Georginio Wijnaldum vliegt met Champions League beker naar Suriname

38
Vlag van Suriname gaat de wereld rond na Champions League-finale
Foto (c) Liverpool FC

Georginio Wijnaldum vliegt morgen (donderdag 13 juni) met de onlangs door FC Liverpool gewonnen Champions League beker naar Suriname. Dat melden bronnen binnen de Surinaamse sportwereld vandaag aan Waterkant. Het is de bedoeling dat de geprezen voetballer zondag in Coronie gedecoreerd wordt door de Surinaamse president Bouterse.

Georginio Wijnaldum werd op 11 november 1990 in Rotterdam geboren uit Surinaamse ouders. Dat hij trots is op zijn afkomst liet hij duidelijk merken door na de gewonnen Champions League finalewedstrijd met zowel de Nederlandse als de Surinaamse vlag rond te lopen. De vlag kwam daardoor continu in beeld en werd ook veelvuldig gedeeld op social media.

Wijnaldum is niet de eerste profvoetballer die een gewonnen Champions League beker naar Suriname brengt. In juli 2007 deed Clarence Seedorf dat ook met de beker, die hij met zijn team AC Milan in dat jaar won. Hij bracht toen diverse bezoeken waaronder aan Moengo, waar hij een ontmoeting had met Ronny Brunswijk en zijn voetbalteam:

- Advertentie -

38 REACTIES

 1. Laat hem ook een bijdrage leveren in de opbouw van Suriname en niet alleen met zijn afkomst dwepen. Kom trek de beurs open en schenk een deel van jouw inkomen aan de talrijke weeshuizen. Ach ach ach ….

 2. Het is geen eer om je te laten decoreren door een drugscrimineel.

  Het is geen eer om je te laten decoreren door een veroordeelde.

  Het is geen eer om je te laten decoreren door iemand die jouw land kapot maakt.

  Ik hoop dat Wijnaldum de eer aan zichzelf houdt en kiest voor rechtvaardigheid van zijn land.

 3. Beste Wijnaldum
  Het is geen goed idee om gedecoreerd te worden door een moordenaar ( Surinaamse president Bouterse ), drugsdealer, corrupte president alle tijden. Hou je eer voor je zelf en van het voetbal. Het wordt een zwarte bladzijde van jouw waardering in het voetbal wereld.

 4. Hopelijk neemt hij zijn beker mee terug. Geboorteplaats Holland uit Surinaamse ouders.Prachtige opvoeding gehad door Oma. Oma verdient dus de helft van de beker.

 5. Seedorf heeft bij zijn bezoek met beker genoten van de bescherming van Lonnie.Er zijn weinigen die wat durven te ondernemen tegen Lonnie.Hopelijk heeft de ingi boi voor goede bescherming gezorgd.Anders is Wijnaldum zijn beker snel kwijt.

 6. weer een publieke stunt van deze moordenaar, ergens is het wel begrijpelijk dat deze man alleen met dit soort acties enig aanzien wil krijgen. Gelukkig zal dit alleen onder de ongeletterden tussen de bevolking gebeuren, zij weten immers niet beter. Het zou wenselijk zijn om DDB in gezelschap te zien met voorname en zeer invloedrijke regeringsleiders, helaas kan en zal dit nooit gebeuren omdat hij immers een moordenaar is.
  Time will tell Gods molen maalt langzaam maar zeker jou tijd komt zeker nog

 7. We mogen als Surinamers trots zijn op Wijnaldum en v.Dijk…en uiteraard ook op de rest van de Surinaamse sporters,die zowel NL als Sme….op de kaart zetten !

 8. Ben je opgegroeid in de geciviliseerde wereld met normen en waarden om je vervolgens te vereenzelvigen met een drugsveroordeelde meervoudig moirdenaar…….hoe laag kan je zinken.

 9. Adviseer Wijnaldum ver te blijven van de Surinaamse politiek. Laat je aub niet decoreren door iemand bloed aan zijn handen heeft en bij verstek is veroordeeld door een Nederlandse rechter.

 10. Begrijp er totaal geen moer meer van. Als Ozil met Erdogan op de foto gaat dan spreken zijn collegae en de rest van de wereld schande over. Maar blijkbaar mag Wijnaldum op de foto met een oorlogsmisdadiger zonder dat dit tot ophef leidt.

 11. Ik zag dit al aankomen. Ai booi de jeugd van tegenwoordig, ze gaan ook richting de moordenaar. Hoe diep kun je zakken.

 12. Oohhhhh hij komt morgen al en wordt gedecoreerd door de President….mooi tori…wat een gedoe allemaal met de reacties hij heeft ja gezegd wat heb jij nog te zeuren als hij het niet wilde zou hij de decoratie niet accepteren en nog in Coronie vanwaar zn ouders komen…
  Alvast Gefeliciteerd

 13. Ik vind Wijnaldum behalve een goede voetballer ook een pracht mens vanwege zijn bescheidenheid. Blaast nooit hoog van de toren en altijd heel rustig . Jammer dat Bouterse mooie sier gaat maken alsof hij een bijdrage heeft geleverd aan de prestaties van deze jongen. Ik begrijp Wijnaldum wel dat het lastig is om een ontmoeting met de moordenaar te weigeren als je in Suriname bent.

 14. Nederland heeft 400 jaar en meer bloed aan haar hand ,kijken jullie ook daarnaar,Of alleen naar de su pres ? Goed gedaan wijnaldum en doe wat je hart je zegt ,en blijkbaar zegt je hart in suriname gedecoreerd worden..👍🏽

 15. Wat eem gezeik allemaal het dat hij het niet ondet stoelen of banken schuift fat hij trots is op zijn afkomst is al een pre
  Op het moment dat je de vlag om je schouders slaat laat al genoeg zien van zijn trots om Surinamer te zijn dus onderste boven of niet hij heeft het gepresteerd.

 16. Wat een gezeik allemaal het feit dat hij het niet onder stoelen of banken schuift dat hij trots is op zijn afkomst is al een pre
  Op het moment dat je de vlag om je schouders slaat laat al genoeg zien van zijn trots om Surinamer te zijn dus onderste boven of niet hij heeft het gepresteerd.

 17. Wijnaldum TOPPER

  Surinaamse vlag en Nederlandse onderste boven is oerongeluk. Hij is meer Surinamer dan de gene die daar wonen en het land vernietigen. Die jongeman komt altijd daar en is relax. Het zijn weer die krabben die korpsen zoeken (jaloers) Go for it Wijntje

 18. Wat voor een meerwaarde heeft het voor Wijnaldum, om door een moordenaar en drugscrimineel decoreerd te worden, hij verlaagd eerder zich zelf met deze handeling, het laat zien, dat dit soort, geen moeite hebben met louge figuren met een criminele reputatie,

 19. Niet normaal jaloers haat een ander niets gunnen ga zo maar door niet gehoord van waarde en normen samen sterk .

 20. Hij laat zien waar hij echt van dan komt ik vindt het top dat hij de beker mee neemt naar su en het gezeik moet een keer afgelopen zijn die uit een nek gekletsen die negatieve bezig zijn hebben jullie niks beters doen .

 21. Dat gaat mooi worden.

  Wijnaldum op de foto met veroordeelde drugsmaffia en meest corrupte president van Suriname Desi Bouterse of met die andere veroordeelde drugscrimineel Ronnie Brunswijk.

  Dat zal de club merken !

 22. is Miquel Van Assen al gedecoreed want hij heeft altijd een prijs meegenomen naar huis .

 23. Allen,

  Wijnaldum GOED gedaan.
  Ik mocht samen met mijn jongens met jou op de foto zonder een probleem, jij bent gewoon top.
  Succes verder.

 24. Gaaaap, politiek en sport behoren los van elkaar te staan.
  Ben absoluut geen voorstander van Bouterse. Maar hij is nou eenmaal de Pres van Su en Wijnaldum verdient het om door een Pres onthaald te worden.
  Kies een betere volgend jaar i.p.v. slap te ouwehoeren over wat Wijnaldum niet moet doen😝

 25. Ik ben benieuwd of die beker z’n eigen zitplaats heeft gekregen in het vliegtuig 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.