zondag, februari 25, 2024
HomeFotoVlag van Suriname gaat de wereld over na Champions League-finale

Vlag van Suriname gaat de wereld over na Champions League-finale

-

Does Travel & Cadushi Tours

Hij hield de vlaggen weliswaar op hun kop op deze foto maar dat mag de pret niet drukken; de Surinaamse vlag ging zaterdagavond de wereld rond nadat Georginio Wijnaldum het kampioenschap van zijn club vierde in Madrid. Liverpool, met naast Wijnaldum ook Virgil van Dijk in de basis, is winnaar geworden van de Champions League.

Georginio Wijnaldum werd op 11 november 1990 in Rotterdam geboren uit Surinaamse ouders. Dat hij trots is op zijn afkomst liet hij duidelijk merken door na de wedstrijd met zowel de Nederlandse als de Surinaamse vlag rond te lopen. De vlag kwam daardoor continu in beeld en werd ook veelvuldig gedeeld op social media.

De twee heren:

Wijnaldum’s oma, de 88-jarige in Suriname geboren oma Francina, was er bij op de vip-tribune van het nieuwe Atlético-stadion:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

49 REACTIES
 1. De aller beste manier waarop Suriname en sommige Suri’s Suriname, promoten is roven, moorden, stelen, kinderverkrachters, drugs smokkel en handel. Deze vlag op zijn wil zeggen dat Suriname helemaal op zijn gat ligt. trouwens dat stukje textiel als vlag wil helemaal niets zeggen. Deze jongeman is in Nederland opgevoed door zijn sterke Oma. Oma heeft het goed gedaan. Wanneer kinderen ondersteund worden door hun ouders of grootouders op een positieve manier, zullen zij iets bereiken, maar de kinderen moeten dit ook willen.
  Jongeman van Harte Gefeliciteerd en je Oma ook.


  Maak melding
 2. Het is fijn om te zien dat hij zijn achtergrond en afkomst niet vergeten is. Laat dit een inspiratiebron voor alle Surinamers zijn dat je met eerlijkheid en hardwerken op een internationaal podium kan staan .


  Maak melding
 3. Eindelijk iets positiefs. De wereld kent veder Suriname als een land waar een veroordeelde drugscrimineel president is. Klap op de vuurpijl is dat hij gekozen is door het volk.


  Maak melding
 4. Baba precies. Straks ga je bouta horen zeggen: dat is de toekomst van onze jeugd, terwijl deze jongens nederland dankbaar moeten zijn dat ze vandaag zover zijn gekomen. En trouwens ik zou het veel fijner gevonden hebben als deze jongens ook iets zouden kunnen doen voor de jeugd in su , want van seedorf hoor je niets meer en de voetbalstadion is failliet verklaart.


  Maak melding
 5. Zelf een blij moment pakken jullie aan om je frustratie ts spuien
  zo ellendig zijn jullie ..Een reden temeer waarom bepaalde partijen nooit in het machtscentrum moeten komen want hun achterban is achterlijk


  Maak melding
 6. Laten we nu eens eerlijk zijn zonder Surinaamse inbreng zou het Nederlandse voetbal een stuk minder zijn. Dus ik ben als voetballiefhebber blij dat er zoveel goede Surinaamse voetballers in Nederland rondlopen. Volgende week begint de Nations League en dan doen er ook weer veel uit Suriname afkomstige voetballers mee. Bedankt


  Maak melding
 7. Goed. Maar draag je die vlag ook als een 14 jarige een 13 jarige verkracht? Of alleen als het je uitkomt? Wat gaan mensen schrikken als ze gaan googelen n.a.v. die vlag: wat een achterlijke land komt die man vandaan!
  Dus ik weet nog niet zo of het echt propaganda is voor Suriname.


  Maak melding
 8. #Phalane. Je bent 1 grote domme LUL. Is het hem uitgekomen of is het hem toegekomen. Jij ziet waarschijnlijk alleen de positieve zaken vh rattenhol waar je vandaan komt. Hij verloochend zijn afkomst niet. Waarschijnlijk ben jij op de vuilnisbelt geboren. Vergeet niet dat surinamers het moeten doen met wat die kaolo Hollanders na 100- den jaren hebben achtergelaten.


  Maak melding
 9. Proficiaat mnr Wynaladum ,Trots op U hoor en nog veel voetbal plezier .wat jammer dat onze landtgenoten zo verbitterde reactie,s plaatsen ,Sommige Surinamers moeten altydt een feesje verpesten
  zelfs by voetbal beladen ze met politiek die mnr heefd gelyk jullie zyn gefrustreerd geraakt.zoeken jullie hulp


  Maak melding
 10. @Diediebrieka,

  Vraagje: is Weinaldum als voetballer (en mens) opgeleid in en door Suriname of in en door Nederland? Waarom moet de credit dan naar Suriname gaan die niks heeft bijgedragen?
  Redenerend zoals jij, zou hij dan ook de Ghanese vlag moeten wapperen.


  Maak melding
 11. Ongepast van Wijnaldum. Suriname heeft niets maar dan ook niets met zijn voetbalcarriëre te maken. Hij viert z’n afkomst? Dan kan hij dat ook doen als hij op straat loopt of in een restaurant eet.


  Maak melding
 12. De enige die echt iets voor Suriname heeft gedaan en heeft willen doen, is Seedorf. De rest wil alleen maar populair zijn bij de Surinamers, zonder daadwerkelijk iets te doen voor het land.


  Maak melding
 13. Al die achterlijke reactie hier met een politieke statement.
  Wij surinamers mogen trots zijn dat de groen rood wit en gele kleuren het land op de hoogste podium worden gedragen. Degene die hier schelden van Suriname Dit Suriname dat hebben jullie Gekeken naar de Marokkanen en Turken hoe zij hun laat ophanden dragen ondanks alle narigheid wat er in die landen GEBEUREN .MAAR WE LUL NOMO SRANANG HET IS GEEN PODIUM OM HIER JE POLITIEKE STATEMENT HIER TE GEVEN. HIJ IS TROTS OP HET LAND WAAR HIJ OORSPRONKELIJK VANDAAN KOMT.SPORT IS VERBROEDERING EN GEEN HATENIJ. SURINAME EN NEDERLAND GEFELICITEERD MET WIJNALDUM.HIJ HEEFT ER KEIHARD VOORGEWERKT. EN AL DIE LEEG HOOFDEN ZOEK EEN ANDER PLEK ALS JIJ JOU ONGENOEGEN WIL UIT OVER POLITIEK.


  Maak melding
 14. @Diediebrieka,

  Die Surinaamse benen laten zich erg graag uitbuiten. Voor een miljoenensalaris zou jij dat ook doen. Ook nemen ze dan een Hollandse vrouw en schoonfamilie erbij. Denk goed na wie of wat je verdedigt!


  Maak melding
 15. @Linksback 34,

  Waar is hij dan precies trots op? Op drugshandel, roof- en moordpartijen, onderontwikkeling? Volgens mij is hij alleen trots op z’n oma, maar kan hij het onderscheid tussen oma en Suriname niet goed maken omdat oma uit Suriname komt.


  Maak melding
 16. Ja mang!! dat na tori!! Wij zijn trots op jullie!!! ga zo door!! Nu nog een aantal binnen halen. Ben zeker met jullie inbreng voor de wereldbeker straks!! Het gaat jullie zonder meer lukken!!!


  Maak melding
 17. @@ Rob!! De surinamers hebben hier geen en bal mee te maken!! het zijn jongens wier in NL geboren zijn en doet zijn dingen in NL. Dus ga niet kwaken als een eend zonder kop!!! Wast kunnen de Surinamers doen?? geen en reet!!! Zij kunnen gaan leren bananen en cassaves planten en dan hebben zij tenminste wat te vreten!! Ga nou goed lezen als je dat kan. HIJ IS IN ROTTERDAM GEBOREN DROL!! SU heeft hier geen moer mee te maken en ondanks dat, denk hij ook aan SU!! dus wees trots op hem!!
  De in Suriname geboren voetballers in NL zijn stuk voor stuk naar de klote gegaan op heel enkele na!!


  Maak melding
 18. Goede Ambassadeurs voor Nederland als Suriname. Sport verbroedert. Kameraadschap, respect, saamhorigheid, strijd, het doel nastreven, verdraagzaamheid. Voetbal is de grootste sociale netwerk

  Het draagt bij aan de maatschappelijke thema’s vorming, gezondheid en verbinding.’ Sport als heilzaam middel, een panacee voor maatschappelijke pijn.

  De sport zal in Suriname meer gebruikt moeten worden om Suriname internationaal beter op de wereldkaart te zetten en bekendheid aan Suriname moeten geven.

  K1, Karate, Voetbal, Zwemmen, Atletiek, enz.

  Er zijn al vele sporters die het heel goed gedaan hebben en daarmee hun bijdrage voor Suriname geleverd hebben. Zie oa Nederlandse profvoetballers die hun roots niet vergeten zijn. Wordt hiermee weer bewezen.

  Er zal meer geïnvesteerd moeten worden in de sport in de breedte. Het zal zich dubbel terug betalen voor Suriname (inter)nationaal en Suriname goed op de wereldkaart zetten. Leuk toch als je zaken doet om de naam van zo’n bekende sporter ook te noemen. Ondernemers die internationaal zijn moeten maar de namen van deze sporters ook noemen. Daarom zouden ondernemers ook in de sport hun bijdragen moeten leveren. Beide hebben er voordeel bij. Zie om hun ook te ondersteunen of te sponsoren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 19. @linksback 34

  Je hebt helemaal gelijk ; waarom sommige mensen een feestje moeten verpesten met allemaal zaken die niet relevant zijn is mij ook een raadsel.


  Maak melding
 20. Phalane dit zijn allemaal domme opmerkingen”” wie weet of hij een politieke statement wil maken. ik denk dat die mannetjes gewoon trots zijn op hun afkomst. sadio mane was ook met Senegalese vlag niemand hoorde je? is gewoon trots op je afkomst zijn. ik denk dat vele niet trots zijn op hun afkomst”’ ” vergeet niet wie niet weet is dat wijnaldum vaders kant een groot voetbal familie is geweest in Suriname, dus het zit in hun bloed dankzij een stukje Surinaamse geschiedenis, niet voor niets zijn alle drie broers voetballers. dus mens weest een beetje positief”’
  weest blij dat hij het klein suriname op een grote podium zet.


  Maak melding
 21. Heel Nederland is trots op Liverpool omdat er 2 Surinaamse Nederlanders zeer goed presteren in die ploeg,in alle sportpraat programmas word het duo Wijnaldum/van Dijk de hemel in geprezen,alleen hier op dit forum krijgen de reageerders een hoop politieke bagger over zich heen.Wees toch trots op jullie landgenoten die het zo ver geschopt hebben!


  Maak melding
 22. Dat 2 voetballers van Suriname afkomst de Champions Leaque gewonnen hebben zou ook positief aangepakt kunnen met een Cruijff-court in Suriname voor de jeugd. Wat ook al is een keer in 2010 gebeurt is. Wie van de bovenstaander pakt dit op van negatief naar positief. En wie de jeugd heeft heeft de toekomst.

  Hier een artikel uit 2010 van de waterkant:

  De Stichting Suriprofs heeft afgelopen weekend een zogenoemd ‘Cruijff court’ geschonken aan Stibula, de Stichting Buurtwerk Latour. Dit ‘Cruyff Court’ is een klein voetbalveld van kunstgras, een hedendaagse versie van het trapveldje. De Courts zijn een project van de Johan Cruyff Foundation waarvan Johan Cruijff een van de oprichters is.

  Het nieuwe kunstgrasveld is een schenking van de Suriprofs, een selectie van Nederlandse voetballers met een Surinaamse achtergrond, in samenwerking met de KNVB. Het geld werd vorig jaar mei bij elkaar gevoetbald tijdens de jublieum-editie van de jaarlijkse benefietwedstrijd van de Suriprofs in Amsterdam.

  De officiële aftrap werd verricht door de Surinaamse minister Gregory Rusland van Natuurlijke Hulpbronnen in aanwezigheid van onder meer Suriprofs-voorzitter Stanley Menzo en KNVB-vertegenwoordiger Johan van Geyn.

  De jaarlijkse benefietwedstrijd van de Suriprofs werd dit jaar overigens niet gehouden. De door het WK in Zuid Afrika veroorzaakte geringe ruimte op de speelkalender was de belangrijkste reden de traditie voor een jaar op te schorten.


  Maak melding
 23. Georginio Wijnaldum voelt zich verbonden met Suriname waar zijn wortels liggen en met Nederland dat hem de mogelijkheden heeft geboden die hem gemaakt hebben tot wat hij is. Dat is niet naar de zin van een aantal Bouterse kaolo likkers die na 45 jaar onafhankelijkheid nog steeds Nederland er de schuld van geven dat het niets is geworden. Een echte Surinamer haat Nederland en de Nederlanders, al woont hij in Nederland en geven ze hem een uitkering, zo denken zij.

  Diediebrieka zegt: “Vergeet niet dat Surinamers het moeten doen met wat die kaolo Hollanders na 100- den jaren hebben achtergelaten.” Mijn beste Diediebrieka, De Surinamers hebben een compleet land gekregen dat veel meer natuurlijke rijkdommen bezit dan Nederland zelf. Wat had je meer gewild onbenul?

  Zouden er meer Surinamers zijn zoals Wijnaldum en wat minder zoals Diediebrieka en zijn vriendjes dan zou het een stuk beter gaan met Suriname. In Suriname presteert dat soort lieden niets en als ze naar Nederland verhuizen wordt het ook niets.


  Maak melding
 24. Hey phalane, sommige dingen zitten nu eenmaal in je en gaan niet zomaar weg.

  Gini Wijnaldum zijn oma komt uit Suriname
  Gini is trots op zijn oma en alles wat ze doet en waar ze vandaan komt.
  Gini zn roots zijn hetzelfde als die van zijn superheldin oma
  Gini laat de trotse vlaggen van zijn roots en die van oma zien als de hele wereld kijkt
  Volgens Phalane is dit fout

  Dingen gaan niet na 1 generatie weg phalane maar misschien over een paar generaties is het wel weg en dan kan jij je gram halen.

  Ik ben voel mij blij en trots bij elke x dat ik deze foto op verschillende sites zie! Dank u wel meneer wijnaldum


  Maak melding
 25. Het wordt nu tijd dat de Surinaamse overheid de afschaffing van visum voor Surinamers waar ze ter wereld wonen en ongeacht hun nationaliteit bewerkstelligt.

  Goed gedaan Wijnaldum .
  Er is genoeg negatief over Suriname geschreven en gezegd.
  Dus dit kunnen we gebruiken.

  Hup,hup Suriname- Nederland


  Maak melding
 26. Ik word er even week van binnen als ik zie hoe Suriname wereldwijd in de spotlight wordt geplaatst dat zelf de nomaden in de de steppen van Kazachstan en Mongolie tot de Indianen in de pampas van Zuid Amerika er notie van nemen. Proficiat Van Dijk en Wijnaldum. We love you.


  Maak melding
 27. Tjonge wat geven sommigen bekrompen reacties. Hier op het speelveldje bij het voetballen willen
  alle kinderen Wijnaldum of van Dijk zijn, het gaat er soms zo heftig aan toe dat
  er soms iemand staat te huilen. Maar in plaats van trots gaan wij onze voetballers naar
  beneden halen om verschillende reden. Erg jammer dit.


  Maak melding
 28. gefeliciteerd Wijnaldum en van dijk.
  voor die haters die hier negatief reageren.
  we worden niet als Nederlander gezien in Nederland.
  Het gaat vandaag om onze surinaamse broeders, dus laten we hen ook positief steunen.


  Maak melding
 29. Een stelletje lul zijn jullie,
  Wijnaldum gebruikt de Surinaamse vlak,er wordt geluld over.die jongen is kapabel genoeg en weet waarom hij het zo doet!!
  Wie zijn wij dan om hem te oordelen.
  Ik ben zeer trots op hem.
  Al is hij is NL geboren, als hij iets slecht had gedaan zouden de blanken roepen,een Nederlandse van Surinaams afkom, dus jullie lullennnnn. Wijnaldum heeft het heel goed zo gedaan


  Maak melding
 30. Wijnaldum heeft hard gewerkt om aan de top van het voetbal te komen. Het is hem niet komen aanwaaien. Het is niet dankzij Nederland maar dankzij het harde werken van Wijnaldum dat hij de top heeft bereikt. Nederland heeft de mogelijkheid geboden en die mogelijkheid heeft Wijnaldum aangepakt door keihard te werken aan zijn voetbalcarrière. Succes komt je niet zomaar aanwaaien. Daar moet je hard voor werken. Dat zou ieder succesvol persoon in de diaspora moeten weten. Het is keihard werken en gedisciplineerd leven.


  Maak melding
 31. Begaafde speler en mooi mens deze Wijnaldum. Al fan van sinds zijn jeugd in Feyenoord. Een dankbaar mens die geen schepen achter zich verbrand. Dit is ook een persoonlijke uiting die bij hem past. Opmerkingen dat Suriname hier niets mee te maken heeft zijn uitermate ongepast. Wijnaldum heeft een zeldzaam hoogtepunt bereikt die hij mag vieren zoals het hem betaamd.


  Maak melding
 32. De drugstransporten vanuit Suriname gaan ook naar alle uithoeken van de wereld. Duikboten, vliegtuigen, helikopters, containers, schoenzolen, flessen siroop puilen uit van Surinaamse drugs.


  Maak melding
 33. twee goede voetballers, maar hun training en opleiding in het door velen vergruisde Nederlad hebben gehad, de enigste surinaamse verdienste hierin was het zaad van hun vaders, maar wat zijn we weer trots, tja een kinderhand is gauw gevuld


  Maak melding
 34. @ Rob
  Citaat: De Stichting Suriprofs heeft afgelopen weekend een zogenoemd ‘Cruijff court’ geschonken aan Stibula, de Stichting Buurtwerk Latour.

  Vind jammer dat de Suriprofs geen Cruijf court geschonken heben in Nickerie, Saramacca, en Commewijne !!!!


  Maak melding
 35. Waar zijn ze zo trots op dan ? Dat ze Surinaamse roots hebben ? Laat mij niet lachen zeg. Als deze twee zo trots op hun roots zijn dan zouden ze toch iets voor de Surinaamse samenleving kunnen betekenen ? Wat voor projecten stemmen deze twee ? het is heel hypocriet om met de Surinaamse vlag te zwaaien als je succes hebt. Maar doe dan ook iets voor het land. Help het land op te bouwen. Ook al bouw je een school of een gezondheidspost dan is dat al voor ons heel wat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES