donderdag, mei 30, 2024
HomeNieuws uit NederlandAmsterdammers met Surinaamse roots kandidaat voor Europees Parlement

Amsterdammers met Surinaamse roots kandidaat voor Europees Parlement

-

Does Travel - naar Suriname

De een is arts, de ander advocaat. Beide hebben Surinaamse roots en staan op de kandidatenlijst voor het Europees Parlement namens de ChristenUnie-SGP: Efraïm Hart en Don Ceder. Hart en Ceder zien vanuit hun professie verschillende kwesties waarbij de Europese politiek aan zet is. Zij zullen de komende weken dan ook aandacht vragen voor thema’s zoals staatsloosheid, mensenhandel, het verhogen van de vaccinatiegraad en betaalbare medicijnen. 

Don Ceder (29 jaar) is advocaat en houdt kantoor in Amsterdam. Hij is vorig jaar door het Amerikaanse zakenblad Forbes geselecteerd voor de 30 under 30 Europe lijst op het gebied van ‘law and policy’. Hij is sinds 2018 fractievoorzitter van de ChristenUnie Amsterdam.

Efraïm (27) is arts en opgegroeid in Amsterdam-West. Hij is mede-auteur van verschillende digitale boeken over gynaecologie en werkt op de afdeling verloskunde & gynaecologie. Vorig jaar was Hart ook kandidaat voor de Amsterdamse gemeenteraad.

De twee geven aan de komende weken samen campagne te willen voeren. Hart: ’samen sta je sterk. Het maakt mij niet uit op wie je gaat stemmen, maar wij hopen op ieders steun richting het Europees Parlement. Er staat veel op het spel.’

Op 23 mei kan er in Nederlands gestemd worden voor het Europees Parlement.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. Ik lees vaak dat Surinamers geen kans krijgen in Nederland, dit is weer
  een bewijs dat dit niet waar is. De een is advocaat en de ander arts, dit hebben
  zij op eigen kracht bereikt door hard te werken en zelf de regie in handen te nemen.
  Veel Surinamers zijn te afwachtend en denken dat de regering/gemeente dingen
  voor hun regelt. Als je wilt werken moet je zelf elke dag het uitzendbureau bellen en
  niet inschrijven en dan maar afwachten. Met veel inzet kun je dingen bereiken en vaak
  kun je ook subsidies krijgen.


  Maak melding
 2. Er zijn heel wat Surinaamse zwarte artsen en advocaten in Nederland zowel mannen en vrouwen. Ik heb zelf een zwarte surinaamse rechter en officier van justitie gezien. De zwarte Surinamers doen het heel goed in Nederland er zijn ook veel die zaken hebben. En ze hebben het allemaal op eigen kracht bereikt. Ze doen het heel goed, beter dan die zogenaamde ondernemers van een bepaalde bevolkingsgroep die in de drugscriminaliteit zitten.


  Maak melding
 3. Eigenlijk zouden Surinamers deze talenten, zoals ook de kandidaat van D66 moeten steunen door massaal op hen te stemmen, dwars door politieke ideologieën heen. Niet alleen de Nederlandse maar ook de Europese politiek kan meer “kleur” gebruiken. Zelf zou ik nooit op een kandidaat stemmen die niets heeft bereikt in de maatschappij. Maar dit zijn toch mensen waarop je als srananman trots kunt zijn.


  Maak melding
 4. @Afiba,

  Van mij ga je een gele kaart krijgen. Je mag niet bevolkingsgroepen erbij halen. Dat is haat en bitterheid. Niet doen zuster! Zorg ervoor met een schoon geweten op te staan.


  Maak melding
 5. Erzijn heel veel Surinamers die de scholings/studiekansen kansen aangrijpen die Nederland hen te bieden heeft. Dit rijtje met geschoolde Surinamers kan men aanvullen met heel veel Surinaamse die liever anoniem door het leven gaan.


  Maak melding
 6. Humberto Tan

  Een van de prominentste nieuwe lintjesdragers is Humberto Tan. De tv-presentator werd in Amstelveen onderscheiden voor het vrijwilligerswerk dat hij doet. Tan is nu onder meer ambassadeur van de Stichting Wereld Natuur Fonds, het Rode Kruis en de Johan Cruijff Foundation. Hij zet zich ook in voor andere initiatieven op het gebied van sport en lezen en schrijven.

  “Je bent een hele bijzondere man”, kreeg Tan te horen:

  Gerard Spong

  Advocaat Gerard Spong kreeg een lintje uit handen van burgemeester Halsema van Amsterdam. Hij is onder meer onderscheiden voor zijn bijdrage aan de cassatierechtspraak. Halsema benadrukte bij de uitreiking Spongs maatschappelijke betrokkenheid. “En dat slechts met een vleugje ijdelheid.”

  Ricardo Tuinfort

  In Rotterdam is Ricardo Tuinfort benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Tuinfort zet zich in voor de bevordering en promotie van de Surinaamse en Caribische cultuur in Nederland. Hij is betrokken bij meerdere stichtingen, organisator van het Alle Tonen Festival in de havenstad en wordt omschreven als een ambassadeur voor de diversiteit in de podiumkunsten en de talentontwikkeling van artiesten met een niet-westerse achtergrond. Tuinfort kreeg zijn lintje uit handen van burgemeester Aboutaleb.


  Maak melding
 7. @Forza; je hebt het heel goed verwoord . Je kunt bereiken wat je wilt , ook als Surinamer. Indien je actie onderneemt en je vooral niet laat kisten door vooroordelen is alles bereikbaar. Daar kan ik uit eigen ervaring over praten. Wellicht dat deze twee heren als rol model kunnen fungeren voor andere jonge Surinamers . Want met alleen kapperzaken starten , rapper of voetballer willen worden gaan wij het niet redden. Wil je invloed uit oefenen in het machtscentrum (politiek) dan zal je hoger moeten scoren. Wij zullen ervoor moeten zorgen dat er niet over ons beslist wordt maar dat wij aan tafel zitten waar de besluiten genomen worden. Kijk bijvoorbeeld maar naar de Turken en Marrokanen die zijn heel goed vertegenwoordigd in de Tweede-Kamer. Iets om over na te denken.


  Maak melding
 8. Zelf ben ik niet zo van de lintjes, maar ik ben wel heel blij met de erkenning van de inzet en betrokkenheid van deze srananmans. Het past om ze te laten weten dat veel srananmans trots op hen zijn en dat ze gewaardeerd worden voor hetgeen ze doen.


  Maak melding
 9. Rajendre Khargi is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De bekende Surinaamse voormalig journalist/programmamaker en huidige voorzitter van de Stichting Diaspora Leerstoel Lalla Rookh, kreeg de onderscheiding overhandigd door de burgemeester van Culemborg, Gerdo van Grootheest. Deze voor Khargi complete verrassing werd hem uitgereikt in Culemborg, in het bijzijn van zijn echtgenote Amrita Sietaram en personen uit zijn internationale netwerk, onder wie veel Surinamers. Het initiatief voor de onderscheiding is ondernomen door Ramon Ramsodit, gewezen PvdA raadslid uit Rotterdam-Hoogvliet.


  Maak melding
 10. Doelen in het leven

  Mensen moeten doelen stellen en hebben in het leven en deze verwezenlijken. De realiteit is hoge doelen stellen en realiseren. Het individu zal dit moeten doen, de juiste mensen om zich heen hebben om dat doel te gaan realiseren.

  Als Surinamers verkeerde prioriteiten stellen en een no spang mentaliteit hebben zal van al hun kennis, aanleg, intelligentie, enz niets te recht komen.

  Het begint thuis, het gezin, Je vader, je moeder, de familie waarin je geboren bent, de school, goeroes, goede voorbeelden, discipline, de prestaties van het kind, de beste willen zijn, willen scoren, offers brengen, inzet, prioriteiten stellen en de lijn van het doel goed voor ogen houden. Volhouden ook in zeer moeilijke periodes en de beste scoor willen hebben, op school. Je moet weten wie je bent en als mensen allerlei op en aanmerkingen over je maken moet je daar ook mee weten om te gaan, assertief zijn, tact, soms je mond houden enz. Als je dat niet weet en je gaat aan onder door zal je het niet redden. Zij die het beste met al de tegenslagen die de op hun pad tegen komen en het ermee omgaan zullen het overleven.

  Dat geldt voor iedereen. Niets komt vanzelf, ook de kans moet je krijgen ( zie maar de top in het bedrijfsleven, old-boysnetwerk), maar vaak kan je gaan voor je eigen zaken en pad, zie maar deze jongens, hun opleidingen en voor een politieke carrière.

  Ik wens ze succes toe! Als de SuriNeds op ze gaan stemmen, hun partijprogramma’s de doelen duidelijk maken aan de SuriNeders en deze zich in kunnen herkennen komt het wel goed.

  Deze Surineds laten zien dat er kansen zijn en dat ze doelen stellen en ook voor gaan. Een goed voorbeeld voor de jonge Surineds.

  Iedereen moet zijn/haar doelen stellen en ervoor gaan. Er zijn genoeg Surineds die na een academische opleiding gewoon gaan werken en daarin hun carrière vervolgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. Ben trots op elk getint persoon die zijn/haar geld op een eerlijke manier verdient. Als advocaat of vuilnisman, maakt mij niet uit. Van zulk positief nieuws word ik blij.


  Maak melding
 12. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Amsterdammers met Surinaamse roots kandidaat voor Europees Parlement.
  En niet te vergeten om ook op de volgende kandidaat te stemmen.
  Kandidaat Europarlementariër namens D66 (nummer 2) Raoul Boucke vertelt wat hij wil doen om Europa te verduurzamen:

  Dus ik hoop dat deze kandidaten alsnog gekozen zullen worden voor het E.P.
  Het zal niet gemakkelijk zijn.
  Want voor Nederland zijn er slechts 29 EP-zetels te verdelen.
  Dus zijn er echter relatief veel stemmen nodig om een zetel te veroveren.
  Maar wij kennen reeds jaren de mentaliteit van onze mensen in Nederland.
  Ze praten, maar gaan niet naar de stembus.
  En om gekozen te worden, zal je volgens mij ongeveer 160.000 stemmen nodig hebben.
  Ik kan mij in het aantal vergissen.

  Maar bij Europese verkiezingen is de opkomst wel vaak relatief laag, vooral vergeleken met nationale verkiezingen. Bovendien is er geen ‘Europese regering’ die al dan niet haar meerderheid kan verliezen, zoals in nationale verkiezingen. Daarom relativeren politici wie dat uitkomt, het belang van de verkiezingen graag.

  Maar in ieder geval ga ik altijd stemmen.


  Maak melding
 13. Ze hebben het op eigen kracht bereikt? Zeker, maar vergeet niet dat als je lid bent van zo’n gristensekte, dat ineens alles je komt aanwaaien. Die mensen helpen elkaar aan alles, ook aan vrouwen en banen.


  Maak melding
 14. @ Pakiratigri zegt: “Van mij ga je een gele kaart krijgen. Je mag niet bevolkingsgroepen erbij halen. Dat is haat en bitterheid. Niet doen zuster! Zorg ervoor met een schoon geweten op te staan.”

  Behalve als het “witten” zijn, want die krijgen van jou collectief de schuld van wat sommigen van hun voorouders heel lang geleden gedaan hebben. Alle “witten” moeten daarom gestraft worden en betalen nietwaar? Wat ben je toch een vreselijke schijnheil!
  Neem je eigen advies eerst maar eens ter harte voordat je anderen de les gaat lezen, iets wat je blijkbaar graag doet. Stop je gele kaarten maar op een plaats waar de zon nooit komt.


  Maak melding
 15. Bij verkiezingen gaat niet of iemand Surinaamse achtergrond heeft of niet.
  Ik kies allereerst op basis van het partijprogramma, ben je het eens met hun visie b.v. over milieu, abortus, migratie beleid, onderwijs, etc.

  Zitten er mensen met een Surinaamse achtergrond in de partij van mijn keuze dan ga ik vervolgens kijken wat ze hebben gedaan, hoe lang ze politiek actief zijn en of ze betrokken zijn bij het reilen en zeilen van de Surinaamse gemeenschap in Suriname.

  Als de betrokkenheid groot is zal ik op hem/haar stemmen en zeker niet alleen vanwege het feit dat het iemand met een Surinaamse achtergrond/root is.

  Maar in algemene zin ben ik trots op een ieder met Surinaamse root die de kansen die Nederland biedt met beide handen aangrijpt.


  Maak melding
 16. Standard LCF 26 april 2019 at 16:31
  En Suriname moet natuurlijk niets hebben van deze mensen (Lees: Nederlanders)…. Is toch zonde hoor!”

  Volgens mij is het wederzijds. Ze hebben duidelijk gekozen voor Nederland en Europa, en voor de Nederlandse en de Europese politiek.
  Ik wens ze alle succes.


  Maak melding
 17. Waar zijn al die schreeuwers, geen kansen in Nederland.
  Je moet wel uit je stoel komen en de gordijnen open doen. En
  niet alleen op 5 dec om te protesteren tegen zwarte piet, en als je
  dan weer thuis komt doodleuk zelf Sinter Klaas vieren. Mensen je moet
  je kans pakken in Nederland. De mensen die een lintje hebben gekregen, gefeliciteerd.

  Rode kaart voor de papieren tijger.


  Maak melding
 18. Inderdaad Afiba die zwarten doen het goed in Nederland en nu mogen ze oprotten naar hun land om het land op te bouwen. Denk je dat ze terug willen of vinden ze het toch fijner om hier te blijven wonen. Trots ben je pas als je ballen hebt om terug te gaan om het land op te bouwen. Jouw sneer naar een bepaalde bevolkingsgroep laat zien hoe je een stuk bedorven vlees bent


  Maak melding
 19. Er zijn ook zat mensen uit die ene bevolkingsgroep die zonder malafide praktijken een bedrijfetc hebben weten op te bouwen. Ook zijn er zat die arts, advocaat, ingenieurs, etc.etc. zijn. Deze hoogopgeleiden hebben de kansen die zij aangeboden hebben gekregen aangepakt.

  Dat er onder die ene bevolkingsgroep mensen zijn die zich met criminele zaken bezighouden is bekend, maar criminelen komen in elk land en onder alle bevolkingsgroepen voor.
  Met die ene bevolkingsgroep wordt natuurlijk de hindustanen bedoeld. Maar wat er zich onder de creolen/marrons afspeelt, benoemt men niet. Dit is het gedrag van laffe mensen.
  Nog altijd zijn er meer eerlijke hindustanen dan oneerlijke.


  Maak melding
 20. when they get caught with drums they are Nederlanders but when is football or politics in NL they call them Surinamers. Bet if they get caught up in crime they will not be called Surinamers but Nederlanders. Bloody Hypocrites


  Maak melding
 21. Intussen heeft een derde van de Surinamers in Holland een blanke man, vrouw, schoonzoon, schoondochter. Dus vroeger naaiden die plantage-eigenaars hardhandig de slavinnen en contractarbeiderinnen, nu wordt er uit vrije wil flink genaaid. Precies zoals de Heere het wil. Gaat heen en vermenigvuldigt u. De Heere heeft nooit gezegd wie zich met wie moest vermenigvuldigen, als je maar meer en meer nakomelingen maakt.


  Maak melding
 22. @afiba waarom hoor ik jou niet over de vier zwarten die in het Zuiderpark een blanke meisje mishandeld hebben en ook beroofd ? Een columniste van Turkse afkomst schreef in haar column in het AD hierover en haar conclusie was dan ook dat je nu niemand over racisme hoort schreeuwen maar was het andersom geweest dan waren de zwarten als eersten om het woord racisme te bezigen. Een zeer terechte opmerking van die Turkse columniste. Alleen ben jij verschrikkelijk Hypocriet


  Maak melding
 23. Yiyani van Turken Marokkanen en Nederlanders krijgen Hindoestanen veel waardering maar van een zwarte zal een Hindoestaan nooit waardering krijgen. Het zit nu eenmaal in hun genen om anderen te haten.


  Maak melding
 24. Als de NDP en alle overige politieke partijen oog hadden voor geboren als Surinamers in het buitenland en hen ook de mogelijkheid geven en gunnen dan zou zo een regering zich kunnen meten met vele anderen ter wereld.
  Voor het kleine aantal mensen met Surinaamse roots is het aantal specialisten op hun vakgebied ontzettend veel te noemen.
  Rechters, artsen, internisten, apothekers, tandartsen, chirurgen op diverse vakgebieden, accountants, fiscalisten, advocaten, politicologen etc etc.

  Man man bedenk dat de Surinaamse regering over zulke vaklieden zou beschikken en dat de ministeries bemand werden met deze vaklieden alsook de ziekenhuizen etc.
  Ai dan zou Suriname draaien als een tierelier.
  Ai zou, zou als als


  Maak melding
 25. In Dagblad Suriname onder de rubriek De Vrije Tribune staat het eerste en tweede artikel van het artikel: Maak Suriname Singapore.
  Dat Singapore is wat het is komt doordat de regering de beloftes gedaan aan het Singaporese volk ook waar maakt.
  De schrijver Balraadjsing haalt hard uit naar vooral de huidige regering.
  Veken zullen deze waarheid beslist niet waarderen.


  Maak melding
 26. Nu zijn het nederlanders met surinaamse rootsm bij die vent die gepakt was met geld was het een surinaamse amsterdammer. Deze zijn 2 nederlanders welk paspoort heb je?? Dat ben je.


  Maak melding
 27. Zowat 100% van de Nederlanders is niet authentiek.
  Ze hebben bloed uit vele vaten in zich, zoals Vikingen, Moormannen, Moddermannen, Saksen, Franken, Friezen Romeinen, Spanjaarden, Duitsers, Fransen enz.
  De soldaten van Rome, Spanje, Duitsland, Scandinavië hebben hier veel vrouwen verkracht. Daarom is Nederland geen echte volk. Ze hebben teveel gemengd bloed wegens al die verkrachtingen door de bezetters en later bloedvermenging met de nieuwe Nederlanders.
  Als je nagaat wat die Bolle met z’n LaTina en minkukels Ahalia, Azalia en Akalia in hun mars hebben, dan zijn ze nauwelijks Nederlanders te noemen.


  Maak melding
 28. @Jesse
  Is Suriname dan een echt volk? Ze hebben toch ook een zeer gemengde bevolking? Daar is toch niks mis mee? Ik vind dat je respectloos over Nederland,de Nederlanders en het koninklijk huis praat.Wil je dat in het vervolg nalaten? Het siert je niet bepaald.


  Maak melding
 29. Drie kandidaten met een Surinaamse achtergrond maakt het kiezen op een van hen niet makkelijk. Ik ga in elk geval op een van hen stemmen omdat het een srananmang, een kondremang is.


  Maak melding
 30. @Percival,

  Wil jij van respectloze feiten respectvolle feiten maken? In wiens belang doe jij dat? Het zijn feiten wat ik noem. Als jij daar niet tegen kunt, dan creeer je voor jezelf stress. Misschien sieren leugens jou wel.


  Maak melding
 31. @ Perdiep, no it’s just the other way around: when they get caught with drugs they are called Surinamers, but when they are succesful, they are being called Nederlanders.

  However, i am very proud of these two EP-members. Keep up the good work men. There are many more who will be following your good example.


  Maak melding
 32. Bigi Sma, jij kan dromen over de inzet van de deskundigheid van de Srananmangs die in Nederland wonen. In Suriname zijn er ook tal van de deskundigen die hun uiterste best doen om het land tot ontwikkeling te brengen. Maar jij vergeet dat er in de Surinaamse samenleving tegenkrachten aanwezig zijn die alles bij het oude willen laten blijven. Zij hebben belang bij stagnatie in de ontwikkeling van het land omdat zij baat bij hebben.


  Maak melding
 33. Trouwens heel interessant om te vernemen dat de moeder van Efraim Hart ook als arts ( intensivist) werkzaam is in een Amsterdamse ziekenhuis. Moeder is niet actief in de politiek, maar zij steunt haar zoon van harte met zijn politieke ambities. Dit soort mensen verdient onze steun. Dus ik roep alle Surinamers om hun voorkeurstem uit te brengen op een van de kandidaten met Surinaamse roots. Het zou prachtig zijn als alle drie kandidaten in het Europese parlement worden gekozen.


  Maak melding
 34. @ RobG: Je zegt: “Drie kandidaten met een Surinaamse achtergrond maakt het kiezen op een van hen niet makkelijk. Ik ga in elk geval op een van hen stemmen omdat het een srananmang, een kondremang is.”

  En dat is nu juist de pest van Suriname die het land niet verder brengt. Je stemt op iemand vanwege zijn afkomst, dom dom dom. Dat is racistisch denken wat door Surinamers Nederlanders verweten wordt, maar waar men zelf niet bepaald vrij van is.
  De juiste weg is om te kijken waar iemand voor staat en dan je keuze te maken. Je stemt op de binnenkant, niet op de buitenkant. Je kondremang zijn trouwens al tientallen jaren Nederlanders, niet Surinamers, kijk maar naar je paspoort.

  Met de tegenkrachten die in Suriname alles bij het oude willen laten bedoel je toch de kliek rond Bouterse, de drugshandelaars en de corrupte dieven, neem ik aan? Die willen namelijk nog vijf en geen verandering!


  Maak melding
 35. Zij zullen de komende weken dan ook aandacht vragen voor thema’s zoals staatsloosheid, mensenhandel, het verhogen van de vaccinatiegraad en betaalbare medicijnen.

  Zeer interessante zaken voor SuriNeds waar zij zich voor gaan inzetten

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 36. waar is de site waar je een …. visa …. kan vragen naar s m e ..
  hoe makkelijk is ook voor de bejaarden die niet zo kunnen omgaan met de computer..


  Maak melding
 37. @Hans van den Broek, vraag jij je eens af waarom Turken en Marokkanen goed vertegenwoordigd zijn in de Nederlandse politiek. Zij krijgen en genieten de volle steun van hun achterban. .


  Maak melding
 38. eindelijk gaat het niet over de ndp en bouterse
  gaan jullie zo door en hou vol.
  er is meer dan ndp en bouterse
  mensen zijn wakker geworden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES