donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit NederlandSurinamers hebben geen Oranje-gevoel

Surinamers hebben geen Oranje-gevoel

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Volkskrant schrijft vandaag een artikel over het Oranje-gevoel van Surinamers. Daarin komt naar voren dat de Nederlandse bondscoach Marco van Basten, Kampioen zou willen worden met een zo wit mogelijk elftal. Volgens de krant is het Oranje gevoel bij heel wat Surinamers in Nederland verdwenen, vanwege het feit dat van Basten veel donkere spelers heeft verwijderd uit Oranje.

Oud voetballer Fernand Gout (55) zegt hierover in de krant “de man wil kampioen worden met een zo wit mogelijk elftal. Nonsens dat die Surinaamse jongens eruit zijn gekegeld vanwege ‘filmsterrengedrag’. Nonsens ook dat ze ‘geen meerwaarde’ zouden hebben voor dit nieuwe Oranje”.

Sommige Surinamers geven aan zich eerder Zuid-Amerikaan te voelen en daarom voor Brazilië of Argentinië te zijn. Met Gullit, Rijkaard, Seedorf en Kluivert hadden ze nog een band met Oranje, maar die is nu weg.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

68 REACTIES
 1. Jongens kom nou niet zo negatief.
  Hou nou een keer op met deze onzin het tijdperk kabel is voorbij. Davids kan het niet meer bijbenen in engeland teveel overtredingen. Kluivert bijna niet gespeeld dit seizoen bij Valencia. Seedorf kan zijn rol bij het ned 11-tal niet waarmaken. Bij Milaan is hij zeer goed op dreef. Ik kan u wel verzekeren en dat is als kalou nederlander was geweest hij zekeeeeeeeeeeer een basisplaats zou krijgen dus jongens kop op laten wij met zijn allen zwart, wit of geel allen achter het ned 11 tal staan.
  De tijden van Babel, Emanuelson, Tiendali, Castelen enz. komen wel.
  Ik dank u en veel plezier morgen om 18.00uur.
  Hartelijke groet.

  Parbo-bier


  Maak melding

 2. ik ben nooit voor nederland geweest en nu ook niet ,altijd voor zuidamerika.ben sur en woon 40 jaar hier.nooit voor ned .ik discrimineer niet want heb altijd prettig gewerkt,maar met voetballen ben ik altijd voor zuidamerika.groetjes en tangboeng


  Maak melding

 3. noem jezelf een zwarte ipv een neger.
  neger = mindere
  heeft niets te maken met de rivier de niger of negus.
  Ga maar lekker opzoekenin het nationaal archief in Den haag dan zul je zien dat de afrikaan niet bekend stond als neger maar dat dit een term is omstaan tijdens de slaventransport//uit het werkwoord negeren werd een zelfstandig nw ontwikkeld de neger dit heet tot in de 20 eeuw als betekenis “mindere” gehad.
  succes

  dom om jezelf zo te noemen.

  of zegt je ma als je een soort van eigen taaltje spreekt ,dat je vernegerd bent.
  wordt je mond met zeep afgespoeld,als je geen nederland maar surinaams spreek.


  Maak melding

 4. jongens jullie maken jezelf belachelijk.
  Gelijk iemand voor racist uitmaken schei toch uit. Zie afrikaanse landen hebben een blanke trainer WAAROM?
  Als die afrikanen racisten waren hadden ze nooit een blanke als trainer gekozen en jullie alsmaar zeuren.
  Their time is gone the kabel time.


  Maak melding

 5. Ik neem bewust geen kids.
  doe mijn master in chemics en heb genoeg kennis opgedaan on als gezwel een doos van pandora voor jullie open te doen.

  dankbaar ben ik voor je kennisoverdracht.

  love you too !


  Maak melding

 6. Wacht maar tot we morgen zien dat Kalou samen met z’n broer staat opgesteld in het team van Ivoorkust om het tegen oranje op te nemen.


  Maak melding

 7. Dat Surinamers weldegelijk kunnen voetballen zullen we ze laten zien. Als WBC landskampioen van Suriname straks op bezoek komt. Dat beloven we.


  Maak melding

 8. Sorry maar wat een zielig gedoe hoor. Alsof mensen dit niet enigzins zagen aankomen dat het NL-se elftal ooit een x weinig donkere spelers selecteren. Hou de eer aan je zelf denk ik dan.
  Wanneer het mensen uitkomt willen ze dat Surinamers geselecteerd worden net als Nederlanders en nu is het ineens, f**k Oranje? Best wel triest

  Wat betreft Argentinië?? Dus omdat dat land in Zuid Amerika ligt ineens is er een band??
  Alsof Argentijnen het zo hebben op donkere mensen, terwijl daar ook genoeg donkere mensen wonen, die denk ik ook wel een balletje zouden kunnen trappen.
  Argentijnen voelen zich niet eens Zuid Amerikaans, maar nog eerder Europees (wat wil je als nazi’s/fascisten daar naartoe vluchten en vervolgens nakomenlingen krijgen) dus hebben sowieso geen ene moer te maken met Suriname, noch Surinamers

  Maar goed grappig dat die gasten in hun zwartbewuste houding eerder voor Argentinië kraken, dan voor Ivoorkust. Noch vlees noch vis allemaal


  Maak melding

 9. “Het antwoord van zielige kaaskopjes hierop kun je lezen op het rellog GeenStijl, waar ze de kop ‘Negers boos op Van Basten‘ bedacht hebben. Wat een trieste sukkels daar..

  Andriol”

  Tja daar zijn ze sowieso triest, maar wat verw8en sommige Surinamers nou? Als we om dit soort pietlullige gedoe een hele heissa gaan maken, ja op den duur komt het idd lachwekkend over voor zulke type Nederlanders. Wie nog niet door heeft dat je je niet druk moet maken dat er weinig Surinamers zijn geselecteerd, is zeker vergeten hoe de media en genoeg NL’ers met 2 maten meten en diezelfde donkere spelers erger afkraken wanneer het fout gaat met Oranje. Wees blij dat ze niet spelen, kunnen ze tenminste zelf inzien dat NL gewoon slecht speelt, mochten zij verliezen


  Maak melding

 10. parbo bier of wie je ook bent,hou nou toch eens op met die onzin.als jij een oranje-fan wil zijn is oke,laat een ander lekker zijn wat hij wil.wat mij betreft,ik hebnog steeds mijn zuid-amerikaans gevoel.


  Maak melding

 11. Wat bakken de afrikaanse bakkers op de wk
  idergeval geen brood
  de afrikaanse voetballers bakken er niets van
  je hebt echte voetballers nodig geen atleten
  welk afrikaanse land is ooit wereldkampioen geworden,geen 1
  dus laat de wk maar lopen zoals het nu gaat
  daar staan gekwalificeerden
  en wie thuis zit er niet bij
  te licht bevonden
  geen gekliek tegenwoordig het zijt goed


  Maak melding

 12. Zou mooi zijn, ik ben in ieder geval voor Ivoorkust> De hollanders kunnen toch niet voetballen. Waar ze goed in zijn is korfbal en aardappelen gooien.

  Marron


  Maak melding

 13. Beste mensen,

  Surinamers of in brede zin migranten hebben geen Oranje gevoel? Ik zou het anders willen formuleren: de Nederlanders hebben ervoor gezorgd dat een hoop migranten het Oranje gevoel zijn kwijtgeraakt. Dit lijkt me gezien de ontwikkelingen van de laatste jaren heel logisch. En weer blijkt dat de Nederlanders niet de hand in eigen boezem durven steken, maar de schuld bij de ander neerleggen terwijl zijzelf de oorzaak zijn.
  Ik denk niet dat het zozeer te maken heeft dat er een wit elftal speelt (in denk dat er een aantal witte spelers migrant zijn, maar ze verloochenen misschien hun afkomst; zelfs de prinses van de Nederlanders is migrant), maar meer met de maatschappelijke ontwikkelingen van de laatste jaren, waarbij een hoop migranten het gevoel hebben gekregen er niet meer bij te horen. Voorts wordt door een hoop Nederlanders de oorzaak van de huidige problemen bij de migranten neergelegd. Laat iemand mij uitleggen hoe een minderheid een meerderheid negatief kan beinvloeden. Er wonen ongeveer 16 miljoen mensen in Nederland, waarvan er ongeveer 3 miljoen migranten zijn. Het beleid wordt gemaakt door de Nederlanders, de captain of the industries zijn Nederlanders. Hoe kan dan in hemelsnaam een handjevol migranten de huidige problemen veroorzaakt hebben? Of zijn de Nederlanders zelf schuldig aan de huidige problemen, maar schuiven ze die zoals altijd op een ander af?

  Tang boeng


  Maak melding

 14. Wij zijn,van huis uit voor Brazilie,ik ben geboren en getogen in Nederland,maar het Oranje gevoel wil er maar niet in.

  Idd, de zwarte spelers, worden altijd op een zijspoor gezet,de gemiste penalty van Sedorf wordt altijd over gebrald,maar de gemiste penalty van Marco van Basten in 1992 in Zweden tegen Denenmarken,wat crusiaal was voor de halve finale kletst niemand meer over.Daar voor was de gewonnn ek van 1988, waarbij Ruud Gullit de meester was op het veld,door perfecte pasjes van hem kon van Basten scoren ,maar we krijgt de eer ja Marco van Basten,hoe wil je dat het Oranje gevoel in mij kruipt.Oranje doet voor de 8e x mee,als je niet beter wist zou je denken dat ze onmisbaar waren,de wereld zou zich grote zorgen maken als Brazilie,Duitsland,Italie en Argentinie,niet zouden deelnemen,want hun zijn de vaandeldragers van het wk.Braziieeeee,jij bent mijn gote favoriet,prolongeer je titel voor de 6x God Be With You


  Maak melding

 15. Jongens,

  Maak je alsjeblieft niet zo druk…
  zoals LMG al zegt: “Alsof mensen dit niet enigzins zagen aankomen dat het NL-se elftal ooit een x weinig donkere spelers selecteren”

  Bovendien heb ik meerdere interviews gehoord waarin Marco juist een groep wilde met alleen maar spontane, vrolijke en enthousiaste jongens, en dat bijv Davids daar gewoon niet zo goed tussen paste.. Maar ik weet wel zeker dat hij echt niet op huidskleur gaat selecteren. Die vent heeft JAAAAARENlang met Ruud & Frank gespeeld !!!
  kom nou…
  (bovendien is het spel van Edgar en Clarence echt nog wel goed genoeg om een plaats te verdienen).
  Het verbaast me eigenlijk wel een beetje: in mijn tijd in Suriname is de beste karaktereigenschap die ik heb meegekregen “no spang”, toch?

  gr. Steven


  Maak melding

 16. Waarom moeten de sur. een oranjegevoel hebben? Hebben de nl’ers dat ook, als ze in een ander land wonen. Laten ze dan ook spontaan hun oranje elftal links liggen en zijn dan voor het elftal van het land waar zij wonen? NEEEE!!! Pak een vliegtuig en vlieg rond de wereld, zal je zien hoeveel oranje vlaggetjes en andere rommel er in die andere landen hangt.

  Dus mijn motto is: wees fan voor wie je wilt zijn, en daarmee verloochen je niets. Wie dat beweert moet maar eerst bij zichzelf te rade gaan waarom hij/zij zich koste wat kost oranjefan wilt noemen (als het een ‘allochtoon’ is dan).

  Ikzelf geef helemaal NIETS om voetbal, het kan mij ook niet schelen wie wint. Ze doen allemaal hun best op het veld. Want het gaat uiteindelijk om het winne. Diegenen die het niet halen, hebben echt niet minder hun best gedaan.

  Maar dat gezeik om die ned. voetbal en oranje gevoel moet ook eens ophouden. En zoals iemand al opmerkte, wees idd blij dat er geen sur. voetballers meespelen. Kijken wie er dan afgemaakt/afgezeikt worden als ze het niet halen. Ieder z’n mening.

  Carpe diem


  Maak melding

 17. Waarom ik voor Nederland kraak en niet voor Brazil:
  Nederland moet een elftal kiezen uit ongeveer 16 miljoen inwoners, Brazil uit 180 miljoen mensen.
  Nederlandse trainers zijn overal in de wereld gewild, ik ken maar een paar goede Braziliaanse trainers in het buitenland.
  Het Surinaams elftal is uitgeschakeld voor deelname aan WK 2006.
  Van Basten is geen rascist, maar een eigenwijze trainer die het voetbalwiel zelf wil uitvinden, van mij mag hij dat.
  Ik woon en werk in Nederland. De donkere spelers die hij uitkoos passen in zijn straatje.
  Waarom zou ik voor Brazilie zijn?
  La me rustig voor Oranje kraken hoor.

  Trafasi


  Maak melding

 18. “Bovendien heb ik meerdere interviews gehoord waarin Marco juist een groep wilde met alleen maar spontane, vrolijke en enthousiaste jongens, en dat bijv Davids daar gewoon niet zo goed tussen paste.. ”

  Exact Steven, als je het puur qua SPEL bekijkt had hij in mijn ogen Boudwijn Zenden net zo goed ook mee moeten nemen, en Davids sowieso. Waarschijnlijk vond hij Zenden er ook niet er bij passen, tja lullig, maar het is niet het einde vd wereld.
  Van Davids weten we dat hij iemand is die niet op zijn mond gevallen is (herinneren jullie nog “the coach needs to put his head out of the players ass” uitspraak).

  Niets valt uit te sluiten dat MvB idd zoiets heeft v “Davids goede speler, maar ik heb even geen tijd in een WK voor teveel drama e.d. gezien zijn houding”. Harmonie in een elftal is ook belangrijk, dat gaat gewoon niet als je inderdaad spelers hebt in een elftal die diverse achtergronden hebben en dan niet eens op gebied qua ras of afkomst als in land, dat is echt niet the issue. De spelers Kluivert, Bogarde Davids (uit de grote stad Amsterdam, Rotterdam, die hun mond niet houden als iets hen echt niet zint)en bijv. spelers als Van Bommel, Kuyt, Robben (gasten uit boerensteden die misschien wat meer timide zijn), is veel te verschillend qua houding, waardoor je nooit een eenheid als zodanig kan krijgen en wat ook effect kan hebben op je spel.
  Zie NL-se elftal 1990, Gullit, Rijkaard, MvB, Wouters, Winter, heel het elftal v ’88 zat er zowat in. Toch kwamen ze niet ver, maar denk vooral niet dat dat kwam omdat hun spel enkel zo belabberd was. Er was meer aan de hand, sommige spelers waren niet tevreden met de toenmalige coach zijn tactiek, tja en dan moet je het onderspit delven tijdens het toernooi.

  Trek dat nu maar in kaart met MvB’s motivatie dat hij misschien dat soort dingen wil voorkomen in het belang van eenheid en het laatste wat hij dan nodig heeft is inderdaad een type persoon als Davids, niet type SPELER, want dat zijn 2 diverse dingen. (overigens hiermee zeg ik niet dat Davids fout is door zijn mond open te doe als iets hem niet zint, maar uiteindelijk is de coach degene die bepaalt)

  Als het idd echt echt om kleur ging, denken jullie dan niet dat hij Huntelaar niet zou selecteren in plaats v Babel? En dat Menzo, Maduro, Jaliens en Bhoularouz (v Marokkaanse komaf notabene)ook niet zouden moeten schuiven??


  Maak melding

 19. Surinamers hebben nooit een Oranje-gevoel gehad. Het enige wat voor surinamers belangrijk was/is of er surinamers in Oranje meespelen. Spelen ze mee, dan zijn ze voor Oranje, spelen ze niet mee, dan ineens niet meer en is de bondscoach of rasistisch, of heeft geen verstand van voetballen.


  Maak melding

 20. Parbo-bier / para -bierie je moet gewoon oprotten mang.
  Heb je niet gelezen in de Spits van eergisteren dat minster Verdronk van Vreemdelingen-jager als inburgerings cursus gekozen heeft om een varken te laten koken door moslim-vrouwen.

  En je wil dat wij achter die klote witten honden moeten staan.

  Ik hoop dat ze verliezen,en liefst met 100 tegen nul.Want ze hebben toch een grote bek.

  Toen Kluivert ging schoren werd hij nederland genoemd en wanneer hij een doelpunt mist dan is het weer die klote Zwarte Surinamer.

  Laat die zwarten hun maar bewijzen dat ze van hun kunnen winnen.Dan zien ze het wel in dat ze niet altijd de baas hoeven te spelen voor een ander.

  En dit alles komt door de rascistische uitstraling van de hollanders.

  Leest maar de Metro-krant van vandaag.

  uitbuiters zijn ze.


  Maak melding

 21. Hallo kondrémang,ik geloof niet dat van basten een racist is.Hij maakt uiteraard onderscheid,niet tussen “zwart en blank”,maar tussen mondige en “durfnikstezeggen”voetballers.De suri-profs hebben meer ervaringen in topclubs van europa en ze hebben dus meer te vertellen en dat is erg lastig voor een coach. Voorbeeld: Gullit,David……en nu kluivert en Seedorf.
  Ik ben geen oranje fan meer en benmeer voor afrika…en ook voor Azië.. Hup Afrizië hup


  Maak melding

 22. Mensen hou aub hiermee op straks gaan jullie weer klagen dat de bal wit is. Het woord negerzoen is al afgeschaft.
  In het Surinaams elftal spelen ook geen indianen. chinezen,javanen, hindoestanen, libanezen, sefardische joden, bosnegers, blanken enz.
  En maar klagen en nog eens klagen. Hoor je boudewijn Zenden, Andy vd Meyde, Overmars en Huntelaar klagen?
  Zie de krant Metro van vrijdag 16 juni pagina 2
  Suriname en Antillen kleuren ook Oranje.
  Dat is een goede zaak.
  Veel plezier.


  Maak melding

 23. Ik sta er echt versteld van wat in dit forum allemaal gezegd mag worden. Is er geen webmaster die de boel een beetje in de gaten houdt? Wat Snekie -tere hier allemaal uitkotst is echt stuitend. Net zo racistisch als die witten die hij beschuldigd en over één kam scheert, bovendien beledigend.


  Maak melding

 24. Ja, het is een feit. In Su en in Ned altijd van het Braziliaans voetbal gehouden. Kijk maar in Su. Alleen maar geel-groen-lichtblauw. Kan toch niet anders?! Toen ned won met suri- spelers vond ik het alleen leuk voor onze jongens. Goed voor hun marktwaarde bij zo,n gelenheid. ook altijd concurentie. Kijk maar Van Persie naar Robben toe. Dan is dit pas de eerste wedstrijd. We benne benieuw morgen.

  Hoelang nog houden zij daar in Su het voorstel tegen om Ned.Su voor Su te laten uitkomen bij intern wed strijden? Zoals T&T?
  Ik droom ervan!


  Maak melding

 25. Snekie tere,

  Als men nou een donororgaan nodig heeft van een varken zullen ze deze accepteren of negeren? Xenotransplantatie heet dit in de volksmond.


  Maak melding

 26. Ach arme Basti [28 – juni 16th, 2006 at 12:25 pm]

  Dat mag toch in Nederland? Was het niet Theo van Gogh die voor z’n mening mocht uitkomen? Marokkanen en andere moslims geiteneukers noemen? Dat was niet beledigend? Dus wat zeur je nu weer?

  Dat is toch de cultuur van de witte man hier: onder het mom van vrijheid van meningsuiting alles en idereen beledigen. En als er nu wat negatiefs over kaaskoppen wordt gezegd dan volgt jouw opmerking: “help help webmaster, ze beledigen ons”..

  Wat je zaait, zul je ook oogsten..vriend

  Ga ook es kijken wat Hollanders over negers zeggen op b.v. retecool en geenstijl


  Maak melding

 27. Ja we waren alleen trots op de Surinaamse spelers in Oranje en daar bleef het bij,Surinmers in Suriname en een groot deel in Nederland zijn altijd voor Bazilie,daar doet niemand wat aan,ik ben hier (ned.) geboren en getogen,maar het Oranje gevoel wil er maar niet in ,neen Basti,er werd en wordt nooit gekraakt voor Oranje,Surispelers of niet ,mijn sympatie gaat uit naar Brazilie.Iedereen in onze omgeving weet dat en ze doen er niet moeilijk over,jij hebt er problemen mee en probeert ons het Oranje gevoel in de strot de douwen pfff je bent volgens mij een las edeh bounty.

  GOalllllllllllllllll Brazil, Go For It.


  Maak melding

 28. “Hoelang nog houden zij daar in Su het voorstel tegen om Ned.Su voor Su te laten uitkomen bij intern wed strijden? Zoals T&T?
  Ik droom ervan”

  Tja Andriol, dat zou inderdaad mooi zijn. De Surinaamse voetballers met hun rijkdom zouden ook hun koppen bij elkaar kunnen steken en een gedeelte van al de €€’s die zij verdiend hebben in en buiten NL met hun voetbal iets in Su kunnen opbouwen op gebied van voetbal, zodat er in de toekomst Suriname net als Trinidad ook ooit in het WK komt.
  Misschien gebeurt dat al, echter daar hoor ik nu niets over.

  Als de ene voetballer wel een entertainmentbedrijf kan beginnen met zijn geld (waar ik trouwens echt meer negatieve verhalen over hoor dan positieve), en de ander een club opent in Barca, zie ik niet in wat er mis is als de Surinaamse spelers geld pompen in Suriname voor de toekomst op gebied van voetbal.

  Wat Seedorf deed zoals een stadion bouwen is al een begin. Maar misschien denk ik te makkelijk, dat kan ook natuurlijk


  Maak melding

 29. Andriol daar zeg je wat. Mensen vergeten snel, dat blijkt weer. Je hebt het helemaal goed gezegd!
  Inderdaad, wat je zaait zal je oogsten. Maar nog steeds zien velen dat niet in (of willen het niet zien).


  Maak melding

 30. Basti, bedankt voor je opmerking.

  Ben niks anders dan een produkt van Nederland.
  Ik wijs alleen op harde feiten.
  En sta achter vrije meningsuiting of dat beledigend overkomt of niet ,intersseerd mij niet.
  Ga de krant van vandaag lezen. Hoe wordt het elftal van Ivoorkust genoemd.
  En dat nog erbij in de krant die miljoenen mensen over de hele wereld lezen.

  Waarom worden deze mensen “”the elephants “”genoemd.Zijn die mensen oliefanten.
  Waarom schreeuw je niet tegen hun.Is dat niet beledigend.Of is dat gewoon normaal om mensen zo te noemen en dan gewoon in de media.Wil je ze niet gaan aanklagen.

  Vind je ,soms een normale zaak van de wereld dat je moslim vrouwen varkensspek laat koken als inburgeringscursus.Je slaapt wat er momenteel in Nederland gebeurd.Wordt wakker.Je slaapt nog!!!

  Is dat normaal in Nederland.Of in de media.
  Ben geen racist,maar volgt wel wat er gebeurd op de voet.

  De groeten,
  snekie


  Maak melding

 31. Ik hoop dat oranje mjet de meeste spoed naar huis dondert ik heb al een tijdje geen oranke gevoel van Basten mag van mij op dak gaan zitten ze hebben tot nu toe geluk gehad maar die zware boy komt eraan.


  Maak melding

 32. Ik ben een fan van de groepen uit Zuid Amerika. Ik ben in dat werelddeel geboren en getogen onder de Nederlandse vlag.
  Wat van Basten nu doet is eenheid en integratie tegenwerken. Hij laat zien dat Surinamers, ondanks het feit dat ze zwart zijn alleen geschikt zijn om mee te doen, als Nederland dreigt te verliezen. Dat is nou precies wat in de geschiedenis op de plantages plaatsvond. Toen de kolonialisten zagen dat ze moesten werken, werd gekleurd volk gekozen
  Een ding is zeker : Kluivert is topscoorder van het Nederlandse elftal allertijden. Dat kan niemand hem ontnemen. Hij heeft af en toe gevochten om te scoren. Dat is wat anders dan vragen om een balletje in te tikken en je topscoorder te noemen.
  Het reclame spot van :als dicriminatie wint, verliest de sport is door deze ontwikkkeling deels achterhaald. Dat is mijn meninig. Want miljoenen kijkers zien het.


  Maak melding

 33. Nee, Marco is geen racist.
  Marco kiest voor een gezeliig groepje “ja knikkers “zonder mening.
  Marco heeft een hekel aan spelers die zijn wijsheid in twijfel zouden durfen trekken.
  Nee, Marco is geen racist,
  Maar…………
  als Davids en Seedorf Brazilianen waren , hadden ze nu gewoon in de basis gestaan!


  Maak melding

 34. “Waarom worden deze mensen “”the elephants “”genoemd.Zijn die mensen oliefanten.”

  Jezus, sommige mensen hun ‘conspiracy theory’ slaat echt een beetje op hol. Snekie, bijna elk nationaal elftal heeft een bijnaam!

  Bijnaam van Braziliaans elftal “de Goddelijke kanaries”/Os Canarinhos,

  Van Kameroen “de Ontembare Leeuwen,

  Van Argentina “Albicelestes”

  Van Engeland “Three Lions”

  Van Duitsland “Die Mannschaft”

  Van Nederland “Oranje”

  VAN IVOORKUST “DE ORANJE OLIFANTEN”/the Elephants.

  Kortom: de OLIFANTEN slaat op de bijnaam van het Ivoraans voetbalelftal, waarbij dat Oranje er misschien is weggelaten om eventuele verwarring te voorkomen voor onwetenden die niet de bijnaam weten v/h Ivoriaans voetbal elftal.


  Maak melding

 35. Surinamers,

  hoe graag ik het ook zou willen beren voor die Hollanders,denk ik niet dat die vlieger hier op gaat.Ik denk niet dat het bij van Basten gaat om wit of zwart maar om winnen.Natuurlijk is het zuur dat Kluivert,Seedorf en Davids niet meedoen,maar ik ben blij dat ze deze keer niet meedoen ,want dan kunnen die bakra’s de schuld niet afschuiven op “onze jongens”.

  Mijn commentaar is dan ook niet gericht op van Basten, maar op de media en alle zogenaamde experts die elke avond wel weer wat te lullen hebben.Zoals “we zijn van het gezwel Seedorf/Davids en Kluivert af”

  Ze worden er wel uitgekegeld daar kan je op rekenen want zover ik me kan herinneren hebben ze nooit een groot tournooi gewonnen zonder Surinamers in het elftal.

  Maar dat is typisch Nederlands,want als ze je nodig hebben en je blinkt uit likken ze je reet,maar zodra het minder gaat laten ze je niet alleen vallen ,je krijgt ook nog een schop na.

  “Filmsterren gedrag” ….lijkt alleen maar zo omdat die bakra’s saaie boerenlullen zijn.
  Dit zit in onze genen, de rest van de wereld noemt dat flair,uitstraling,charisma.

  Wanneer je je mond opendoet omdat je het ergens niet mee eens bent dan ben je een onruststoker,maar wanneer van Persie klaagt over Robben dan heet dat vrijheid van meningsuiting en dan is er niets aan de hand.

  Allemaal werk van de media en Neerlands voetbalexperts.

  Als we eerlijk zijn hebben onze jongens hun tijd ook wel gehad, Kluivert en Davids zijn niet op het niveau van toen en Seedorf speelt fantastisch maar bij zijn eigen club.
  Dat wil niet zeggen dat ze minder zijn dan de mannen die er nu in staan.

  Maar dit was wel onze enige band met Oranje
  en dat is nu over.

  ik snap best dat sommige lezers pissed worden dat dit nu gezegd wordt,je moet echter wel realistisch blijven en zorgen dat je die bakra’s pakt op dingen waar ze niet omheen kunnen anders trek je aan het kortste eind.

  Het wordt gewoon weer tijd voor een nieuwe generatie Surinaamse voetballers en die zijn al in opmars.

  Het maakt echter toch allemaal niet uit want Brazilie wordt weer wereldkampioen !
  En daar hebben alle Surinamers vrede mee of je nou wel een band hebt met dat land of niet.En dat je daarmee gelijk die bakra’s kan stangen is mooi meegenomen.

  Enjoy!


  Maak melding

 36. Snekie -tere en Andriol, ik hoef helemaal geen hulp van de webmaster omdat er beledigd wordt. Ik wil er alleen maar mee zeggen dat Snekie-tere niet te zeer moet doordraaien. Dat hij vloekt en kwaad is over bepaalde dingen, bijvoorbeeld dat punt wat hij aanspreekt over moslim vrouwen, daar heeft hij natuurlijk groot gelijk in, schandalig en te pijnlijk voor woorden. Natuurlijk mag iedereen voor zijn mening uitkomen, maar heb je mij horen zeggen dat het in orde is dat Theo van Gogh Marokanen en Moslims voor geiteneukers uitmaakt? Dat nederlanders op ´retecool´ en ´geenstijl´ onsmakelijke opmerkingen maken over zwarten en surinamers heeft niets met vrijheid van meningsuiting te maken, dat is gewoon walgelijk en beledigend. Maar dat is toch geen reden om dat in dit forum ook maar in te voeren. ´Wat je zaait, zul je oogsten vriend´, ik heb niets gezaaid en hoewel er mensen zijn die dat wel doen, en dat zijn er zeker veel te veel, wil ik en anderen ook, daar niet mee vergeleken worden. Het over één kam scheren is het enige waar ik een probleem mee heb. Ook al doen andere idioten dat wel, is dat nog steeds geen reden om er hier zelf ook maar mee te beginnen.


  Maak melding

 37. Natuurlijk bloed mn hart als ik zie hoe word omgegaan met onze jongens, ik zie het meer als jaloezie, maar als het onze jongens zijn weet ik echt niet hoor, ik denk dat wij Surinaamse Ned. het zo voelen maar geen Davids, Kluivert, Seedorf, Winter, Gullit, Rijkaard, Castelen,Hasselbaink, geen van hun hebben een zwarte vrouw, waar maken wij ons eigenlijk druk om.
  Jongens met een zwarte vrouw zijn Menso, Jaliengs, Bobson.
  En natuurlijk is het hun goed recht, maar dit is wel een beetje opvallend, dus vbasten mijn manneke ben je niet maar je hebt gelijk, mischien zullen ze in de toekomst voor Suriname spelen.


  Maak melding

 38. Alweer dat geleuter van landgenoten over blank racisme…..Bedenk dat wij surinamers de grootste racisten zijn….vraag maar aan de negers,hindoestanen,javanen en chinezen en alle anderen in “switi sranang”……die na meer dan honderd jaar samenleven nog steeds elkaar minachten,vernederen,en verafschuwen…En nu hier in p’tata ,met dat konstante gevoel van minderwaardigheid vrijelijk uit de hollandse ruif onze maagjes vullen en tegelijk erin spugen…’t is om kotsmisselijk van te worden…weer een typische surinaamse streek…geen negertje in het ned, elftal…dus BBBBoooeeehhhh….mamaaaahhhh…BBBooooeeehhhhh……Rot dan toch op naar je zuid amerika …..hypocriet…parasiet….


  Maak melding

 39. “maar geen Davids, Kluivert, Seedorf, Winter, Gullit, Rijkaard, Castelen,Hasselbaink, geen van hun hebben een zwarte vrouw, waar maken wij ons eigenlijk druk om”.

  En wat heeft dat feit dat ze met een blanke vrouw gaan met voetbal te maken, als ik vragen mag?? Dat staat niet ter discussie,of zie ik dat misschien verkeerd?


  Maak melding

 40. Sorry sarka,we kunnen niet terug, omdat we nog niet uitgegeten zijn wat de blanken ons ontnomen hebben dong boerkie je bent opzeker een Surinamer,een echte Nederlander lult niet zo, en als je zo over je eigen mensen gaat praten tegen de blanken lachen ze je in je gezicht uit.Ja ik weet zeker dat je een Surinamer bent, je verlinkt jezelf door je dom getyp.Weet je wat rot eerst zelf op,dan denk ik er overna om je te volgen,who the hell are you any way.Nou je mag zeiken wat je wilt in mijn opinie bent je 10x niks, zelf een Surinamer, en ons eruit willen ,Go To Hell zaagselkop.Iedereen mag voor zijn mening uitkomen, je mag reageren op mijn of iemand anders mening,maar jij bent niet in de positie om ons eruit te gooien gelukkig maar apekop,soostrekker ben je,en wil hier the big mouth komen uithangen.hahahahahhahhahha heb net mijn Hollandse vrienden je stom gezwets laten lezen hahahahaha, ze zeggen jeetje,wie is die DOMBO,wat een wous zeg.


  Maak melding

 41. Door Marco zijn zogezegde “verfoeilijke selectie beleid” zal Suriname uiteindelijk voor het eerst meedoen op het WK 2010!
  Misschien moeten we hem alleen maar dank zeggen voor zijn “eye opener”.
  Want zeg eens eerlijk; als hij eender wie van de drie “scheldwoorden” had opgeroepen, waren die toch ook als laffe hondjes zonder waardigheid naar Dtslnd gerend?!! Of niet dan?
  Ik verwacht nu, dat de trend die Marco heeft ingezet daadwerkelijk zal resulteren in talenten die uit deze akties lering heeft getrokken en op hetbeslissende moment voor de Surinaamse Selectie(SS) zullen gaan kiezen.
  Marco bedankt, alleen jij kon het ons aan het verstand brengen wat ware vaderlandsliefde is!


  Maak melding

 42. Surinaamse selectie ? Suriname heeft niet eens een goed functionerende regering , laat staan een goed spelende elftal! no mek grap.
  Maar ik ben wel voor Brazilie & Argentinie !

  PS. niet alleen Surinamers spelen alleen slecht als ze het gemaakt hebben met voetbal. Het zijn meerdere voetballers.

  Oja .. en binnenlanders, ik heb een paar nieuwe bivakmutsen gepost naar Su, Ik had geen geld om over te maken, Het regent geen geld in Nederland.


  Maak melding

 43. Kondremang toch, ik snap jullie niet boi.
  wat ik weet is dat jullie (negers) oftewel blakka mang altijd zo minderwaardig en snel beledigd voelen.
  Jullie maken altijd een probleem van discriminatie dit en dat….waar jullie ook zijn in sur,ned of waar ook ter wereld.Jullie maken het erger terwijl het niet zo hoeft te zijn. Zijn jullie niet tevreden met jullie huidskleur? Ik vind het heel mooi hoor.


  Maak melding

 44. Hopelijk krijgt Suriname nu een goed team wat zich gaat plaatsen.

  Het Nederlands elftal is toch niet leuk om na te kijken, zeker zonder Surinamers. Die waren de enige die het nog leuk maakte.

  Dus nu weer juichen voor Brasil!


  Maak melding

 45. ha ha daar heb je die racisten weer ,,,,,,,,,,die v basten is dat zeker ook we zijn jammer genoeg allemaal zo erg racistis ……………zwart/ wit we moeten als mensen met elkaar leven dat is belangrijk,en voor mijn hoef geen webmaster ,onzin webmaster


  Maak melding

 46. “Jullie maken het erger terwijl het niet zo hoeft te zijn. Zijn jullie niet tevreden met jullie huidskleur? Ik vind het heel mooi hoor. ”

  of niet Bibi?
  Als ik dus lees dat iemands hart bloed, of dat in dit geval Surinamers hun hart bloedt, vraag ik me echt af v hoe kan dat nog gebeuren? Kan aan mij liggen, maar volgens mij bloedt je hart toch alleen wanneer iemand waarvan je het NOOIT zou verwachten, je ineens behandelt op een schandalige manier? Dus dat geeft aan dat sommige mensen, die hier allang wonen, anno 2006 nog steeds dachten/verwachtten/hoopten dat we in NL in alle gevallen als GELIJKWAARDIGE mensen behandeld worden?? Tja, wake up and smell the coffee denk ik dan, want je hart gaat vaker blijven bloeden.


  Maak melding

 47. Mensen vergeet niet dat de zwarte spelers ook in Brazilie gediscrimineerd worden. Ik heb er toen 10 jaar gewoond ga maar kijken in favela’s onbeschrijfelijk.
  De topfuncties worden door portugezen bekleed kijk naar de voetbalploeg en naar de coach en staf is bijna helemaal blank.
  Negers zijn daar straatvuil copacabana is luxe maar een paar kilometer verderop is levengsgevaarlijk de kogels vliegen langs je oren.
  en vergeet niet dat de portugezen voetbal in Brazilie hebben gebracht.
  Net zoals de zwarte spelers hier behandeld worden zo worden die zwarte spelers daar ook behandeld. Uiteraard de bekenden uitgezonderd.


  Maak melding

 48. Sarka,Sarka,Sarka,

  Dit is nu precies wat ik bedoel met “zorg dat je weet waar je het over hebt anders trek je aan het kortste eind”

  Wanneer puntje bij paaltje komt, komt er bij ieder wel iets van rascisme naar boven.
  Je kan denken dat het niet zo is,maar wanneer je iets overkomt,ben je geneigd ook anderen over 1 kam te scheren.

  Maar net zoals het grootste gedeelte van de Hollanders ken je je geschiedenis niet,vandaar zulke domme uitspraken.

  Rascisme is ons aangeleerd en wel door je Hollandse vriendjes,want voordat zij in Suriname waren en niet alleen Suriname maar ook Indonesie en Zuid-Afrika had men nog nooit daarvan gehoord.

  “Teruggaan” , wees niet bang, je zult zien hoe hard dat ineens zal gaan. De ogen van onze generatie zijn opengegaan.Dus ook wij zullen net als de Turken en Maroks eerst potten voordat we gaan.
  Profiteur zeg je???
  Wel, nog altijd beschaafder dan hoe die Hollanders hun welvaart vergaart hebben.
  Dit is de “Gouden eeuw” van de “ALLOCHTONEN” what goes around comes around.
  Mensen zoals jij denken dat wij zeiken over blank rascisme, maar terwijl wij straks aan de Surinamerivier zitten met een lekkere markoesasap zit jij nog met je hoofd in de reet van een blanke.
  Toch jammer om te zien dat er tegenwoordig nog slaven zijn.
  Maar hoezo profiteur,parasiet??
  Werk jij niet dan??
  Wij wel en betalen voor alles waar wij zogenaamd van profiteren.
  Als er iemand een parasiet is ben jij het wel,want ik betaal voor jouw uitkering.

  Maar goed ,zoals ik als schreef schuilt er in ieder een kleine rascist, dus ook in mij.
  Ik ben al eindelijk zover dat ik dit land achter me kan laten en wanneer je naar Su komt met je Hollandse vriendjes zul je meemaken wat zwart -rascisme is.En dan zul je je afvragen of dat nu werkelijk gezeur is van ons,wees blij dat we onze mond open doen ,niet alleen de Surinamers maar alle “allochtonen”, want mede daarom heb jij het nu zo naar je zin hier.
  En hebben die Hollanders door dat we niet met ons laten sollen.

  Dus pak een (Surinaams/Indonesisch of Afrikaans) geschiedenis boek en lees waar je vandaan komt.

  Want hoe je ook meelult, je gedraagd of je tong draait, eind van de dag ben je voor hun nog altijd een buitenlander.

  Wise up!

  Mijn excuses als ik wat te grof was, maar ik hoop je hiermee wakker geschud te hebben.

  Sterkte,

  Jim


  Maak melding

 49. Ik begrijp niet dat ze speciaal voor een Zuidamerikaans land als Argentinie kiezen.

  ARGENTIJNEN moeten helemaal NIKS van ZWARTE mensen/NEGERS hebben. (Uitzonderingen zijn er misschien)

  Waarom denk je dat NAZI’s racisten etc zich in dit land hebben gvestigd na de tweede wereldoorlog.

  Dus de negers die denken dat er hechte band is tussen Zuidamerikaanse landen onderling”droom lekker verder”.


  Maak melding

 50. O jee, Jim wederom moet ik constateren dat je
  volkomen gelijk hebt,inerdaad mensen als Sarka,moeten flink met hun neus op de feiten gedrukt worden.Hahahhaa hij/zij denkt ons,er uit te kunnen gooien hahahah die zaagselkop,typisch het gezeik van een soostrekker bet your live on it.

  Clyde, ik,en de meeste Surinamers,zijn niet van Agentinie dacht ik zo, maar voor,Brazilie, met Argentinie hebben we
  niets inderdaad.

  Moge Brazilie wederom (6e x)kampioen worden.

  Gonsalves, kan wel zo zijn dat de zwarte Braziliaanse spelers gediscrimineerd worden,maar zie hoe dan ook ze spelen vol passie,mischien daarom dat we ons verbonden voelen met het Braz.elftal?????Petje af voor die doorzetters vele xxxxxxxx daarvoor aan de spelers.


  Maak melding

 51. Clyde,

  Waarom altijd de suggestie dat negers / zwarte mensen gedisrimineerd worden?
  Vergeet niet dat in het godverdoemde!!!!!!!!!!!!!!!!! afrika de negroide bevolking zelf de grootste racisten en jaloers zijn op anderen.
  Weet je hoeveel blanke boeren daar worden vermoord hun vrouwen verkracht ja door negroide en dan praten we niet over hun land dat wordt afgepakt en geschonken aan negers die geen kaas gegeten hebben van Landbouw.
  Weet je wat Idi Amin heeft gedaan met die Aziaten dat wil je niet weten hetzelfde wat de blanken boeren hebben meegemaakt.
  Bovendien toen ze de winkels van de aziaten hadden overgenomen(ingepikt) en kleding verkochten wisten ze nog geen eens wat de prijzen waren van de kleding ze keken de maat en dachten dat dat de prijs was.
  Kijk maar hoe dom ze zijn totaal geen intellect enkel maar roven en verkrachten en dan luidskeels schreeuwen we worden gediscrimineerd.
  PURE ONZIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Castro


  Maak melding

 52. Castro

  Hoe zijn die blanke boeren in eerste instantie aan hun land gekomen???
  Als ik me niet vergis ,op dezelfde manier.
  Of is de oorspronkelijke bevolking van Afrika blank? Want dan heb je de grootste ontdekking van de eeuw gedaan!

  Maar inderdaad ,is ook net goed te praten, maar ik kan me niet herinneren dat iemand een stokje voor de blanke boeren stak toen zij in eerste instantie aan het roven zijn gegaan.

  Als jij wordt beroofd van je land en vrijheid en ziet die rovers(blanke boeren)lekker leven ,terwijl jij daar met een lege maag staat zou jij dan niet “jaloers”zijn?????

  Omdat jij weet wat een prijskaartje is maaktdat een ander dan dom?
  Die Afrikanen kunnen je een hoop leren om te overleven met weinig tot geen middelen.
  Zij leven in een andere wereld maakt dat ze dom???Of ben jij de dommie die dat denkt??

  maar om op voetbal terug te komen,
  er is hier geen sprake van discriminatie,
  echter jouw vergelijking slaat nergens op.

  Jim

  Jim


  Maak melding

 53. “Net zoals de zwarte spelers hier behandeld worden zo worden die zwarte spelers daar ook behandeld. Uiteraard de bekenden uitgezonderd”

  Goncalves, overal is er wel sprake van racisme, ook in Brazilië. Waar niet? Echter is er denk ik wel een verschil op gebied van voetbal tussen Brazilië en Nederland.

  Brazilië heeft, voorzover ik weet al sinds het eerste WK een gemengd elftal, en dat nog wel in periodes waarin racisme nog erger was dan nu.
  Misschien omdat het voetbal daar echt veel en veel meer LEEFT dan in NL, dat is echt ALLES voor hun. Hier in NL is dat niet zo, waardoor voetbal de mensen in een land als Brazilië, denk ik, op dat moment veel meer verbroederd dan de mensen in Nederland. Plus volgens mij heb je in het elftal ook genoeg blanke Brazilianen die ook niet bepaald rijk zijn, waardoor die spelers qua achtergrond iets meer bij elkaar passen in een elftal.

  Maar aangezien ik lees dat jij daar hebt gewoond, hoe gaat dat daar aan toe op gebied van sport? Heb jij bijvoorbeeld wel eens meegemaakt dat een zwarte speler er zwaarder op wordt afgerekend dan een blanke speler door de media/het volk, wanneer hij slecht speelt?


  Maak melding

 54. @ Castro

  Ik zeg niet dat Negers onderling niet discrimineren, want dat doen ze.
  Dit is een andere discussie op zich. Dus daar ga ik nu niet op in.

  De essentie van mij reactie is te benadrukken dat negers de illusie hebben dat er een eenheid met andere landen/mensen bestaat. Terwijl de bewoners van andere landen zoals Argentinie, ze niet eens zien staan.
  Negers proberen zelf Marokkanen/Turken etc te overtuigen dat ook zij zwart zijn, terwijl deze groepen in het algemeen niet met hen geassocieerd wil worden.
  Het argument van de Suri’s in dat interview om voor Argentinie te kiezen slaat dus nergens op.

  Maar het is een feit dat bepaalde landen anti zwart of pro wit is . En Argentinie is zeker 1 van deze landen


  Maak melding

 55. Ai baja,weer zo een domme zwarte sorry hoor ,maar Castro is absoluut geen blanke,zie zijn typstijl,zo 1 die moeite heeft met zichzelf.
  Okay de zwarten hebben de blanken,verkracht geroofd enz.,maar dommie,deden de blanken dat niet dan?Als je zo pienter was,zie je zelf je domme uitspraken wat doen de blanken in Afrika?Juist ja land leegroven.Jemig,nu weet ik het Catro wordt dagelijks gconfronteerd met zijn zwart zijn,en komt hier zijn gram halen tjeh potie laat je aub helpen je lijdt echt aan een identiteits crisis.1 ding vind ik vershrikkelijk jammer dat je de real Castro zijn naam misbruikt.


  Maak melding

 56. Castro,

  Jim heeft je al goed gezegd wat je moet horen, maar ik kon het niet laten……
  Wat jij allemaal ‘uitkraamt’, dat is PURE ONZIN!!!!!!
  Moordeen en roven keur ik niet goed, maar asl jij dat als tegenargument wilt gebruiken, bedenk dan de juiste context om het in te plaatsen.
  En nog wil je beweren dat iemand die niet weet hoe westerse dingen werken dom is???
  Hoe dom ben jij dan niet als het gaat om overleven in moeder natuur? Weet jij uberhaupt welke plant je bijvoorbeeld van zwemmerseczeem kan afhelpen??
  Wel dan……….Don Kaw!

  een meisje van 21

  Chiney


  Maak melding

 57. goeie morgen daar..
  ik lees met verbazing wat van jullie berichtjes.. Ik moet toegeven.. ik ben geen surinamer maar geboren met NL-passport (ja, ik noem me zelf niet echt een nederlander, omdat ik me niet kan vinden in de algemene mentaliteit ervan en van haar politiek).
  maar laat ze nou lekker allemaal in hun sop gaarkoken! Mensen zijn mensen en in mijn ervaring: zolang je mensen met respect en als gelijke behandeld, heb je nooit problemen. of ze nu zwart, wit, geel, paars rood of welke ander kleur hebben!

  So.. Peace 2 all..!!


  Maak melding

 58. Chiney,

  waarom vermeld je je leeftijd dat is helemaal niet interessant.
  Wil je daarmee aantonen dat je een slimme meid ben nou helaas moet ik je teleurstellen want mijn dochter van 10 is veel slimmer dan een MEISJE van 21.

  Romey


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES