dinsdag, november 28, 2023
HomeOnderwerpenEconomiePrepaid pinkaart voor overmaken naar Suriname

Prepaid pinkaart voor overmaken naar Suriname

-

De Surinaamse post, Surpost, komt met een elektronische postwissel (epw). Dit is een prepaid pinkaart welke op naam staat van degene die in Suriname het geld ontvangt. De verzender (in Nederland) maakt het geld via internet of per telefoon over ten gunste van de kaarthouder. Die kan met de speciale pinkaart het geld opnemen bij pinautomaten op vier punten in Paramaribo.

Volgens Surpost wordt het voor Surinamers in Nederland hiermee mogelijk om veilig contant geld over te maken naar familie in Suriname. Jaarlijks gaat ruim driehonderd miljoen euro via allerlei toko’s naar Suriname maar dit tokosysteem is volgens Het Parool wel eens onveilig en klantonvriendelijk.

De krant meldt erbij dat het overmaken op deze manier niet echt goedkoop is. Degene die geld stuurt, betaalt negen euro per keer, ongeacht de hoogte van het bedrag. De ontvanger betaalt vervolgens nog eens anderhalf procent van het opgenomen bedrag als commissie aan Surpost. Een epw-pinkaart kost vijf euro en blijft drie jaar geldig.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

13 REACTIES
 1. men heeft iets goeds bedacht maar je ziet het er moet gelijk fors mee verdiend worden
  jaarlijks 3 honderd miljoen naar su als dit nu via surpost gaat rekenmaar uit x 1.5 %
  + verzend kosten + de kosten van de pas het is en poespas dan maar liever via de toko
  daar betaal je een tarief en in su hoeft niemand commissie te betalen + dat je het zelf daar kan gaan wisselen waarje wilt.


  Maak melding

 2. Ik stel voor dat alle hulp richting Suriname stop wordt gezet want 300.000.000 euro voor een bevolking van nog geen 700.000 inwoners moet afdoende zijn.


  Maak melding

 3. hoi,surinamers letten jullie nu goed op het is al zo ver om weer geld te sturen.komt van alle kantan nieuwe methode om geld te maken.dus nu als je ongeveer 200 stuurt betaal je 9euro extra en van je fam.5 euro.wat denken ze wie we zijn idioten , hun wel wij niet,domme methode van hun.


  Maak melding

 4. Die gasten in Su zijn gewoon dolgedraaid. Ze weigeren om de kennis en kunde van de surneds te erkennen om als eenoog hun positie als koning in het land der blinden te handhaven. Maar ze bedenken wel systemen om geld van de surneds naar suriname te doen vloeien. Heel tegenstrijdig.Grootsprakerig schreeuwen ze steeds dat de surneds nederlanders zijn en geen surinamers maar willen wel euro’s i.p.v sur.$.
  Rare nederlanders die bewoners van suriname!!!!


  Maak melding

 5. goed nadenken voor er een beslissing word genomen .dan kan men zo in de gaten gehouden worden oplettengeblazen.ook voor de belasting


  Maak melding

 6. Het wordt tijd dat wij als ex-surinamers gaan eisen dat wanneer wij naar Suriname moeten wij geen visum hoeven aan te vragen. Met al het geld (300 MILJOEN EURO)dat wij naar Suriname sturen moeten we wel genoeg financiele draagkracht hebben om dat te eisen. De surinaamse overheid gaat er ook mee besparen want dan kunnen ze een paar gasten die op de ambassade visas afgeven naar huis sturen of belasten met andere taken.


  Maak melding

 7. Het is toch de taak van de overheid om banen te creeren om surinamers aan het werk te helpen.
  Zo hoeven ze niet steeds afhankelijk te zijn van familie.
  Deze situatie wordt al jaren in stand gehouden waardoor het surinaamse volk gedemotiveerd raakt.


  Maak melding

 8. wat denken juliie dat die surinamers die hier wonen zoooooo veel van belasting houden , deze mense mapangpa wit man, willen alles in de gaten houden


  Maak melding

 9. weer een vomr van uitbuiting. gat in de markt.
  jammer dat je nu niet meer via de wisselkantoren
  goedkoop geld naar sur. kan overmaken.
  western union is ,dacht ik gelieerd aan de de postbank/surpost.
  wie kan mij duidelijk maken hoe je veilig,
  goedkoop en snel geld kan overmaken naar sur?
  ik vind € 9, euro hier en 1 1/2 % provisie daar wel aan de hoge kant.pure uitbuiting.


  Maak melding

 10. Lieve mensen let goed op,
  Alles wat we doen wordt in de gaten gehouden
  De suri overheid moeten niet veel van de Suries hebben die het beste voor hebben met hun lotgenoten in Suriname,Ondanks alle hulp uit Nederland komt grijpen ze het met gulle hand aan wij hier houden de Surinaamse economie draaiende en toch worden wij niet geprezen,Kijk maar hoe het toegaat met mensen uit anderelanden die door hun overheid als waardig worden beschouwd, daar kan de surinaamse overheid heel van leren Deze kwestie is alleen maar om een duidelijk belld te krijgen hoeveel geld er daadwerkelijk naar SU door gesluid wordt,Ontwikkelings hulp hebben wij niet nodig

  Ossie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES