donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameMarokkaanse minister van Buitenlandse Zaken op bezoek in Suriname

Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken op bezoek in Suriname

-

Does Travel & Cadushi Tours

De minister van Buitenlandse Zaken van Marokko, Nasser Bourita, heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Tijdens dit bezoek tekenden hij en de Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, ondermeer een document om de billaterale samenwerking met ons land te intensiveren.

De handel tussen beide landen is een van de belangrijke zaken die zal worden opgepakt. In dit kader zal een handelsmissie vanuit Marokko binnenkort een bezoek aan Suriname brengen meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Minister Bourita en zijn gevolg werden vanmorgen op het hoofdkantoor van BuZa aan de Combeweg ontvangen. Vervolgens begaf de delegatie zich richting het Suriname Diplomaten Instituut aan de Lim A Po straat.

Om 11.00u voerden de beide ministers billateraal overleg te Royal Torarica, alwaar ook de ondertekening van het document plaats vond. Minister Pollack- Beighle en haar collega sloten dit gedeelte af met een press statement.

https://www.facebook.com/infonationaal/videos/311622763120469/

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

35 REACTIES
 1. Allemaal nietzeggende landen waar Suriname zaken mee wilt doen. Nog is Nederland de grootste investeerder in Suriname. Blijft vreemd dat Nederland op afstand wordt gehouden. Het is simpel, kanabaliseer Bouterse ten gunste van een goede samenwerking met Nederland. Daar worden de Suri’s pas wijzer van.


  Maak melding

 2. Dit is de afspraak die zij al in 2017 hebben gemaakt ,Surname zou de relatie met Polisario die zij al sinds 1982 met elkaar hebben laten vallen in ruil voor handel met Marokko en vandaag zijn de Marokkanen langs geweest om de contracten te tekenen


  Maak melding

 3. Stikolama
  12 juni 2019 at 22:09

  Nederland heeft al 400 honderd jaar geprofiteerd

  ===============================

  Voor de onafhankelijkheid was Suriname de rijkste land van Zuid Amerika en iedereen in Suriname had genoeg werk en geld. Ja Suriname heeft onderleiding van Nederland
  ook geprofiteerd. De Afrikaanse mentaliteit heeft het land kapot gemaakt. Of snap je dat soms niet ?


  Maak melding

 4. Onzedelijke dans voor die arme Marokkaan die een hele andere opvoeding heeft gehad.
  Schaamteloos gedrag van Yildiz dat zijn op de knieën gaat met haar seksueel getinte dans. Wat dansen betreft kan Yildiz het van de Marokkaanse vrouwen leren. Zij dansen veel netter. Yildiz verdiend heropgevoed te worden. Trouwens wat heeft Marokko Suriname te bieden. Niks Nada. Holland is overspoeld met Marokkanen die hun eigen.
  land zijn ontvlucht vanwege armoede. Straks wordt Suriname overspoeld met de Mokro Maffia dan krijgt Suriname de poppen aan het dansen. Dan volgt de ene na de andere afrekening.


  Maak melding

 5. De marokkanen zelf ontvluchten hun eigen land. Dan vraag ik mij af wat zij aan Suriname te bieden hebben.
  Of misschien nu toch emigreren naar Sur.


  Maak melding

 6. Tjepotie! Echt schaam me diep. Soso blaka mangs. En eindelijk hebben het soort zich gevonden wat bij hun past. Zoals ik al eerder zei, Marrokanen en blaka mangs zijn exact hetzelfde. Noordafrkanen en zuidafrkanen. Een pot nat.


  Maak melding

 7. Weer zo een nikszeggende ontmoeting met allemaal overeenkomsten waarvan je over een tijd niks meer verneemt. Wat hebben de twee landen elkaar te bieden op economisch gebied ??? Marokko is zelf ook afhankelijk van buitenlandse investeringen . Hoeveel Marokkanen ontvluchten hun land niet om het geluk in Europa te zoeken. Van de Nederlandse garnalenvangst wordt het grootste gedeelte naar Marokko verscheept om er gepeld te worden . De Surinaamse regering maakt zich ontiegelijk belachelijk om te doen alsof de poorten van de hemel open gaan voor het volk door dit bezoek .


  Maak melding

 8. ai boi meer hasj import in suriname de marokkies zullen de hand over nemen van bordo en zijn gang meer gangs shootings gebeurt al in nedeland dus tik ai loekoe


  Maak melding

 9. De koning van Marokko heeft Desi Bouterse uitgenodigd met zn rovers hem te bezoeken.

  Jammer voor Bouterse is dat alleen z’n rovers op pad zullen gaan maar hij thuis zal moeten blijven..Wachtend op de mooie verhalen, zittend als een vogel gevangen in een kooi vol met goud.


  Maak melding

 10. Spoedig hebben we een couscous restaurant, een geiten ranch en een camelen weide De moslims kunnen schapen bid kleedjes van Marokko kopen. En de koning kan lachen.


  Maak melding

 11. @ tungak,
  Dommerik !! Ooit gezien wat een geweldige landbouw produkie Marokko heeft ?? Kijk maar naar de groenten en fruitsoorten die ze naar Nederland exporteren !!
  Ze kunnen ons ook leren om schapen en geiten teelt uit te oefenen !!
  Surinamers zijn “boerikiess” vergeleken bij de Marokkan. In Nederland, burgemeester van Rotterdam,Voorzitter
  van de 2e kamer !!
  Geen slecht bezoek zou ik zeggen !!
  Ze zullen onze hout niet wegdragen !! En ook niet ons goud uit de bodem.
  Njang switie “kebab” nanga couscous en heerlijke pittige kruiden en een lekkere marokaans brood !!


  Maak melding

 12. Nederland is het al spuugzat met de marrokanen.
  Ja laat ze maar naar Suriname gaan,ze kunnen goed opschieten met de creoolse broeders.Die komen ook uit afrika. Suriname wordt nog erger dan Dubai.Welke marrokaan is een goede ? Ze zijn allemaal aggresief,kunnen niet netjes praten,onbeschoft geen manieren.Ze denken dat ze heel geweldig zijn.Maar alleen durven ze niks,alleen met een grote groep.
  De enigste ras die in Nederland voor me meeste problemen zorgen.Ik ken geen een andere volk in Nederland die zo als marrokanen zijn,ja misschien de turken ernaas.


  Maak melding

 13. @koos,
  Hoe bedoel je; Marokko nietszeggend land waar Suriname niets aan heeft.
  Marokko produceert nog steeds de beste hasj (polm) van de hele wereld.


  Maak melding

 14. @Dezus Christoez
  Marokko produceert de beste palmolie dat is zo.
  De verwende surinamers kunnen wat gaan leren van de marokkanen.De marokkanen werken om gekend te worden voor hun palm olie,zelfs jij prijst ze de hemel in.Ze hebben wat de surinamers gezworen hebben nooit te doen..de marokkanen WERKEN!!
  Misschien leeft bij lou de gedachte dat het de verantwoordelijkheid is van de Wereld om de niet werkende surinamers te verzorgen!!
  Sheesjes…welke voordelen heeft Marroko aan de luie verwende surinamers?!
  Ze vragen alleen maar om koppijn!!


  Maak melding

 15. @ Koos, 12 juni 22.25 u
  je lult nu gewoon.

  De mentaliteit die Suriname kapot maakt is niet Afrikaans. Zo ja, leg me uit, uit welk deel van Afrika. Of is je kennis zo beperkt dat je alleen arme zwarte Afrikanen en Afrikaanse landen kent?
  Met jou meerderen trouwens, net zoals men denkt dat India alleen uit de smerige Ganges bestaat en Marokko alleen boeven kent.

  Jij bent zogenaamd “wit”. Heeft de Hitler mentaliteit jou en/of “je” volk je gevormd zoals je nu bent?

  Als het slechts aan mentaliteit ligt, dan is het de SURINAAMSE mentaliteit waar men slachtoffer van wordt.
  Daar is niet één deel van onze bevolking schuldig aan, maar ALLEN!!!
  Over het ontstaan van die mentaliteit wil ik het niet hebben, daar we VOORUIT moeten kijken. Aan nog meer (witte) gifkikkers hebben we niets.

  Blijf kritisch, maar ook opbouwend en klets niet slechts negatief uit je nek.

  Men doet voorkomen alsof Suriname bestaat uit enerzijds domme, rovende mensen en anderzijds hele slimme, hardwerkende mensen, met daaraan gekoppeld een etniciteit.
  Als dat zo was, dan zou ook vóór de onafhankelijheid, met name ver daar voor, Suriname ook niet welvarend geweest zijn.
  Want niet jullie, afstammelingen van Hitler en co, deden het harde werken. Het witte, “slimme” denken was grotendeels eenzijdig gericht.
  Toen was samenwerken, ondanks onderlinge verschillen, een hoger doel dan de HAAT die er nu is en gezaaid wordt én die nu ook al geoogst wordt.
  Jij doet er als zogenaamde slimme jongen, anno de 21e eeuw nog steeds aan mee. Niet veel bijgeleerd dus.

  Uiteraard zal nu gezegd worden dat ik onzin zit uit te kramen en dat dit geen vergelijking is en bla, bla, bla. Exact hetzelfde voor jou dan.

  Ik mag binnenkort een 9 voor mijn leeftijd plaatsen, ben zeker niet achterlijk, wellicht zelfs beter geschoold dan jij. Ik weet genoeg van “jouw” land, de geschiedenis, de mentaliteit, daardoor de zienswijze, net zoveel als dat ik dat van mijn eigen land weet.
  Óók hoe het heden ten dage met “jouw” land, “jouw” slimme mensen, minstens net zo corrupt als bij ons gaat. Met dien verstande dat het een grotere pot is waar uit te graaien valt, minder sociale controle en meer zogenaamde eensgezindheid.
  “ Netwerken” is gewoon JATTEN en “vage deals” regelen. Bij ons heet dat corruptie.
  Maar dat “jouw” kaartenhuis is langzaam aan het instorten en moeten jullie dealen met een Baudet c.s., die nu denken dat ze het beter weten.

  Dus nogmaals Koos, LUL niet óf ga constructief meewerken óf hou je bezig binnen je eigen cirkel.

  Surinamers, welke etniciteit dan ook, begraaf al je frustraties en vooroordelen en zie in dat het SAMEN moet gebeuren. Ook zij die denken dat ze het nu goed hebben of slimmer zijn, ONGEACHT etniciteit, haarsoort en welke andere uiterlijke kenmerken dan ook,
  zolang we mekaar niet serieus nemen, onze verantwoordelijkheid niet nemen en een stelletje machtswellustige boeven , VAN WELKE PARTIJ DAN OOK, het land laten bestieren, zullen we bullshit van “witte” @Koos moeten aanhoren.

  Gebruik je verstand, deel je kennis, help je medemens en kies voor verandering , VERBETERING in het land, zodat geen enkele ex Hitler Jugend je nog kan vertellen hoe stom, lui en idioot je bent.

  Want inderdaad, er wordt veel achter massa’s aangelopen, korte termijn gedacht, gescholden, geroofd, gehaat, maar écht WIJ zijn niet achterlijk maar moeten onze verantwoordelijkheid weer nemen.
  Niet zoals vanouds, (oude politiek) maar zoals dat past bij de tijd van NU, met de bevolking van NU!!
  Niet alles kan aan een Overheid overgelaten worden. Er is ook een publieke verantwoordelijkheid. Harde noten kraken, drastische maatregelen nemen, vooruitkijken, corrigeren.

  Lastige klus binnen zo een kleine gemeenschap waar “ ons, ons kent en ons, ons zal moeten corrigeren”
  “ Ons” kan je familie, je buurman, je voormalige leraar, je peetoom of peettante, je voormalige klasgenoot zijn. Verdomde lastig, maar het zal moeten!!, wil je die negatievelingen laten zien dat het beter kan en je kinderen een beter toekomst bieden.
  Blijf je negatief? dan verdien je alle bullshit.
  Alle kleine beetjes helpen!
  Een veranderende samenleving begint bij elk individu.

  Ik hoop het nog mee te mogen maken.


  Maak melding

 16. @Ray,
  Het sarcasme in mijn verhaal heb je niet begrepen en ik denk niet dat een simpele ziel als jij dat ooit zal snappen.
  Overigens heb ik het nergens in mijn posting over palmolie gehad en waar in mijn verhaal heb je kunnen uitmaken dat ik de mokro’s ophemel?


  Maak melding

 17. @Dezus
  Ik lees je posting voor een tweede keer en je hebt gelijk.
  Mijn excuses ,heb even niet oplettend gelezen..nu ik wel tijd heb zie ik mijn mistake eerder gemaakt…


  Maak melding

 18. @Olga
  Laat Marokko je niet horen meiske,echtwaar ze gaan de haren uit het hoofd trekken als het tot ze zal doordringen dat klagen en verwijten van elkaar de populairste bezigheid van de surinamers is.


  Maak melding

 19. @Ray,
  Zoals jij zouden er meer moeten zijn in Suriname. Gewoon toegeven dat je je vergist hebt en daarvoor je excuses aanbieden; big up.
  Overigens, ik zit al lang op deze site met de nick Dezus Christoez en je zou onderhand wel kunnen weten dat ik hiermee de spot drijf met iemand die zich Jezus Christus waant in Suriname. Iemand die denkt onsterfelijk te zijn en boven de wet staat. En die iemand ben ik Dezus Del Anus Christoez.


  Maak melding

 20. Marokkaanse vrouwen zijn voor mijn part welkom in SU maar die Marokkaanse mannen moeten wegblijven. Ik heb zelf gezien wat voor een puinhoop die mocro’s ervan hebben gemaakt in Europese landen als NL en die rommel wil ik niet hebben in SU. We hebben hier al genoeg problemen.


  Maak melding

 21. Bepaalde leden hier hebben echt stront voor het ogen als het gaat om politiek en dus schuiven ze alles op de man af

  Nieuws gaat over Marokko en Suriname die elkaar in Paramaribo getroffen hebben en het is niet de eerste land in Zuid Amerika die de Marokkaanse minister aan deed na zijn bezoek aan Suriname is hij direct naar Brazilie gegaan om steun te krijgen voor polisario kwestie

  Suriname was al sinds jaren 80 geen bondgenoot van Marokko en dus is het nu hersteld door zakelijke afspraken met elkaar te maken

  En wat betreft Marokkanen in Suriname ?

  Er zijn zat Marokkanen die daar wonen en bedrijfjes hebben en als je bang bent voor de islam in Surname genoeg moslims die daar wonen en bedrijfjes hebben

  Bepaalde Surinamers uit Nederland zijn geen Surinamers maar Surinamers die mee lopen met de witte cultuur gasten en denken dat ze een witte huid hebben.

  De echte Surinamers wonen in Suruname en het zijn geen gevluchte gasten zoals velen van hun in Nederland waar ze niks anders doen dan slijmen bij de witte huid om er bij te horen


  Maak melding

 22. @Koos
  Dit is denk ik de tweede keer in mijn leven, waarbij ik vind dat ik een een reactie achterlaat op een reactie bij een nieuwsbericht en mij meng in een discussie, maar wil graag op jou reageren.

  Ik ben Rashid, 27 jaar, half Marokkaans, half Surinaams en geboren in Rotterdam. Daarom kan ik je verzekeren dat ik zowel de Marokkaanse, Surinaamse en de Nederlandse cultuur heb meegekregen. Ik kan je garanderen dat ik vanwege deze “unieke” achtergrond ontzettend vaak heel, maar dan ook heel goed heb gegeten in de afgelopen jaren. Een dag Couscous of Tagine, een dag Roti of Heri Heri, maar ook een Hollandse hap smaakt ook prima.

  Hoewel je bovenstaande misschien (is een aanname, die moet ik niet maken) als loze informatie ziet, wil ik je laten inzien, dat culturen, geloofsovertuigingen en verschillende waarden en normen dichter bij elkaar liggen dan je denkt. Althans ik kan niet voor jou spreken of denken, maar dat is wel wat ik opmaak uit je bericht.

  Om te voorkomen dat mensen die dit lezen, moeten gaan zoeken naar jouw bericht is hieronder een kopie van wat jij heb geplaatst. Mijn reactie hierop is te lezen onder jouw bericht.

  ******
  Nederland heeft al 400 honderd jaar geprofiteerd
  ===============================
  Voor de onafhankelijkheid was Suriname de rijkste land van Zuid Amerika en iedereen in Suriname had genoeg werk en geld. Ja Suriname heeft onderleiding van Nederland
  ook geprofiteerd. De Afrikaanse mentaliteit heeft het land kapot gemaakt. Of snap je dat soms niet ?
  ***

  Ik moet je nageven dat je eerlijk en ontwappenend begint met een duidelijk statement, waarbij je straight-to-the-point bent en duidelijk bent over de rol van Nederland gedurende de volgens jou 400 jaar die zij van het land hebben geprofiteerd. Als je in het vervolg reageert op een online nieuwsbericht, waarvan jij niet zeker bent of deze uberhaupt verdwijnt, zorg dan dat de informatie klopt en doe je huiswerk. Iets vanaf je computer typen, zonder dat iemand je erop aanspreekt is heel makkelijk, maar als je besluit het doen, doe het dan goed! Zorg dat je niet met bullshit komt, maar met harde feiten.

  Kort lesje geschiedenis:
  Aan het eind van de 16e eeuw, dus 1590 o.i.d. kwamen de eerste Nederlanders naar Suriname, misschien waren zij wel van plan eerder te komen, maar de Spanjaarden en Portugezen waren al sinds 1442 aanwezig in het land en die hadden de Nederlanders gewaarschuwd dat de toenmalige stammen een bezoek van Europeanen niet konden waarderen. En ja, geef die stammen eens ongelijk?! Onbekende mannen komen aanvaren en vinden dat zij het leefgebied van deze stammen, zonder pardon kunnen opeisen. Als bij jou een wildvreemde in je huis binnenkomt, op de bank gaat zitten en je eigenlijk het liefst aan de ketting heeft, alsof jij z’n hond bent, verwacht ik dat jij dit niet op prijs stelt, maar dat geldt evengoed voor mij. It didn’t work, as they hoped it did!

  De Portugezen en Spanjaarden, waaronder ook Columbos hielden zich rustig, bleven varen langs de kust en kwam af en toe aan land, maar men liet elkaar met rust (zoals het hoort). Destijds, maar ook in onze tijd is het normaal respectvol met elkaar om te gaan. De Nederlandsers vertokken weer op zoek niet een andere plek, maar zoals je al aangaf en van algemene bekendheid in zowel Nederland, Suriname en ver daar buiten, heeft het niet lang geduurd voordat de Nederlanders weer voet aan de grond hebben gezet.

  In 1616 kwamen de Nederlanders terug en ontstond de eerste door Nederland opgerichte kolonie in Suriname. Essequebo een kolonie die heeft bestaan tot 1814. Zoals te verwachten heeft het geen jaren geduurd, voordat de ruilhandel met mensen kwam, oftwel de slaven. Doordat de tabakoogst in 1627 tot drie keer achter elkaar mislukte zijn mensen aan boord van schepen, waarvoor geen plek meer was op de eindbestemming Jamaica en Barbados naar Suriname gebracht en waren de eerste slaven een feit.

  Is het een gebrek aan doorzettingsvermogen van de persoon, wiens tabakoogst tot drie keer een mislukking is geworden, of mis je wat connecties in je bovenkamer als je bedenkt na een paar keer slecht te hebben geoogst, slaven in dienst te nemen? Ik citeer een zin uit jouw reactie, want ik ben nogal benieuwd.

  ***
  De Afrikaanse mentaliteit heeft het land kapot gemaakt. Of snap je dat soms niet ?
  ***
  Alhoewel ik weet dat je bericht in eerste instantie niet aan mij is gericht. Ik snap ’t niet, dus als je dit kan toelichten. Heel graag. Ik maak er namelijk op dat de in dit geval Kapitein Marshall iets aan het kapot maken was. Het ontnemen van de vrijheid van een ander persoon. Dan maak je naar mijn idee iets kapot.

  Hoe noem jij die Nederlanders die de slaven hebben bestolen van hun leven? Volgens mij spreken wij dan van diefstal? Sprake van een hoog criminaliteitsniveau?

  Verder benoem je dat de Surinamers hebben meegeprofiteerd van de tijd, waarin de Nederlanders vonden Suriname van Nederland was. Ik denk dat jouw perceptie van profiteren heel anders is dan die van de meeste mensen, die die tijden hebben meegemaakt of oudere mensen die nog in leven zijn en de tijd voor de onafhankelijk zich kunnen herrineren. Zolang een land welvarend is en een klein deel van de bevolking merkt dit, waarbij voornamelijk sprake was van de Nederlander, meet je met twee maten.

  In je eerdere bericht gaf je aan dat Nederland de grootste financieerder is van Suriname. Dat is wel het minimale wat ze kunnen. Om je voorbeeld te geven. Op het moment dat ouders kinderen krijgen, blijven zij deze verzorgen totdat zij in staat zijn zelfstandig het huis te verlaten. Wij spreken dan over ongeveer 18-23 jaar. Vaak willen de ouders van de kinderen ze blijven ondersteunen met bijvoorbeeld de uitzet e.d.

  In het geval, zoals jezelf aangeeft van 400 kan je niet van een land verwachten, dat volledig is leeggeroofd, dit niet te doen. Je geeft aan dat je er niks over hoort, maar dat komt waarschijnlijk doordat de overheid zich ook bewust is van het feit dat dit het minimale is wat zij kunnen doen.

  Ik ben blij dat de samenwerking met Marokko wordt geintensiveerd en wie weet is Suriname in staat zichzelf goed te ontwikkelen, zonder de hulp van Nederland en horen wij jou daar ook niet meer over!

  Enjoy your day!


  Maak melding

 23. De meeste hier zijn blijkbaar zo achterlijk dat ze nog denken dat landen als Turkije en Marokko te vergelijken zijn met SU.. Marokko is de 2e grootste economie van Afrika en heeft één van de grootste groeipotenties.. Ze investeren nu ook al in west afrikaanse landen en dan vooral in de publieke sector.. Als je Marokko met Su wil vergelijken dan leven wij nog in de middeleeuwen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES