vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBoeren krijgen lang verwachte branstofkorting

Boeren krijgen lang verwachte branstofkorting

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 16 mei – Padieboeren krijgen na lang wachten en dreigen eindelijk de beloofde resitutie uitbetaald op verbruiksbelasting voor brandstof. Minister Kermechand Raghoebarsing van Landbouw Veeteelt & Visserij, LVV, gaat de eerste cheques zelf overhandigen aan de boeren in Nickerie. Er is ruim twee miljoen Surinaamse dollar (ongeveer zeshonderdduizend euro) beschikbaar gesteld.

In Nickerie wordt een een top delegatie van LVV verwacht, die met Raghoebarsingh de polders zal bezoeken. Het geld wordt uitgekeerd op basis van honderd en vijfentwintig liter brandstof per ingezaaide hectare of ongeveer 113 Surinaamse dollar (ongeveer dertig euro). Ruim twaalfhonderd boeren staan geregistreerd voor de restitutie. De boeren hebben met acties gedreigd bij langer uitstel.

Raghoebarsingh is door de Surinaamse Padie Boeren Associatie, SPBA, zelfs beticht van laksheid. Maar volgens LVV is er niets aan de hand, het geld wordt op tijd uitbetaald voor de voorjaarsinzaai . “Het is een belofte die de overheid nakomt”, zegt SPBA-woordvoerder Harinandan Oemraw tegenover de Ware Tijd. Nu de natte infrastructuur ook al in werking is gesteld, wordt gehoopt op een succesvolle inzaai.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. Goed zo eindelijk,
  Deze mensen zijn dragers van het land.
  ze werken tenminste keihard.
  watvoor productiviteit zie je in het binnenland. Ze kunnen beter het geld investeren in nickerie dit komt het land ten goede (economisch) in plaats van in het binnenland. Binnenland is van de djoeka’s.
  dat hebben ze altijd beweerd het is een stukje thuisland in suriname. maar nu hoor je ze wel anders schreeuwen. help elp elpp.

  Lang leve binnenland


  Maak melding
 2. Als iedereen zo dom moet reageren als calimero, is dat absoluut geen vooruitgang voor Su. Su is voor alle surinamers, ongeacht kleur of ras en verblijfplaats.
  Het zou fijn zijn als er hier reacties geplaatst werden, waar men wat aan heeft. Goede ideeen is nu nodig, met een bijdrage. dat is pas hulp.
  Hopelijk vergeet de regering de inheemsen niet, die van jagen, vissen en landbouw leeft. Ze eten geen rijst, die mensen leven van cassavebrood en peprewatra. Aan rijst hebben ze niets.
  En toch hoor je ze niet.


  Maak melding
 3. Beste Scorpio,
  Ik ben het roerend met je eens dat we het bericht van Calimero volledig moeten negeren.
  Wat betreft de inheemsen; zij hebben hun eigen leventje, waarbij ze onderling handel drijven en niet met anderen buiten hun levensgebied (dus geen reeele export). Hierdoor kunnen zij geen concurrentie met anderen ondervinden, waardoor zij helemaal geen subsidies nodig hebben. Een ander verhaal is met de boeren in de rijstsector, vissers en veehouders. Om de concurrentie met andere handelaren over hele de wereld, met name de Eurpese boeren, van de productie volop wordt gesubsidieerd, aan te kunnen zullen zij ook een subsidie nodig hebben van de regering. Daar komt nog bij dat zij moeilijker hun producten kwijt kunnen vanwege de hoge invoerkosten in de EU.


  Maak melding
 4. Beste Scorpio,
  Ik ben het roerend met je eens dat we het bericht van Calimero volledig moeten negeren.
  Wat betreft de inheemsen; zij hebben hun eigen leventje, waarbij ze onderling handel drijven en niet met anderen buiten hun levensgebied (dus geen reeele export). Hierdoor kunnen zij geen concurrentie met anderen ondervinden, waardoor zij helemaal geen subsidies nodig hebben. Een ander verhaal is met de boeren in de rijstsector, vissers en veehouders. Om de concurrentie met andere handelaren over hele de wereld, met name de Eurpese boeren, van de productie volop wordt gesubsidieerd, aan te kunnen zullen zij ook een subsidie nodig hebben van de regering. Daar komt nog bij dat zij moeilijker hun producten kwijt kunnen vanwege de hoge invoerkosten in de EU..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES