Leerstoel voor letterkunde van Suriname

3

De Universiteit van Amsterdam heeft een nieuwe leerstoel voor de letterkunde van Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba. Dat meldt de Caribische redactie van Radio Nederland Wereldomroep (RNW). De neerlandicus, docent en schrijver Michiel van Kempen wordt belast met het hoogleraarschap en zal deze bijzondere leerstoel West-Indische letteren bezetten.

De Surinamist Van Kempen, die vooral bekend is geworden om zijn uitputtend onderzoek naar de geschiedenis van de Surinaamse literatuur en zijn kennis van de Surinaamse letterkunde, vindt dat de stoel voor West-Indische letteren laat komt maar is er wel blij mee. De nieuwe professor wil graag de universiteit en de samenleving bij elkaar brengen, bijvooorbeeld door een college in de Bijlmer te geven.

Van Kempen was tussen 1983 en 1987 leraar Nederlands in Paramaribo. In Suriname werkte hij ook als docent literatuurwetenschap en ‘creative writing’ aan de Academie voor Hoger Kunst- en Cultuuronderwijs en als coördinator van de Sectie Literatuur, van de afdeling Algemene Culturele Zaken van het Ministerie van Onderwijs en Cultuur.

3 REACTIES

 1. Professor Michiel van kempen,proficiat

  ik hoop dat deze beste man zijn doelen kan bereiken.
  Ik ben leerling van hem geweest op HAVO 2
  aan de Coppenamestraat.
  Toen was hij pas in Surinam (1983)

  het is prachtig om over hem te horen,
  ik zie hem nog;lang met een ronde bril op de fiets.een aardige man.

  zijn er meer mensen die deze professor kennen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.