maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBlue Wing mag blijven vliegen van Suriname

Blue Wing mag blijven vliegen van Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 22 jun – Vliegmaatschappij Blue Wing mag blijven vliegen wat Suriname betreft. Dit stelt de Surinaamse luchtvaartautoriteit, Casas. Voor de lokale wetgeving is er niets aan de hand, ook nu de EU besloten heeft de maatschappij op de zwarte lijst te plaatsen van ‘gevaarlijke vervoerder’. “Het komt toch wel een beetje overtrokken over”, aldus Casas-directeur Vivian Hanenberg.

De EU-maatregel geldt toestellen die zwaarder zijn dan 5700 kilo. Daar heeft Blue Wing één exemplaar van, dat nu niet meer mag vliegen op buurland Frans Guyana. “Niet dat het vliegtuig niet goed is, maar het gaat om implementatie van wetgeving”, zegt Hanenberg. Volgens de EU moet het toestel standaard voorzien zijn van radioapparatuur. Blue Wing beschikt daar niet over.

Van Casas mag de maatschappij nog even de tijd nemen. De Franse luchtvaartautoriteiten is ook om uitstel gevraagd, maar dat is afgewezen. Blue Wing-directeur Amichand Jhauwnie zegt formeel niet op de hoogte te zijn gesteld. Hij heeft via Casas om opheldering gevraagd. Volgens Hanenberg is ook Casas niet formeel geϊnformeerd.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

21 REACTIES
 1. Het wordt dat Suriname zijn oudbollige regelgeving en wetgeving uit de vorige eeuw op internationale standaard brengt.
  Als men het niet alleen kan vraag hulp van partnerlanden.
  Suriname is op bijna alle niveaus nu een ‘afrikaans’ land geworden, een typische ‘bananenrepubliek’.
  triest, gewoon, alhoewel er afrikaanse landen zijn die op een veel hoger peil staan dan Suriname met alle respect.
  Suriname behoort dan ook terecht tot de club van 3 armste landen van Latijns-Amerika.

  Dankzij Surinaams nationalisme proberen sommige mensen nog Suriname de hand boven het hoofd te houden maar het is toch echt een bananenrepubliek geworden.
  Deze affaire over Blue Wing is weer eens een pracht voorbeeld waarin dit weer eens wordt bevestigd.

  Een toestel die niet eens van radio-apperatuur is voorzien, hahaha.
  Ik lach mezelf kapot altijd om die Surinaamse desinteresse voor belangrijke details.
  Hoe gaat die in nota bene contact houden met de grondvluchtleiding voor bijvoorbeeld een landing of wetend waar de luchthaven zich bevind of op welke hoogte men zich bevindt bij een storing om eventuele botsingen in de
  lucht te voorkomen.
  Nou ik als Nationalis zet geen voet in dat toestel, jullie wel???

  De E.U. heeft 1000% gelijk om deze maatschappij op de zwarte lijst te plaatsen en uit zijn luchtruim te weren.

  Ik was alleen verder gegaan dan de E.U. en had de Johan Adolf Pengel Luchthaven tevens bekend als Zanderij ook op de zwarte lijst geplaatst als gevaarlijke luchthaven.

  Deze beschikt niet eens over een radar in de vluchtleidingstoren en heeft geen landingsbaan verlichting terwijl Suriname rond 18.00u pikdonker is net als elk ander Amazonisch land rond de evenaar.
  Levensgevaarlijk natuurlijk bij vooral nachtvluchten.

  De Luchtvaartleiding van Suriname is gewoon 1 corrupte waardeloze leidinggevende bende.
  Zo zijn talloze staats instellingen failliet gegaan in Suriname, bv, SML door totale mismanagent.
  Daarom Suri’s in 1 woord nogmaals, triest.


  Maak melding
 2. Als Suriname zo veel problemen heeft met onderhouden van slm toestel en blue wing toestel.
  Kunnen ze niet beter alles naar de sloop brengen en een cruiseboot kopen misschien is dat veiliger want dan kunnen de tarieven behoorlijk lager.
  Met de boot zijn ook velen hier naar holland gekomen of niet al duurt dat ietsje langer.


  Maak melding
 3. Nationalis,

  Je vergis je onze lcuhthaven heet JOHAN ADOLF PENGEL International airport.
  Hoe krijgen ze de titel international als ze niet aa iso-normen voldoen?
  Zelf als je geland bent en je moet naar de wc is het een helse karwei om bewegwijzering te vinden en als je al vragend erachter ben gekomen dan blijkt dat de toiletten (zeer schoon) buiten zijn op ongeveer 150 meter loopafstand. Helaas kunnen concorde nog niet landen op adolf hitler pengel airport. Misschien in de toekomst.


  Maak melding
 4. Nationalis:

  Doe wat onderzoek. Zanderij beschikt wel over landingsbaanverlichting. Dat jullie op een site die overal te lezen zo slecht over Sranan praten is voor mij onbegrijpelijk. Suriname heeft inderdaad problemen. Laten we die helpen oplossen ipv steeds negatieve kritiek spuien.

  Mi lobi Sranan


  Maak melding
 5. oja, nog even dit………..
  Het is u waarde lezers van dit artikel het tijdstip ontgaan waarop de Franse luchtvaartautoriteiten Blue Wing in de ban hebben gedaan.
  Al die tijd vloog Blue Wing zonder problemen,dus zonder radio-apparatuur naar Cayenne.Ik ben het wel eens dat Blue Wing haar huiswerk moet maken, maar dat is niet de issue.
  Want wat is er eigenlijk aan de hand?
  Toen Blue Wing landingsrechten heeft aangevraagd en gekregen, hebben de Fransen niet eens de moeite genomen om te checken of de vliegtuigen van Blue Wing wel of niet over radio-apparatuur beschikten.
  Blue Wing mocht dus van de Fransen zonder raio-apparatuur vliegen op de EU luchthaven Rochambeau in Cayenne.
  Waarom komt Frankrijk nu pas met het argument dat de vliegtuigen van Blue Wing niet voldoen aan de veiligheidseisen?
  Voor mij blijft het gewoon een smerige truc van de Fransen om Surinaamse luchtvaartmaatschappijen te weren op Frans grondgebied teneinde hun eigen luchtvaartmaatschappijen in bescherming te nemen tegen de niet te stoppen liberalisatie.
  Dat is de ware issue.


  Maak melding
 6. Attention please,

  Within 5 we are going to land on the runway of the beautiful banana republic of suriname.
  Roger over.
  Cabin crew and passengers fasten seats belts please. Send my kindly regards to mr. Brunswijk

  captain Clark


  Maak melding
 7. captain:fasten seatbelt, we gaan landen op internationale wateren.blakawatra wel teverstaan.

  moesje druiventak,ik heb me badpak niet mee genome

  tantwaasje:maar volgens die reis buro zoude we vliegen met de slm slm trusted wings en geen bleu wing.

  kaka:baja,geef mij maar chicken wings.mijn kot ik moet kotse

  baas desie:i believe i can fly.spred my wings sky high.

  dodo:ding sma disie.jullie weten het altijd beter.waarom beginnen jullie geen eige vlieg maatschappij sidong e takie wan lo ras.bigie bigie sma.

  kaka:ik heb nog zo tegen desie gezegd,laten we naar bagdad gaan met alqaida airways die zijn tenminste betrouwbaar .

  stewardes:mense we gaan op water landen.we hebben helaas geen zwemvesten.

  dodo:mie gado wo dede.

  passagiers: whaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaiiiiii

  vliegtuig crash en ontploft.een echte russiche molotov cocktail

  bleu wing an great way 2 crash


  Maak melding
 8. Beste Nationalis,

  Ik ben het deels met je eens maar vind dat je een erg eenzijdig beeld neerzet. Om het te kunnen relativeren het volgende. Zelfs in Nederland, met veel beter opgeleide en ervaren mensen, zijn er de afgelopen jaren heeel veeel grote bedrijven falliet gegaan door mismanagement. Hoe vind je dat?? 80% van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven zijn in buitenlandse handen??? De KLM (ISO gecertificeerd) schuift onderhoudsbeurten op om de targets te halen en waarom denk je dat ze gefuseerd zijn met Air France? En verder denk ik dat het argument van Pedro meespeelt. De wereld is aan het globaliseren en de concurrentie wordt heviger, dus gebruikt men soms allerlei onechte redenen om de concurrentie te weren. Wat ik wil zeggen dat het tegenwoordig erg belangrijk is om dingen in de juiste perspectief te zien.
  En natuurlijk heb je gelijk als je zegt dat de KLM relatief beter is, maar dat mag ook want die hebben veeeel meer ervaring. Het leven is een leerproces en idereen moet het leren, alleen niet iedereen krijgt of wordt die gelegenheid gegund.

  Tang Boeng Allamalla


  Maak melding
 9. Kijk even op de website van De Ware Tijd en lees even wat er daar over Blue Wing wordt geschreven:

  Je kunt dan lezen dat de “radio-apparatuur” die niet aanwezig is het zg. ground proximity warning system betreft. Dit heeft dus niets te maken met de VHF radio’s waarop de vliegers contact kunnen maken met de grond en vise versa. Zonder VHF radio kan een vliegtuig praktisch gezien geen enkele vlucht maken, omdat er eenvoudigweg geen start-toestemming gevraagd kan worden, of aanwijzingen vanaf de grond kunnen worden doorgegeven.

  Verder zijn de opmerkingen over Zanderij ook niet juist. PBM (Paramaribo) beschikt over ILS, Instrument Landing System, en ATC (Luchtverkeersleiding) waarmee Suriname aan alle internationale eisen voldoet!!


  Maak melding
 10. Ai baja. Het blijven opmerkingen over vliegtuigen welke volgens Europese normen op de zwarte lijst staan. Is het geen tijd om daadwerkelijk iets te doen aan de economische strijd om de prijs van een vliegticket naar Suriname ? Het is niet de afstand , die de prijs omhoog houd, maar zoals iedereen weet de liefde, die ieder welgevoelige heeft voor het geboorteland. Hoe discutabel dat ook mag zijn.


  Maak melding
 11. captain Clark en Bleu Sky, hoop dat jullie in dat vliegtuig zitten en dat t crasht.

  zielige figuren (denken grappig te zijn)
  Jullie zijn de misselijkheid zelf

  rot alsjeblieft een end op en zoek een focking leven


  Maak melding
 12. Meneer Abdoesaboer,

  Toen ik naar Ned. ging op vakantie werd ik vaak geconfronteerd door mijn kinderen hoeveel soorten BOER in nederland zijn.
  Weet u hoeveel soorten boer je in Holland hebt?

  Kaasboer, schillenboer, pindaboer, lorreboer, koffieboer, bloemenboer, melkboer, sigarenboer, groentenboer, fruitboer, vleesboer, kruidenboer.
  Op het gegeven moment zag ik door het bos de bomen niet meer en ik zei kinderen : ik heb in mijn leven maar 1 boer gezien en dat is de boer van je moeder en ze lagen dubbel van het lachen.

  Laarwijk


  Maak melding
 13. sergio sergio & mi lobi sranan,jullie zijn inderdaad zielig.die gasten mogen schrijven wat ze hebben willen.hebben jullie geen gevoel voor humor

  jullie twee reageren net als twee azijn-citroen wijven.

  die gasten hebben het zelf niet verzonnen dat bleu wing niet deugt.

  de surinaamse regering heeft er baat bij dat bleu wing in de lucht blijft.

  denken jullie nog steeds dat wij surinamers en suriname heilig zijn?

  mie lobie sranan & sergio,rot alsjeblieft een end op en zoekt een f uking leven

  nee,jullie twee zijn echt zielig!!!!!!


  Maak melding
 14. Gevoel voor humor,

  Volgens mij ben jij gewoon captain clark of bleu sky die gewoon met een andere naam weer reageerd, walgelijk, echt triest!

  Oja, je ka ma is een azijn-citroenwijf.

  Mensen als jou komen altijd hier op de site bigi spelen, terwijl je in het dagelijks leven geen moer bent.
  Denken dat je verstand hebt van zaken, ga gauw terug naar waar je vandaan bent gekomen en denk na voor je weer iets achterlijks zegt.

  Wat ben je eigenlijhk een tata??? of een wanna be surie

  Suriname kan mensen als jou missen als kiespijn, rot toch op met je hele ka familie.

  Suriname moet zich eigenlijk scahamen voor mensen als jou en je familie, achterlijke ka rotzak

  ik weet niet eens waarom ik hierop reageer, boelers als jou zijn het niet waard.


  Maak melding
 15. nou, ik vind het wel goed dat de maatschappij mag blijven vliegen, dat zou de monopoly tussen klm en slm mooi kunnen tegenwerken, en nu martinair ook gaat vliegen kunnen we een flinke prijsverlaging verwachten wat mij betreft, hoop ik tenminste.


  Maak melding
 16. Als ik zo naar de reacties lees, dan veronderstel ik dat de radio apparatuur, die het vliegtuig van Blue Wing mist, een GPWS is.
  Waarschijnlijk weten de meesten, die wel hun gal uitspugen niet eens wat dit is.
  Dit is een systeem, dat mochten de vliegers fouten maken bij o.a. de landing een waarschuwing krijgen. M.a.w als je een stel goedopgeleide vliegers hebt en die hun procedures goed volgen, dan slaapt dit systeem.
  Het is maar een hulpsysteem, dat nu eenmaal vereist is de laatste jaren. Niets met de onderhoudstaat van het vliegtuig te maken.
  En inderdaad, Luchthaven Pengel voldoet aan de regels en de baan heeft verlichting en een ILS systeem. Dus mensen, die klakkeloos negatief praten over je eigen land of vliegveld, als je niet weet waarover je het hebt, zwijg.
  En spot niet met crashen. Dit heeft niets met humor te maken. Er zijn genoeg mensen die kennissen hebben verloren bij de crash van SLM vliegtuig jaren geleden. Daar spot je niet mee.
  En inderdaad Roy, het is de liefde voor je Suriname, dat de prijs bepaalt. De prijs wordt betaald en het vliegtuig gevuld, dus waarom de prijs omlaag halen?


  Maak melding
 17. dat de lucgtvaart maatschappij geweerd wordt kan ik best begrijpen, maar dat men het eerst heeft toegelaten en daarna ingrijpt is een totaal foutieve zaak van de fransen. voordat men landings rechten toekent moet men eerst de vereiste zaken in orde maken en daarna overgaan tot het verlenen van landings rechten. als een luchthaven iet aan de internationaal gestelde vereisten voldoet moet men onherroepelijk over gaan tot het sluiten van de luchthaven. surinamers leer toch het eigene waarderen want ook buitenlandse maatschappijen hebben hun mooie en moeilijke tijden gekend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES