Tentoonstelling in Amsterdam over voorouders uit Suriname krijgt vervolg

2
Tentoonstelling in Amsterdam over voorouders uit Suriname krijgt vervolg
Enkele foto’s in de tentoonstelling ‘Trouwportretten, Surinaamse Voorouders in Beeld 1868- 1950’.

AMSTERDAM, 10 dec – De foto tentoonstelling ‘Surinaamse voorouders in beeld 1868 – 1950’, die eerder in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Oost te zien was, krijgt een vervolg. Een selectie van de tentoonstelling die gaat over trouwportretten is van 6 december tot en met 4 februari 2019 te zien in de OBA – De Hallen.

In de tentoonstelling staan Surinaamse bruidsparen centraal, of echtparen waarvan een van de partners een Surinaamse achtergrond heeft. De foto’s laten niet alleen een treffend tijdsbeeld zien van de periode waarin het huwelijk werd gesloten, ze maken ook inzichtelijk hoezeer Surinamers onder Nederlands bestuur naar alle windstreken zijn afgereisd.

Zo zijn er ook trouwfoto’s te zien van Surinaams-Nederlandse, Surinaams-Indische en Surinaams-Amerikaanse echtparen. De tentoonstelling is een initiatief van Lucia Nankoe.


2 REACTIES

  1. De foto’s laten ook zien hoe de Hollanders hun cultuur opdrongen aan anderen. Trouwen in wit en pak was iets voor de blanken die ze overal op de wereld aan alle anderen hebben opgedrongen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.