Masterclas in vouwen en stijven van de angisa in Nederland

3
Masterclas in vouwen en stijven van de angisa

Ter gelegenheid van de expositie ‘Kotomisi, de kracht van klederdracht, geeft docent Andy Arduin, van Sranan Angisan, een aantal masterclasses in het vouwen en stijven van de angisa (traditionele hoofdoek) Andy Arduin leert je in 2,5 uur tijd de Angisa vouwtechnieken inclusief het stijven van een angisa doek.

Een kotomisi is niet compleet zonder de kunstig gevouwen angisa, de hoofddoek. De plankhard gesteven angisa wordt door Afro Surinaamse (seniore) dames nog steeds gedragen. Het stofpatroon en de verschillende bindwijzen vertellen een boodschap. Een onderdeel van de Surinaamse cultuur om trots op te zijn.

Het doorgeven van boodschappen aan insiders door de hoofddoek op een bepaalde manier te binden is waarschijnlijk met de tot slaaf gemaakte uit West Afrika meegenomen. De angisa is verder ontwikkeld. Er werden als aanvulling op de bindwijze ook gezegdes, politieke figuren en andere prints toegevoegd om gebeurtenissen en gelegenheden uit te drukken.

De prijs voor deze masterclass bedraagt € 60,- en dat is inclusief: Rondleiding door de tentoonstelling ‘Kotomisi, de kracht van klederdracht’, Surinaams drankje/koekjes, een vooraf gesteven angisa doek, stijfsel om thuis te oefenen.
Exclusief: Entree (met museumkaart gratis te bezoeken)

Zondag 19 januari
Zondag 16 februari
Zondag 15 maart
Zondag 19 april
Zondag 17 mei

Tijdstip: 13.30 uur – 16.00 uur

- Advertentie -

3 REACTIES

 1. Hoi Andy,
  Ik vind dit geweldig mooi, heel erg inspirerend. Vooral als het om mijn Roots gaat.
  Maar waar moet ik mij aanmelden.
  Of misschien zijn er andere mensen die weten waar dat moet.
  Fijne Dag verder.❤❤❤


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.