woensdag, mei 29, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijJongeren: Suriname nog Nederlandse kolonie

Jongeren: Suriname nog Nederlandse kolonie

-

Does Travel - naar Suriname

Eenvijfde (20 procent) van de Nederlandse jongeren denkt dat Suriname nog steeds deel uit maakt van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat blijkt uit een enquête van top-x, het jongerenpanel van TweeVandaag. Aan de enquête hebben ruim 2500 jongeren meegedaan in de leeftijd van 12 tot 24 jaar. ‘Wat is volgens jou de status van Suriname?’, zo luidde de vraag. De andere antwoordopties waren ‘een zelfstandig land’ (76 procent) en ‘een provincie van Nederland’ (3 procent). Van de VWO-scholieren denkt 15 procent dat Suriname nog bij Nederland hoort en op de universiteit is dat 10 procent.

De meeste jongeren (83 procent) zien de overstromingen in Suriname als een grote ramp en 59 procent vindt dat de Nederlandse overheid er alles aan moet doen om de slachtoffers te helpen. De nationale inzamelingsactie noemt 81 procent een goed idee. Echter, slechts 17 procent van de jeugd zegt zelf te gaan geven en 27 procent weet het niet. Jongeren die vastbesloten zijn niet te gaan geven, noemen als belangrijkste redenen: ‘ik heb geen geld’ (34 procent), ‘Ik geef al genoeg aan goede doelen’ (22 procent), ‘Ik vind dat een zaak van mijn ouders’ (19 procent), ‘Ik geef nooit aan goede doelen’ (15 procent) en ‘Het interesseert me niet’ (10 procent).

Volgens 74 procent van de deelnemers hebben Nederland en Suriname een speciale band.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Goede morgen: Ba-we is mijn naam.
  ééns met de jongeren.NL speelt een heel grote rol in suri.soso lobi van bawe.
  P.S: jongeren alle neuzen de zelfde kant op.


  Maak melding
 2. Het feit dat nog veel jongeren op deze mannier reageren komt volgens mij omdat ze te weinig weten over suriname.
  Ik persoonlijk kan me zeer zeer weinig herinneren over wat ik op school (vroeger) geleerd heb over suriname.
  In 2004 ben ik voor stage 6 maanden in suriname geweest. Als ik hierover sprak met vrienden, kennissen en collega’s dan lieten ze merken dat ze eigenlijk niet eens precies wisten waar suriname ligt..laat staan iets over de konlonisten en de gruwelijke slavernij!
  Zelf kende ik de surinaamse geschiedenis omdat mijn vader er veel over vertelde.
  Ik vind dat scholen alle landen die (ooit) deel uit maakten van nederland nadrukkelijker moeten belichten.


  Maak melding
 3. jullie proberen gewoon al die zwarte landen gewoon afhankelijk te maken en vervolgens op te eisen.

  ga maar naar de caucasische mountain hulp bieden.

  een slavendrijver blijft een slavendrijver er kleeft veel bloed aan jullie handen, heel veel bloed. jullie dromen dat wij een kolonie van jullie zijn. dit gewoon om ons land en alles van ons af te pakken, zoals jullie dit al keer op keer hebben geflikt. als je me met rust laat, heb je ook geen last van mij, maar jouw verkrachters mentaliteit kan het gewoon niet helpen.

  wij zijn geen kolonie van een ander ras……………… wie zijn deze jongeren? uit een recent onderzoek is gebleken dat een gros van de nederlandse jongeren racistisch zijn. waarom zouden we hulp moeten aannemen van iemand die ons haat. jullie helpen mensen met een achterliggende gedachte en bedoeling.

  jullie zien alles als een grote grap na meer dan 400 jaar beestachtig slavernij en niet te vergeten wat jullie met afrika en de rest van de wereld waar zwarten leven.

  meer dan 400 jaar op een beestelijke wijze het zwarte ras onderdrukken en hem voor de gek houden met jullie zogenaamde hulp, hem met rust laten is het beste wat jullie in die 400 jaar kunnen betekenen voor jullie zelf.

  sugestie: debateer met de moslims over the end of days, wat wel is op genomen in de koran. in de koran kennen ze ook zeker de zoon van de hemelse vader. de koran zelfs zal jullie cristelijk tekort koming in de bijbel erop kunnen wijzen dat de masters of the universe het laatste woord hebben.op dit moment krijgen jullie gewoon een kans. maar wat doen jullie ermee? zelfs satan zal jullie de rug toekeren en bij de universele judgement, zal hij zeggen dat hij jullie niet heeft gekend. satan weet beter daarom laat hij jullie het bloed werk doen.

  as you see, it’s all been written on the walls. ondanks jullie keer op keer kansen hebben gekregen gaan jullie gewoon door en denken dat jullie ongestraft alles kunnen blijven doen.

  maar de dagen zijn nog niet geteld, jullie gaan gewoon door tot de laatste druppel. de all seeing eye is seeing and watching you. the judgement of maat ontloopt niemand, net als niemand de dood ontsnapt. zelfs in de dood zal deze judgement plaats vinden. maar what’s hidden you cant tell…….en daarom denken jullie dat het niet bestaat ook al geloven of geloven jullie er niet in.

  groetjes van planeet – x.


  Maak melding
 4. normaal zijn de x surinamers niet welkom in sur, we worden daar door de instantie slecht behandeld, er worden alleen maar strenge regels voor ons gemaak{dat kom omdat ze daar jaloers zijn op de x surinamers] maar ons geld willen jullie wel hebben, nu zijn wij wel goed .


  Maak melding
 5. Ze hebben gelijk op papier is suriname wel onafhankelijk maar in de prijktijk niet.
  kijk om je heen en zie hoe vene suriname voor 95 heeft verkocht
  en dat nog steeds doet
  waarom vene


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES