dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandGeen dreiging diareeuitbraak in Inheemse dorpen

Geen dreiging diareeuitbraak in Inheemse dorpen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 mei – Er hoeft niet te worden gevreesd voor een diareeuitbraak in Inheemse dorpen in het rampgebied. Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. Hij heeft de dorpen Tepu en Laduani bezocht na rapportage over een abnormale ferquentie van diarree-gevallen. Er zijn ongeveer vijftien gevallen geregistreerd.

Maar de meeste slachtoffers, waaronder kinderen, zijn reeds hersteld. Vermoed wordt dat de toename te maken heeft met de vervuiling van waterbronnen. “Tegelijkertijd gaan we na of de medicijnen die de Medische Zending pas heeft gekregen, voldoende zijn en goed terecht zijn gekomen. Ook willen we zien of de voorlichting over hoe om te gaan met het vervuilde rivierwater goed loopt”, zegt Waterberg.

De Medische Zending, de gezondheidsmissiedienst van de Evangelische Broedergemeente, is belast met de gezondheidszorg in het binnenland. Volksgezondheid heeft zuiveringstabletten ter beschikking gesteld. Ook is de bevolking geadviseerd om drinkwater eert goed te koken. Er is een Falawatra Crisisteam Volksgezondheid geïnstalleerd, dat de gezondheidssituatie in de gaten houdt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

2 REACTIES
  1. Harra,

    Dit thema wordt besproken op het forum van de Ware tijd “Waarom alleen Marrons?. Er zijn gelukkig meerderen die er zo over denken, dus ze worden niet vergeten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES