Dag van de mensenrechten: hard gewerkt aan ‘Nationaal Mensenrechteninstituut Suriname’

20
Dag van de mensenrechten: hard gewerkt aan 'Nationaal Mensenrechteninstituut Suriname'
Foto: het Mensenrechten Monument aan de Dokter Sophie Redmondstraat in Suriname.

PARAMARIBO, 10 dec – Vandaag, maandag 10 december, is de Internationale Dag van de Mensenrechten. Deze dag werd uitgeroepen door de Verenigde Naties, omdat op deze dag in 1948 de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens, door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties werd aangenomen. Ook in Suriname is er aandacht voor deze dag.

Zo werkt het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) er hard aan om het Nationaal Mensenrechteninstituut Suriname (NMIS) van de grond te krijgen. Dit instituut werd reeds op 10 december 2016 gelanceerd. Twee jaar verder wordt er aan de voorwaarden gewerkt welke gepaard gaan met het institutionaliseren van dit nog op te zetten mensenrechten orgaan.

Het instituut zal gevraagd en ongevraagd adviezen uitbrengen aan het parlement, medewerking verlenen aan en adviseren over verdragsrapportages, het versterken van de internationale samenwerking en publiceren van mensenrechten issues.


20 REACTIES

 1. De internationale dag van mensenrechten kun je verwijzen naar de prullenbak. Zonder meer. Je hoeft er geen 100 attoseconden over na te denken. Een bijzonder woord van dank aan de hufter en moordenaar, de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman (MBS). Deze psychopaat heeft frank en vrij deelgenomen aan de G-20 onlangs in Argentinië gehouden, waarbij iedereen hem de hand schudde. Hetzelfde monster dat opdracht gaf de journalist Khashoggi af te slachten. Los daarvan: talloze mensenrechtenschendingen in de schurkenstaat Saoedi-Arabië. Maar iedereen doet zaken met Saoedi-Arabië. Dus de afslachting van Khashoggi wordt hem vergeven. Even een krachtig protest laten horen en dan gaan we weer over tot de orde van de dag.

  Dit is de definitie van hypocrisie. En zo zijn er onnoemlijk veel voorbeelden dat er op grote schaal gesold wordt met mensenrechten waarbij de Westerse wereld de boel in stand houdt. Vaak met het vingertje wijzend naar andere landen terwijl zijzelf geen haar beter zijn.

  In Suriname mag je stellen dat het qua mensenrechten redelijk tot goed gesteld is. De grondenrechten van de inheemsen en Marrons moeten nog geïmplementeerd worden. Andere processen worden afgehandeld. Er is geen sprake van onderdrukking. Hier en daar heb je excessen die je kunt plaatsen onder de noemer van individuen. Dus al met al ,wat betreft mensenrechten doet Suriname het zeker niet slecht.


  Maak melding

 2. Wat een bullshit …

  Wat een lef om woorden als mensenrechten te gebruiken in een land vergeven van corruptie,de president kent dat niet!!!!

  Hij erkent ook niet dat hij en zn maatjes gemarteld hebben en gemoord..laat men ophouden dit woord te pas en onpas te gebruiken,pas als men de echte criminelen aanpakt in suriname kan men praten over mensenrechten.

  Geen vd landen waar suriname mee in zee gaat vertrapt dit woord en zijn schendingen dagelijkse kost.

  We mogen echt niet trots zijn…..want suriname is nog ver weg van dit groot woord.

  En het zal helemaal een verkrachting zijn als de boeler(db)op deze dag een krans gaat leggen op deze dag.

  Zijn de surinamers nou echt zo trots op deze idioot dat zich president noemt!
  Dat geloof ik wel aangezien hij gekozen is ….jullie moeten je schamen!!!
  En niet klagen….jullie vragen zelf om een gangster


  Maak melding

 3. @ Mojah,
  Dit is wel de juiste conclusie, zoals je hebt weergegeven, hun mond vol hebben over mensenrechten, maar deze dagelijks vertrappen, en de grootste mensenrechtenschender, die zogenaamde president, is daar een voorbeeld van.


  Maak melding

 4. Het grootste mensenrechtenschendingen in de schurkenstaat Suriname, heeft toegeleid dat vandaag de dag armoede en onleefbaarheid toonaangevend is geworden, Sari Tori, wie roep ze tot verantwoording ???
  Het volk van Suirname by him self – mei 2020 jaar van de waarheid… Tang Volg….


  Maak melding

 5. @rakram.
  Precies mijn idee. Deze beruchte mensenrechtenschenders hebben nu de macht en gaan op meer subtiele wijze nog steeds door met het knechten en verarmen van het volk.
  Hij heeft geleerd, hij is veranderd zegt hij. Maar niet ten goede. Hij is en blijft een gestoorde en onmenselijke egoist.


  Maak melding

 6. Wat een grap!
  Suriname zal dag van mensenrechten vieren als het bevrijd is geworden van bouta en de ndp!!
  Hoe kan je dag van menserechten vieren met de grootste schender van mensenrechten met amnestie die de lijder is??!!
  Suriname,Suriname…hoe is dit mogenlijk??!


  Maak melding

 7. @Pakiratigri
  Luister jij ezel,maak je druk om de surinamers zelf.Hoe kan je slapen als jij bewust bent van het feit dat een crimineel ,een moordenaar met amnestie,lijder is van Suriname?!
  Jou baasje heeft surinaamse burgers afgeslacht!
  Met bonus Moiwana burgeroorlog veroorzaakt en naast de strafbare coup in 1980 ook nog een telefooncoup!
  En dan heeft die zogenaamde held van je amnestie op het lijf geplakt.Vestig je aandacht op Suriname.Kom die moordenaar niet goed praten hier!!


  Maak melding

 8. Overal waar er sprake is geweest van misdaad, is er ook sprake van straffen. Ook al denken de onberechte moordenaars hier op deze Aarde hun straffen te ontlopen, omdat ze de macht die hen is gegeven door dwaze debiele idiote oerdomme ndp paria’ s, een zeer slecht volk met een misdadige inborst, te misbruiken, het dwaze gevolg van hun misdaden zullen ze ervaren in de hel.


  Maak melding

 9. WIJ, van Paars zijn bezig met de Mensenrechten !

  Wij hebben onlangs nog en vreedzame Vakbondsbetoging
  neergeslagen en de Vakbondsleider GRUWELIJK MISHANDELD !
  Hierbij hebben wij GEMASKERDE Criminelen ingezet !!!

  Zojuist hebben wij Paarsen een AMBTENAAR ontheven omdat hij
  gedurfd heeft een SPEECH te houden op congres van PL !

  PS : Wij PAARSEN zijn streng in de leer, daarom EISEN wij vervolging
  van de Decembermoordenaars en de Moiwana-moordenaars !

  Daarom EISEN, wij Paarsen, VERVOLGING van alle CORRUPTE BOEVEN,
  zij krijgen GEEN AMNESTIE !

  Wij Paarsen hebben om die reden, een SCHIJN-vriendschapsrelatie met de
  mensenrechtenschenders in VENEZUELA (ca 5 MILJOEN gevluchte burgers ! )

  Wij Paarsen hebben dan ook geen NATIONAAL LEUGENVERSPEIDINGS-
  LIMBO-INSTITUUT, nodig !!


  Maak melding

 10. ddb:
  – en 15 andere sergeant pleegden een staatsgreep op 25 februari 1980,
  – ea pleegden op 8 december 1982 moorden op 15 opgepakte en opgesloten andersdenkenden,
  – gaf het bevel voor de gewijzigde amnestiewet van 2012 uit te voeren aan de coalitie in DNA,
  – enz, enz.

  ddb ea zitten in de piepzak van de democratische rechtsstaat, Mensenrechten, de grondwet van Suriname.

  ddb zit lelijk in de maag van de republiek Surinamers, de Surinamers, politici, enz.

  Hoe moet dit worden opgelost?
  Enkele politici geven ddb het advies een politiek partij op te richten en zie dat het niet tot de oplossing leidt voor ddb e/o Surinamers. Zowel Surinamers als ddb zitten in de piepzak bij elkaar. Wat een grote ellende in de piepzak.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Gelukkig wordt er in Suriname keihard ingegrepen.
  Hoe is het eigenlijk met die vrouw die een kind had mishandeld.
  Heeft ze al een andere baan of zit ze in het gevang?
  rtlnieuws.nl/nieuws/opmerkelijk/artikel/4511996/lerares-ontslagen-vanwege-voor-de-klas-afknippen-haar-van-een


  Maak melding

 12. Bij de VHP zijn ze witheet van woede na mijn column van vorige week. Ik snap het volkomen. Niet leuk als je een spiegel wordt voorgehouden en je daarin een lelijk zelfbeeld treft. Ook bij de NDP waren ze niet blij. Voor de kiezer moet de illusie in stand gehouden worden dat de oranje en paarse partij elkaar naar het leven staan. 25 mei 2020 moet een ‘two-horse race’ worden en alle kleine partijen moeten vakkundig worden uitgeschakeld.

  De voorstellen van de commissie, onder leiding van collega-politicoloog Jules Wijdenbosch, zijn in het voordeel van grote partijen. Dat weet hij net zo goed als ik. Vervolgens wast hij zijn handen in onschuld, door te stellen dat het uiteindelijk De Nationale Assemblee is die bepaalt. Wat er nu wordt bekokstoofd, is het hetzelfde als wanneer je een half uur voor aanvang van de voetbalwedstrijd zegt, dat het doel van de tegenstander twee keer groter wordt gemaakt. En dat er na 45 minuten niet van speelhelft wordt gewisseld.

  Nogmaals, dat het stelsel gewijzigd moet worden, is duidelijk. Maar als jehet verandert, doe dat niet in jouw eigen voordeel. Die schijn kun je alleen voorkomen wanneer je de nieuwe regels niet bij de eerstvolgende stembusgang laat gelden, maar daarna; dus bij de verkiezingen van 2025. De schijn kun je ook vermijden door niet alleen voorstellen door te sturen die in het voordeel werken van grote partijen. Het zijn foefjes
  Bron:
  Lees meer: COLUMN: Jules’ bomen en bos – DWT (Giwani Zeggen )


  Maak melding

 13. Vliegende hollander,
  Wat dacht je van de 58000 ambtenaren, die op de NDP GAAN stemmen omdat ze een baan hebben gekregen van onze geachte bouta,die HeeFT hij alvast, als ze niet weer op hem stemmen worden ze als ambtenaar weg bezuinigd, het kiezen of delen,je moet wat doen om uit de bajes te blijven


  Maak melding

 14. pakiratigri 10 december 2018 at 07:48
  De internationale dag van mensenrechten kun je verwijzen naar de prullenbak. Zonder meer. Je hoeft er geen 100 attoseconden over na te denken. Een bijzonder woord van dank aan de hufter en moordenaar, de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman (MBS). Deze psychopaat heeft frank en vrij deelgenomen aan de G-20 onlangs in Argentinië gehouden, waarbij iedereen hem de hand schudde. Hetzelfde monster dat opdracht gaf de journalist Khashoggi af te slachten. Los daarvan: talloze mensenrechtenschendingen in de schurkenstaat Saoedi-Arabië. Maar iedereen doet zaken met Saoedi-Arabië. Dus de afslachting van Khashoggi wordt hem vergeven. Even een krachtig protest laten horen en dan gaan we weer over tot de orde van de dag.
  ****************************************************************************
  @ Pakiratigri …. ik ben het helemaal met je eens … de Saoedische kroonprins Mohammad bin Salman {MBS} … is een hufter en moordenaar … een psychopaat.

  What about …. de HUFTER en MOORDENAAR … PSYCHOPAAT en MONSTER … Desire Delano Bouterse ?

  Volgens mij ben een even grote Hufter en Psychopaat als de Misdadige Moordenaar Desire Delano Bouterse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.