maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenMedia en literatuurKoninklijke onderscheiding voor Humberto Tan en Gerard Spong

Koninklijke onderscheiding voor Humberto Tan en Gerard Spong

-

Does Travel - naar Suriname

TV-presentator Humberto Tan is vandaag in Amstelveen bevorderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor het vrijwilligerswerk dat hij doet. De in Suriname geboren Tan is nu onder meer ambassadeur van de Stichting Wereld Natuur Fonds, het Rode Kruis en de Johan Cruijff Foundation. Hij zet zich ook in voor andere initiatieven op het gebied van sport en lezen en schrijven.

Ook de Surinaams-Nederlandse advocaat Gerard Spong kreeg een lintje uit handen van burgemeester Halsema van Amsterdam. Hij is nu Officier in de Orde van Oranje-Nassau, onder meer vanwege zijn bijdrage aan de cassatierechtspraak. Halsema benadrukte bij de uitreiking Spongs maatschappelijke betrokkenheid. “En dat slechts met een vleugje ijdelheid.”

Andere Nederlanders met Surinaamse roots die een onderscheiding kregen zijn:

Niermeladebie (Rinia) Hanoman (Suriname 1957). Zij zet zich sinds 1992 belangeloos in voor de multiculturele samenleving. Dat doet ze op veel verschillende manieren. Ze was 12 jaar steunfractielid van D66 in Geldermalsen. In die periode was ze ook 3 jaar lid van de Vrouwen Advies Commissie. Van 2004 tot 2010 verzorgde mevrouw Hanoman als bestuurslid de beleidspromotie van de Stichting Mediation Initiatief Rivierenland. Tien jaar lang was ze mentor en coördinator bij de Stichting Jong Ondernemer voor studenten die een eigen bedrijf willen starten. Ook sloot ze zich aan bij de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO). Dan was ze ook nog voorzitter van de werkgroep onderwijs fairtrade van de gemeente Culemborg en buurtbemiddelaar voor de gemeenten Nieuwegein, Tiel en Culemborg. Sinds 2018 is ze vrijwillig energiecoach bij Vrijstad Energie.

Rajendre Khargi (Parimaribo 1955) heeft zijn bestuurlijke kwaliteiten bij veel organisaties ingezet. Heel bijzonder is dat hij sinds 2006 het onderwijs in en het onderzoek naar de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap in Nederland, Suriname en India bevordert. Met de stichting Diaspora Leerstoel Lalla Rookh wordt de kennis en informatie hierover vergroot en verspreid. De heer Khargi was eerst secretaris en later voorzitter van deze stichting. Verder is de heer Khargi sinds 2005 bestuursvoorzitter van OneWorld. Dit is een internationaal opererende non-profit organisatie die zich richt op nieuwe media en ICT voor organisaties die zich bezighouden met ontwikkelingssamenwerking.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Volgend jaar krijgt Bouterse er 1!! als misdadiger en moordenaar!!! en een jaar later hoe je een land naar de kloten kan krijgen!! Weer een jaar later hoe hij met name de Surinamers in zijn onderbroek kan stoppen en staande met kleren aan naaien!!


  Maak melding
 2. Terecht, mensen om tegenop te kijken, daar kunnen die paarse criminelen een voorbeeld aan nemen, die geridderd worden met de gele ster voor hun ciminele activiteiten.


  Maak melding
 3. De maatschappij wil vooruit dus ze stimuleren mensen om allerlei activiteiten te plegen en het dan met lintjes te versieren.
  Maar de mens is gemaakt om te eten, drinken, slapen, af en toe werken en voort te planten. Geen enkele andere wezen pleegt onnodige activiteit. Ze zijn heel minimaal daarin.
  Mensen plegen extra activiteit vnl door 4 redenen:
  – ze kunnen niet rustig zitten of liggen
  – ze willen aanzien en luxe
  – ze willen domineren en leiden
  – ze willen anderen helpen
  Dit zijn allemaal gebreken van de mensen. Om daarvoor een lintje te krijgen?
  Maar wie geeft die lintjes? De staat.
  Wat is haar motief daarvoor? Drieledig.
  Een: als mensen meer activiteiten ontplooien, dan hoeft de staat dat niet te doen en bespaart ze geld, waarmee de ambtenarij zichzelf kan belonen
  Twee: hoe meer mensen doen, des te meer belastinggeld binnenkomt bij de staat en kan de ambtenarij zichzelf belonen.
  Drie: ooka anderen willen een lintje, dus die gaan ook activiteiten ontplooien, wat dus ten bate komt van de ambtenarij.
  Is dit dus een goed ding?
  Ja, wel voor de staat (ambtenarij) en ook voor de gebrekkige mensen (die naar lintjes dorsten), maar nee, niet voor de meeste mensen, want hun rust en ingebakken tevredenheid met het minimale wordt verstoord en ze worden gedwongen tegen hun natuur in actiever te worden dan nodig is. Dus de gebrekkige mensen moeten ophouden hun handicap aan de maatschappij op gte dringen.
  Conclusie: die hele lintjesregengedoe is onnatuurlijk en leidt tot overmatige activiteit wat ook nog eens slecht is voot het milieu en de klimaat.


  Maak melding
 4. Gefeliciteerd heer Umberto Tan met deze koninklijke onderscheiding.
  Ook naar de heer Gerard Spong gaan mijn felicitaties uit ivm deze koninklijke onderscheiding.
  Er was ook nog vrij recent iemand van Surinaamse afkomst onderscheiden, dacht de heer Rajendre Khargi; ook deze meneer wil ik feliciteren met zijn koninklijke onderscheiding. Well done.


  Maak melding
 5. Van mij krijgt de AD columniste Ekiz de allerhoogste onderscheiding. Deze Turkse dame heeft de laffe mishandeling door vier zwarte straatmeiden van een Nederlandse meisje onder ogen van politie en het OM gebracht. Deze dame heeft de mishandeling met een retorische vraag onder aandacht van de politiek gebracht : waarom is nu geen sprake van racisme en discriminatie ? Omdat de daders vier zwarten zijn? Deze dame verdient respect van tienduizenden ! Geen lintje want dat wordt ook aan schuinsmarcheerders uitgereikt maar respect van tienduizenden !


  Maak melding
 6. Je moet je diep schamen. Bij elk onderwerp heb je het over racisme en discriminatie. Ben je geobsedeerd van zwarte mensen of zo? Het gaat hier om een positief artikel over een zwart persoon, en weer gaat de 1 van de racisten van waterkant op de racistische toer. Heeft een zwart persoon al je haren uit je hoofd getrokken of zo? Waar komt jouw haat vandaan?


  Maak melding
 7. Spong had hét lintje natuurlijk nodig om te blijven staan”voor als hij mét pensioen gaat..! Anders is hij Surinamer af” want dan wordt hij vóór de leeuwen gegooid” mét name door de NDP van president Bouterse. Ubuntu”


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES