woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinamePolitiek teleurgesteld na getuigenis tegen Gilds

Politiek teleurgesteld na getuigenis tegen Gilds

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 21 jun – Politici van met name coalitiepartner Nieuw Front zijn niet meer dan ‘teleurgesteld’ na de laatste ontwikkelingen in het witwasonderzoek rond ex-minister Gilds. “Je raakt teleurgesteld in mensen en de politiek. We moeten nagaan hoe de constellatie eruit moet zien bij de nieuwe landelijke verkiezingen”, aldus parlementariër Sharmila Mangal-Mansaram.

Die constellatie moet de deelname betreffen van Gilds’ SPA in het Nieuw Front. Hij is er door een getuige van beticht de leiding te hebben gevoerd over een witwasproject van Andy Groenewoud. “Laat het Openbaar Ministerie zijn werk doen en beoordelen wie schuldig is. Maar het is heel onsmakelijk. Verschrikkelijk onsmakelijk. Jammer”, zegt Mangal-Mansaram tegenover de Ware Tijd.

Volgens de getuige, de architect Derrick Emanuels, is er meer aan de hand dan alleen maar assistentie bij Andy’s witwaspraktijken. Een bouwproject is door Gilds zelf getemporiseerd. “De minister gaf aan dat we met de bouw moesten wachten tot juni na de verkiezingen, omdat het uitlekken van de informatie het Nieuw Front de verkiezing zou kosten”, zei Emanuels in de rechtszaal.

“Te bedenken dat je zo hard je best doet om het beter te maken voor het volk en dan word je verrast met zo’n activiteit waarbij de hele politieke combinatie erbij wordt gesleept”, aldus Mangal-Mansaram. Volgens Jenny Simons-Geerlings van de NDP is de zaak Gilds het “topje van de ongelofelijke ijsberg.” Zelf heeft ze een paspoortzwendel aangekaart bij Justitie & Politie, maar daar is nooit op gereageerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. mw.mangal houdt op met jou zieligheid,met drugs geld zijn de verkiezing gefinanceerd.waarom mocht,niets uitlekken,en afwachten kom op.

  Akuba.


  Maak melding
 2. Hoe zo is de coalitie teleurgesteld?

  Terleurgesteld dat de witwas -kwestie van Gils naar buiten is gekomen.

  Het Nieuw Front Plus zal nu alles aan doen dat andere louche (waaronder drugsgerelateerde) praktijken van hun niet uitgelekken.

  Vene, je hebt minstens 10 vuile vingers.


  Maak melding
 3. Ach mensen come on, is Gilds de enige politicus die doet soort praktijken doet???
  Ik ben absoluut niet partijdig hoor, maar volgens mij stikt het van dit soort praktijken binnen de politiek toch


  Maak melding
 4. Het dat heel erg jammer dat mensen in de top (de regeringsleiders) die een goed voorbeeld moeten geven, zo leven.

  Ik zeg jullie: het aantal mensen die zullen moeten stemmen zal zeker afnemen bij de volgende verkiezing.
  Als je nu met mensen praat,hebben ze lang geen belangstelling meer in politiek.
  Er zijn mensen die zeggen dat ze nooit meer zullen stemmen, omdat ze geen vertrouwen meer hebben in politici.
  25 mei 2005 werd er veel beloofd:
  Maar wat gebeurt er nu: corruptie,witwas praktijken, haat etc……..
  ER is echt iets dat me dwars zit:
  De ministers reizen en reizen en reizen ( met gelden van het land),maar je ziet niet wat ze in het land binnen brengen.
  SURINAME HEEFT GEEN FINANCIEEL/ECONOMISCH PROBLEEM, MAAR SURINAME HEEFT EEN POLITIEK PROBLEEM.!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 5. Het wordt tijd dat de hele regering naar huis gaat en een zaken kabinet komt voor de eerst komende tien jaar .

  Met mensen uit het besrijfsleven economen enz.,zonder deze boeven,oplichters,verkrachters,mislijders..

  Een nieuwe grondwet,evenredigheids stelsen en weg met het districten stelsel..


  Maak melding
 6. Vene neem je zooitje mee naar huis en hou de eer aan jezelf.Toon respect voor het Surinaamse volk want ze hebben,gezien de verkiezingsuitslag niet voor jou en je pajongwaaiers gekozen.!!!!!Gaat heen a.u.b!!!!


  Maak melding
 7. Mw. mangal wist waar zij aan begon en met welke randfiguren binnen de coalitie zij te maken heeft dus is deze uitspraak zeer hypocriet. Onlangs heeft zij toch ook via Skyradio bekend gemaakt dat ze de oppositie heel dom vond omdat deze bij de laatst gehouden DNA vergadering afwezig zou zijn en er dus geen quorum hiervoor was. Naderhand bleek dat het juist haar coalitie was die de vergadering had getraineerd (deze zou om 12.00 uur beginnen maar om 15.00 uur was er nog niemand van de coalitie aanwezig).

  Volgens mij heeft deze regeringspartij nu zelfs de perikelen van Bosje en c.s. overtroffen voor wat betreft schandalen, corruptie, fraude, witwasserij, diefstal, etc. etc. En nog blijven de NPS’ers roepen dat Goedschalk de Centrale Bank had leeggeroofd en Bosje met staatsgelden aan de haal is gegaan.
  Zou iemand (een of andere rekenmeester) willen uitrekenen voor hoeveel het NF vanaf 2000 van de Surinamers heeft gestolen in cash en natura !
  Surinamers: ‘how can you sleep while your beds are burning’


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES