dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidZiekenhuizen in Suriname moeten ‘koopkrachtversterking’ zelf ophoesten

Ziekenhuizen in Suriname moeten ‘koopkrachtversterking’ zelf ophoesten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 sep – Alle ziekenhuizen in Suriname moeten voortaan zelf de koopkrachtversterking voor het personeel ophoesten. De ziekenhuizen kregen het slechte nieuws te horen van minister Antoine Elias van Volksgezondheid zelf. De regering wil niet langer inkomen met subsidiegeld. Ambtenaren krijgen voortaan ook geen koopkrachtversterking meer.

Het geld dat maandelijks op hun loonslip werd bijgeschreven, is nu opgenomen in het salaris. Dat is ook het geval bij de publieke ziekenhuizen. Dara is het personeel administratief gelijkgesteld aan ambtenaren. Nu al worden problemen voorzien. “Met de huidige tarieven, gaan we niets extra’s kunnen geven op eigen kracht”, zegt Arun Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuisraad Suriname, tegenover de Ware Tijd.

Voor het betalen van lonen leunen de ziekenhuizen zwaar tegen de overheid aan. Dat is al jaren zo, daar geen toestemming wordt gegeven om de ligdagtarieven te verhogen. Volgens Hindori moet nog blijken hoe de koopkrachtversterking betaald zal worden. Door de afhankelijkheid van subsidies is er weinig ruimte tot bewegen. Elias heeft aanbevolen de koopkrachtversterking een andere naam te geven.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Deze regering is absoluut zwaar incompetent. Het zijn net kleuters die een spelletje spelen dat ze totaal niet begrijpen. En al die NDP-politici die er nu zitten moeten volkomen en persoonlijk verantwoordelijk worden gehouden voor de ellende waar zij het volk in storten.


  Maak melding
 2. Wij kennen nog CIS van Eddy Bruma en Fred Derby. Ondro-oso-winkries bij leden van PNR !!!
  Schaarste aan alles.Vanaf die tijd hebben wij geleerd om in rijen te staan, om goederen te kunnen kopen >


  Maak melding
 3. Door Paars WANbeleid en Illegale Miljarden-gelddrukkerij is
  Sranan Failliet gemaakt !
  Iedereen is BESTOLEN van ruim zestig procent van zijn KOOPKRACHT !
  Zie de Paarse DEVALUATIES en MEGA-PRIJSSTIJGINGEN !
  Koers van 1 op drie voor de euro is nu 1 op 9, tel uit uw verlies !!

  Nu trekt Paars de vergoeding van een minieme koopkrachtversterking
  in en wil dit afwentelen op de ziekenhuizen, die opgezadeld zitten met
  achterhaalde tarieven en overige vergoedingen etc !!!

  PAARSE OVERHEID RUNT EEN BAKBA-WINKRI, IN PLAATS VAN DE
  STAAT SRANAN !!!

  FRI SRANAN !


  Maak melding
 4. Koopkrachtversterking? Waar, waar, waar? Niet bij de eenvoudige werknemer of landbouwer. Die kunnen volgens de regering-Bouterse beter sterven, want dan kosten ze minder. Weer zon schaamteloze kreet van een volkomen incapabele minister. Het wordt dagelijks erger met die NDP-zwijnen. En die willen na 2020 nog vijf jaar regeren. Ik schrijf het onderdrukte volk het medicijn AK-47 voor!!


  Maak melding
 5. Patient (Suriname) is terminaal ziek. Vraag is wie de stekker eruit gaat trekken.
  In tussen feesten de paarse kliek op kosten van de belastingbetaler verder.


  Maak melding
 6. De overheid wilt de prijzen betaalbaar houden en dit kan door subsidie te verstrekken aan het ziekenhuis.
  Indien de overheid nu geen subsidie meer wilt verstrekken dan moet ze de ziekenhuizen vrij laten om de prijzen vast te stellen waartegen zij wel hun diensten kunnen aanbieden zonder overheid bemoeienis.
  Zoiets heet dus een vrije markt politiek.
  Dus rijst gelijk alweer de vraag “hoe betaalbaar is de zorg in Suriname?
  Dus niet als het de regering uitkomt wordt er ingegrepen in subsidie verstrekking etc.
  Hierna volgt denk ik de EBS en SWM dat ze geen subsidie meer krijgen en alles zelf moeten betalen. Dan gelijk de vraag : mogen zij dan zelf hun verkoopprijzen bepalen?

  Als de overheid zo graag wilt ingrijpen om alles betaalbaar te houden dan zouden zij als eerste de lonen moeten matigen en zorgen voor een sluitende begroting zonder exhorbitante stijging van de primaire levensbehoefte.

  iedere zogenaamde wijsneus weet dit dus RobG zal dit ook moeten kunnen beamen tenzij……


  Maak melding
 7. Koopkrachtversterking verdisconteren in jouw ziekenhuistarief???
  Geen probleem met de berekeningen.
  Hoeveel verplaagsters hebben wij in totaal in Suriname ? 10.000?
  Deze 10.000 mensen moeten maandelijks 500 SRD koopkrachtversterking ontvangen. Omgerekend 5 miljoen Srd per maand. Per dag is dit 5 miljoen gedeeld door 30 =166.667 srd .Hoeveel ziekenhuiskamers hebben wij en hoeveel mensen liggen gemiddeld in de kamers? Stel 3000 kamers met een gemiddelde bezetting van 3 patienten. Dat is 9.000 patienten per dag. Deze 9.000 patienten moeten per daag 166.667 srd per dag ophoesten oftewel 166.667 gedeeld door 9.000 = 18.51 srd per dag. per maand is dat 18.51 maal 30 = 555.30 per maand. Indien u mijn geschatte cijfers verandert in echte harde cijfer, waarover ik de beschikking niet heb, bent u er, Succes met de berekeningen. Mijn vraag is natuurlijk: is sterven en begraven worden in Suriname niet goedkoper??? Je gaat dus het AZP vericaal via de voordeur binnen om vervolgens het ziekenhuis horizontaal via de achterdeur te verlaten, richting lijkenhuis.
  Klootzakken, wat hebben jullie met mijn mooie land Suriname gedaan????


  Maak melding
 8. “Wat heb je met mijn mooie land Suriname gedaan?”

  Arron en Bruma haddden het voor elkaar gekregen dat de slimme Surinamers vertrokken naar Nederland of elders en de dommen achterbleven, zgn om het land ‘op te bouwen’.
  De domme opbouwkrachten bewijzen verkiezing na verkiezing weer wat hun IQ is.


  Maak melding
 9. Werk belonen volgens slechts 4 loonklassen. Zo creëer je een maatschappij waarin ieder een goed bestaan kan hebben.
  Maar niemand luistert! En toch zal men op zo’n model moeten overgaan, want als de armen gaan opstaan houden de rijken niks meer over!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES