donderdag, december 7, 2023
HomeFotoLid gewapende machten Suriname poseert met dode jaguar

Lid gewapende machten Suriname poseert met dode jaguar

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 9 dec – Een lid van de gewapende machten in Suriname ligt onder vuur nadat hij foto’s publiceerde, waarop hij poseert met een doodgeschoten jaguar. De foto’s werden opgemerkt door andere Facebook gebruikers die ze deelden en zich daarbij afvroegen ‘als het wel door de beugel kon dat een ‘lands wapendrager’ een beschermd diersoort kon doodschieten’.

Ook de dierenwelzijn organisatie Henk Abrahams Stichting deelde de foto, maar werd kort daarna door de dader gebeld met de vraag om de foto’s niet te plaatsen “Wij werden net gebeld door de persoon die dit machtig en beschermd dier heeft gedood, met het verzoek het niet te plaatsen. Waarom? Omdat deze kwestie al in onderzoek is bij het Korps Politie Suriname, afdeling Kapitale Delicten” schrijft de stichting.

Volgens de stichting was het argument van de doder dat hij niet wist dat ze beschermd zijn. “En dat anno 2018. Ondanks zoveel voorlichting. Wij zijn in ieder geval heel blij dat het KPS nu daadwerkelijk optreedt” aldus de stichting die binnenkort een lijst van alle beschermde diersoorten in Suriname zal publiceren.

Update:
Waterkant heeft de man in kwestie zojuist gesproken. Hij geeft aan dat hij de jaguar niet zelf heeft doodgeschoten. “Ik heb een grote fout gemaakt door een foto te maken met het dier en deze daarna te publiceren, maar zoals ik ook al aan de afdeling kapitale delicten van de politie heb verteld: het dier was al dood. Ook wist ik niet dat de jaguar een beschermd diersoort is. Ik werk in het binnenland en daar zag ik het dode dier. Ik heb toen een foto laten maken waarbij ik poseer met de dode jaguar. Achteraf gezien had ik dat niet moeten doen” aldus de man tegen onze nieuwsdienst.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

44 REACTIES
 1. Typische achterlijke jager mentaliteit. Ze weten niets anders dan er op los schieten. Ze worden wild als ze een pingo, konkoni of jaguar zien. Geen excuses voor deze achterlijke gasten, afstraffen.


  Maak melding

 2. Hier wordt ik zo verdrietig van
  Moest dat echt
  En of t n beschermd dier is of niet
  Wat is t nut daarvan doodschieten
  Ik hoop niet dat de kinderen in Suriname de meeste mooie dieren van plaatjes zullen kennen en niet in t echt
  Suriname heeft dringend hulp nodig
  Die mensen worden steeds beestachtig


  Maak melding

 3. Jammer dat de sticht het verzoek heeft ingewilligd van iemand die willens en wetens de wet overtreedt en vervolgens zegt dat hij het niet wist.

  De vragen is of hij het waard is om bij de gewapende macht in dienst te blijven.


  Maak melding

 4. Lid van de gewapende macht? En doen alsof zijn neus bloed? Deze man hoort een flinke boete te betalen en uit zijn functie zetten plus wapen inleveren. Het schijnt dat er op van alles en nog wat geschoten wordt en dan zeggen ik wist niet dat het een beschermde diersoort was. Hij staat gewoon pertinent te liegen
  Een volwassen man met achterlijke streken. Dan achteraf zeggen geen foto’s plaatsen. Deze idioot geeft geen goed voorbeeld aan de jongeren. Hij moet zich diep schamen. Deze beesten worden opgezocht in hun habitat en doodgeschoten. Dit is puur zinloos geweld. De Overheid hoort overal waarschuwingsborden te plaatsen om te bevolking te waarschuwen dat het doden van dieren strafbaar is. Dit.moet wettelijk vastgelegd worden. Het wordt steeds erger hier in ons land. Worden er geen dieren uitgemoord dan zijn het mensen
  Deze rotte appels horen achter slot en grendel voor 15 jaar zonder vervroegde vrijlating. Wat bezielt sommige mensen?
  Misschien had hij trek in jaguardvlees in verband met de komende feestdagen. Ook de dieren in onze bossen hebben ziektes onder hun lederen, hier wordt niet aangedacht. Ze worden gekookt en opgegeten. Ziektes die makkelijk overdraagbaar zijn op mensen. Of mij wilde de jaguard met huid en haar verkopen aan de Chinezen schaamteloos gedrag. Wat een pijnlijke toestanden. Ik vraag mij stellig af hoe dit in sommige mensen hun hersens in te prenten. Er wordt heel veel schade gebracht in de natuur. Wat nog het ergste is, is dat er elke dag weer in het buitenland wordt gebedeld om hulp om onze toerisme te bevorderen, wat zien wij hier gebeuren al het mooie wordt kapot gemaakt en vernietigd door eigen volk. Stop maar om.toerisme te promoten in het buitenland want naar hersenloze aapjes te komen kijken die de boel oplichten en beroven heeft geen zin. Suriname staat niet positief op de kaart. Is water naar zee dragen.


  Maak melding

 5. Het lid van de gewapende machten heeft intussen diepe spijt betuigd voor het doodschieten van de jaguar.
  Hij verklaarde dat hij de jaguar voor districtscommisaris Finisi had aangezien. Deze verklaring lijkt mij alleszins plausibel.


  Maak melding

 6. Deze man denkt hiermee weg te komen met de bewering dat hij niet wist dat de jaguar een beschermd diersoort is. Ik ben van mening dat hij ter verantwoording wordt geroepen en dat de sancties tegen hem niet licht moeten zijn omdat het een persoon is die bij de gewapende machten thuishoort.


  Maak melding

 7. Natuurlijk weet hij dat de jaguar een beschermde diersoort is. Staat dus ook nog een beetje te liegen.
  Hoe diep gaat ons mooie Suriname nog verder zinken ? Het is om te janken


  Maak melding

 8. Ik vindt dat we nog te lief praten over deze killer, zwaar straffen niets anders dan druk ik me nog voorzichtig uit.
  Ik ben heel boos, heel boos, ik bid dat deze man zijn straf krijg.


  Maak melding

 9. Hij wist het niet??!! Zijn ze echt zo dom en wereldvreemd bij het NL
  En dan ook nog eens snel een onzin verhaal ophangen dat hij de jaguar niet doodgeschoten zou hebben en dat hij op leugenachtige wijze geweldig zat te doen op zijn FB pagina. Wat een enorme loser. Laten ze maar onderzoeken of zijn geweer is gebruikt.
  .


  Maak melding

 10. Sitie gong moet ten strengste verboden worden.laatst Is er ook iemand dood gebloed. Strengere wetten en straffen moeten er nu komen. Dit is puur opzet.
  Wreeddadigheid. Deze vent is erger dan een beest. Geen greintje gevoel in zijn donder.


  Maak melding

 11. Als je naar het donkerblauwe uniform kijkt, lijkt het iemand te zijn van de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname. Die zijn belast met objectbewaking CQ-persoonsbeveiliging. Een jaguar is geen object. Het is niet duidelijk of hijzelf dat dier gedood heeft. Hij geeft aan dat het dier al dood was. Dat kan inderdaad als je het zelf gedood hebt. Was het iemand anders, vraag ik me af of je zo een dier gewoon achterlaat terwijl je veel geld eraan kan verdienen.

  Als hijzelf dat prachtige beest niet neergeschoten heeft, hoeft hij ook niet te verklaren dat hij niet wist dat het beschermd was. Hij komt erg ongeloofwaardig over. Hij heeft gewoon de situatie onderschat en probeert te redden wat er te redden valt. Ik hoop dat de zaak ontrafeld wordt en mocht blijken dat hij schuldig is, moet hij als voorbeeld dienen voor de rest die dit soort snode plannen in gedachte heeft.


  Maak melding

 12. Wat een gore kaolo leugenaar…gezien zijn posotie id maatschappij kan dit nooit waar zijn dat hij niet wist dat die dit prachtig dier beschermd was.

  Alle mensen die gewapend zijn in suriname hebben een tik vd molen voor bij de politie die het geen moeite vind om hun partner of buurman in geschil gewoon dood te schieten…de wet is toch aan hun kant.

  Deze lummel moet ontslagen worden en vervolgd …hij hoort het gevang in.

  Maar ja….bij de politie in suriname heb je verkrachters pedofielen moordenaars dealers en informanten die voor drugsdealers werken,dit hele systeem is naar de verdoemenis!

  Zelfs santhoki gaat niet vrijuit…hoevaak heeft de politie zn eigen kluis niet beroofd of bewijs materiaal verduisterd,heeft hij hier iemand voor berecht?

  Kps staat voor mij niet voor gerechtigheid.


  Maak melding

 13. Dan liegt deze vent ook nog dat hij het niet heeft gedaan. Hij staat geposeerd met zijn wapen. En ook
  nog lachen zittend naast de jaguar. Het wordt heet onder zijn kloten dus verdraait het verhaal. Mijn naam haas.Smeerlap.


  Maak melding

 14. Ben wel blij dat veel mensen hier het ook zo erg vinden, mijn hart doet pijn bij het zien van foto”s van dat mooie beest. ,als je weet dat dieren bij ons leven horen, dat je er veel liefde voor terug krijg bij huisdieren. Ze voelen je verdriet je blijheid, waarom doen mensen ze zoveel pijn.
  Maar gelukkig zijn er hier veel mensen die hun hart op de goede plek hebben
  Vriendelijke groet


  Maak melding

 15. RobG 9 december 2018 at 21:47
  Deze man denkt hiermee weg te komen met de bewering dat hij niet wist dat de jaguar een beschermd diersoort is. Ik ben van mening dat hij ter verantwoording wordt geroepen en dat de sancties tegen hem niet licht moeten zijn omdat het een persoon is die bij de gewapende machten thuishoort.

  RobG
  Je president heeft ook verklaard dat hij niet aanwezig was en dat hij ook niets wist van de schietpartij die, net zoals deze jaguar, die leidde tot de dood van onze broeders

  Welke sancties zou je dan de president moeten worden opgelegd die evident is aan de zwaarte van zijn handelingen


  Maak melding

 16. Pronken met andermans veren, en hij wist niet dat de Jaguar een beschermde diersoort was, en dat loopt als lid van de gewapende machten met een wapen rond, wat weet dit soort volk nog meer niet, wat zijn de aanstellingsnormen?


  Maak melding

 17. Ik mag lijden dat dit ellendig stuk vreten van een dierenbeul , ooit door andere tijgers of op en andere manier aan flarden wordt gereten . En op die manier een koekje van eigen deeg te krijgen . Dan eens kijken hoe ” stoer” ie nog zou zijn . Tegen de tijd dat ie aan z,n einde komt wens ik dit vuil toe dat hij alleen nog maar nachtmerries hiervan krijgt en heel lang ook., dit is t typische slag abani,s.


  Maak melding

 18. En wat heeft hij met het vlees gedaan en de tanden en beenderen ??
  Hoeveel heeft het opgebracht bij de “Chinese opkoper” ??
  Daarover durven wij en de politie natuurlijk geen vragen te stellen !!!
  De “politionele onderzoekers” krijgen een bevordering indien ze de zaak laten dood bloeden, dat is hun beloning !!!
  En naturlijk weten de “gramangs” ok niets, van wat in hun gebied gebeurd !!!


  Maak melding

 19. Het Surinaamse Volk Dat Voor De Tiran ddb Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het licht…

  In de democratische rechtsstaat Suriname, een grondwet en Internationale Verdragen, cq mensenrechten, heeft het volk het recht te weten wat erop 7 en 8 december 1982 heeft plaats gevonden in Fort Zeelandia in Paramaribo Suriname.

  De rechtbank/krijgsraad in Suriname moet aan het poppenkast van ddb en kliek die aan de touwtjes trekken klare taal spreken, waardoor het voor het Surinaamse Volk en de wereldgemeenschap voor eens en altijd duidelijk is dat ddb de grootste, gevaarlijkste, wreedste zwaarste crimineel is sinds 25 november 1975 van de republiek Suriname. Wil de echte moordenaar nu opstaan zijn owroejari 8 op 9 december 1982 moordenmasker afdoen en zijn ware verlepte gezicht aan het (jonge) Surinaamse Volk tonen?

  Er zal toch niet weer evenals 25 februari 1980, nog een 8 december 1982 moorden/op de vlucht van achteren doodgeschoten, Moiwana86moorden, een verlepte vaag bonte koe/p met geoliede uier plaats vinden nu de mazen in het net zich steeds strakker trekken voor verdachten/hoofdverdachte die zei, wel verantwoordelijk was voor het gebeuren, maar was daar niet lijfelijk aanwezig?

  …’De strategie van de verdediging brokkelt af.’ De beschuldiging dat er sprake was van een samenzwering tegen het leger is wel ontzenuwd . Evenals het verhaal dat de mannen ‘op de vlucht (van achteren)’ zijn neergeschoten. Ook het alibi van de ddb is een leugen. ‘Vanaf dag één is slim volgehouden dat de mannen in de nacht van 8 op 9 december zijn doodgeschoten. ddb had een alibi: hij bracht de nacht door met zijn vriendin RCAL bij het huisadres van de arts RLPS aan de Swalembergstraat in Paramaribo. Nu weten we dat er vanaf ’s morgens tot aan de late avond geschoten is. Vóór 22.30 uur was iedereen al dood…’

  Fred Derby een van de gearresteerden was op 8 december 1982 nog bij ddb in Fort Zeelandia in Paramaribo langs geweest en hij mocht zijn kleding tussen de vermoorde 15 slachtoffers gaan afhalen voor 22.30 uur.

  Strafeis voor hoofdverdachte ddb ea door de krijgsraad/rechtbank in Paramaribo is 20 jaar.

  Time4Change!

  Leve:

  – de democratische rechtsstaat Suriname,

  – de grondwet van Suriname en Internationale Verdragen, cq mensenrechten,

  – Trias Politica;

  – Wetgevende Macht,

  – Uitvoerende Macht,

  – Rechterlijke Macht.

  – het onderdrukte, misleidende, uitgebuite, verarmde Volk,

  – de Surinamers,

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Advies aan ddb en kliek
  regering ddb en kliek Treedt/treden jullie af en zij die veroordeeld zijn door de rechtbank/krijgsraad gaan jullie je straf/fen uitzitten en geven jullie de democratische rechtsstaat het juiste voorbeeld/een kans. Criminelen horen door de rechtbank/krijgsraad veroordeeld te worden en in de gevangenis hun straf uit te zitten. Suriname kan hiermee een voorbeeld stellen/geven/zijn aan de wereld(gemeenschap) hoe het aan toe hoort te gaan in een democratische rechtsstaat. Waar een klein democratische rechtsstaat/ land groot in kan zijn in de wereld.

  De nieuwe kleren van ddb ( de designkleermakers van ddb), waarmee hij sinds 8 december 1982 door Suriname en de wereld liep.

  De dief roept: ” houdt de dief!”

  ddb is de grootste misleiders van het Surinaamse Volk, zie ook de luchtkastelen. Volk van Suriname zie uw grote armoede en heel grote ellende.

  Wie houdt Wie Voor De Gek?

  ddb en een groot deel van zijn kliek horen in de gevangenis opgesloten te worden.

  Boen Sari (his)Tory

  principes, mensenrechten, normen, waarden, de grondwet, gerechtigheid, respect, eerbied, Internationale Verdragen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Mensen, dieren, vogels, vissen, insecten, reptielen, bomen, planten, rivieren, kreken en zelfs de kust lijden onder het paars misdadig moordend duivel bewind. Wee de oerdomme deboele idiote ndp dwazen die in 2020 wederom paars didibri knettergek bezten op zijn nationale duivelse partij willen stemmen voor nog meer paars verderf.


  Maak melding

 21. Er is al geruime tijd een klopjacht geopend op Jaguars in Suriname, chinezen betalen dorpsbewoners en hebben ook hun eigen ploeg die deze heilige diersoorten vermoorden. Als deze idioot van de gewapende machten, niets afwist van de oorlog op Jaguars en in het binnenland werkt is ie zowiezo een dwaas. Dat was duidelijk een leugen, vermoedelijk is hij zelf betaalt om die Jaguar dood te schieten. Als je er zo trots op bent dat je naast een dode Jaguar kan poseren , kan jij evengoed de persoon zijn die zoo laf is geweest deze Jaguar te vermoorden. Hij hoort in de gevangenis thuis beschermd diersoort of niet !!!


  Maak melding

 22. Ik hoop niet dat de media en de politie misleid wordt door deze dieren moordenaar zijn leugens.
  Wat denken deze dierenbeulen wel niet van zichzelf, krijgen ze een wapen in handen, dat zij dan alles wat beweegt maar kunnen kapot schieten. Zulke gasten zijn respectloos, zowel tegen mens als dier. Hopelijk heeft hij geen dieren thuis, want hun wacht het zelfde lot. Deze man moet echt gestraft worden. De foto mocht in eerste instantie van hem niet geplaatst worden op facebook, dan zegt hij het moet van Facebook af, toe hij hoorde dat de jaguar tot een beschermd diersoort behoort, nu krabbelt hij terug. Zogenaamd iemand anders heeft de Jaguar doorgeschoten en hij neemt rustig positie om met de Jaguar op de foto te gaan. De shirt om zijn hals zit onder het bloed.
  Hoe komt de Jaguar dan op de ijzeren draagbaar???Bij hem voor de deur?? Hij liegt tot hij barst. Dit beest is doodgeschoten om aan China verkocht te worden met huid en haar. Hij gaat het echt niet in zijn kerst pom verwerken.Dierenbeul, schaamteloze hond. De toeristen zullen hiermee zien, hoe wreed sommige Surinamers zijn, want Facebook wordt over de hele wereld bekeken. Gelukkig zijn er zat Surinamers onder ons met het hart op de juiste plaats voor mens en dieren om ons heen.God heeft mens en dier geschapen en wat doen sommige klootzakken van de laagste orde, zonder pardon vernietigen. Hoe ziek is je geest??Goed ziek dus. Flink straffen deze abani.


  Maak melding

 23. Smerige leugenaar. Toevallig ben ik goed bekend met dit geval. Richaards liegt dat hij de jaguar niet zelf heeft doodgeschoten.. Deze man is zo achterlijk, je vraagt je af hoe hij politieman heeft kunnen worden. Hij liep op te scheppen hoe geweldig hij was na de moord op de jaguar en dat hij geld zou verdienen door het kadaver aan omoe snesie te gaan verkopen. Hij had al bestellingen voor de hoektanden en de snorharen. Deze imbeciel moet verwijderd worden uit de politiedienst. Wij willen hem niet als collega.


  Maak melding

 24. Tjieng boi sanie. Jaguars, tigrie en kaaiman jagen deed ik al op mijn 14e jaar. Nu ben ik ouder. Die lul die dat deed is een kleine jongen gebleven


  Maak melding

 25. Of je lult uit je nek of je bent zo dom dat je eigen leugens gelooft achterlijk schepsel die zelfs de wet moet vertegenwoordigen en toepassen op derden. Dus begin by je zelf .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES