zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurSMS van Suriname naar Nederland mogelijk

SMS van Suriname naar Nederland mogelijk

-

Does Travel - naar Suriname

Het Surinaamse Telecommunicatie bedrijf TELESUR heeft gisteren op haar website bekend gemaakt dat het voor houders van GSM-toestellen met SMS-geactiveerde faciliteit, mogelijk is om tekstberichten vanuit Suriname naar het buitenland te verzenden. De dienst, die onder de naam Crypto Internationaal wordt geleverd, is sinds begin juni actief en biedt Surinamers de mogelijkheid om voor US$ 0,20 een SMS bericht naar een Nederlans GSM nummer te zenden.

De dienst is opgezet door Telesur-technici in samenwerking met de systeemleveranciers en de Belgische partner BELGACOM. De procedure voor verzending van sms’jes naar het buitenland is dat eerst het plusteken wordt ingevoerd dat in de telecommunicatiewereld bekend staat voor de internationale toegangscode daarna de code van het land van bestemming (landencode), meteen gevolgd door het mobiele nummer van de geadresseerde. De sms-bestemmingen zijn onder andere Nederland, de Verenigde Staten van Amerika, China, Brazilie en het Caraibisch Gebied.

Omdat niet alle telecom-operators in het buitenland de mogelijkheid tot levering van short messages aan de Telesur SMS-centrale hebben geactiveerd is het ontvangen van sms’jes uit het buitenland beperkt mogelijk. Een reply bericht versturen vanuit Nederland is met de TELESUR dienst helaas nog niet mogelijk.

opening
Fernandes Express
BODO Party

18 REACTIES
 1. Nederland wil dat “nog” niet omdat ze sms-berichten misschien niet kunnen “afluisteren” .
  Ze willen alles weten maar soms lukt dat nog niet zo goed.


  Maak melding
 2. voormij,was het een verrassing ik mocht ook een smsje ontvangen uit swietie sranan,je weet dat worden ??????gevraagd.dus hierin blanda houdt je schrap den actie e kon

  proficiat suriname.

  Akuba.


  Maak melding
 3. Deze bedrijf Telesur, loopt al jaren achter de feiten aan, ergenis ten top, in 1999 liepen ze nog wel met de tijd mee, toen hadden ze nog een echte website, een glasvezel lijn van nickerie naar albina ontbreekt nog, ze geloven nog in weinig animo, van het surinaamse volk, wat betreft internet aansluiting, alleen tot alkmaar/tamanredjo zijn er ingeslaagd om een glasvezel vorig jaar aan te leggen. Om een internet aansluiting te verkrijgen in paramaribo, vragen zijn de consumenten woeker prijzen van 300 usd dollar, voor een eenvoudige adsl modem, kijk zo kan je dus dan heel erg lang duren voordat je een internet aansluiting hebt.


  Maak melding
 4. Hebben ze wel uberhaupt verstand van internetten, emailen, chatten en videocall enz.
  Ik dacht dat ze met hun achterwerk aan het internetten zijn. Ze hebben heel gasvlezelbekabeling.

  Go-sema


  Maak melding
 5. Ik bel m’n skatje voor niet eens 10ct per minuut, hoor ik ook nog eens z’n stem. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!
  Vergeleken met vroeger is het nu bijna gratis

  Of zijn jullie niet van deze tijd..
  Anders kun jullie altijd nog brieven schrijven ha ha ha


  Maak melding
 6. Mensen,Mensen, Mensen,
  Waarom allemaal zo negatief.
  Wees blij dat wij dit hebben kunnen realiseren.Blijf geloven in jou switie sranang ,het komt er wel, maak niet uit hoe lang het duur.Ik geniet van al die sms-jes maar vind het we jammer dat het andersom nog niet kan.Maar ik heb geduld en weet zeker dat het goed kom.Kom op su,je kan het.
  kus…..Almeerse


  Maak melding
 7. K kreeg ook sms’jes uit su, maar wat voor zin heeft het als je niets terug kan sturen???
  Doe het goed of doe het niet!!!

  Dan bel je toch liever, is makkelijker en sneller


  Maak melding
 8. Deze dienst wordt op zeer korte termijn aangeboden door ons. Volgende week is 1 van onze mensen ter plaatse om ervoor te zorgen dat de kraskaarten op zeer korte termijn in de winkels te verkrijgen zijn. Alle smsjes komen gegarandeerd aan via ons systeem.


  Maak melding
 9. telesur en slm zijn de zelfde, anderen mogen geen kansen krijgen.
  vriendtjes politiek, sommige mensen worden rijk er van, zo is het heel slecht met internet, en ook bellen in sur gaat niet goed, en als je met internet bezig ben en je wil een gesprek voeren word je afgesloten.
  ze willen zo graag in het verleden leven, zo kunnen ze veel geld stelen.


  Maak melding
 10. Ik kan via mij provider T-Mobile wel sms sturen naar Suriname alleen ik kan niks terug onvangen dan hoe kunnen die mensen van Suriname wel sms ontvangen en niet versturen?


  Maak melding
 11. Ik kan ook geen smsjes ontvangen vanuit Suriname!
  Mijn vriendinheeft een prepaykaart van telesur en kan daarmee NIET naar NL smsen!
  Weet iemand hoe dit kan?


  Maak melding
 12. hallo afd kan u mijn helpen?
  ik ben op zoek naar de surinaamse vrouw
  met de naam wonny en heeft 2 kinderen
  ik weet niet waar ik hier in suriname moet
  gaan zoeken nu voorheen woonde ze vlak bij een bank spaar bank als u wel wat weet laat u dan van u lezen of u laat het aan de surinaamse vrouw weten haar naam is wonny meer weet ik nu niet


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES