VIDEO: Installatie Landelijk Breed Overleg van mensen van Afrikaanse afkomst

26
VIDEO: Installatie Landelijk Breed Overleg van mensen van Afrikaanse afkomst

DEN HAAG, 2 feb – Surinamers, Antillianen en andere Nederlanders met een Afrikaanse roots, laten hun stem horen. Ze doen dat met de installatie van de LBO-raad. LBO staat voor “Landelijk Breed Overleg van mensen van Afrikaanse afkomst”. Twaalf leden van die raad werden onlangs in Den Haag benoemd.

Bestuursvoorzitter van het Landelijk Breed Overleg Civil Society van Afrikaanse Afkomst (LBOCSAAN), dr. Barryl Biekman zei hierover: 

Het bestuur heeft met de installatie van de LBO-Raad, een belangrijke stap gezet in het proces van het institutionaliseren van de Stem van de Civil Society van Afrikaanse Afkomst in Nederland. Hiermee krijgt de gecoördineerde, gestructureerde, samenhangende integrale aanpak op het gebied van de drie pijlers van het VN-Internationaal Decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst te weten: erkenning, rechtvaardigheid en ontwikkeling, vorm”.

Sam Jones doet, in een korte radio- en televisie-special, verslag van de bijeenkomst:


26 REACTIES

 1. Dit is een prima initiatief.
  Er is een hechte band tussen de afro’s in Suriname en Nederland. Als het slecht gaat met deze groep in 1 van deze landen heeft dat ook gevolgen in het andere land.
  Ik hoop dat deze organisatie in de aanloop naar de verkiezing van 2020 ook een advies geeft aan de Afro’s in Suriname om kritisch naar zich zelf te kijken en leiders te kiezen die de afro gemeenschap op een hoger peil kunnen brengen. De huidige bestuurders hebben de afro gemeenschap een negatief imago gegeven.


  Maak melding

 2. De heer Davies kletst maar wat uit zijn mond. Hij hoopt dat de Raad met de naderende verkiezing volgend jaar het volk kan adviseren om te stemmen op leiders die het belang van de Afro Surinamers behartigen. Laat Davies maar uitleg geven wat het nut daarvan is en laat hem dan vooral kijken wat in Kongo gebeurt. Er zijn bij onlusten al 1500 mensrn omgekomen omdat de verkiezingen niet eerlijk zou zijn verlopen. Verwacht hij ook zo iets in Suriname als Santokhi de verkiezing wint ?


  Maak melding

 3. In het leven heb je eigenlijk niet zoveel te bepalen Zo, kan je geboren zijn in India, Pakistan, China, Zwitserland, Tanzania, Suriname, Finland, noem maar op. Het is de heer die dat bepaalt. Vanaf dat moment van geboorte in welk land dan ook, ben je onder de hoede van je ouders tot je zelf verder kan. Je moet maar geluk hebben dat je ouders hebt die je goed opvoeden. Is dat minder het geval, dien je zelf achter de waarheid en rechtvaardigheid te komen. Het is bekend dat er bevolkingsgroepen zijn die vanuit historische oorsprong bekeken, achtergesteld zijn. Dat zijn naakte feiten. Als je echter Suriname bekijkt, is het eerste dat moet opvallen, de diversiteit is. Constateer je dat, ga je samenbundelen. Vanaf dat moment ga jij je niet beroepen op het Afro zijn of Hindoestaan, noch Javaan, Marron, Indiaan and whatsoever. Alleen door een integrale aanpak help je Suriname vooruit. Tegelijkertijd mag je wel trots zijn op je afkomst en de dingen doen die daarmee een samenhang hebben. Maar let op, je kiest niet waar je geboren wordt. Je kiest niet je kleur, geloof, afkomst enz.


  Maak melding

 4. Alleen onderontwikkelde mensen dat in Suriname sprake is van eenheid dat er geen sprake is van raciale spanningen. Tegen die mensen wil ik zeggen om alle interviews van zwarte racisten als Arron Venetiaan ferrier te lezen.


  Maak melding

 5. Een late initiatief. Maar liever laat dan nooit. En ik hoop van harte dat zij zich niet met politieke zaken zullen bemoeien. Het moet een karakter van saamhorigheid zijn en liefde uitstralen naar de maatxchappij toe, dat zij na decennia lang te zijn onderdrukt eindelijk een eigen mening kunnen geven, zonder repressie.

  Heel veel sterkte en succes👍💏👍


  Maak melding

 6. dr. Barryl Biekman zei hierover:

  “Het bestuur heeft met de installatie van de LBO-Raad, een belangrijke stap gezet in het proces van het institutionaliseren van de Stem van de Civil Society van Afrikaanse Afkomst in Nederland. Hiermee krijgt de gecoördineerde, gestructureerde, samenhangende integrale aanpak op het gebied van de drie pijlers van het VN-Internationaal Decennium voor Mensen van Afrikaanse Afkomst te weten: erkenning, rechtvaardigheid en ontwikkeling, vorm”.

  Ik vraag me af of de “gewone man”begrijpt wat hiermee wordt bedoeld.

  Baba Sai laat met zijn reactie merken dat hij het in ieder geval niet snapt.


  Maak melding

 7. Wat valt er niet te begrijpen ? Ik kan niet een land opnoemen waar een zwarte aan de leiding is en het volk niet in armoede leeft. Als jij een land kan aanwijzen dan neem ik mijn woorden terug zo niet hou dan je mond dicht !


  Maak melding

 8. Forumleden/Reaguurders, Odi odi.

  Sam 2 februari 2019 at 12:21
  Niet alleen de 2 genoemde landen. Ook Pakistan en Sri Lanka.

  @pakiratigri 2 februari 2019 at 09:06 en @Hendrik 2 februari 2019 at 11:12
  Heel duidelijke reactie.


  Maak melding

 9. De andere etniciteiten van Suriname in Nederland, Hindoestanen, Chinezen, Javanen, Boeroes, Inheemsen, joden, enz. moeten ook hun eigen zaken zoals musea gaan opzetten in Nederland.

  Let op! Deze groep die nu in Den Haag dit op zet of mensen die op ze lijken, zijn ook druk bezig met hun museum in Amsterdam op te zetten. Zoals jullie zien is deze etniciteit bezig met hun eigen ding en nu hoor je ook niet mensen schelden dat op zo een manier we nooit Surinamers gaan worden. Hoe je het keert of draait elke etniciteit mag Nederlander of Surinamers of whatever zijn, maar je zal je thuisland of beter gezegd je etniciteit, (lichamelijke) kenmerken, herkomst, cultuur, etc altijd in ere moeten houden. Voor sommige oa gemengden is dat veel lastiger, maar dat zal altijd blijven.

  Wat ook heel goed in ogenschouw genomen moet worden en daar geeft deze groep van mensen die opkomen voor hun soort dat ze gehersenspoeld zijn door de westerse samenleving en beschaving en dus niets meer van zichzelf weten. Ze vechten ervoor om hun roots terug te vinden. Een goede zaak. Het is dus zwarte met het witte hart.

  Daarom zou ik alle Surinaamse etniciteiten zowel in Suriname als Nederland willen wijzen ken je geschiedenis en weet wie je bent, ondanks je nationaliteit, (zeer goede) opleiding, werk, kapitaal, enz. Je moet nooit vergeten wie je bent. Wordt nooit de zwarte met het witte hart, anders ben je verloren en ga je praten met een heette aardappel in je mond.

  Boeng Sari hatie (his/her/love)story

  Goed overleven is nodig, aanpassen, maar trek wel een grens en kijk waar die getrokken moet worden, vooral als het om overleven gaat en je staande houden.

  Succes aan alle etniciteiten toegewenst.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surianme/rs


  Maak melding

 10. Goed initiatief net zoiets als de NAACP uit Amerika.
  Deze Raad (Landelijk Breed Overleg) had al lang moeten zijn opgericht in Nederland.
  Maar liever te laat dan nooit he, haha.


  Maak melding

 11. Vele Srananmans moeten een keer stoppen met hun ETNICITEITSDENKEN !

  Kom op voor uw etniciteit, doch zie en werk samen met alle andere
  ETNICITEITEN IN UW LAND !

  Kom op voor uw afkomst en etniciteit, doch start met het KRITISCH
  beschouwen van uw eigen groep en uw leiders en denkers !

  Bij een LEIDER is van eminent belang, NIET zijn AFKOMST OF ETNICITEIT,
  doch zijn/haar DEMOCRATISCH GEHALTE,

  zijn/haar VISIE op het samenleven van ALLE Bevolkingsgroepen,

  zijn/haar VISIE op STREVEN NAAR WELVAART voor ALLE BEVOL-
  KINGSGROEPEN

  zijn/haar VISIE op uitdragen DEMOCRATIE, EERBIEDIGING
  MENSENRECHTEN en DAADWERKELIJKE VERDEDIGING VAN
  ONZE GRONDWET !

  zijn/haar STREVEN naar een eerlijke en evenwichtige VERDELING
  van de WELVAART/RIJKDOMMEN van het land, over de gehele bevolking !

  zijn/haar STREVEN naar daadwerkelijke HANDHAVING van Grondwet,
  Wetten en andere regelgeving en het ONAFHANKELIJK en EFFICIENT
  laten opereren van ALLE CONTROLERENDE en TOEZICHTHOUDENDE
  ORGANEN, binnen de Sranan Democratie !

  zijn/haar STREVEN naar UITBANNING van CORRUPTIE, DRUGSHANDEL,
  TERRORISME, CRIMINELE VERMOGENS, WITWASSEN ZWART GELD !

  ETNISCHE AFKOMST VAN EEN LEIDER IS NIET VAN DOORSLAGGEVEND
  BELANG !!!

  ALLA SRANANMAN, UN BUNDRU !!!


  Maak melding

 12. Deze “zwarte” mensen weten van gekheid niet wat ze moeten doen, ze willen bewust een slachtofferrol aannemen en doen alsof zwarte mensen worden achtergesteld in Nederland!! De belangen van “Afro’s” behartigen roepen deze figuren…..want in Nederland wordt er onderscheid gemaakt toch door de overheid?!!


  Maak melding

 13. @sam waarom ontvangt Suriname steun van India ? Sam waarom weten ze in India Bangladesh zich te gedragen en moorden ze elkaar niet uit. Sam hou je klep dicht you dong cow


  Maak melding

 14. bijscholing voor B.S.

  ‘India manipuleert armoedecijfers’
  NEW DELHI – De overheid in India geeft een veel te rooskleurig beeld van de armoede in het land. Volgens de officiële cijfers leeft 37 procent van de ruim 1,2 miljard Indiërs onder de armoedegrens. In de praktijk ligt dat percentage veel hoger, mogelijk zelfs op 77 procent.
  ==============================================
  Amnesty: Bangladesh moet martelen en moorden stoppen
  De mensenrechtenorganisatie Amnesty International beschuldigt veiligheidstroepen in Bangladesh ervan systematisch verdachten te martelen en honderden buitengerechtelijke executies uit te voeren. Een speciaal wetshandhavingteam zou sinds januari 2009, toen de huidige regering aan de macht kwam, zeker 200 mensen hebben gedood, zonder dat daar een rechtszaak aan vooraf is gegaan.


  Maak melding

 15. Die cijfers zullen zeker kloppen alleen houdt India de handen niet op en bedelt het niet om geld. Bij natuurrampen wordt geen beroep op hulp uit het buitenland gedaan. Afrikaanse landen is het steeds maar 555 en de handen ophouden. Dat is namelijk de makkelijkste manier. Bedelen …


  Maak melding

 16. Die cijfers zullen zeker kloppen alleen houdt India de handen niet op en bedelt het niet om geld. Bij natuurrampen wordt geen beroep op hulp uit het buitenland gedaan. Afrikaanse landen is het steeds maar 555 en de handen ophouden. Dat is namelijk de makkelijkste manier. Dus steek die knip en plakwerk maar in je aars en kom met de waarheid.


  Maak melding

 17. Als ik een zwarte moeder ,een zwarte vader of witte klein kinderen hebt hoe moet ik dan verder!
  Hoe moet ik mij zelf noemen dan?
  Kijk bijvoorbeeld Brabonneger hoe moet hij zijn kinderen noemen?
  Je hebt afrikanen met glad haar maar ze zijn zwart,hoe moet je ze noemen.
  De meeste hindoes zijn zwart en echt zwart,hoe moet je ze noemen.
  Sommigen van deze gasten weten niet wie vader is.
  Wie moeten allemaal samen leven en ons niet in een hokje gaan plaatsen,dus mensen doeken jullie dat ding maar op.


  Maak melding

 18. Ik begin steeds meer te vermoeden dat die Brabbel Saai een nepkoelie is. Ter verduidelijking, koelie werd oorsprongkelijk gebruikt voor mensen van Chinese, Javaanse of Indiase afkomst. Het verschil tussen een koelie en een slaaf is dat de koelie wel een karig hongerloontje ontvangt… In heel Azië wordt deze term nog wel gebruikt voor arbeiders.

  Om terug te komen op het onderwerp, zolang je je vereenigd en iedereen richt zich op een gezamelijk doel, dan moet iedereen daar beter van worden. Je hebt mensen nodig die weten wie ze zijn en niet allerlei vage ideëen erop nahouden of komen met geheime agenda’s. Het belangrijkste is je inzetten voor positieve ontwikkelingen en samenwerkingen. Alleen zo kom je verder, samen werken voor een betere omgeving en een betere zelf. Zodra er negativiteit aan te pas komt, dan breekt het af, dan a san e pori.


  Maak melding

 19. Bla bla bla, jammer dat de intentie van deze organisatie helemaal uit haar doel wordt getrokken. Jammer en het meest vervoeilijke hieraan is dat het gedaan wordt door “ eigen sranang mangs” sari torie. Reden waarom ik twijfel als wii ooit de eenheid onder de veschillende bevolkings groepen ooit zullen creeren. Sari tori. Ben creool maar ga zometeen een lekkere “rotie eten” . Vanavond lekkere javaanse “ bamie”


  Maak melding

 20. Bla bla bla, jammer dat de intentie van deze organisatie helemaal uit haar doel wordt getrokken. Jammer en het meest vervoeilijke hieraan is dat het gedaan wordt door “ eigen sranang mangs” sari torie. Reden waarom ik twijfel als wii ooit de eenheid onder de veschillende kbevolkings groepen ooit zullen creeren. Sari tori. Ben creool maar ga zometeen een lekkere “rotie eten” . Vanavond lekkere javaanse “ bamie”


  Maak melding

 21. NietAllesDatBlinktIsGoud In ieder geval ben ik geen nikker die de hele dag alleen zuipt drinkt en wipt en nooit gewerkt heeft. Even voor de duidelijkheid het woord nikker is geen scheldwoord want vele zwarten gebruiken dat woord ook


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.