Vakbond ziet einde Surinaamse Luchtvaart Maatschappij naderen

59
Schadeclaim luchtvrachtafhandelaar tegen Surinam Airways
Archieffoto ter illustratie: vliegtuig op de luchthaven van Suriname

PARAMARIBO, 9 sep – De vakbond bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, vreest dat het bedrijf spoedig zal ophouden te bestaan. De eerste tekenen aan de wand hebben zich al voorgedaan. Dat is al recent te merken geweest aan de sluiting van dochterbedrijf Hotel Residence Inn. De leiding van het bedrijf heeft duidelijke bedoelingen met een even duidelijke opdracht.

De SLM moet over hooguit drie jaar ophouden te bestaan. “Bij het aantreden van de raad van commissarissen, heeft de president-commissaris aangegeven dat de opdracht van de aandeelhouder (de overheid, red.) is dat men de SLM moet sluiten. Hij heeft gevraagd om hem in de gelegenheid te stellen om binnen twee tot drie jaar het bedrijf winstgevend te maken”, zei vakbondsvoorzitter Robby Maaijen tijdens een persconferentie.

Voor de vakbond is het duidelijk dat de regering af wil van het verlieslatende bedrijf. Maaijen legt een verband met het massaontslag bij Hotel Residence Inn. Ook het personeel van andere dochterondernemingen en van de SLM zelf, mag de borst nat maken. Aan de andere kant gaat het verbrassen door. Volgens Maaijen worden ‘bevriende’ ondernemers voorgetrokken. Het managementteam is uitgebreide telt nu twee directeuren.


59 REACTIES

 1. De vakbond ziet het verschil niet tussen sluiting en opgaan in een ander luchtvaart bedrijf.
  Alsde vakbond dit ziet als sluiting van de SLM hebben ze deels gelijk want de naam SLM kan mogelijk verdwijnen (door eenovername of fusie) maar ook kan de SLM een samenwerking aangaan en wel haar naam behouden zoals Air France / KLM
  Vakbond neem een positieve stelling in en help mee aan een saneringsplan om arbeidsplaatsen te behouden bijvoorbeeld liever 40 personen ontslaan en 35 personen werkzaam houden en het bedrijf gezond krijgen. Is wel een vereiste dat alle neuzen dezelfde richting wijzen.
  M.a.w. ook de totale directie en RvC vervangen door capabele personen die weten wat ze willen en hoe ze dit kunnen bereiken.


  Maak melding

 2. Toen ik zag dat de SLM tickets zou verkopen in SRD was het mij al duidelijk. Dit bedrijf zit zo zwaar in de problemen dat ze alles doen om te overleven. Het koersrisico van de SRD nemen is een teken aan de wand. Ik had toen al voorspeld dat de SLM gedoemd was te verdwijnen. jammer, maar met slechts één vliegtuig en een waterhoofd aan staf en personeelsleden maak je een bedrijf kapot. Niet alleen een bedrijf maar de hele Surinaamse staat wordt door de familie en vrienden Bouterse kapot gemaakt. Jammer,


  Maak melding

 3. John wat is er mis met de SRD? Zijn reizen alleen voor de buitenlanders?
  Denk ook aan anderen en heb respect voor je eigen SRD.
  Alleen India kan het land redden en geen andere land.
  Vergeet Afrika en wat hebben ze te bieden?


  Maak melding

 4. SLM heeft meer adviseurs/managers/directieleden dan de KLM onderhand….
  En het domme is: men kijk alleen maar naar kleinzielige bezuinigingen, geen enkel plan of beleid om meer passagiers te trekken.

  Einde oefening. Hier is geen redden meer aan.


  Maak melding

 5. Waarheid 9 september 2018 at 09:04
  John wat is er mis met de SRD?
  ====
  SRD is geen flikker meer waard, koers nu 1 op 9.
  En er wordt nu weer massaal bijgedrukt om alle salarisverhogingen te betalen van het leger niks presterende ambtenaren.


  Maak melding

 6. henkmolenaar2016 ben met je eens. Het zijn onze eigen mensen die dat doen. Iedereen wil meer en meer.
  Vakbonden hebben het land kapot gemaakt. Marienburg suiker weg, noem maar op en door die Vakbonden.
  Alleen India kan het land redden. Niet vergeten dat India 4 vliegtuigen aan Afghanistan gratis gaf.
  Waarom laten ze niet meer vliegtuigen van andere landen binnen?


  Maak melding

 7. TODO TAPOE
  iedereen weet wie deze land suriname naar de maan help , ze staan er bij en kijken er naar wat een slappe happen wat jammer plan B is zoek .

  TODO TAPOE
  Dit komt omdat de de echte Surinamer in aantal inwoners (immigranten niet inbegrepen) zo wenig zijn dat ze daardoor geen vuist kunnen maken
  Omdat de Surinamers zo volgzaam zijn (kudde gedrag tonen) waardoor ze geen vuist kunnen en durven maken
  Omdat de Surinamer door zijn volgzaamheid (bevel is bevel) dat zelfs hun ouders gevaar lopen bij een staking indien de regering opdracht geeft tot schieten.
  Omdat iedereen in Suriname iedereen kent zijn leiders van een opstand niet onbekend en zullen dan gelijk worden opgehaald (8 december) door de volgzaamheid van de jongens.
  Omdat de Surinamers van geld houden en nauwe;lijks denken aan de toekomst
  Omdat de jongens door volgzaamheid worden gebruikt en misbruikt doch niet in die mate als de jaren 80

  Dus zullen de Surinamers altijd achter de feiten aanhuppelen


  Maak melding

 8. Beste Waarheid:

  Let op: de komende maanden gaat Bouterse weer wijzen naar Nederland en ‘buitenlandse krachten’ die de ontwikkeling van Suriname saboteren.

  8 jaar Bouterse zijn rampzalig geweest voor Suriname. Alles is verrot: onderwijs, gezondheidszorg, de economie etc. Alleen de drugsmaffia floreert prima. Maar dit gebeurt zo opzichtig met steun van deze Paarse regering dat het een kwestie van tijd is voordat de USA Bouta komt ophalen.


  Maak melding

 9. Naast een efficiënte bedrijfsvoering heeft de SLM een sterke partner nodig om te kunnen over. Dit houdt o.a. in; snijden in personeelskosten, goedkopere inkoop van catering, opheffen van niet winstgevende lijndiensten, afstoten van gebouwen,enz.

  Ik wil daarnaast niet hoog van het podium praten, maar het zijn de ongeschoolde vakbondsleiders die mede de oorzaak zijn van de ellende bij de SLM. Deze figuren kennen het verschil niet tussen de inkomsten en uitgaven kant van een (exploitatie)begroting De overheid kan niet blijven doorgaan met het toekennen van mega subsidies aan dit bedrijf om het levensvatbaar te houden en de vakbondsleiders hun hobby gunnen. De SLM moet zonder steun van de overheid zelf voor haar inkomsten kunnen zorgen. Dit kan alleen bij een efficiënte bedrijfsvoering.


  Maak melding

 10. SLM steunt op de lijn Paramaribo-Schiphol. IPV dat ze dan 100 euro onder de prijs van de klm gaan zitten om altijd volle vliegtuigen te krijgen, zitten ze op dezelfde prijs. Geen wonder dat ze het niet zullen kunnen volhouden.
  Daarnaast is er verspilling, inefficientie en vriendjespolitiek.


  Maak melding

 11. Er zijn Surineds die jaarlijks 2 of meer keren naar Suriname gaan. SLM speelt daar niet op in door bijv. een soort abonnement aan deze mensen te bieden waardoor ze goedkoper uitkomen en bij de SLM blijven. Ze hebben geen visie.


  Maak melding

 12. Gelukkig, mijn voorspelling is uit gekomen. Eindelijk wordt toegegeven aan de waarheid welke mensen daar werken, familie en vriendjes. En nu? Ga maar voor je eigen brood zorgen want waar gaan jullie nu terecht komen. Opgeruimd staat netjes. Ik moet wel zeggen ,lachimising, henshuis en al die dieven, bedankt. Waar is jullie trots nu. Ga nu maar zelf een ticket kopen en vlieg vooral met de KLM, voel hoe het is als de normale passagiers moeten dokken.
  Diep in mijn hart hoop ik dat er wel een oplossing komt ,maar dan zonder deze dievenbende.


  Maak melding

 13. “Suriname is een mislukte staat”

  Dit prachtig land is naar de klote geholpen door mislukkelingen die overal ter wereld ook gedoemd zijn te mislukken.

  Eerst baas in eigen huis willen worden. De onafhankelijkheid uitroepen en vervolgens de benen nemen naar nederland.

  Suriname aan de Chinezen verpatst omdat die zelfde mislukkelingen niet gewend zijn om zelf geld te verdienen, doch het de meest simpele zaak vinden om op borgoe te leven.

  En nu tenslotte inzien dat het de Hindoestanen zijn die het land kunnen reden.

  De Surinaamse hoogheids waan dat zij kost wat kost een eigen luchtvaart maatschappij moet hebben geeft aan dat de bestuurders nooit capabel zijn geweest.

  Wil men nog iets reden dan is de enige optie om de oude geld verslindende wraken af te schrijven en het verlies maar gelijk nemen. Laat SLM door gaan als een Surinaamse reis en boekingskantoor.
  Laat SLM zich richten op binnenlandse en regionale routes.
  Suriname geef de route Paramaribo/Amsterdam op en geef ieder maatschappij die op Paramaribo wil vliegen vrij.

  Dit zal het land ten goede komen. De toerisme bevorderen en zal er een positieve kasstroom ontstaan war ieder Surinamer beter van zal worden.


  Maak melding

 14. Wwaarheid. Je hebt overduidelijk de jaren 60 en 70 niet meegemaakt. Toen waren we echte vechters en men vertelde toen ook dat vakbonden het land kapot hebben gemaakt. We hebben juist het tegenovergestelde meegemaakt. Dank zij de vakbonden heeft Suriname tot de onafhankelijkheid goed geboerd. Ook de militairen wilden een vakbond. BOMIKA (bond militair kader). Toen ging het mis. De militairen maakte stampei en alles ging fout wat fout kon gaan.Tot nu toe hebben wij er last van. Ik heb een van de belangrijkste militairen de vraag gesteld waarom het mis ging. Zijn antwoord verraste mij. Wij mistten een organisatiedeskundige. Dus organisatieproblemen. De rode draad in de hele militaire periode. Dus waarheid. De militairen hebben Suriname kapot gemaakt en niet de vakbonden en om de shit van Suriname op te lossen hebben wij goede bestuurders nodig. Alles wat komt, zelfs iemand van de werkverschaffing zal het beter doen dan DDB.


  Maak melding

 15. Kansloze failed state….alles wat de afgelopen 8 jaar aangeraakt en bedacht is door de corrupte, criminele paarse maffia is mislukt, heeft niks opgeleverd, klauwen vol geld gekost, en in staat van verval geraakt. Wereldwijd worden nu megapartijen drugs, afkomstig uit Suriname onderschept, Droga-Desi en zijn zwijnenbende trachten structureel op deze wijze nog geld binnen te harken om hun desastreuze wanbeleid te camoufleren. FAILED STATE !!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 16. SURINAM AIRWAYS ONTKENT DREIGEND FAILLISSEMENT
  Surinam Airways Airbus A340 by Klaas-Jan van Woerkom
  24 mei 2018 – 15:24 | Door: Niek Vernooij | Foto: Reismedia
  PARAMARIBO – Door een belabberde financiële situatie zou de toekomst van Surinam Airways (SLM), de nationale airline van Suriname, op het spel staan. Maar mediaberichten over een dreigend faillissement en operationele problemen worden door de Surinaamse luchtvaartmaatschappij met klem ontkend en afgedaan als laster en fabels.

  De Raad van Commissarissen van de SLM ontkent in een persbericht niet dat er sprake is van een negatieve balans vanwege verliezen in het verleden, maar de situatie is volgens het staatsbedrijf niet zo penibel dat de vluchtuitvoering gevaar loopt. Het doen voorkomen alsof er een meteen opeisbare schuld van tientallen miljoen als het zwaard van Damocles boven het hoofd van SLM hangt, kan volgens de maatschappij naar het rijk der fabelen worden verwezen.

  “De SLM heeft een negatieve balans vanwege verliezen in het verleden, maar die schuld is voor het overgrote deel een vordering van de aandeelhouder (de Surinaams staat, red.), die daar zeer verantwoordelijk mee omgaat”, zo stelt de airline. Met de staat wordt volgens SLM overleg gevoerd om deze schuld om te zetten naar een achtergestelde schuld of een zogeheten agioreserve, om zo de balanspositie van het bedrijf te verbeteren.

  De SLM ziet het als een voldongen feit dat het voor de grote uitdaging staat om op korte of middellange termijn zonder subsidie van de overheid winstgevend te opereren. “Hiervoor zijn door de aandeelhouder de nodige stappen gezet, die door de Raad van Commissarissen, directie en het personeel van de SLM verder moeten worden uitgewerkt en geïmplementeerd.”

  Laster
  Onlangs moest een nieuw aangetrokken gebruikte Boeing 737-700 van de SLM noodgedwongen aan de grond blijven, naar verluidt omdat er papieren niet in orde waren. De SLM ontkent. “Berichten als zou er een vliegtuig zijn gekozen waarvan de manuals ontbreken, getuigen van ondeskundigheid of laster.”

  “Onze ‘national carrier’ is een klein bedrijf met een gering aantal vliegtuigen. Samen met de luchtvaartautoriteit wordt de veiligheid van de operatie gegarandeerd en wordt er niets aan het toeval overgelaten”, zo stelt de Raad van Commissarissen van de SLM in het persbericht.

  SLM vliegt vanaf thuisbasis Paramaribo vier keer per week rechtstreeks naar Amsterdam. Op die route zet de maatschappij haar enige Airbus A340-300 in. Recentelijk is ook regelmatig gebruikgemaakt van eenzelfde type vliegtuig van Air Belgium, die inclusief bemanning werd gehuurd. Verder onderhoudt de SLM met een tweetal Boeing 737’s regionale routes, onder meer naar Brazilië, het Caribisch gebied en Florida.


  Maak melding

 17. 600 kg cocaïne uit Suriname onderschept in Brazilië
  Gepubliceerd op: 08-09-2018 – 11:30 Bron: De West
  De Braziliaanse justitiële autoriteiten hebben maandagavond 600 kilogram cocaïne onderschept op twee schepen dicht bij het eiland Marajo. Het vermoeden bestaat volgens de Braziliaanse media, dat de drugs afkomstig zijn uit Suriname. Vier personen van Nederlands-Surinaamse afkomst zijn inmiddels aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar Belem en worden vandaag voorgeleid. De cocaïne die in beslag is genomen, vertoont dezelfde kenmerken als de partij van 1500 kg cocaïne die ruim een week geleden is onderschept. De verdachten die in deze zaak zijn aangehouden, zijn Surinamers.

  Niet gelukt anders was slm gered ,wat een bananen republiek. We gaan voor nog 5!!!!!!


  Maak melding

 18. @ RobG

  Weer een helemaal eens dat SLM gesaneerd moet worden.
  U mag zich echter wel afvragen wie de afgelopen 8 jaren aan de knopen gezetten hebben en al menig maal herstel gepredikt hebben.
  U wijst stevig naar de vakbonden echter die heeft geen enkele executieve bevoegdheid. Het is zaak dat de regering in de spiegel kijkt.
  Het trieste is dat de verliezen (4 4 mio/jaar) heel goed te saneren zijn door de operatie te ontdoen van alles wat niet productief is en met TAM/ TAP/ Gol of als het niet anders kan TUI een efficiënte operatie op te zetten met goed vloot en route management.

  Ik ben het zelden met u eens maar SLM moet uit de overheidshanden of moet een echt onafhankelijke RvC krijgen.


  Maak melding

 19. Minister Stef Blok: ‘Suriname is een mislukte staat,
  Je mag hoog en laag springen maar die man heeft de waarheid gesproken
  Failed state sinds 1980


  Maak melding

 20. Sranangmang merkt op dat:
  “De SLM heeft een negatieve balans vanwege verliezen in het verleden, maar die schuld is voor het overgrote deel een vordering van de aandeelhouder (de Surinaams staat, red.), die daar zeer verantwoordelijk mee omgaat”, zo stelt de airline. Met de staat wordt volgens SLM overleg gevoerd om deze schuld om te zetten naar een achtergestelde schuld of een zogeheten agioreserve, om zo de balanspositie van het bedrijf te verbeteren.

  Dan hou ik mijn hart vast. Het meest basale wordt nu geroepen.
  Verliezen in het verleden als agioreserve opnemen, hoe is het mogelijk.
  Sranangmang als ik jou was zou ik adviseren om RobG in dienst te nemen om tevens aan jou laten uitleggen wat een agioreserve is en hoe die tot stand is gekomen.
  Ja zelfs het eigen vermogen weer positief krijgen door de vereliezen als agioreserve te stellen gaat je pet te boven. Kennelijk wat gehoord (de klok horen luiden) maar heb er geen weet van (weet niet waar het geluid vandaan komt).

  Ga weer naar school


  Maak melding

 21. Sranangmang
  Ik ben het over het algemeen niet eens met RobG maar met zijn posting moet ik hem dit keer deels gelijk geven. echter niet v.w.b. de vakbond alleen de schuld geven doch degenen die de Directie en de RvC aanstellen / benoemen.
  Een voorbeeld:
  Brunings als RvC lid, heeft deze man zich ooit goed geschoold en gebeten in de materie van de problemen van de SLM?
  Ja hij was een beetje een goede wielrenner maar ook niet meer dan dat.
  Al die leden van de rvC en de directie alsook het midden management weten van toeten nog blazen af.
  Alleen de vakbond aanwijzen als schuldige is te kort door de bocht en getuigd van een tunnelvisie.

  Sranangmang denk aan totale vervanging van de ministers en de president en benoem een techo kabinet om zaken aan te pakken.


  Maak melding

 22. @Robje-de-Paarse-huisslaaf ±

  Natuurlijk geeft u zomaar de schuld aan Vakbonden en
  niet aan de Paarse prutsers en Opa D ! Zij leiden in grote
  lijnen het slecht functionerend bedrijf al ACHT JAAR !!

  De echtgenoot van Desie´s dochter is onlangs nog geparachuteerd
  tot HOOFD BEVEILIGING !

  U zegt : `Deze figuren kennen het verschil niet tussen de inkomsten
  en uitgaven kant van een (exploitatie)begroting`, echter al er Surinamers
  zijn die dit principe TOTAAL NIET BEGRIJPEN en/of WILLEN begrijpen dan
  zijn dat Opa Desie en zijn Paarse Ministersploeg, die al MEERDERE JAREN
  VEEL MEER UITGEVEN DAN HETGEEN DE STAAT SRANAN AAN INKOMSTEN HEEFT !

  GEVOLG hiervan is de MILJARDEN-PAARSE-ONGEDEKTE-GELDDRUKKERIJ !

  Een van de redenen waarom Ons Land thans FAILLIET Is !

  WEG MET DE CORRUPTE PAARSE CLAN, DAN KAN SRANAN GAAN WERKEN
  AAN HERSTEL EN OPBOUW !!!


  Maak melding

 23. Tui staat al klaar om de boe lover te nemen . Dan zal duidelijk blijken waaraan het gelegen heeft dat de SLM verdwijnen moest. Langzaam maar zeker zal alles wat met Suriname te maken heeft zal verdwijnen. Dit dankzij de paarse bende en hun aanhangers. Een ding is zeeker het volk zal er beter van worden.


  Maak melding

 24. @RobG,

  kun je ook een brief sturen naar minister Hoefdraad en uitleggen wat je
  krijgt als je meer uitgeeft dan dat er binnenkomt. En was de staat niet aandeelhouder ??


  Maak melding

 25. RobG, gelijk heb je vwb SLM en dat de vakbond een te dikke vinger in de pap heeft daar heb je ook gelijk. Echter, er is meer aan de hand, de overheid heeft te vaak ingegrepen in de leiding plus er zijn teveel low-skilled arbeiders in dienst alsook op management posities. Ingrijpen daarin werd ook altijd door dezelfde vakbond tegengewerkt. Hopelijk met de nieuwe leiding incl rvc lukt het nu wel om in te grijpen en het bedrijf uit deze penibele situatie te halen.


  Maak melding

 26. Dit hebben we als erfenis overgehouden van de vakbondsleider DERBY !! Alleen vrienden en partijgenoten werden op alle afdelingen geaccomodeerd ! Denk bv. aan Gilds (onder-Direkteur) , zijn zoon Heshesius als Direkteur operations in Nederland .
  In deze moeilijke tijd “afschaffen alle IPB-tickets” !!! (solidariteit) als het personeel nog een baan wil behouden !!!Is dat zo moeilijk ?? Laten wij kijken wat de “vakbond” ervan zegt !!
  SLM laten doodbloeden of de werkgelegenheid redden !!!
  Ook bekend maken welke ex-direktie leden en hun partners, hun levenlang “gratis mogen vliegen ” !!
  Dit wisten velen niet in Suriname. Ook @ RobG , niet !!! Anders zou hij anders piepen !!!
  Deze voorwaarden zijn allemaal vastgelegd op papier !!!Lijkt op de voordelen van ex-ministers !!!
  Gewoon om te concureren met bv KLM: 75 euro onder de prijs van KLM en vooral geen “wisky, bier,gratis verstrekken aan boord “!!!


  Maak melding

 27. DERBY heeft zelfs nieuw Hoofd Beveiliging benoemd ?????

  DERBY benoemt RvC en directeuren vd SLM ??????

  DERBY heeft oa door MILJARDEN-ILLEGALE-GELDRUKKERIJ de
  Staat Sranan FAILLIET gemaakt !!!

  Was DERBY ook niet betrokken bij de 8 December-Massamoord en
  de MOIWANA-massamoord, moorden op ONGEWAPENDE Surinaamse
  Staatsburgers ???

  A DONG DI DENG PAARSE-VLOEK-AANHANGERS DONG,
  meneer DERBY, RUST U IN VREDE !!!

  PS : FRI SRANAN !!! WEG MET DE PAARSE BENDE !!!


  Maak melding

 28. Redt De SLM & dochterondernemingen

  Nu ik dit zo lees over de SLM, komt bij mij de vraag of SLM en dochterondernemingen, los van de SLM niet zelfstandig verder in de toekomst moeten gaan.

  Het moet toch mogelijk zijn dat de een SLM een zelfstandige rechtspersoon wordt gewoon aandelen en oblibaties uitgeeft die door iedere Surinamer, let op iedere Surinamer ook van het diepste binnenland en SuriNeds in Nederland gekocht worden. Gewone heel kleine aandelen en obligaties voor iedere Surinamers, SuriNeds.

  Om te voorkomen dat er allerlei boeven heel veel aandelen en obligaties aan bepaalde personen verkocht worden/gekocht worden moeten er bepaalde regels in de statuten van deze rechtspersoon geplaatst worden. Niet eenvoudig, want aandelen moeten verhandeld worden en dat deze toch bij bepaalde personen komen. Wellicht dat obligaties dit enigszins kunnen uitstellen.

  Als 100.000 Surinamers á 1 aandeel € 50,= kopen = dat al 5 miljoen en in Nederland ook hetzelfde dan beschikt de SLM over 10 miljoen euro en dan heb ik het nog niet eens over de obligatielening. Als zo een plan van aanpak heel goed wordt uitgewerkt door economen, accountans, enz moet dit toch een goede basis zijn als alles transparant wordt, goede toezicht per kwartaal over hoe het bedrijfseconomisch verloopt met de SLM en hoe de handel van de handel om de markt verlopen. De dicectie, raad van toezicht, leden, enz al de voorkeursaandelen moeten ook heel goed worden aangegeven en wie de personen, ondernemingen enz zijn. Ook de overheid, andere ondernemingen zouden een aandeel in moeten hebben.

  De dochterondernemingen moeten ook zo’n plan van aanpak proberen uit te zetten.

  De hoogste tijd dat grote Surinaamse ondernemingen hun zaken voor alle Surinamers open stellen om met aandelen en obligaties in deel te nemen. Hierdoor is iedereen bij betrokken met kleine bedragen en als er goed bestuur en beleid door deskundige personen, met kennis en ervaring (inter)nationaal over wordt gevoerd, goede controle, kwartaalcijfels, resultaten, de stand van zaken bekend worden gemaakt moet
  dit m.i. een oplossing bieden.

  Stof tot nadenken. Wat zijn de valkuilen en wat zijn de voordelen. Een plan van brainstormen, een plan van aanpak en m.i. gaan uitwerken en aan de slag gaan. Eerst nationaal en later internationaal.

  Pompen of verzuipen. De hoogste tijd dat Suriname goede ondernemingen heeft die een goed gezicht van de republiek Suriname en de Surinamers zijn. Met zwartgeld en witwassen moet heel goed worden uitgekeken. Figuren/ondernemingen die hierom bekend zijn moeten daarom niet bij dit soort ondernemingen betrokken raken en of veel aandelen, enz in handen krijgen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 29. Aangezien luchtvaartmaatschappijen ook samen werken zal de SLM ook in het plan van aanpak naar andere Luchtvaartmaatschappijen moeten gaan samenwerken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. @ RobG,.

  Vakbonden kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor de bedrijfsresultaten van een firma. Ze zijn er juist ter bescherming van de sociaal-financiële situatie van hun leden Als het bedrijf qua resultaten aan de ondergrens zit, is het de taak van de vakbond daarover te rapporteren aan zowel de aandeelhouder(s) als de bedrijfsleiding en commissarissen. Dus jouw stelling klopt niet.


  Maak melding

 31. Ondanks deze politieke ramp blijft Su heerlijk om te wonen.
  Mij krijg je voor geen goud weg
  Elk weekend een kreekje opzoeken, kwiekwies vangen, kamperen…
  T mooie van Su is het binnenland😊


  Maak melding

 32. De airline industrie is een keiharde industrie met hoge kosten/investeringen en weinig marges. Daarbij is de markt (Suriname) klein. Met andere woorden, je moet van extreem goede huize komen mocht je willen overleven in deze markt. Ik vind het dus niet gek dat SLM in zwaar weer verkeerd.

  Alleen met goed/gedisciplineerd bestuur, transparantie in bedrijfsvoering en Hollandse zuinigheid kan je het blijven volhouden.


  Maak melding

 33. met je zuur verdiende centen deze mensen spekken om naar mijn moederland te gaan en na aankomst robadop , no mang ano boeng wij zijn ook van vlees en bloed . mijn land is naar de bliksem door een dong mang vul de rest zelf maar in .


  Maak melding

 34. Maaijen de grote leugenaar die politiek wilde bedrijven over een verlies lijdende hotel en bakzeil heeft gehaald de druiven zijn nu erg zuur voor hem en begint nu te raaskallen,samen met zijn baas poenette snuit Berenstein van de C47 hadden ze weer plannen gesmeed om weer rotzooi te komen trappen onder het mom van een betere deal sluiten vr het personeel,de mensen zijn onderdruk gezet om geen afkoopregeling te treffen met de SLM,de mensen hebben dat resoluut verworpen en gingen toch in op het bod van de slm,het clubje van laaggeschoolden die via vakbondswerk aan de top wil komen,terwijl hun intelligentie vermogen daar niet op berekend zijn,kijk maar naar berenstein iemand met een lagere school diploma die in de hoogste colleges van het land zit,alleen door vakbondswerk waar zij die posities claimen en opeisen,en alleen maar prutswerk afleverd maar wel flink verdient sari tori,te ju dji wan jap japi wan scheermes au koti eng Srefi,maaijen is nu ineens deskundig op luchtvaart gebied dat hij nu precies weet dat de slm over drie jr op houdt te staan,typisch iets vr iemand met het hersen formaat van een garnaal


  Maak melding

 35. S. Kopaat 10 september 2018 at 01:27
  1000 reizigers per week (4 vluchten) moet toch heel wat opleveren. Het geld wordt gewoon niet goed besteed.

  ====

  Als 700 uitvreters moet onderhouden dan kan je 2000 reizigers per week vervoeren, dan zet het nog geen zoden aan de dijk. De helft van het personeel moet er minimaal uit.


  Maak melding

 36. De laaggeschoolde vakbondslieden maken meer bedrijven kapot,en ze zijn alleen bezig om hun eigen posities te verbeteren in de maatschappij zie daar Berenstein een man met een diploma van de lagere school maar wel zitting heeft in bijna alle hoogste colleges van staat,hij zorg goed vr zich zelve,wat niet op school is gelukt nl studeren om kennis te vergaren,etaleert deze boeritjie door stakingen wel zijn eigen positie steeds te verbeteren,en dat zien de domoren als maaijen en denken dat wat die boeritjie bereikt heeft ligt ook in het verschiet vr mij,ongeschoolde boeritjies die over zaken willen praten waar hun hersen cellen niet op berekend zijn bv economie,bedrijfsvoering ,saneren om een bedrijf gezond te maken,probeer dat maar aan iemand uit te leggen die tot de vierde klas lagere school is geweest,waanzin ten top


  Maak melding

 37. Surinamers toch,het probleem is bouta!Maar dat kan je de surinamers niet wijsmaken,ze geloven er heilig in dat een serial killer en international wanted criminal het beste is dat Suriname kan overkomen.
  Resultaat..Suriname is failliet.


  Maak melding

 38. Las ergens 75 onder de prijs van de KLM gaan zitten, maar zou dat helpen, votig jaar rond deze tijd een vlucht bij de KLM geboekt, een kennis van mij was iets later met boeken, de vlucht was volgeboekt, noodgedwongen maar een ticket aangeschaft bij de SLM.
  Terwijl we zitten te wachten voor het inchecken, worden onder anderen wij benaderd door een emploiee of we onze tickets niet om widen boekingen naar de SLM die in de middag zou vertrekken, tegen een lang niet onaardige restitutie op de ticketprijs, ze hebben echt moeten leuren om het voor elkaar te krijgen, later hoorde ik van mijn kennis dat het SLM toestel nog niet voor 3/4 was bezet, terwijl het KLM toestel dus wel vol was,
  Hoe zou dit verschil te verklaren zijn, was dit incidentieel of gewoon een kwestie van dienstverlening


  Maak melding

 39. Raytje reetje split j reet zie daar een koe die loopt te grassen in het weiland en dan begint te loeien failliet failliet zonder er enig verstand van te hebben,raytje reetje split j reet houd toch op met dat geloeid


  Maak melding

 40. Vakbond te onkundig om te begrijpen het bedrijf teveel werknemers heeft.
  S. L. M. Kan alleen winst maken bij een ticket prijs boven de 1000 euro richting Nederland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.