hoeft af te dragen aan die bewuste staat,waar ze met die theorie vandaan komen God mag het weten.Maar tja dit soort lui,gunt Suriname niets en dan ook niets,want weet je,ze kunnen noiet terug omdat ze niet willen en kunnen werken,want als je naar Suriname terug gaat om het land op te bouwen kost het je Bloed Zweet En Tranen,hahahah en daar hebben deze soort loosers nooit van gehoord.De Goede en Eerlijke Allachtoonse Surinamers niet meegerekend.

  Ik zou zeggen degenen die altijd maar Suriname lopen af te zeiken blijven jullie lekker hier,leven van onze belastingcentjes ,want daar zijn jullie BERE GOED in.


  Maak melding

 37. Ik moest zo om lachen toen ik het las,he 60000 Aow”ers gaan hun ouderdagje genieten luik hoor.
  Ik hoop dat er mensen bij zullen zitten die een volledige Aow hebben zonder aanvulling van het socialedienst?Want die raken ze meteen kwijt.Blijft er genoeg over om van te leven?Min die 38%?Ik zal mijn familileden afraden.Je onderkomen raak je ook hier kwijt If a no luk da ie ka brada.Wie betaald de terug reis zeker Nederland ha ha ha.Waar ga je wonen?Zeker in de kelder van spijkenisse .Misschien moet meneer ruth eerst gaan om een goeie voorbeeld te geven.Ma mie ni go.wel met vakantie.Dit hele discusies wel is, niet is, ,is tijd verdrijving voor de meeste want ding bakra ai lafung kirie.Of niet?Ondervinding is het beste leermeester.Ik wens jullie een goede vlucht en behouden aankomst Daag.


  Maak melding

 38. boelesjaak,wat ben je toch een sukkel om te zeggen dat mensen die in ned wonen landverraders zijn.iedereen was vrij om naar ned te vertrekken of in su te blijven.degene die zijn gebleven mogen mensen die in ned wonen niet als landverraders zien.is iedereen die zijn of haar geluk in den vreemde zoek niet meer welkom in eigen land?.ook ik heb plannen om op zeer korte termijn terug te gaan,o wee degene die mij een landverrader noemt,die zal ik even vertellen hoe zielig hij is,zoook jij boelesjaak.

  Leggs


  Maak melding

 39. Boelesjaak Ik weet niet of je zelf een Surinamer bent.Als dat het geval is zou ik zeggen dat je een voksverrader bent.Geen een in Nederl. wonende Sur.Is het land ontvlucht,ze zijn even veel als blanke ned.Misschien ben jij als vluchteling hier gekomen en wil alle Sur.Met jou geweten confonteren.Ik ga vanuit dat je na 1975 naar dit land bent gekomen. Ik wil je ook er op wijzen dat Nederland voor jou een paradijs is en daardoor jou waanschrijven aan het adres van mijn volk, maar Ned.Blijft een boevenbende slavendrijvers,Joden verraders Nsb je zou deel van uitmaken als je in de oorlogII hier zou zijn.fuck your thinking.


  Maak melding

 40. Ik vind dat men over dit project serieus moeten gaan brain-stormen ipv afkraken en kat en muis (spelletjes) spelen.Onze eigen behoeftige ouderen hebben het verdiend. Zonder hun zouden wij niet bestaan.
  Wordt wakker mensen en kom met argumenten die de goede banen kunnen leiden.
  Denk aan de toekomst

  Harry


  Maak melding

 41. Tranga brada, tanga.
  Zo denk ik er ook over. Men kan lullen wat men wilt, maar sedert ik in nederland ben gekomen, sedert 1973 is mijn leven er alleen maar op vooruit gegaan. Ik ben een paar keren op vakantie geweest, maar als ik naar mijn achtergebleven vrienden, kennissen en familieleden kijk dan hebben ze niet zoveel kansen gehad in suriname als dat ik heb gehad in nederland en benut. Dit is zo klaar als een klontje. Tijdens mijn vakantie hoor ik steeds; “jongoe sranang go achteruit en a weri, if mie bing habbie wang monie mie e gratie go na ptata”. En velen van deze mensen schrijven een hoop bull shit op deze site hoe geweldig het in suriname is. Soso valse schaamte en nep-biegie fasie. Gaan jullie maar lekker door met dat gedrag hoor, jullie komen zeker vooruit.


  Maak melding

 42. Ik herken de negatieve reakties omtrent dit onderwerp zoveel met nadruk. Ik ga na 20 jaar hier gewerkt te hebben terug naar Su. Ik ben 44 jaar en hou het voor gezien hier in Ned. Ik heb al een baan en heb mijn zaken goed geregeld omdat ik dat zo graag wil. Ik sta versteld van alle negativiteit die ik over me heen krijg van mijn kondremangs die horen dat ik terug ga. Ik wil niet wachten tot ik oud word, ik leef nu en kan nog veel betekenen voor mijn land. Waarom zijn Su zo negatief over hun land? Ja, ja we kennen allen de verhalen van corruptie en zakken vullen etc… maar is dat dan niet OVERAL ook hier in ned?? Ik vind het kortzichtig dat men constant zijn land veroordeeld maar er wel elk jaar op vakantie naar toe gaat…en oh wee ze geen plaats kunnen krijgen in het hoog seizoen. Mensen.. laat een ieder in zijn waarde en toon respect voor degenen die die stap wel durven te nemen. Het is niet alleen kommer en kwel omdat er ook succes verhalen zijn van remigranten. Inderdaad zal je belasting moeten afdragen maar als je achter je motivatie staat en je huiswerk gedaan heb moet je kunnen leven in Su ipv geleefd te worden. Herkennen jullie de uitspraak van de Surinamers hier in Ned…mi ouroe dey naf sranang? Wel als je morgen van de trap valt kan je oude dag al beginnen en wat dat??? Houden jullie eens op mekaar steeds te bekritiseren maar mekaar te respecteren. Dank


  Maak melding

 43. Niet,hoog van de toren blazen Prik.
  Bet your live,dat jij 1 van de profiteurs bent in Nederland,levend van onze belastingcentjes,gelukkig heeft Nederland de grens gesloten,voor hun die steun komen trekken hier.
  Want een hardwerkende Surinamer in Nederland,lult zo niet.Je hebt bereikt wat je wilde ja steuntrekken en huursubsidie krijgen.Wacht maar af zulk soort als jou wordt reeds uitgekotst in Nederland,als Rita en Wilders je eruit gaan trappen hoop ik dat ze jou soort met de meeste spoed als ongewenste vreemdeling zien in Suriname.Naar een ander land hoef je niet te gaan want daar hebben ze geen SOOS.Mensen van jou soort zullen nooit naar Suriname terug gaan,want daar zal je hard moeten werken.
  Blijf maar lekker hier en wordt vertrapt en verguisd door de autochtonen je zal moeten slijmen bij het leven.Kom maar op met gore typgedrag, I Dont Give A Damnnn.

  Spijkenisse bedankt ,voor het zorgen voor woonruimte voor onze AOWers.


  Maak melding

 44. Zuur verdiende aowcentjes?/ door wie?????/ Uffffffffffff,daar kunnen 78% van deze aowe`s niet over praten,het is ze in de schoot geworpen,mijn opa,heeft zuurverdiende aow+pensioen van de Akzo,die ouwe heeft 46 jaar hard gewerkt.Die Surinamers hebben dat nooit,ze genieten gewoon van wat onze voorouders hebben opgebouwd.Dus waar praten jullie over.
  En weer moet Nederland bijspringen met huizen bouwen in Suriname,daar kunnen onze oudjes niet van mee praten jeemig.,wat een profiteurs zijn jullie zeg.


  Maak melding

 45. inplaats dat de belasting dienst de duizende belasting ontduikers in su gaat opsporen zitten ze op ons AOW te wachten. we hebben genoeg geholpen . bovendien gaan we niet in het bos wonen .

  Coronmang


  Maak melding

 46. Jantje, jantje jantje. Haal de “J” voor je naam weg en plaats daar een “P”. Vraag een van de kinderen van de surinaamse collega van je opa wat dat woord betekent, dan weet je precies wat je bent.
  Je opa heeft zeker ook in het zogenaamde verzet gezeten hè. Daar kan anne frank van meepraten.
  BSN= Beroerde Soort Nederlander
  NSB= ……..(vul maar zelf in)
  Je houdt zeker ook van Clita Verdronk en withaar Greet Wilders. Dong Ka


  Maak melding

 47. Op je Pik getrapt P(r)ik.
  Jantje heeft volkomen gelijk,die vent weet waarover hij praat.
  Als je goed leest P(r)ik kan zijn opa nooit in het verzet gezeten hebben.Maar,naar jou reactie`s te lezen her en der,zou je uitstekend gepast hebben bij de NSB .
  De Hollander Jantje,probeert enkel duidelijk te maken dat die aowèrs eigenlijk niet moeten klagen after all,hebben ze geen steentje bijgedragen aan de Nederlandse economie,en hun aow wordt nog aangevuld door ,ja idd weer de SOOS.
  Er gaan ook echte aowers (blanken)met hun AANGEVULDE pensioen na jaren NOESTE arbeid,naar Spanje,Italie,Portugal en de laatste jaren Turkije genieten van hun rust,daar moeten ze ook belasting afdragen en most off all ze moeten zelf hun huisje bouwen,kopen of huren.Dus waar lullen jullie over,Nederland blijft zorgen voor jullie die, oelewappers.


  Maak melding

 48. Hallo Groot Pantje o Jantje.Is je opa nog in het leven?Je schrijven tegenover mijn volk lijkt meer Nationalistisch.Het Holbewoners geweten van 350 jaren uitbuiting werkt diep in jou in.Wij Surinamers hebben jullie ontwikkeling gebracht, die noch niet voldoende is.Steek je tong uit je bek en kijk naar het stront, die Surinamers niet hebben.Is een teken van onderontwikkeling.Die stank trekt naar je herzenen die in gebrek bij je is.Huizen ja Suriname heeft huizen, geen baksteenovens met ramen en deurenzonder wasgelegenheid. Sur.is ook geen land van kleibintjes en rokworst.sluit je aan zoals wat broeder Prik zij.Zoniet er zijn inrichtingen genoeg waar je ook tot je 47 mag blijven .Wij Surinamers zijn beter a;s alle natzies in de wereld.prent het goed in je pantjeholo.


  Maak melding

 49. zo,,, wat een taal..
  Mijn naam zeg het al, dus zal ik me maar naar “gedragen”
  1. als je in Sur. gaat vestigen
  ( inschrijven) dan betaal je in Sur belasting, ik zal het jullie besparen maar let niet op die 38%……okay.? er is een tabel na aftrek van 4 schijven kom je uit eindelijk bij 38%…
  2. Als je in Ned. blijft ingeschreven, dan betaal je in Ned. gewoon belasting.
  ( je betaald nimmer in 2 landen belasting )
  Mijn broer gaat naar Sur. ook hij zal daar belasting betalen,,en niet een klein beetje ook,,,,maar in Sur. zijn er belasting adviseur, die kunnen je ook..ADVIEZEN.. geven, zoals de belasting adviseurs in NEDERLAND…!!
  Iemand schreef het al,, denk aan je motivatie,,,Het is in Sur. elke dag mooi weer, het gevoel dat je THUIS bent,,etc,, denk daar aan.
  Wel is het zo dat je verdomd weinig terug ziet van wat er met de BELASTING geld gebeurd, maar dat denk ik dat je dat op de koop mag nemen.
  En denk in jouw voordeel, want je kan het SYSTEEM niet veranderen.
  in principe zou je in Sur. van €300 kunnen leven ( zoals de mensen daar), maar dan moet je wel je eigen huis hebben, andres lukt het niet…
  okay groetjes van KONMANG


  Maak melding

 50. Hallo Ras echte Surinamer,Ik voel jou zachtheid die niet klopt, maar no spang.Wees eerlijk wij die hier kwamen om te studeren.Het beste land ter wereld hebben achter gelaten voor een stelletje zakkenvullers hebben van een paradijs van een land een puinhoop gemaakt kwa onderhoud en gebrek aan bestuur ervaring. en met die frustraties zitten wij Surinamers , en zullen nooit uitkomen.Maak je niet druk denk aan je lieve vrouw en je schatige kinderen want die moeten de plaats van je land innemen op je sterfbed , beste broeder.Daag Onbekende Kondrimang.


  Maak melding

 51. Dames en heren,Ik ben die berugte Singh.Zeer sociaal SP”er En zou mijn Surinaamse broers en zusters willen vragen , in belang van Nederland .die aan het verkankeren is door een stelletje,bloedzuiger en nationalisten ,die geen schande hebben om ons naar de gaskamer te sturen, als de grondwetten van nu het zou toe laten. Maar helaas zijn wij een toffen volk.Zoals de eerste Sur.Die de LPI.En daarna in 1944 de gaskamer in ging na verraad van het NSB,Wij Singhs hebben bij de Indiase leger eerst Indonesie bevrijd en via de SS “ook de Nederland bevrijd tegen de Goden van nu, de Moffen.Lieve land genoten, broeders en zusters .Hou je ogen open .Tijdens mijn dienst tijd leerde ik bij de 57e invanterie van de navo devisie wie slaapt is dood .Wie denkt dat hij bakra is kan het vergeten .Wij zijn Surinamers en blijven dat tot de dood.En meer als een tigie togo .


  Maak melding

 52. Glamor, glamor, glamor. Ik heb een zeer pijnlijk onderwerp aangesneden zo te merken. De twijfelachtige rol die jouw volk heeft gespeeld in 40-45 blijft als een molensteen aan jullie nek hangen. Vandaar dat het dagboek van anne frank zo wordt gepushed. Israel heeft deze toch duidelijk gesteld dat ze niet willen dat nederland deelneemt aan die VN-troepenmacht om het conflict te proberen op te lossen met Libanon. Zeg dat je niks? Tijdens de 2e wereldoorlog hebben de NS en een bekende nutsbedrijf goede zaken gedaan met de duitsers. De nederlanders stonden erbij en keken ernaar. In de jaren 90 heeft de geschiedenis zich herhaald dankzij heerschap Karremans in zijn legeruniform.


  Maak melding

 53. P(r)ik,jij zielepoot,ik ben geen Hollander,maar Surinaams.
  Mijn reactie ging over reactie 49,Jantje, en je bent een viespeuk met je typgedrag.Je hebt het over,wat die NEDERELANDERS GEDAAN HEBBEN IN DE 2E WERELDOORLOG,WAT DOE JE DAN HIER,WEL VRETEN VAN HUN HE,ONDANKBARE KWAL dat je bent.Ga werken dan doe je iets goeds in je leven ipv dat je hier je frustratie`s komt botvieren,want er komt niets zinnigs uit je koker ehm fieters.
  pfffffffff,niets voor niets mijd ik die zg Surineds als de pest,ik bedoel zulk soort als jij,jouw soort kan alleen maar tieren en brullen,tsssssssss,ik kap er mee,nogmaals go wroko jere misschien dat je the outside world beter kan inschatten.

  Gelukkig ga ik in november naar de echte Surinamers,die hun land door dik en dun blijven steunen.Ook in Suriname,hoef ik mijn handjes niet open te houden,maar wel laten wapperen.


  Maak melding

 54. Wat zijn de gelederen weer oververhit.
  Bij elk onderwerp, maakt niet uit waar het
  overgaat, men blijft tegen elkaar tekeer gaan.
  Is dat de beschaving van het Surinaams volk!
  Overal kom ik dit gedrag tegen. Zowel in het echte leven, op een chatbox en hier op het forum. Gedragen jullie je ook zo op de werkvloer? Gelukkig werk ik met geen enkele Suri samen.
  So Sad!!!!


  Maak melding

 55. ik zelf ben in sur gaan wonen, 6mnd kan je zonder verblijfvergunning wonen, je hoef je niet te laten inschrijven, en hoef ook geen belasting te betalen, na 6mnd kan je naar fransguana, of ergens anders voor een week of zo, dan kan je weer in sur voor 6mnd wonen zonder een verblijf vergunning, als je in sur meer dan 6mnd wil wonen, moet je een verblijf vergunning aan vragen, vandaar dat je in de 6mn even moet uitwijken naar een buurland voor een paar dagen.en zo kan je door gaan.


  Maak melding

 56. EYE OPENER
  Beste eventueel remigrerende Surineds, even voor de duidelijkheid : Naar Suriname terugkeren kan niet zomaar, je moet aan bepaalde eisen voldoen. het wordt misschien niet expliciet benoemd (zoals het inburgeringsprogramma) maar het is er wel. Ik zal maar even het profiel schetsen van nieuwe brugers voor Suriname. Je moet : zelfstandig zijn (niet wachten op de overheid, die van alles subsidieert), initiatieven kunnen nemen (niemand zal je hier een lijst met vacatures aanbieden of je bij de hand houden als je te lui bent), 12-urige werkdag mentaliteit hebben (hier begin je smorgens met huis en omgeving, naar het werk, en dan weer terug om met je prive onderneming door te gaan tot in de late uurtjes), een sterke geest en denkwijze hebben ( als je meegaat met iedereen die klaagt, heb je hier geen arbounie of psycholoog die voor jou gaat praten met je baas,je moet gewoon je werk doen en basta).

  Dus …. voldoe je niet aan bovenstaande blijf alsjeblieft in Tata, waar je met een slab en een luier om verzorgd kunt worden. In Suriname hebben we n.l. niets aan jou !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES