Jörgen Raymann komt eind september met nieuwe theatervoorstelling

11
Jörgen Raymann vanaf maart 2018 solo terug in het theater

AMSTERDAM, 9 sep – Vanaf eind september is Jörgen Raymann weer te zien in de Nederlandse theaters. De in Amsterdam geboren Surinamer Raymann komt met een nieuwe eigen voorstelling getiteld ‘Schudden aan die boom’. Raymann heeft voorouders uit 4 werelddelen. Hij schudt aan zijn familieboom om te zien of hij voldoet aan de vooroordelen en eigenschappen die zijn voorouders worden toegedicht.

Zouden zij trots op hem zijn of hem juist verafschuwen? Zouden ze zijn humor waarderen? Zouden ze elkaars humor begrijpen en accepteren? Met scherpe en hilarische observaties probeert Raymann de puzzel van zijn verleden te leggen.

Is hij een vreemde eend in de bijt of past hij juist perfect in deze moderne maatschappij waar iedereen op Facebook zelfbewust en gelukkig is, maar tegelijkertijd naar zichzelf zoekt bij de psycholoog, de yoga-goeroe of de Tantratherapeut. Misschien kom je er op het eind van de avond achter dat als hij maar hard genoeg schudt, jij ook uit die boom valt.


11 REACTIES

 1. Hij heeft voorouders uit 4 werelddelen. Vreemd, want ik bespeur alleen maar Afrikaanse en Europese trekjes bij hem. Die anderen voorouders heeft hij zeker vermoord!


  Maak melding

 2. Het gaat niet hoe je eruit ziet, maar hoe je DNA in elkaar zit. De ene weet wie zijn moeder, vader, grootouders, enz is, anderen weten het helemaal niet. Wat ook belangrijk i, is hoe sta je in het leven sociaal, financieel, economisch en hoe ga je om als mensen je aanspreken over je kenmerken e/o willen beoordelen en hoe worstel je je daaruit, een grap, een lach, een verklaring, stil zijn, enz en je richten op wat belangrijk is en om je te handhaven. Welke prioriteiten tellen dan voor het overleven. Je moet wel weten wie je bent en waar je vandaan komt. Je moet niet over je heen laten lopen.

  Ik houd van bepaalde gemengde type mensen, anderen die komen er heel slecht af. Mislukte kruisingen, p(o)or pransoeng. Als ze door zouden gaan zou er wel hoop zijn.

  Ik ga wel naar de voorstelling om te zien, wat ik daaruit kan halen ofschoon ik voor mezelf al wwet hoe mee om te gaan. Alle beetjes kunnen een toegevoegde waarde hebben.

  Life is what you make of it. Het mooie van gemengde relaties van verschillende generaties, is als je ook de raszuivere ziet en zij weten eenheid in verscheidenheid. Wij zijn familie! Wij verbinden, een brug functie, ook en dat kan ook leiden dat mensen aanspreken over hun soort ook jouw kan raken. Er zijn voordele, maar ook nadelen aan alles. Wij zullen handhaven. De wereld is van ons. Wij hebben vele vlaggen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Ze hadden al 5000 jaar geleden gewaarschuwd tegen Varna Sankars.
  Het gaat niet zozeer om de ras, maar om de denkwijze. De Afrikaanse en Europese denkwijze is verschillend dan de Vedische denkwijze.
  In de Vedas, de Hindoe denkwijze, is elke wezen een manifestatie van God. In de Europese en Afrikaanse denkwijze ben je al strafbaar als je zelfs erover denkt dat je God ooit zou kunnen kennen, laat staan je te vereenzelvigen met God.
  Een dogla mengelmoesje neemt invloeden van al z’n voorouders mee. Met een grote kans op tegenwerkende invloeden en dus verwardheid bij de dogla. Daarom zie je heel vaak dat de dogla’s kiezen voor de dierlijke denkwijzes en zelden kiezen voor het veheven Vedische denkwijze. Dit is dus teloorgang van het verhevene en overwinning van het dierlijke. Het gevolg van denkwijzevermenging (rassenvermenging) dus.


  Maak melding

 4. Jürgen is af van die jurken.
  Hij gaat nu schudden aan zijn boom. Een boom waar geen blad meer uit komt vallen.
  Jürken kom en joint ons schurken.


  Maak melding

 5. Wellicht niet belangrijk maar zover mij bekend is Jörgen niet in Paramaribo maar in Amsterdam geboren.

  Nou meneer/mevrouw Jaimangal, u heeft een mooie theorie maar volgens mij klopt er geen ene moer van.
  U hoeft zich verder voorlopig geen zorgen te maken want er zijn nog genoeg mensen die de Vedische denkwijze hebben. Kijk maar naar het subcontinent. Deze denkwijze zal u en mij overleven.


  Maak melding

 6. @Get a life,

  Pas als de Vedische denkwijze over de hele wereld gemeengoed is geworden, zal er vrede onder de mensen kunnen zijn.
  De filosofie van de Veda’s is in het kort: Vasudhaiva kutumbakam.
  Moeder Aarde wordt Vasudha genoemd. Alle leven dat van haar afkomt, iedereen dus, is Vasudhaiva. Kutumbakam is één groot familie. Oftewel, alle wezens op aarde vormen een groot familie met Moeder Aarde als hun Moeder en Vader Zon als hun Vader. Ze moeten dus als familie met elkaar omgaan.
  Het jammerlijke is dat alleen Hindoes zo denken. De rest denkt in termen van Afvalligen, Heidenen en niet-gelovigen, die hardhandig bekeerd moeten worden of zelfs vermoord moeten worden.
  Geloof je niet in Jezus als jouw verlosser en in Mohammad als Allahs profeet? Dan heb je een probleem volgens hen. De waarheid is dat ze zelf een probleem hebben, nl die van bekrompenheid.


  Maak melding

 7. De god van de bijbel geeft aanwijzingen en bevelen aan het volk van Israel en toch willen christenen dat de rest van de mensheid deze bevelen opvolgt. Vreemd.
  De koran is gericht aan moslims en toch willen zij dat iedereen hun opvattingen opvolgt. Ook vreemd.
  De Veda’s zijn gericht aan heel de mensheid. Ze spreken niet tot een bepaalde volk, maar tot heel de mensheid (rashtra). Nergens in de Vedas wordt gesproken over individuele naties. Destijds was de wereld ook een geheel, zonder aparte naties/landen. Bovendien wordt de Vedas telkenmale opnieuw onderwezen wanneer de aarde na een zuivering (continenten verdwijnen en ontstaan opnieuw) opnieuw bevolkt wordt.
  Toevallig zijn het de Indiërs die de Veda’s hebben beschermd en bewaard, maar het hadden net zo goed de Indianen kunnen zijn.


  Maak melding

 8. Mahabharata
  Het Mahabharata is een van ‘s werelds grootste epossen. Het vertelt het verhaal over wat zich ruim 5000 jaar geleden heeft afgespeeld in hedendaags India, en is daarnaast ook een filosofisch en religieus boekwerk. Het omvat dus drie niveau’s:
  1. Als het verhaal van een koninklijke familie die in een broederoorlog verwikkeld is geraakt. Op dit niveau beschrijft het Mahabharata het belang van kwaliteiten als moed, heldendom en heiligheid.
  2. Vanuit een ethisch perspectief wordt de oorlog gezien als het eeuwige conflict waar we dagelijks mee geconfronteerd worden: tussen goed en slecht, gerechtigheid en ongerechtigheid, waarheid en leugens.
  3. Op een spiritueel niveau gaat het over de strijd tussen het hogere zelf en het lagere zelf, de oorlog tussen onze spirituele roeping en de verlangens van het lichaam, de geest, de intelligentie en het ego.

  Ook in de Veda’s dus veel stukken die over het voeren van oorlogen en broedermoord en macht gaan. Mensen die feiten willen verdraaien zijn de grooste uilskuikens.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.