Geslaagde Brainstormsessie van VHP Nederland

54
Geslaagde Brainstormsessie van VHP Nederland
Mr. dr. Lachman Soedamah, voorzitter VHP Nederland in het midden

In het kader van de komende verkiezingen en wederopbouw van Suriname organiseerde VHP Nederland, in samenwerking met Professor Dewanand Mahadew, een co-creatie bijeenkomst gisteren, zaterdag  14 september 2019. De opening van de co-creatie bijeenkomst werd verricht door mr. dr. Lachman Soedamah, voorzitter VHP Nederland. 

Het doel van de middag was om tastbare resultaten te verkrijgen voor het direct ondersteunen van de moederpartij. Met een aantal genodigden is een basis gelegd voor het op gang brengen van een proces om zoveel mogelijk Surinamers in diasporalanden te betrekken.

De deelnemers kwamen goed voorbereid waarbij zij iets voor Suriname wensten te doen en ook van elkaar te leren. Ze hebben met veel enthousiasme in groepen aan drie thema’s gewerkt namelijk: het beïnvloeden van stemgedrag, campagnestrategie en wederopbouw van Suriname.

Het resultaat zal binnenkort gepresenteerd worden, meldt de partij vanmorgen in en persbericht.

54 REACTIES

 1. Goed om te lezen dat een bevolkingsgroep van buiten Suriname daadwerkelijk bereid is aan de wederopbouw van Suriname te werken en het volk niet voor de gek wenst te houden. Bovendien is binnen deze partij de hoogopgeleiden die strategisch en kritisch kunnen handelen te vinden. Suriname zal als het aan deze partij ligt niet in de uitverkoop gedaan worden.


  Maak melding

 2. Leuk en aardig. Goed initiatief. Wederopbouw van Suriname? Hoe dan? Slechts wanneer men tot inkeer is gekomen. De VHP staat mij niet bekend als een partij die fouten toegeeft. Kijk eens naar de foto en vergelijk het met een foto van de NDP. De VHP heeft nog steeds een lange weg af te leggen. Succes toegewenst. De NDP heeft allang bewezen dat zij alle bevolkingsgroepen representeert. VHP ,je bestaat allang ,nomonomo yu na now fosi i doro. De wedstrijd is allang begonnen en je staat achter met 0-3 . Als Messi en Neymar niet aan jouw zijde zijn ,ga je verliezen. Hier hebben we Pelé en Maradona!


  Maak melding

 3. E was eens heel lang geleden, zo beginnen sprookjes vaak.
  Nu ook.
  Heel lang gelden had je Pele en Mardona (en Bramerlo, van Robin Hood of Transvaal, die tegen de keeper van de tegenpartij zei: oor ing a makka., nadat hij een loeihard had geschoten en gescoord).
  Ze waren goed, maar dat was lang geleden. Koester het, want het is voorbij
  Je kan er bij blijven stilstaan, maar wat schiet je ermee op. Geen ene sodemieter

  Nu, nu heb je
  Messi, Neymar, Ronaldo
  Nu heb je de intelligentia,de VHP, die bij elkaar is gekomen. Lekker hoor,

  Deze Intelligentia zal niet zo gemakkelijk om zeep worden geholpen. Daarenboven is de aanwas van aanstormend talent heel groot.
  Waar kies je voor?
  De bestaande corrupte, criminele dombo’s?
  Of ga je voor
  de Nieuwe Intelligentia
  Lang leve de VHP
  Hoera, hoera, hoera


  Maak melding

 4. Hebben ze niet gelezen wat voor klap Fed ze heeft gegeven ,want meneer Santhoki ,en meneer Rusland waren al te lopen schreeuwen dat niemand met Suriname wil wreekten nu hebben ze het tegen over gestelde in hun gezicht gehad ,Voor de Regering die zo een slecht beleid voert en tocht Geld van de FED uit Amerika krijgen want is nu de Antwoord van meneer Santhoki en meneer Rusland hoe gaan ze nu aan hun achterband vertellen ,Nederland stop de Ontwikkeling Hulp omdat Bouterse op de stoel zit ,en Amerika geeft Suriname wel Een lening zonder Rente 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂zware klap voor die gasten die aan de overkant zitten .


  Maak melding

 5. Weer laat het laagste uitschot van dit forum zijn ware aard zien door de VHP neer te zetten als een racistische partij. Deze man doet voorkomen alsof hij begaan is met Suriname in werkelijkheid verblijft hij niet in Suriname. Deze trol is alleen maar uit om te provoceren.


  Maak melding

 6. VHP ,NPS ,PL , noem maar op allemaal hebben al daar gezeten of waren die niet zo Intelligent 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 en wat hebben hun voor Suriname gedaan toen ze daar zaten geen Moer en komen jullie praten over Intelligent jullie laten mensen 😂😂😂😂😂😂😂😂 .


  Maak melding

 7. De staatskas is toch leeg of niet ,en waarom willen ze zo graag op de stoel gaan zitten ,weer een 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 als het leeg is zou ik mijn best niet doen om daar terecht te komen ,Meneer Santhoki en Meneer Rusland ,maar mensen op de waterkant wat jullie niet weten is dat die Gasten aan de overkant de President elke dag bellen ,en gewoon het spelletje mee spelen want ze vreten net zo Hard .


  Maak melding

 8. Helaas denkt de VHP Nederland alleen aan de investeerders. Denken ze wel aan de Surineds die niet rijk zijn maar terug willen naar Suriname? Ze hebben in ieder geval een betere werkmentaliteit en meer discipline dan vele Surinamers.


  Maak melding

 9. Het Surinaamse Volk, De Kiezer, Dat Voor De Tiran ddb Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) is heel goed bezig en is een Nationale Partij met sympathisanten met de Nederlandse Nationaliteit, die niet in Suriname mogen stemmen, maar wel ondersteunen.

  Wat de Surinaamse kiezers goed moet weten is dat de Vooruitstrevende Hervormings Partij onder partijvoorzitter Chandrikaperkash Santokhi (CS, Chan) en het bestuur van de VHP een nationale partij is met leden in heel Suriname, van Noord – Zuid, Oost – West. Deze Surinamers zullen ook op de kandidatenlijst, dr-en dr-lijsten van de VHP bij de Algemene en Geheime Verkiezingen van de DNA van 25 mei 2020 voorkomen.

  Kiezers van Suriname, Jeigd van Suriname, Laat ndp u geen zand in de ogen strooien als ze etnisch bezig.
  willen zijn naar de VHP toe. De VHP is er voor alle Surinamers van Noord – Zuid, Oost – West.

  Zie uw leven, de heel grote armoede en hel grote ellende. Wees Kritisch, denk logisch, denk rationeel en maak het juiste besluit voor uw (klein)kinderen en uw zelf, gezin, familie en de republiek Suriname.

  De ndp, ddb en kliek hebben sinds ze aan de touwtjes in Suriname trekken nooit voor een beter leven van de Suriname gezorgd sinds 25, Februari 1980, Zie verder, 8 december 1982, Moiwana86 moorden, 8 december 1982 strafproces willen beïnvloeden, gewijzigde amnestiewet 1992 die er niet van toepassing op is, omdat deze al bij de rechtbank/krijgsraad was. Suriname 3 x skeer was, devaluatie surinaamse gulden, nu van de surinaamse dollar, lege winkelschappen, dure medicijnen, ondernemingen die sluiten, werknemers die ontslagen worden, devaluatie van de sdr, hoge koersen van us-$ en de Euro, enz.

  Time4Change!

  CS4Pres!

  Stemt u massaal op de VHP op 25 mei 2020 voor de juiste en de richting omhoog voor Suriname.

  Suriname als deel van de wereld kan met vele landen in de wereld samen werken, maar vergeet u niet dat er tussen Suriname een zeer hechte relatie geweest is. Surinamers spreken net als Nederlanders dezelfde taal nl het Nederlands. Er is een historische band. familieband tussen Suriname en Nederland, ondernemersband/ KLM, toerisme, groenten en fruithandel, Surinaamse leerlingen die na de middelbare school in Nederland komen studeren op HBO en Universiteiten, enz. Er in Nederland heel veel Surinamers wonen, Surinamers als ze naar het buitenland gaan, Nederland de eerste keus is. Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard.

  De SuriNeds zijn heel belangrijk voor Suriname op talrijke gebieden, sport, spel, geld over maken vanuit Nederland naar Suriname, valuta, toerisme, investeringen in Suriname, kennis overdracht, enz.

  Ook de VHP Nederland laat zien dat ze betrokken zijn bij Suriname en ook meedenken over Suriname weer goed neer te zetten voor de Surinamers.

  Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) voor de Surinamers van Noord-Zuid, Oost – West in Suriname, maar ook voor Surinamers die buiten Suriname, oa Nederland, Frans-Guyana, Guyana, Antillen, USA, Canada, wonen.

  Surinamers, kiezers van Suriname.
  Samen Zijn Wij Sterker. Sluit u massaal aan bij de VHP en stemt u op 25 mei 2020 voor de VHP voor de juiste koers van Suriname en de Surinamers.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. VHP is de Reding voor suriname met wat andere partijen , sinds 1980 heeft de NDP laten zien dat ze niet kunnen regeren en uitgesloten zijn bij ontwikkeling landen op China na dan de surinamse mens moet nu echt met verstand gaan stemen en niet met emotie .


  Maak melding

 11. Lets Make Surinam Great Again

  (Yess We Can) stem nps

  SJARWA MATIE

  1 PARTIJ die je na de NDP nooit moet vertrouwen is de VHP. .

  Santokie Zou absoluut de beste president voor Suriname zijn op dit moment maar die zit in de verkeerde PARTIJ

  De doorsnee Creool gaat nooit op de VHP stemmen omdat die zich niet kan identificeren met die partij

  De VHP is een Hindustaanse partij.. er zijn een paar leden in deze partij die nog in de tyd zijn blijven hangen van BAI EN MAI..IN DIE ZIN VAN ZE MOETEN NIX HBBEN VAN CREOLEN


  Maak melding

 12. @ Cheffrey: De persoon waar je het over hebt is geen man maar een dame. Ze heeft ook wel eens gepost onder de naam Almeregirl en Parameid. Dan weet je waar ze woont en waar ze vandaan komt.

  Het is inderdaad opmerkelijk dat de meest fanatieke NDP aanhangers in Nederland wonen. Blijkbaar zijn ze er achter gekomen dat je wel in Nederland kunt gaan wonen maar dat je daarmee alleen administratief Nederlander bent geworden. Uit frustratie keren ze zich dan tegen de bewoners van het land waar ze wonen en dat ze alles geeft wat ze nodig hebben. Als compensatie worden ze supporter van een een incompetente leider met een grote mond naar Nederland. Tenslotte hebben ze zelf geen last van de problemen van de Surinamers, dus wat kan het ze schelen? Bij de Turken zie je hetzelfde. Erdogan is hun grote leider, maar terug naar Turkije? Geen denken aan!
  Liever likken deze mislukte ex-Surinamers de kont van de nieuwe meesters dan dat ze toegeven dat Nederland zowel hen zelf als ook Suriname meer te bieden heeft dan welk land dan ook. Als ze er maar niet hoeven te wonen.


  Maak melding

 13. De VHP is een partij van niet enkel woorden maar ook daden. Voor VHP gaan vele deuren open in het buitenland, zonder dat de VHP leningen hiervoor hoef te sluiten. NDP is een regelrechte bedelpartij.
  Al die afgesloten leningen die straks niet afbetaald kunnen worden, komen neer op de volgende generatie met alle gevolgen van dien. De hoogbejaarden in de NDP, die hier en daar leningen afsluiten,liggen strakjes tussen 6 planken.De vergrijzing neemt dagelijks toe en niemand heeft het eeuwig leven. Moet gaat de tol betalen, na al deze ellende van grote en kleine buitenlandse leningen????.Het is al een groot verval en dit wordt met de dag erger.
  Ik ben neutraal wat partijen betreft. Zal nooit op NDP stemmen, want dan ben je je eigen graf graven. VHP heeft hersenen, die zij goed gebruiken. NDP is no brains, play games.


  Maak melding

 14. Citaat: Als Messi en Neymar niet aan jouw zijde zijn ,ga je verliezen. Hier hebben we Pelé en Maradona!

  Pele en maradonna zijn veteranen, het is nu een ander tijdperk, verjonging heeft plaatsgevonden.
  Intelligentsia heeft plaats gemaakt voor hebzucht !!!!


  Maak melding

 15. @ Hans van den Broek,
  Waarom dim je niet een beetje en stopt met het verkondigen van onzinverhalen? Vanaf het allereerste begin en dat is inmiddels anderhalf jaar geleden zat je achter mijn broek aan. Jij en @Pico. Jullie nemen dingen klakkeloos over van elkaar zonder enig bewijs. En het zijn onwaarheden. Bij God. Het is heel dom dat jij iets beweert wat totaal niet klopt. Geldt ook voor @Pico. Het beste wat ik ervan kan maken is dat ik jullie in mijn zak heb. Daar blijven jullie tot het tijd wordt jullie uit te laten.


  Maak melding

 16. Hans van den Broek 15 september 2019 at 15:22. Dank voor de aanvulling. En ja het was mij bekend dat de grootste overschreeuwers die de mond vol over Suriname hebben gewoon in Nederland woonachtig zijn. Nog een kanttekening van mijn kant. Veel Surinamers zijn eind jaren 90 naar Suriname teruggekeerd en hebben afstand van de Ned. Nationaliteit gedaan. De voorbije weken veel in contact geweest met deze oud Nederlanders waarvan enkelen hier op vakantie zijn en niet meer terug willen keren naar Suriname. Deze oud Nederlanders doen er alles aan om de Nederlandse nationaliteit te herkrijgen. Blijkbaar is Suriname toch niet de El Dorado die enkelen op dit forum ons willen doen geloven. En inderdaad is Suriname nog een sterk onderontwikkeld land dat alleen teert op hulp buiten af. Zelf iets ontwikkelen kunnen ze niet en zullen ze ook nooit kunnen. En laat die enkelen die in dit land wonen afstand doen van de Nederlandse nationaliteit en hun trotsgevoel in Suriname etaleren. Maar die lafbekken durven dat niet wetende dat ze een van de beste paspoorten ( het Nederlands paspoort wel te verstaan) bezitten. Maar ondertussen wel lekker parasiteren in Nederland.


  Maak melding

 17. D.Day is coming. Dat is zo zeker als maar wezen kan. Tra fas no de’.
  Ze hebben met veel enthousiasme in groepen aan drie thema’s gewerkt namelijk: het beïnvloeden van stemgedrag, campagnestrategie en wederopbouw van Suriname. DIe 2 eerste thema’s zijn vliegers die maar niet willen opstijgen. JUST BULLLLSHIT
  Met name het derde thema is zo bekrompen en zo achterlijk, dat alleen wezens zonder verstand hierin zullen trappen. MØRE BULLLSHIT. De Bamamas en Haïti hebben belang bij wederopbouw.
  Wat ze bedoelen is: de wederopbouw om hun zakken weer te vullen want na bijna 10 jaar is het leeg.
  D.Day is coming. 25-mei-2020. TIME WILL TELL.


  Maak melding

 18. Pakiritigi
  Hoho, als ik iets beweer dat zal ik dat staven met bewijzen.
  Ik heb je vaker uitgedaagd om jouw beweringen te staven met bewijzen met bronvermelding.
  Telkenmale laat je dit afweten.
  Nog een keer dan;
  je schrijft dat ik dingen klakkeloos overneem. Kom maar op met voorbeelden dat ik postings van een ander klakkeloos overneem.
  Artikelen waarin bewijzen niet mogelijk zijn, omdat deze niet te leveren zijn zoals bij een aanrijding of andere subjectieve onderwerpen dan zal ik deze niet vragen!
  Postings van je waarbij je niet kan leveren zijn dan ook van nul tot generlei waarde.

  Maar grappig ben je wel en misschien ook wel zielig en dan heb ik met je te doen.
  Dit zit in mijn karakter opgesloten. Ik heb (te) snel medelijden met mensen. Een zwak punt van mij.
  Je durft je met mij te vergelijken. The joke van het jaar.
  Je meent het toch niet echt.
  Ik weet dat je toen je op deze site verscheen, ik al snel door had dat je een vrouw was, zit dat je nog steeds dwars? Bedoel je dat? Waarom je anders voordoen dan je bent?
  Je schrijfwijze, je uitdrukkingen ed. hebben je verraden en verraden je nog steeds, ook nu!
  Ik heb altijd over mijzelf gezegd dat ik niet zomaar Pico als nickname heb.
  Picolet, een mooi klein bruin vogeltje dat o zo mooi fluit.
  Ik heb meer van een Picolet dan van een Twa twa
  Dat schijnt voor jouw dus ook te gelden.

  Jij wil man zijn, terwijl je een vrouw bent. Waarom?
  Zit je in het verkeerde lichaam?
  Voel je je een soort Ellie Lust?
  Je mag blij zijn dat ik met je van gedachten wissel op Waterkant.
  Figuren, die ik te laag acht, omdat ze alleen onzin verkondigen of omdat ze niet open staan voor een gezonde discussie die laat ik links liggen.
  Het punt met jouw is dat je graag van alles wil komen verkondigen, maar er niet tegen kan als anderen hierop reageren of je onderuit halen:
  dan komt het oerinstinct weer naar boven.
  Ik zit niet achter je broek aan, noch in je broek.en al helemaal niet in je broekzak, hoe graag je dat wellicht zou willen
  Waterkant is een open forum waarin velen participeren. Kan je hier niet tegen> dan….
  Er wordt de laatste tijd veel meer spierballentaal gebruikt dan vroeger en zelf gescholden. Dat is van de redenen dat ik hier wat minder te vinden ben.
  Daarnaast geef ik over het algemeen alleen mijn mening als ik het idee heb dat ik verstand van zaken heb.
  Je hebt ook mensen die over elk onderwerp van mening zijn dat ze de wijsheid in pacht hebben.
  Dit is weliswaar geen QED, maar wel een WAK


  Maak melding

 19. Ik lig krom van het lachen. Twee maanden naar Zuid – Afrika geweest en bij
  terugkomst lees ik nog altijd RobG en Pakiritigi. Volgens mij zijn zij spindoctor van
  de NDP en Bouterse. Man man man man wat een onzin , je moet het maar durven schrijfen.


  Maak melding

 20. Respect @pico. Respect. Heel mooi gezegd.

  Vanwege de taal heb ik ook een tijdje niet gereageerd. Maar ja, soms voel ik het nodig om te reageren. Zolang ik maar in mijn stijl en waarde blijf.


  Maak melding

 21. De vernieuwde VHP is op dit moment de enige partij die goed bezig is.
  Santokhi is een crime fighter met een no nonsens mentaliteit. Onder zijn leiding was Suriname veiliger dat is bewezen. Veiligheid is een van de basis elementen voor een goede ontwikkeling !

  NPS heeft niet het lef om curruptie en criminaliteit aan te pakken. De NPS beschermt Bouterse en zijn bende. Komt bij dat NPS nu wilt samenwerken met Abop, dat geleid wordt door een andere veroordeelde drugscrimineel Brunswijk. Hier uit blijkt dat NPS geen intenties heeft om criminaliteit en corruptie aan te pakken.

  Abop draait eerder om Belfort. Indien Belfort zijn eigen partij begint dan zou hij een betere kans maken dan crimineel Brunswijk.

  De vernieuwde VHP is op dit moment de enige nationale organisatie met kennis, kunde en daadkracht.

  En ook al ben je het niet helemaal eens met de VHP, om de NDP weg te stemmen is stemmen op de VHP een slimme strategische keuze !

  Wil je dus een beter Suriname ?
  Stem VHP !


  Maak melding

 22. Naar het lijkt weten ze het bij de verzwakte VHP in Suriname ook niet meer. Veel mensen van de doelgroep in Suriname weten dat het in de partij krioelt van corruptelingen. Het is allemaal eigenbelang. Deze figuren hebben zich nooit bekommerd om het lot van de mensen. Men is de geschiedenis van vroeger niet vergeten. De hulp wordt thans ingeroepen van volgelingen in Nederland om de uitgebluste moederpartij van energie te voorzien. Ik weet niet of een bijdrage vanuit Nederland veel gewicht in de schaal zal leggen. Vrienden van me zeggen dat zij liever in India of Pakistaan gaan wonen omdat het leven in beide genoemde landen veel goedkoper is dan het leven in Suriname.


  Maak melding

 23. Een brainstormsessie is goed want het biedt deelnemers de gelegenheid om van gedachten te wisselen wat tot nieuwe inzichten leidt, echter, in de VHP gebruikt men woorden als strijd, goed en kwaad en tegelijkertijd spreekt men over verbroederingspolitiek naar het voorbeeld van hun wijlen grote leider. Wat is eigenlijk hier aan de hand? We hebben allemaal een hart voor Suriname, maar hebben wij dezelfde motieven? Waarom niet de handen ineen slaan en de schouders eronder om met z’n allen ongeacht je etniciteit Suriname groot te maken? Het sleutelwoord van zo een brainstormsessie zou moeten zijn: samenwerken. En dialoog als tweede uitgangspunt. Dan kun je samen bouwen aan de toekomst van Suriname. Het moet geen corrupt zooitje weer worden.


  Maak melding

 24. Ik nodig hierbij alle Suri bakra’s, Hollandse bakra’s en andere buitenlanders uit om zich te komen vestigen in switi switi Sranan, mi kondré nomru 1!

  Weest niet bang, heb geen vrees, u bent allen welkom in ons prachtig paradijs. We hebben jullie allen nodig om het land mee helpen op te bouwen. Laat de Noordzee achter, kom je hier vestigen.

  Let wel: als je nog veel families en kennisen hebt wonen in Su, laten ze je niet kaalplukken en oplichten. Daartegen bied ik geen garantie.

  We hebben lekker weer, lekker eten, goedkope percelen/ huizen/ appartementen. Wil je wonen in een gated community? Dat kan ook, wat je budget maar toe laat. Alles is mogelijk in switi Sranan. Zolang je je handen durft uit te steken. Voor de gepensioneerden is ons land toch zo heerlijk om je oude dagen te slijten.

  U bent welkom!

  Hoogachtend,

  ParamariboBaas.

  Odi odi, soso lobi!


  Maak melding

 25. Indiend Santokhi corrupt of crimineel zou zijn, dan was Suriname nooit veiliger geweest onder zijn leiding. Logisch !

  Bouterse zou de helft van de VHP opsluiten tot op heden niet gelukt. VHP heeft schoonschip gemaakt en bestaat nu alleen uit toppers.
  Alle corruptelingen hebben zich aangesloten bij de NDP.
  Kijk maar hoeveel corruptieschandalen de NDP rijk is.
  Indien Bouterse corruptie daadwerkelijk aanpakt zal hij zijn eigen leden moeten opsluiten. Daarom kan de NDP corruptie niet aanpakken.


  Maak melding

 26. @Ivanof Limburg

  Om te beginnen is het Baba en Mai en geen Bai en Mai.
  Terwijl je een paar leden van de VHP verwijt in de tijd te zijn blijven hangen dat ze niks met creolen te maken willen hebben, ben je zelf ook blijven hangen in die tijd dat je niks met de hindustanen te maken wil hebben. De pot verwijt de ketel.


  Maak melding

 27. Meneer Soedama, ga naar Suriname terug. Je moet ter plaatse brain stormen en actie voeren en de surinamers bewust maken voor hun stem gedrag. Dit is Nederland voor de Nederlanders en niet met lagga se pani pyawe. Ook geldt voor de buitenlanders die in Nederland wonen, dat zij de wetten en regels van dit land respecteren. En niet in nederland vestigen en ellende beginnen te saaien met hun geloof en cultuur die ze mee brengen en niet de nederlanders overal van de schuld geven, terwijl de nederlanders het niet om gevraagd hebben hier naar toe te komen. Vaak komt de vraag weer boven rijzen, dat wanneer je zo goed had in je geboorte land; wat kom je dan hier doen. Voor de bijstand zeker en kinderbijslag…………..en maakt van alle sociale faciliteiten gebruik. Dan moet je je koest maar houden anders komt de derde wereld oorlog en je wordt eruit geknakkerd of een kopje kleiner gemaakt. Trek maar lering uit het verleden. Dus surinamers verziek het voor anderen niet en als je zoveel om Suriname geeft hoepel dan maar op. Hier heb je verder niets te zoeken.


  Maak melding

 28. @@@ParamariboBaas
  Als je Sur zo hoog prijst, waarom woon je dan in nederland. Zeker voor de bijstand huursubsidie en kinderbijslag. Verder maak je gebruik van alle sociale faciliteiten en zit lekker op je luie reet te niksen. Hoepel dan maar alvast zelf op naar Suriname. Daar moet je echt je handen gaan wapperen en anders heb je niks te vreten en ga je onder de klapperbomen moeten slapen Dom Kop!

  En met @@@ParamariboBaas doet je je naam eer aan. Want je bent de Baas van de zwervershonden😂😈


  Maak melding

 29. Stop met je onzin @Pico,
  Jij maakt het heel moeilijk voor jezelf. Jij en @Hans van den Broek.
  Jullie trekken conclusies die niet op waarheid berusten. Zo eenvoudig is dat. Het betekent dat ik mijn werk goed doe op deze site. @Pakiratigri heeft zijn kunstjes nog niet verleerd. En pas op! Ik draai je een rad voor de ogen!


  Maak melding

 30. Hebben jullie @ Hans van den Broek en @Pico last van grootheidswaanzin? Ik moet blij zijn dat jij op me reageert? De naakte waarheid is dat jullie op me reageren en niet andersom. Ik reageer alleen op iemand waarvan ik vind dat dat hij racistisch bezig is of regelrechte onzin verkoopt. Voor de rest houd ik me bezig met het onderwerp. Wat kan het jou schelen of ik een vrouw ben dan wel een man? Wat heeft dat te maken met mijn berichten? Waarom zo persoonlijk worden? Je kunt beter stoppen.


  Maak melding

 31. Ik zie de fire power van de ndp. De VHP NL acties zijn op een hogere niveau.En ze hebben kapitaal om in Su te investeren en know how waarin en hoe. De leiding vsn de VHP kan wel de uitvoering doen.


  Maak melding

 32. @tunggak,
  Je verkoopt gebakken lucht. Misschien geeft dat jou geestelijke rust. Die gladgestreken koppen op de foto is allemaal voor de show, entertainment.Zij moet hun Nederlandse nationaliteit opgeven en in Suriname gaan stemmen.


  Maak melding

 33. Fijn om te lezen dat Surinamers in den vreemde meedenken aan het helpen van Suriname desondanks opeenvolgende regeringen als enig en inmiddels laatste land ter wereld haar diaspora buiten de deur houd en in Suriname haar geval zelfs ondankbaar behandeld.

  Niemand begrijpt waarom Suriname dit anno 2019 bijna 2020 doet. Tijd dat dit heet hangijzer en te lang lopend vraagstuk ter vraagstelling aan de regering door parlementariërs wordt gelegd.

  Waarom houd de Republiek Suriname Surinamers wonend in den vreemde buiten de deur??

  Wonen er zoveel mensen in Suriname om die arrogante houding anno 2019 nog te rechtvaardigen?
  Is het Suriname de afgelopen decennia zo goed gegaan dat het land zich zo’n houding kan veroorloven?
  Is Suriname momenteel een land met voldoende kennis en capaciteit in huis? (er zijn immers meer Surinaamse doktoren, advocaten, rechters, notarissen en politici in Nederland dan in Suriname zelf)
  Zal de onwikkeling van Suriname niet in een snellere vaart komen als haar diaspora aansluiting krijgt? (Zie Turkije, zie Marokko, zie Kaapverdië, zie Ghana als voorbeelden) Alleen onze Suriname ziet het LEDlicht nog altijd niet? Alleen Suriname gedraagt zich vreemd, zelfs belachlijk en schofterig tegenover haar diaspora. Het gedrag is opzich niet vreemd, veroorzaakt door haar eigen zelfs verklaarde isolement in de jaren ’80 en ’90, daarom is het tijd dat Suriname afscheid neemt van zichzelf, afscheid en afstand neemt van wegen die nergens toe leiden.

  Suriname dient haar verantwoording te nemen tot het fout gegane verleden en daarmee in reine komen en de “nationaliteiten kwestie” tot een speerpunt vh beleid te maken. Het is niet nodig, het is een must geworden! Het zal op den duur het land en het volk ten goede komen op elk vlak en in elke sector. Van een frisse wind vol ideeën is immers geen mens dood gegaan.

  Ontwaak Suriname!!


  Maak melding

 34. @Pakritigri
  Leuk en aardig dat je mij wilt bemoederen, edoch dat is nergens voor nodig hoor. Ik kan op mezelf passen.
  Waarom schrijf ik dit? Om deze vraag te beantwoorden moeten we je posting gaan analyseren.
  Alvorens dat te gaan doen wil ik je wijzen op de grammatica.
  Regel 1 zin 1
  “Stop met je onzin @Pico”. Wat is de meerwaarde van -@- . Niets dit doe je vaker en kan je derhalve achterwege laten.
  Op Waterkant is het algemeen gebruik dat als je reageert op de posting van een ander en je je richt tot deze persoon dat je daarvoor het – @- teken gebruikt. Dus niet midden in een zin.
  Maar dit terzijde, doe er je voordeel mee of niet.

  regel 1, 2 zin 1,2 Stop met je onzin @Pico,
  Jij maakt het heel moeilijk voor jezelf.
  Dit kan een dreigement zijn, maar ik vat het meer op als bemoederen, je zorgen maken over.
  Och, dat hoeft niet hoor.

  Regel 4 zin 6
  “Dat betekent dat ik mijn werk goed doe”. Heb ik zo hard uitgehaald dat je de draad kwijt bent .
  Och, gossie toch. Het is geenszins mijn bedoeling om wie dan ook tegen de schenen te trappen. Of erger
  Als ik je te hard hebt aangepakt dan bied ik je hiervoor mijn verontschuldigingen aan.
  Ik vecht niet, ik sla niet, ik scheld niet. Zal wel aan mijn opvoeding liggen.
  Dat heeft mama goed gedaan
  Ik heb je slechts terecht gewezen.

  Je tweede posting,
  Rob zou op basis van zijn studie en het bijbehorende bijvak psychologie nu weleens de conclusie kunnen trekken dat je (tijdelijk?) Waterkant niet moet bezoeken. Zelf niet alleen lezen!
  Je bent zo overstuur geraakt dat je na je eerste posting, je woede niet kunnen onderdrukken, besloot om weer te reageren.
  Immers, als je niet zo emotioneel was, dan zat je rustig en schreef je wat je wilde zeggen.
  Maar, dat deed je niet. Je leefde je uit op het toetsenbord en ramde je tekst eruit.
  Toen de woede niet minder werd besloot je om nog een keer te gaan rammen op het toetsenbord.
  Rustiggggggg (om een van Beugelsdijk te gebruiken. Indien de echtgenoot van Jiyani dit leest zal hij het wel kunnen waarderen denk ik).
  Je schrijft verder:
  ” Ik reageer alleen op iemand waarvan ik vind dat dat hij racistisch bezig is of regelrechte onzin verkoopt. Voor de rest houd ik me bezig met het onderwerp.
  En
  “Waarom zo persoonlijk worden? Je kunt beter stoppen”
  Ach, beste meid toch.
  Twee opmerkingen
  1. Als je naar de reacties op dit artikel kijkt dan zal je toch echt zien dan ik niets heb gepost, desalniettemin noem je mijn naam. Dit kan allerlei oorzaken hebben; ik zit in je hoofd, je kijkt tegen mij op, beide, of ???
  Ach, laat gaan meid. laat je niet zo kennen
  2. Waterkant.
  Er zijn diverse fora. Op dit forum is het echter zo dat het de bezoeker vrij staat om zijn mening te geven en te reageren op postings van derden. Kan je hier niet tegen dan is een internetforum niets voor jouw.

  Was het dan allemaal slap geouwehoer van je? Nee, ik vond een opmerking wel leuk en doet mij zelf goed
  Maar om de spanning wat voor je op te voeren moet ik je wijzen op een eerdere opmerking van je
  ( 16.28 uur)
  “Bij God”.
  Waarom God erbij halen? Er zijn mensen die in hun emotie, al pratend, God’s naam aanroepen.
  Dat is hier nergens voor nodig!
  Mijn kennis van de bijbel komt niet in de buurt van NDP bespotter en daarom roep ik hierbij zijn hulp in:
  ergens in de bijbel staat geschreven dat je Gods naam niet zomaar moet gebruiken.
  Wellicht kan jij ons hierbij helpen
  in deze zelfde posting schrijf je
  “Het beste wat ik ervan kan maken is dat ik jullie in mijn zak heb. Daar blijven jullie tot het tijd wordt jullie uit te laten”
  En jij durft mij van grootheidswaanzin te beschuldigen. Deze opmerking vond ik wel leuk. Best grappig toch
  Waarom?
  Omdat men, zeker mijn vroegere werknemers (en dat waren allemaal mensen met een HBO/universitaire opleiding) vonden dat ik veel te bescheiden ben.
  Op het voetbalveld daarentegen had ik een grote mond. Kan ik goed voetballen. Welnee

  Je eindigt met een advies aan mij
  Ik wil niet achterblijven en zal je er ook een geven
  Kijk of je in het voorprogramma van Roue Verveer terecht kan, want je werkt op mijn lachspieren.
  Dit was maar een grapje hoor (en zoals mijn zoon altijd tegen me zegt: jij bent de enige die je grappen leuk vindt)
  Nee, even serieus, bedenk dat als je niet tegen kritiek kunt, als je er niet tegen kunt dat derden reageren op je postings, het onverstandig is om welk internetforum dan ook te bezoeken.
  Doe er je voordeel mee.


  Maak melding

 35. Nogmaals @Pico.
  Verkoop geen onzin. Je trekt conclusies die totaal geen hout snijden. Het meest gemakkelijke zou zijn geweest als je me op de man afvroeg of ik een vrouw ben of een man. Dat heb je niet gedaan. Je leutert over schrijfstijl en trekt derhalve conclusies. Jij en @ Hans van den Broek. Pure lastering wat jullie doen. Ik hou daar niet van. Ik kom gewoon en zeg mijn ding. Maar jij moet niet persoonlijk worden. Dat is mijn boodschap aan je. Het is niet de eerste keer dat je bezig bent .Ik ga je wel beloven dat je voortaan beter op je woorden zal letten.


  Maak melding

 36. Het is gewoon belachelijk wat je allemaal neerpent. @Pico. Ik kan je dat verzekeren. Stop maar met die praatjes van je. Jouw redenering is fout! Het klopt niet. Geef maar aan in welke taal ik tot je moet praten. Je kletst oeverloos en vanuit de ene conclusie die je trekt ,die dus verkeerd is en van daaruit alleen maar zal voeren tot nog meerdere foute conclusies.


  Maak melding

 37. @Pico,

  Op een discrete manier (of moet ik schrijven op een niet mis te verstane wijze) word ik gewezen op mijn soms heftige reacties. Maar ik scheld niet uit, doe dat pas als ik word uitgescholden (ben Gandhi niet, die zijn andere wang ook keert voor nog een klap)bedreig niemand, probeer altijd me in nette woorden uit te drukken. Mijn man zegt ook vaak, doe rustig, het is maar op internet. Op dit medium hangt men de stoere uit, maar in het echt zijn het watjes.

  Overigens ben ik door pakiratigri bedreigd. Hij zou zijn hindustaanse vrienden sturen om mij te slaan. Dus heeft mijn man gelijk. Blaffende honden bijten niet, het zijn watjes/mietjes!!!


  Maak melding

 38. @Sari Suriname,

  Geen enkele politieke partij uit Suriname kan in het buitenland stemmen werven onder de Surinamers, mits zij in het bezit zijn van de Surinaamse nationaliteit. De meeste Surinamers die in Nederland wonen hebben de Nederlandse nationaliteit dus mogen zij niet stemmen voor Suriname.
  Dit had je zelf ook kunnen weten. Bovendien eerst goed lezen wat er staat en dan pas reageren.
  Surinamers zijn over het algemeen zeer slecht in begrijpend lezen en de meesten reageren om het reageren.


  Maak melding

 39. @pakiratigri
  Je bent wel een beetje massoschisties, je vind het heerlijk om op donder te krijgen, nu ben je op zoek naar iemand die af wil drogen , je bent net een pendaalemmer, als men op je tenen gaat staan gaat je mond open ,het is wel amusant


  Maak melding

 40. @Jiyani.
  Het dreigement aan jouw adres kan ik me nog herinneren.
  Sommige figuren beginnen met dreigementen of staan met hun koffoe klaar, zodra ze op woorden zijn uitgeschakeld.
  Dit zegt iets over hun karakter.
  Het slechte komt altijd weer boven drijven

  @pakiritigri.
  Je schrijft: ik ga je beloven enz.
  Wat poog je te zeggen?
  Probeer het nog een keer.

  Je maakt zo te lezen of althans dat probeer je van een olifant een mug te maken.
  Apart.. Omgekeerd kende ik de uitdrukking.
  Het draait nu alleen nog maar om het feit dat ik stelde dat je een vrouw bent.
  Alle andere zaken worden geminimaliseerd?
  Ik lees hier niets meer over.
  Je reageert alsof je door een wesp bent gestoken
  Hier moet meer achter zitten!
  Bedenk toch dat mensen verschillend zijn, maar wel gelijkwaardig.
  Man en vrouw


  Maak melding

 41. @Pico ,je moet niet teveel kletsen. Want dat doe je. Enige dagen geleden begon je te zeuren over mij. Nogmaals ,niet de eerste keer. Je bent al een tijdje bezig. Je dwaalt vaak van het onderwerp af. Over @Jiyani wil ik het helemaal niet hebben. Dat is een India figuur. Een cobra . Ik heb deze figuur een welgemikte schop aangeboden richting India. Het aanbod is nog steeds van kracht.
  Houd je bij het onderwerp en val mij niet lastig. Een discussie ga ik niet uit de weg en dat is welkom ,maar kom niet met onnozele psychologie op me af. Stel geen conclusies die onjuist zijn. Ok?


  Maak melding

 42. @pakiratigri,

  Lummel je bent zwak! Als je klem wordt gezet door wie dan ook dan ga je schelden en bedreigen. Je bent een zwarte mamba en een grote racist! Hahahaha, pijnlijk dat je weer bent geconfronteerd met je bedreiging aan mijn adres. Dan had je maar eerst tot 10 of misschien wel tot 100 moeten tellen, eer je dat schreef.
  Jongen of meisje of wie je ook bent, ik ben niet van plan om jou een schop onder je reet te geven, ik wil mijn voet/voeten schoon houden!
  Fijne dag nietsnut!!!


  Maak melding

 43. @ Jiyani,

  Domme opmerking van je. Niemand heeft mij klem gezet. Er worden onjuiste opmerkingen of stellingen over mij gelanceerd. En daar verzet ik me tegen. Dat is het enige. Maar de trap blijft nog van kracht. Wanneer wil jij een gratis reis naar India? Groetjes van Pakiratigri -Airlines.


  Maak melding

 44. @Pakritigri
  driemaal raden welke walgelijke hond dit heeft geschreven om 11.37 uur

  Honden hadden kunnen helpen maar een Chinees en een hond gaan niet echt samen. Den man e nyan den dagu. En zo blijven er geen waakhonden over.

  Jij discrimineert niet, no mang jij niet , als iemand racistisch is dan reageer je toch pas?
  Chinezen eten honden noh?
  Dan hoef jij niet bang te zijn, want walgelijke honden lusten ze niet


  Maak melding

 45. Alweer zijn jullie elkaar aan het zwart maken. Dit helpt ons mooie land SU niet. Zolang er geen echte democratie is en 1 partij voor het zeggen krijgt in de DNA, gaat het nooit goed met SU. Het probleem ligt bij de SU bevolking, zij straffen de regeringen die het niet goed gedaan hebben niet goed af . De SU bevolking kan niks afdwingen als het slecht gaat met het land. De echte macht moet bij de bevolking liggen . Corruptie is een groot probleem is SU. Zolang corruptie niet hardt wordt aangepakt op allerlei niveau blijft dit zo. Wat is het volkslied van SU waard als men niet erachter staat? Volgend jaar weten we of de bevolking van SU naar voren stappen zet of juist stappen naar achteren.We hebben nieuwe partijen nodig, Surinamers die het land willen opbouwen , wat niet makkelijk zal zijn. God bless Suriname en zijn bevolking voor komende jaren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.