dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenGeschiedenisVandaag opent het eerste Migratie Museum van Nederland

Vandaag opent het eerste Migratie Museum van Nederland

-

Does Travel & Cadushi Tours

DEN HAAG, 22 sep – Vandaag, zaterdag 22 september, opent het eerste Migratie Museum van Nederland haar deuren. Een nieuwe ontmoetingsplek die het Haags erfgoed vanaf 1945 toegankelijk maakt voor een breed publiek. Een centrum dat verhalen verzamelt en op hedendaagse wijze presenteert.

Over mensen die om verschillende redenen naar Nederland kwamen (ook uit Suriname), hun leven in de Hofstad opbouwden en daarmee een belangrijke bijdrage leverden aan het Den Haag van nu. Via tentoonstellingen, educatie, onderzoek en publieksactiviteiten, vertelt het Migratie Museum een nieuw gemeenschappelijk Haags verhaal.

Het Migratie Museum is zowel fysiek als online nog in opbouw. De komende weken wordt er hard doorgewerkt. Te zijner tijd wordt ook de hulp ingeroepen van alle 533.000 Hagenaars. Zodat Hagenaars ook hún (migratie)verhalen, of die van hun ouders of voorouders, via het Migratie Museum met hun mede-Hagenaars kunnen delen.

De eerste expositie in het museum is getiteld ‘Naar Holland’ en gaat over de immigratie van Indische Nederlanders in de jaren vijftig.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. Heel leuk en nuttig. Goed voor de algemene bewustwording. Een blikje achter de schermen nemen. Erachter komen wat Nederland o.a gemaakt heeft tot het Nederland van nu. Misschien dat Wilders hieruit lering kan trekken.


  Maak melding
 2. @ Lulhannes,

  Waarom is het voor jou belangrijk wie dat betaald heeft? Nederland heeft hiervoor geld, dus is het niet aan jou om dat te beslissen. Is goed voor de educatie van iedereen.


  Maak melding
 3. Educatie van iedereen?
  Gaat ook maar één Nederlander de tocht zichtbaar maken van de eerste mensen uit Afrika die trokken naar Europa en in Nederland en Den Haag terechtkwamen. Ik denk het niet! Ga maar kijken of je hierover ge-educeerd wordt, zou ik zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES