zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurJongeren gaan 'uitburgeren' in Suriname

Jongeren gaan ‘uitburgeren’ in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Twee Nederlandse auteurs van het online jongerenmagazine Spunk.nl gaan samen met een filmmaker naar Suriname om de vooroordelen over allochtonen in de praktijk te toetsen. De twee gaan behalve naar Suriname ook naar Marokko en Ghana, omdat uit deze landen veel Nederlandse allochtonen komen.

Onder de naam ‘uitburgeren’ maken zij vanaf vandaag iedere dag een nieuw filmpje voor het magazine. Ook maken zij dagelijks een column voor het Parool. Met het uitburgeren willen ze op een omgekeerde manier inburgeren. In Suriname zullen ze daarom een dag opgesloten zitten in de gevangenis van Paramaribo.

Het project Uitburgeren is een idee en een productie van Bibeck/Spunk.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door door het NCDO, de Nationale Commissie voor internationale samenwerking en Duurzame Ontwikkeling.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Ik vraag mij af waarom de uitburgering in de gevangenis plaatstmoet vinden?
  Kan het niet in paramaribo of in een van de districten? Is de gevangenis de norm en waarde van de nederlandse allochtoon?

  Gio


  Maak melding
 2. Suriname, moet beter letten op dit soort
  stereotypering van de “zwarte” (mijn trots)mens.
  Hoe kan hiervoor toestemming worden gegeven
  Wat beogen de prog. makers.
  De resultaten ( kan niet anders dan negatief) zullen ons hier in Ned KEIHARD voor de voeten worden geworpen.
  SURINAME STOP MET DIT SOORT ACTIES, JE DOET ONS HIER NIET VEEL GOEDS MEE


  Maak melding
 3. Weer dat domme gedrag van de suries.
  Waarom moeten de mensen gaan uitburgeren in de sur gevangenis,Altijd het negatieve naar voren halen want dat verkoopt beter. Kijk dat bedoel ik nu hoe kan een volk zichzelf zo naar beneden halen.Waarom gaan ze geen reportage maken over slimme surinaamse kinderen of over surinamers die het gemaakt hebben in het buitenland? Ze zijn wel gek |
  Door dit te laten zien over die vieze sur gevangenis willen ze zeggen dat zij het beter hebben en superieur zijn .Laten ze zelf maar gaan inburgeren in die foute aso wijken met wietplantages waar de werkeloosheid overheerst en al die foute mensen hier. Maar dat wordt weggestopt en alleen het negatieve van anderen wordt vertoond /lekker gemakkelijk toch ,wel kleinzielig en vals.Toen ik in Egypte was mocht ik niet filmen in de sloppenwijk omdat men zich schaamde voor de armoede die daar heerst.wanneer gaan surinamers zich schamen en een halt toeroepen aan dit soort behandelingen van anderen.We hebben genoeg dingen om trots op te zijn .met dit soort programm’s stel je een heel volk in een kwaad daglicht. Vroeger schaamden de suries zich en zeiden ze dat ze uit de antillen kwamen.maar de antillen hebben zo een slechte naam en staan als crimineel bekend dat je dat maar beter kunt laten.Dus mensen ban uit die negativiteit en roept dit soort programma’s een halt toe .ZEG ER WAT VAN.


  Maak melding
 4. Waarschijnlijk komt er weer een financiele injectie in de vorm van een subsidie richting Su. Wanneer houdt deze vernedering jegens ons op en gaat de Su. regerig haar “onderdanen” beschermen i.p.v in de uitverkoop te zetten voor een paar lausi euro’s( lees: kraaltjes en spiegeltjes)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES