dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBijzondere leerstoel voor Surinaamse universiteit

Bijzondere leerstoel voor Surinaamse universiteit

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 28 jun – De Anton de Kom Universiteit van Suriname, Adekus, krijgt voor het eerst een bijzondere leerstoel: Geld, Krediet & Bankwezen. Dit geschenk van de Hakrinbank moet een betere afstemming op de maatschappelijke behoeften bevorderen. Het bankwezen zit verlegen om gespecialiseerde krachten.

Dit staat een snellere ontwikkeling in de weg. Investeren in hogere opleidingsmogelijkheden lijkt dan ook een effectieve manier om goed kader los te krijgen. “Wij zijn van mening dat goed onderwijs belangrijk is voor de samenleving en dat het beste dat je kan doen, is de faciliteiten aan te helpen bieden”, zegt Hakrinbank-directeur Jimmy Bousaid.

Met het universiteitsbestuur is inmiddels een intentieverklaring getekend. Via de leerstoel zal onder meer gericht onderzoek en kennisoverdracht plaatsvinden. “Allemaal ter garandering van kwaliteit in onderwijs en samenleving”, aldus Bousaid. De invulling moet binnenkort geschieden. Op termijn zullen meer bijzondere leerstoelen worden ingesteld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
 1. Geachte heer/mevrouw,

  Kunt u mij informatie toesturen inzake het werken in het onderwijs in Suriname en degene die daarover gaat.

  Gaarne bericht.

  Met vriendelijke groet
  E.S.Kaarsbaan


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES